Proč se válí v hnoji atd.?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 10:38
vrbaska

XXX.XXX.136.29

Dobrý den, náš pes, věk něco přes rok, ale dělá to už od mladšího věku..má velmi v oblibě válet se v hnoji, exkrementech nebo mrtvolkách (kočka přinese myš apod.).. Zajímalo by mě proč to dělá nevíte někdo?

13.10.2015 10:43
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Až najdete psa, který to nedělá, a bude to dědičné, jste milionářka!

krásný romantický výlet v přírodě s mýma psíšerama, loukama, kolem vody, krásným podzimem.. Kimík se blaženě vyválel v rozmočeném kobylinci, Gufák v hounu nějakého bezdomáče, a korunu tomu nasadila Bestie, která v rybničním mazlavém bahnisku rozetřela do ztracena tak pětikilovou rybí hnjící mršinu...
Při návratu přes hlavní třídu našeho města za mnou nevěřícně čuměli a čenichali všichni kolemjdoucí.

13.10.2015 10:45
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Tešte sa že to ešte aj nežerie ako podaktoré jedince

13.10.2015 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Hodonak napsal(a):
Až najdete psa, který to nedělá, a bude to dědičné, jste milionářka!

krásný romantický výlet v přírodě s mýma psíšerama, loukama, kolem vody, krásným podzimem.. Kimík se blaženě vyválel v rozmočeném kobylinci, Gufák v hounu nějakého bezdomáče, a korunu tomu nasadila Bestie, která v rybničním mazlavém bahnisku rozetřela do ztracena tak pětikilovou rybí hnjící mršinu...
Při návratu přes hlavní třídu našeho města za mnou nevěřícně čuměli a čenichali všichni kolemjdoucí.

Tak náš retrívr tohle nikdy nedělal, nevím jak je to možné ale nidky ho to nezajímalo předtím jsme měli baseta, ten to dělal s v lekou oblibou

13.10.2015 11:07
chika

XXX.XXX.115.30

Náš pes se zase válí v mrtvých rybách a žere koňský bobky

13.10.2015 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Naši psi to nedělali ani jeden, nikdy. Bohužel, berňák nám onemocněl a proto se teď věnujeme celé dny hlavně jemu. Samojed, asi aby na sebe upoutal pozornost, si v neděli(po skoro 8 letech života) vyválel krk v čerstvém prasekráličím hnoji, co vyvezl jeden soused na pole, kolem kterého chodíme. Ten hnůj je tam každoročně a nic, třeba mršiny obcházejí širokým obloukem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2015 12:09

rapotacka11 napsal(a):
Http://search.seznam.cz/?q=ps%C3%AD+atavismy&sourceid=szn-HP.

Ale proč se vlci potažmo psi v těch hnusech válí? Jen tak pro nic za nic to asi nedělají.
Dokážu si představit, proč si pes zahrabe kost nebo žere mršiny. Z jakého důvodu se ale válí? Voní mu to, tak chce vonět stejně? Takhle ale asi pes ani vlk nepřemýšlí. Chce přebít svůj pach? Nevíte někdo?

13.10.2015 12:13

lesnížínka napsal(a):
Naši psi to nedělali ani jeden, nikdy. Bohužel, berňák nám onemocněl a proto se teď věnujeme celé dny hlavně jemu. Samojed, asi aby na sebe upoutal pozornost, si v neděli(po skoro 8 letech života) vyválel krk v čerstvém prasekráličím hnoji, co vyvezl jeden soused na pole, kolem kterého chodíme. Ten hnůj je tam každoročně a nic, třeba mršiny obcházejí širokým obloukem.

Pes takhle nepřemýšlí. Určitě se nevyválel proto, aby přitáhl vaší pozornost. Spíše mu tentokrát hnůj..voněl" více než jindy..

Můj pes také někdy projde kolem koňských koblížků bez povšimnutí a jindy se jak pak snaží sežrat a nebo se v nich vyválet..

