Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2015 19:35
Viky12

XXX.XXX.1.239

Jaká je přibližná doba trávení syrového masa, vařeného masa a granulí? A jakou řasu, jako doplněk stravy?

12.10.2015 19:44
pavel.novotny

XXX.XXX.117.8

Obávám se, že toto vám nikdo nezodpoví. Pochybuji, že to někdo ví. Osobně mě výživa psů začala celkem bavit, ale myslím, že takové informace asi ani neexistují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.10.2015 21:17

Viky12 napsal(a):
Jaká je přibližná doba trávení syrového masa, vařeného masa a granulí? A jakou řasu, jako doplněk stravy?

Záleží také na množství, ale u masa je to pár hodin, u granulí třeba i den, navíc pokud hnijí v žaludku a psovi je z nich špatně a třeba i prdí...Ohledně řasy, tak skvělá je Kelpa, ale i jakékoliv sladkovodní.

12.10.2015 21:45
LájošM

XXX.XXX.14.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záleží také na množství, ale u masa je to pár hodin, u granulí třeba i den, navíc pokud hnijí v žaludku a psovi je z nich špatně a třeba i prdí...Ohledně řasy, tak skvělá je Kelpa, ale i jakékoliv sladkovodní.

Můžete sem dát nějaký odkaz na seriózní vědeckou práci ohledně toho, jak granule hnijí v psím žaludku? Dost by mne zajímalo, kde tento blud vznikl.Teď neobhajuji krmení granulemi, podle mne je určitě maso a přílohy zdravější, ale z úplně jiného důvodu než kvůli době trávení a jakési podivné hnilobě.

12.10.2015 22:13
JanulaM

XXX.XXX.49.41

LájošM napsal(a):
Můžete sem dát nějaký odkaz na seriózní vědeckou práci ohledně toho, jak granule hnijí v psím žaludku? Dost by mne zajímalo, kde tento blud vznikl.Teď neobhajuji krmení granulemi, podle mne je určitě maso a přílohy zdravější, ale z úplně jiného důvodu než kvůli době trávení a jakési podivné hnilobě.

To by mě tedy také zajímalo, zase příspěvek alá granule jsou jed, kterých je tady hafo. Jinak mě pes prděl i po mase se zeleninou.

13.10.2015 07:35
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

V žaludku nic nehnije... ani ve střevech (to zase rádi tvrdí vegelidi o trávení masa u lidí).

13.10.2015 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Řekla bych, že tím hnitím, je myšleno kvašení, vzhledem k tomu, že většina levných granulí je samé obilí. Hnití a kvašení není totéž, kvašení může být i prospěšné(viz.kysané zelí) jak je to se skvašeným obilím a prospěšností, či právě problémech trávení netuším. Vzhledem k tomu že, ale opravdu hodně psů krmených granulema prdí, si myslím, že to bůhví co dobrého není..Prdět může pes i ze zeleniny, což známe i u sebe vzhledem k obsahu vlákniny, která u některých jedinců tohle způsobuje.

13.10.2015 13:34

lesnížínka napsal(a):
Řekla bych, že tím hnitím, je myšleno kvašení, vzhledem k tomu, že většina levných granulí je samé obilí. Hnití a kvašení není totéž, kvašení může být i prospěšné(viz.kysané zelí) jak je to se skvašeným obilím a prospěšností, či právě problémech trávení netuším. Vzhledem k tomu že, ale opravdu hodně psů krmených granulema prdí, si myslím, že to bůhví co dobrého není..Prdět může pes i ze zeleniny, což známe i u sebe vzhledem k obsahu vlákniny, která u některých jedinců tohle způsobuje.

Přesně takhle jsem to myslela, díky.

13.10.2015 13:48
JanulaM

XXX.XXX.49.41

Záleží jaké granule já krmím grain-free a pes nikdy neprdí, jenom když mu dám něco na mls od nás, tak to je cítit v celém bytě

16.10.2015 21:43
Viky12

XXX.XXX.1.239

Děkuji ja to chtěla vědět jen tak orientačně. Momentálně máme bezobilne granule plus dáváme maso. Ale četla sem, ze by se to takhle dělat nemělo, kvůli odlišném době trávení. Protože i.e. granulích má přístup cely den a maso dostává večer.

16.10.2015 23:45
JanulaM

XXX.XXX.49.41

Já to takto dělám už několik let u kočky a problém není. Podle mě je to jeden z mýtů, které panují ohledně krmení masem versus granule. Myslím, že by se granule neměly míchat do masa, ale takto v dávce zvlášť to nevadí.

17.10.2015 13:13
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Míchám maso s granulemi dohromady už několik let. Různí psi, různá pohlaví, věk... Nikdy žádný z nich s tímto neměl problém. a taky neumírají, když venku sežerou nějakou "mlsotu" ala chcíplá myš, rozkládající se krtek nebo kočičí ho..o. smajlík
Myslím si, že to je jedna z neodůvodněných granulových pověr!

