Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak na štěně. Snažíme se nacvičit samotu podle všech obecných rad, postupně po minutách přidávat, vše zvládal v pohodě, když jsme byli doma a zavřeli se před ním, ale dneska mě šel přítel doprovodit na zastávku (5-8 min tam byl sám) a vrátil se a psík to všude pokakal, ráno měl krásná pevná hovínka, kakal na plínku, a teď zase i čůrá mimo, takže vše nanovo. Taky když jedeme autem, spokojený, na klíně, ale jakmile ho dáme do příjemné psí tašky, ze které vidí a všechno, tak zase vyvádí a celý se pokadí-průjem. Dáváme pamlsky, chválíme a vše ok, ale jakmile se něco stane, tak jako bychom předtím nic nedělali. Jo je to ještě prcek, má 2 měsíce 14 dní, byl odebrán z cikánské osady a my ho adoptovali, takže ani nevíme, co zažil. Chci, aby se nestresoval a bylo to veselé štěně, stejné, jako když s námi dovádí. Ale taky se nesmí stát závislý a musí umět být i sám. Koupili jsme mu spoustu hraček, ale jakmile dostane ten amok, tak kaká a není k zastavení. Nemůžu si vzít půl roku dovolené a být doma, přítel si vzal hned jak jsme ho přivezli dovolenou a je s ním zatím doma, ale musíme taky začít chodit do práce. Bydlíme v rodinném domě, kde v 90% stále někdo je, takže za ním může třeba každé např.3 hoďky někdo přijít (bydlíme v přízemí) a vypustit ho na zahradu, kde má i psího kámoše. Nebo ho můžeme vozit k rodině-10 min od nás, ale tady by zase byl ten problém, že by neměl šanci se naučit být taky sám. Takže teď babo raď. Já se jen stresuju ze dne, kdy přijde na to, že to bude muset zvládnout a budu celý den v práci trnout, co se doma děje a jestli se bobek nepokakal a musí v tom celý den být. :( Moc díky a hezký den.
Dejte mu čas! Je malinký, pochází ze špatných podmínek, je u Vás jen krátce... V době nepřítomnosti vyhraďte pejskovi prostor, kde nějaká ta louže nebo bobek nebude tolik vadit. Určitě bych ho nikomu nevozila, zvláště když umíte zajistit venčení co 3 hodiny. Štěňák si naopak potřebuje zvyknou, kde je doma a kdo jsou "jeho lidé".
V každém případě bych ho však nechala vyšetřit, zda nemá vnitřní parazity nebo jiný zdravotní problém. A ty čůrací plínky vyhoďte!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je opravdu maličký a, jak vidím ty fotografie z cikánských osad, tak si užil svoje. V první řadě bych nechala udělat koprologii, protože průjem můžou způsobovat paraziti a nebylo by žádného divu že by je měl.ono to že kadí nemusí být nutně ze stresu, ale může to souviset i s tím že když sem u něco nelíbí, víc se rozhýbe.Jinak bych ho postupně navykala na samotu, takže pohrát si s ním, unavit ho a pak ho prostě dát někam kde je sám, do pelíšku v chodbě, koupelně apod. Aby si zvykal že je někde sám i když vy jste doma.Jinak u dvouměsíčního štěněte nemůžete počítat s nějakou velkou čistotností, na to má ještě dost času a ke štěnatům loužičky a hromádky prostě patří. Ale průjem by být neměl takže odstrante ve spolupráci s veterinářem jeho příčinu
Souhlasím s ostatními, ale ještě k té jízdě autem. Vozit psa na klíně je zakázáno! Nejde o to, že až vás zastaví policie, tak vám může dát pokutu, ale je to i velmi nebezpečné v případě havárie. A věřte, že ta se stane v tisícině vteřiny - ani nevíte jak! Ale to ne, že bych vám to přála. Jen vlastní zkušenost. Možností, jak přepravovat psa v autě, je několik, všechny vychází z toho, že musí být pevně ukotven v autě. Takže: pes v kufru odděleném mříží, psí kšíry a pes uvázaný na zadní sedačce do zapínání na pásy, pes v přepravce v kufru nebo na sedačce - v tom případě musí být přepravka také uvázaná do zapínání pásů. Diskuse už zde na toto téma byla několikrát - viz https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/951887/preprava-v-aute
Doporučuji začít se zvykáním štěněte na přepravu ihned - bez ohledu na následky. Párkrát se možná pokadí (netrestala bych ho, je ještě malý a zřejmě má trochu stres), ale zvykne si. Čím později začnete, tím to bude horší.
Pokud je v takovém stresu, že z něho průjmuje, tak se tím samotě rozhodně nenaučí. Takže jestli je možnost vzít ho k rodině, kde by s ním někdo byl, rozhodně bych to udělala. A když s ním jste doma, tak trénujte samotu - ne po minutách, ale po vteřinách! Už i půl minuty může být na takhle stresující štěně moc. Na začátku stačí odejít do druhé místnosti, zavřít za sebou dveře a hned se zase vrátit.
Pes může být na klíně, pokud je tam zajištěný - takže pevné kšíry, připnout adaptérem k pásu a pak si ho můžete vzít klidně na klín (předpokládám, že sedíte vzadu, kde je vedle místo pro upnutí druhého pásu). A na přepravku ho postupně zvykejte doma, ze začátku mu tam můžete třeba dávat misku se žrádlem nebo něco dobrého na žvýkání, aby si přepravku (ze začátku jen otevřenou) spojil s příjemnými věcmi.
koňadra
napsal(a):
Souhlasím s ostatními, ale ještě k té jízdě autem. Vozit psa na klíně je zakázáno! Nejde o to, že až vás zastaví policie, tak vám může dát pokutu, ale je to i velmi nebezpečné v případě havárie. A věřte, že ta se stane v tisícině vteřiny - ani nevíte jak! Ale to ne, že bych vám to přála. Jen vlastní zkušenost. Možností, jak přepravovat psa v autě, je několik, všechny vychází z toho, že musí být pevně ukotven v autě. Takže: pes v kufru odděleném mříží, psí kšíry a pes uvázaný na zadní sedačce do zapínání na pásy, pes v přepravce v kufru nebo na sedačce - v tom případě musí být přepravka také uvázaná do zapínání pásů. Diskuse už zde na toto téma byla několikrát - viz https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/951887/preprava-v-aute
Doporučuji začít se zvykáním štěněte na přepravu ihned - bez ohledu na následky. Párkrát se možná pokadí (netrestala bych ho, je ještě malý a zřejmě má trochu stres), ale zvykne si. Čím později začnete, tím to bude horší.
Děkuji za upozornění. :) Na to jsme mysleli, máme postroj speciální do auta a je připojen k bezpečnostnímu pásu. :).
Děkuji za reakce, tak přesně se to snažíme dělat. :) Přepravku má otevřenou v chodbě a může siji sám očichat. Na parazity jsme rozbory dělaly, měl tasemnici, tak léčíme. Nejen jeho, ale i ostatní zvířata se kterými přišel do styku.:)
Ty průjmy byly ale zřejmě způsobeny štěněčími piškoty, které měl jako odměny. Takže jsme přestali a průjmy ustaly, stejně jako štěkot, sice si zavyje, ale pak si hraje. :) Nejdřív byl sám minutu, pak jsem šla s košem, pak 5 min, postupně 15, o víkendu teď asi půl hodiny a dneska si ho co pár hodin bere babička ven, která se nám nabídla, tak to snad zvládne. :)
Dostala jsem i tip na Bachovy esence, tak si je asi pořídíme, i pro můj klid, abych na něj nepůsobila, když odcházím, že mám o něj strach. :)
Netušila jsem, že máme tak chytrého pejska, který si po týdnu u nás ve 4 ráno zakňučel, že chce ven čůrat, no je to zlato, moc rád nám dělá radost. :).
joanne.s
napsal(a):
Maju: Hlavní je, abyste vy byla klidná když odcházíte, to na pejska také působí. Nepřehánět, nestresovat, klidně.
Děkuji za reakci.
To já se snažím právě, no dneska je sám doma poprvé, tak uvidíme, až přijdu domů. :) Podle posledních informací, byl spokojený s babičkou na zahradě, tak snad bude chrupkat, až dorazím. :)
Babička je moc hodná, ale mám strach, aby to neřešila stylem, chudák pláče, vezmu si ho na celý den nahoru k sobě. Tak se modlím, aby poslechla, jak si to přejeme my. :( Nechci, aby byl celý den sám a když má možnost, aby mohl ven a jsem vděčná, že ho pustí, ale taky se musí naučit být sám a v klidu si spinkat. To bychom potom nemohli ani na nákup, kdyby to mělo být po jejich. :(
No já si připadám jako hysterická prvorodička, která to moc sleduje a měla by se hodit do klidu. :D :D.
LussyB

XXX.XXX.126.100
Průjem u štěňátka může být z mnoha příčin, může být ze stresu pokud trénujete samotu a nebo také ze změny krmiva, nebo z krmiva, které mu nesedí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

LussyB
napsal(a):
Průjem u štěňátka může být z mnoha příčin, může být ze stresu pokud trénujete samotu a nebo také ze změny krmiva, nebo z krmiva, které mu nesedí.
Brit, že jo?