13.10.2015 12:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale proč se vlci potažmo psi v těch hnusech válí? Jen tak pro nic za nic to asi nedělají.
Dokážu si představit, proč si pes zahrabe kost nebo žere mršiny. Z jakého důvodu se ale válí? Voní mu to, tak chce vonět stejně? Takhle ale asi pes ani vlk nepřemýšlí. Chce přebít svůj pach? Nevíte někdo?

Je to jedno !

Četla jsem, že to šelmy dělají, aby překryly svůj pach...

13.10.2015 13:11

vrbaska napsal(a):
Dobrý den, náš pes, věk něco přes rok, ale dělá to už od mladšího věku..má velmi v oblibě válet se v hnoji, exkrementech nebo mrtvolkách (kočka přinese myš apod.).. Zajímalo by mě proč to dělá nevíte někdo?

Koupete ho ?

13.10.2015 13:19

Načesaný afgánský chrt (tedy cestou na procházku)...cestou z procházky ucho, krk a plece pomazané zřejmě lidským lejnem (popř. pilinami s hnojem, co zbyly na louce po odjezdu cirkusu atd. atd.)

13.10.2015 13:32
jalzdena

XXX.XXX.79.50

Načesaný afgánský chrt (tedy cestou na procházku)...cestou z procházky ucho, krk a plece pomazané zřejmě lidským lejnem (popř. pilinami s hnojem, co zbyly na louce po odjezdu cirkusu atd. atd.)

Boloňák v srsti se vrátil z procházky. Lejno po dešti měl na sobě i vevnitř v uchu a prala jsem kšíry a pak i sebe, protože když ke mě přiběhl, tak se oklepal.

13.10.2015 13:45
Hodonak

XXX.XXX.126.173

jalzdena napsal(a):
Boloňák v srsti se vrátil z procházky. Lejno po dešti měl na sobě i vevnitř v uchu a prala jsem kšíry a pak i sebe, protože když ke mě přiběhl, tak se oklepal.

a ležím! Ale taky jsem si všiml, že čím víc jsou od různých páchnoucích sr*aček, tím víc jsou šťastní a chtějí se nadšeně s pánečkem/paničkou mazlit, že?

13.10.2015 13:56
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Moji pesánci se nadšeně rochní s oblibou v holubinci- cíleně se šudlí tak, aby si voňavku nanesli za ouška a na krk přesně do míst, kde si my, lidé, stříkáme parfém- no nemáme málo společného, že? A představte si, jak pes píše na diskuzi, proč že si ten jeho člověk tolik libuje v takových smradech

13.10.2015 14:21

jalzdena napsal(a):

Jo to je přesný...měli jsme od toho i obojek (široký kožený se cvoky a zespodu s filcem) to bylo moc fajný...a afgánek se nemazlil klasicky, když mi chtěl projevit přízeň, tak se o mě otřel tak jako to dělají kočky..od hlavy áááž k ocasu...a když jsem si nevšimla, že se někde stihnul vytunit, tak jsme šli do sprcháče komplet...a to jsem mohla být ráda, že jsem se k tomu ještě nepoblinkala...neměla jsem k tomu daleko

13.10.2015 14:25
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Nedávno jsem četl, že nějaká kosmetická firma uvádí na trh parfémy pro psy, a ti prý po nich úplně šílí

když si představím, že by Bestie měla vedle pelechu flakony s nápisem

- shnilá ryba v mazlavém rybničním bahně
- zmoklé bezdomáčovo houno v ranní rose
- kuřince zkvašené v dešťovce
- chcíplý krtek s mušíma larvama
- kobylinec s hovniválem
...

docela se mi zvedá kufr..

13.10.2015 14:47
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Kdysi, když jsem si, coby dřívější majitel bytové kočky, pořizovala psa, a měla jsem velký problém se smířit s hygienou - s tím, kolik je venku psích e-e, a že si to na pacinkách budeme určitě nosit domů...nějaká moudrá hlava mi řekla, že psi do psích výkalů nikdy nestoupnou...ale zapoměla mít říci, že si lehají do všech ostatních

13.10.2015 15:24

Hodonak napsal(a):
Nedávno jsem četl, že nějaká kosmetická firma uvádí na trh parfémy pro psy, a ti prý po nich úplně šílí

když si představím, že by Bestie měla vedle pelechu flakony s nápisem

- shnilá ryba v mazlavém rybničním bahně
- zmoklé bezdomáčovo houno v ranní rose
- kuřince zkvašené v dešťovce
- chcíplý krtek s mušíma larvama
- kobylinec s hovniválem
...

docela se mi zvedá kufr..

