Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2015 13:24
tondamohyla

XXX.XXX.59.48

Dobry den. Prosim vas mam dotaz, mam za to ze dalmatini linaji, mam ho i doma a je tak. Dnes sem byl ve zverimexu a pani mi tvrdila ze nelinaji. Ze staci vybrat urcite kvalitni granule hlavne bez soji a soli. Chci se tedy poradit-jakymi kdo krmite granulemi primo u dalmatinu a jak jste s nemi spokojeni, popr. Jak je to s tim linanim. Ja krmim granulemi chicopee. Dekuji Tonda.

11.10.2015 13:45
fram

XXX.XXX.70.158

Dalmatin "sněží" celoročně- méně či více- atˇkrmíte čímkoliv

11.10.2015 14:36
doglover111

XXX.XXX.238.109

Je pouze několik plemen, která nelínají a dalmatin mezi ně určitě nepatří. :) Línání hodně ovlivňuje počasí a strava samozřejmě taky. Pak už se může jednat o nějaké zdravotní problémy, např. alergie. U fen bývá kvalita srsti ovlivněna i háráním. Můžete zkusit změnit granule, určitě je dobré psa pravidelně kartáčovat a můžete také přidávat doplňky stravy, které zlepšují kvalitu kůži a srsti - například lososový olej, pochoutky s biotinem nebo kapky vyživující srst. Na trhu je spoustu takových přípravků.

13.10.2015 19:10
danarny

XXX.XXX.75.15

Paní evidentně dalmatina doma nikdy neměla. Krátkosrstí psi línají všichni, u dalmatina je navíc bílá srst vidět na tmavém a černá nebo hnědá srst zas na světlém oblečení. Krátké chloupky se snadno zapichují, ale válečkem je jednoduše odstraníte. Chicopee jsou dobré granule, ale našly by se lepší. Např.český Brit je cenově podobný a má lepší složení. Lososový olej či biotin taky pomohou, nutností je i pravidelné vyčesávání, dalmatini ho milují a odstraníte tak hodně chlupů smajlík

13.10.2015 19:26
Clayton

XXX.XXX.104.9

Přesně, i krátkosrstý pes se musí kartáčovat, jinak líná.Jednou za čtrnáct dní důkladně vyčesat gumovým kartáčem a línání se VELMI omezí.Já svého krátkosrstého psa vezmu jednou za měsíc, vyčešu lopatku chlupů a doma je čisto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2015 20:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

tondamohyla napsal(a):
Dobry den. Prosim vas mam dotaz, mam za to ze dalmatini linaji, mam ho i doma a je tak. Dnes sem byl ve zverimexu a pani mi tvrdila ze nelinaji. Ze staci vybrat urcite kvalitni granule hlavne bez soji a soli. Chci se tedy poradit-jakymi kdo krmite granulemi primo u dalmatinu a jak jste s nemi spokojeni, popr. Jak je to s tim linanim. Ja krmim granulemi chicopee. Dekuji Tonda.

Paní ve zverimexu bude tvrdit cokoliv, jen aby prodala...

13.10.2015 20:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

Mám mix výmara doma.. je pravda, že moc nečešu.. ale občas mi přijde, že kdyby moje čuba vypisovala někde kolonku "záliby" napíše tam i línání :D výhoda je, že je černá a dá se to řešit tmavým oblečením..
nevěřte tomu o nelínání..navíc krátký chlupy se zapichujou a blbě sbírají.. a jsou všude.. je to o zvyku..pořidte melírované svetry a rifle a bude to ;).

15.10.2015 09:19
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

tondamohyla napsal(a):

Dalmatina jsme měli a líná. Líná celoročně a strava na to nemá vliv. Vypadaná srst je tvrdá a píchá jako malé jehličky. Pokud ho budete mít doma počítejte s tím, že budete mít srst napíchanou v gauči, v koberci, na oblečení a blbě se odstraňuje. Je to o tom se přizpůsobit, odstranit koberce, vyčlenit pejskovi místa kam může a kam ne, upozornit návštěvy, ať své oblečení přizpůsobí přítomností pejska v domácnosti a pak je to v poho. Dalmatin je úžasný pes a za těch pár obětí to opravdu stojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík