Kdo běháte v zimě se psem zapřaženým na sedák..jaké volíte oblečení - bundu? mám sedák od manmatu, nejsem nijak tlustá, ale nemůžu si pomoct, ale po šusťákové bundě mi prostě sedák klouže :/ a v softhelové bundě je mi zase když doběhneme zima (běháme jenom po lese, mezi lidma nechci dělat sobě ani psovi svým během ostudu :D ).. napadlo mě ještě vrstvit třeba tři funkční fleesový mikiny na sebe.. nemáte nějakou vychytávku?
Já běhám s Manmatem tak, že mám dlouhé tričko zastrčené do kalhot (kvůli zádům), na sedáku pak fleesovou mikinu a softshellku.K tomu někdy i lehčí šátek ke krku, když fouká.Běháme zásadně v lese a zima mi není, běhám teda v noci s čelovkou, takže teplota lehce nad nulou.Ale mě softshellka zahřeje i v mrazech.Bez ní nevyjdu z baráku.Nezmokne, neprofoukne, je teplá, ale není to peřina,...a je krásná. Vždycky se to počítá tak, že když poběžíte, budete pociťovat o pět stupňů vyšší teplotu, než je aktuální teplota vzduchu.Podle toho se oblíkám já.
Já se teda přehřívám, mám sedák od Zera. Většinou vyběhnu se psem na volno nebo na obojku na rozklus, pak oblíknu postroj, odběhám v tahu a cestou domů zase výklus. Nezastavuju se a nemám problém s chladem. Aktuálně běhám v triku s dlouhým rukávem, přes to max.2. triko s krátkým. V dešti nebo větru beru šusťákovku. Dá se říct, že celou zimu vrstvím. Na rychlý trénink se psem jen něco lehčího a pokud jdu sama klusat nějakou delší trasu mám většinou v zimě mikinu, ať nevychladnu. Ale každý je jiný Jinak jsem také zastánce softshellu, hlavně na chůzi nebo pohyb venku, který není moc intenzivní, bez ní bych zimu nepřežila
Asi jsem to špatně napsala.. mě není zima při běhu.. mě ta bunda studí když se zpocená vracím domů a jenom už jdu.. bohužel Vysočina = skoro celoročně větrno..
ale je možné i to, že mám špantou (moc obyčejnou) softshelku.. mám od hitecu a teda fakt.. dokud běžím, pohoda..ale jak odstrojím psa a jdu z lesa domů po asfaltu, což je tak půl hodinka, tak mám pocit, že zmrznu :(.
Clayton
napsal(a):
Já běhám s Manmatem tak, že mám dlouhé tričko zastrčené do kalhot (kvůli zádům), na sedáku pak fleesovou mikinu a softshellku.K tomu někdy i lehčí šátek ke krku, když fouká.Běháme zásadně v lese a zima mi není, běhám teda v noci s čelovkou, takže teplota lehce nad nulou.Ale mě softshellka zahřeje i v mrazech.Bez ní nevyjdu z baráku.Nezmokne, neprofoukne, je teplá, ale není to peřina,...a je krásná. Vždycky se to počítá tak, že když poběžíte, budete pociťovat o pět stupňů vyšší teplotu, než je aktuální teplota vzduchu.Podle toho se oblíkám já.
Tak teda behat v noci to vas obdivuju.. ja mam sice psici co kazdyho odradi tim ze je velka cerna a jeste nepratelska ale potme.v lese.bych umrela.strachy