13.10.2015 15:30
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Lexaurin napsal(a):
Kdysi, když jsem si, coby dřívější majitel bytové kočky, pořizovala psa, a měla jsem velký problém se smířit s hygienou - s tím, kolik je venku psích e-e, a že si to na pacinkách budeme určitě nosit domů...nějaká moudrá hlava mi řekla, že psi do psích výkalů nikdy nestoupnou...ale zapoměla mít říci, že si lehají do všech ostatních

13.10.2015 15:48
lizbeth

XXX.XXX.213.21

Zajímavé je, že moje fena si za celých 5 let do ničeho nelehla (možná jednou do zvratků jako štěně, bůh ví jak to za tím křovím bylo ) a letos se nemůže nabažit ovčích hoven...prostě obstarávám ovce a pes se ztratí a za chvíli už se válí...před nedávnem to bylo "jen" za ušima v místě parfému jak bylo už tady řečeno, nyní je to už úplně jedno, protože je těmi lejny úplně posetá...a to prosím skoro nekoupu, snažím se ať to opadá a nechám ji tak, ale smrdí to teda někdy dost

13.10.2015 18:11
lev

XXX.XXX.253.186

Maskují svůj přirozený pach...co kdyby museli si jít něco ulovit...

14.10.2015 07:40
Barruška

XXX.XXX.6.5

Je to jejich maskování pachu... když chodí vlci lovit, tak aby je kořist necítila a neutekla... kdo by čekal že zaútočí mršina

30.10.2015 16:09

Tak nevím... Být vlkem a vyválet se v "sakramentech" (tak tomu někdy říkáme na kočičí diskuzi ) s tím, že jdu lovit. Vždyť to nebohé lovené zvíře musí takového "tchoře" cítit na sto honů a vezme raději do zaječích!

30.10.2015 17:59
fawnalee

XXX.XXX.229.100

Tak nevím... Být vlkem a vyválet se v "sakramentech" (tak tomu někdy říkáme na kočičí diskuzi ) s tím, že jdu lovit. Vždyť to nebohé lovené zvíře musí takového "tchoře" cítit na sto honů a vezme raději do zaječích!

Jenže to lovené zvíře cítí buď pach mršiny, nebo vlastních bobků atd. Což mu vrásky na čele nedělá, to jsou věci, které ho neohrožují. A o to přeci jde - zamaskovat pach predátora. Kupka hnoje sice smrdí, ale její pach zvíře fakt nevyděsí. Pach vlka (psa) ano.

31.10.2015 07:45

fawnalee napsal(a):
Jenže to lovené zvíře cítí buď pach mršiny, nebo vlastních bobků atd. Což mu vrásky na čele nedělá, to jsou věci, které ho neohrožují. A o to přeci jde - zamaskovat pach predátora. Kupka hnoje sice smrdí, ale její pach zvíře fakt nevyděsí. Pach vlka (psa) ano.

Jasně, že ano Ale při té diskuzi jsem se tak nasmála, že jsem si neodpustila také přispět smajlík Samozřejmě zvířata nepřemýšlí jako lidé, řídí se instinktem...

31.10.2015 14:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jo to je přesný...měli jsme od toho i obojek (široký kožený se cvoky a zespodu s filcem) to bylo moc fajný...a afgánek se nemazlil klasicky, když mi chtěl projevit přízeň, tak se o mě otřel tak jako to dělají kočky..od hlavy áááž k ocasu...a když jsem si nevšimla, že se někde stihnul vytunit, tak jsme šli do sprcháče komplet...a to jsem mohla být ráda, že jsem se k tomu ještě nepoblinkala...neměla jsem k tomu daleko

Dobře to popisujete! Usmívám se, když to čtu... .
Jj, naše čuňátka...

Přidejte reakci

Přidat smajlík