17.10.2015 13:23
LájošM

XXX.XXX.14.251

Viky12 napsal(a):
Děkuji ja to chtěla vědět jen tak orientačně. Momentálně máme bezobilne granule plus dáváme maso. Ale četla sem, ze by se to takhle dělat nemělo, kvůli odlišném době trávení. Protože i.e. granulích má přístup cely den a maso dostává večer.

Vy také jíte zvlášť brambory, počkáte až projdou trávicím traktem, pak si dáte řízek, zase počkáte několik hodin a pak si dáte salát? smajlík
Vždyť je to nesmysl, proč by různá doba trávení měla vadit? Šelmy v přírodě také vyžerou vnitřnosti, "zelený" obsah žaludku, kosti, maso. Vždyť ta kost se tráví také déle než svalovina. A vadí jim to? smajlík
Problém granulí je v konzervačních látkách, tepelné úpravě, uměle dodávaných vitamínech atd., ne v takovém nesmyslu, co si někdo vymyslel a hlupáci se toho hned chytli, jako je nestejná doba trávení.

17.10.2015 13:37
aritim

XXX.XXX.19.70

Dasvo napsal(a):
Míchám maso s granulemi dohromady už několik let. Různí psi, různá pohlaví, věk... Nikdy žádný z nich s tímto neměl problém. a taky neumírají, když venku sežerou nějakou "mlsotu" ala chcíplá myš, rozkládající se krtek nebo kočičí ho..o. smajlík
Myslím si, že to je jedna z neodůvodněných granulových pověr!

Já úplně stejně, přes 30 let, asi 30 psů různých ras velikostí a věku a nikdy žádný problém.

17.10.2015 14:18
Viky12

XXX.XXX.1.239

Jsem si to přečetla v knížce Barf, tak jsem se radši zeptala.
Děkuji za odpovědi.

17.10.2015 16:20
LájošM

XXX.XXX.14.251

Viky12 napsal(a):
Jsem si to přečetla v knížce Barf, tak jsem se radši zeptala.
Děkuji za odpovědi.

Je celkem jasný, že v knížce o BARFu vám nebudou doporučovat granule. Ta škodlivost nestejné doby trávení je prostě nesmysl smajlík

17.10.2015 20:57
JandaHrub

XXX.XXX.219.3

Dobrý den, kvůli problémům od štěněčího věku našeho Luxíka jsem se o tuto problematiku začala zajímat i na zahraničních webech. Skutečně záleží na tom, čím je pes krmen a na stavu jeho trávicího systému. Maso se natráví rychleji (okolo 24.hod), granule extrudované klidně až 72.hodin - ty už bych našemu psovi nikdy nedala. Pomaleji se tráví a tudíž následuje plynatost a psi prdí. Granule lisované za studena se tráví mezi 24 a 48.hod, ale hlavně máme vyzkoušen přechod z extrudovaných na lisované za studena. Luxík přestal prdět, mít průjmy i občas zvracet. Veterinář mi to vysvětlil a popsal, že pokud jsou granule lisované za studena kvalitní, tak se hodně blíží BARFu, jelikož se používají syrové suroviny, které se jen suší. Takže za nás - granule ano, ale lisované za studena. Po mase Luxík občas trpěl větry a po extrudovaných - to se s ním nedalo jít nikam do společnosti, protože bych tam za chvíli zůstala sama

18.10.2015 09:25
shavoid

XXX.XXX.152.1

JandaHrub napsal(a):
Dobrý den, kvůli problémům od štěněčího věku našeho Luxíka jsem se o tuto problematiku začala zajímat i na zahraničních webech. Skutečně záleží na tom, čím je pes krmen a na stavu jeho trávicího systému. Maso se natráví rychleji (okolo 24.hod), granule extrudované klidně až 72.hodin - ty už bych našemu psovi nikdy nedala. Pomaleji se tráví a tudíž následuje plynatost a psi prdí. Granule lisované za studena se tráví mezi 24 a 48.hod, ale hlavně máme vyzkoušen přechod z extrudovaných na lisované za studena. Luxík přestal prdět, mít průjmy i občas zvracet. Veterinář mi to vysvětlil a popsal, že pokud jsou granule lisované za studena kvalitní, tak se hodně blíží BARFu, jelikož se používají syrové suroviny, které se jen suší. Takže za nás - granule ano, ale lisované za studena. Po mase Luxík občas trpěl větry a po extrudovaných - to se s ním nedalo jít nikam do společnosti, protože bych tam za chvíli zůstala sama

Prosím Vás, normální smrtelníci si ty Vaše zázračné granule od Yoggies ještě nemohou objednat . Vraťte se až budou dostupné a rovnou si do příspěvku dejte i odkaz, prosím :).
A mohu-li vám doporučit - trochu pozměňte taktiku nabízení, tohle už je skutečně velmi okaté.

Přidejte reakci

Přidat smajlík