Běhání v zimě - oblečení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2015 18:22
nexxi

XXX.XXX.228.56

Kdo běháte v zimě se psem zapřaženým na sedák..jaké volíte oblečení - bundu? mám sedák od manmatu, nejsem nijak tlustá, ale nemůžu si pomoct, ale po šusťákové bundě mi prostě sedák klouže :/ a v softhelové bundě je mi zase když doběhneme zima (běháme jenom po lese, mezi lidma nechci dělat sobě ani psovi svým během ostudu :D ).. napadlo mě ještě vrstvit třeba tři funkční fleesový mikiny na sebe.. nemáte nějakou vychytávku?

15.10.2015 19:33
Clayton

XXX.XXX.104.9

Já běhám s Manmatem tak, že mám dlouhé tričko zastrčené do kalhot (kvůli zádům), na sedáku pak fleesovou mikinu a softshellku.K tomu někdy i lehčí šátek ke krku, když fouká.Běháme zásadně v lese a zima mi není, běhám teda v noci s čelovkou, takže teplota lehce nad nulou.Ale mě softshellka zahřeje i v mrazech.Bez ní nevyjdu z baráku.Nezmokne, neprofoukne, je teplá, ale není to peřina,...a je krásná. Vždycky se to počítá tak, že když poběžíte, budete pociťovat o pět stupňů vyšší teplotu, než je aktuální teplota vzduchu.Podle toho se oblíkám já.

15.10.2015 20:42
howl

XXX.XXX.176.246

Já se teda přehřívám, mám sedák od Zera. Většinou vyběhnu se psem na volno nebo na obojku na rozklus, pak oblíknu postroj, odběhám v tahu a cestou domů zase výklus. Nezastavuju se a nemám problém s chladem. Aktuálně běhám v triku s dlouhým rukávem, přes to max.2. triko s krátkým. V dešti nebo větru beru šusťákovku. Dá se říct, že celou zimu vrstvím. Na rychlý trénink se psem jen něco lehčího a pokud jdu sama klusat nějakou delší trasu mám většinou v zimě mikinu, ať nevychladnu. Ale každý je jiný Jinak jsem také zastánce softshellu, hlavně na chůzi nebo pohyb venku, který není moc intenzivní, bez ní bych zimu nepřežila

15.10.2015 20:44
nexxi

XXX.XXX.228.56

Asi jsem to špatně napsala.. mě není zima při běhu.. mě ta bunda studí když se zpocená vracím domů a jenom už jdu.. bohužel Vysočina = skoro celoročně větrno..
ale je možné i to, že mám špantou (moc obyčejnou) softshelku.. mám od hitecu a teda fakt.. dokud běžím, pohoda..ale jak odstrojím psa a jdu z lesa domů po asfaltu, což je tak půl hodinka, tak mám pocit, že zmrznu :(.

15.10.2015 20:45
howl

XXX.XXX.176.246

Jinak co mám odzkoušené jako spodní vrstvu merino vlnu. Moc to se psem neberu, obávám se, abych si tyhle funkční věci nezničila. Ale v zimě je to super :) drží super teplo a hezky odvádí pot. Za mě - zkoušet a zkoušet.

15.10.2015 22:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Já běhám s Manmatem tak, že mám dlouhé tričko zastrčené do kalhot (kvůli zádům), na sedáku pak fleesovou mikinu a softshellku.K tomu někdy i lehčí šátek ke krku, když fouká.Běháme zásadně v lese a zima mi není, běhám teda v noci s čelovkou, takže teplota lehce nad nulou.Ale mě softshellka zahřeje i v mrazech.Bez ní nevyjdu z baráku.Nezmokne, neprofoukne, je teplá, ale není to peřina,...a je krásná. Vždycky se to počítá tak, že když poběžíte, budete pociťovat o pět stupňů vyšší teplotu, než je aktuální teplota vzduchu.Podle toho se oblíkám já.

Tak teda behat v noci to vas obdivuju.. ja mam sice psici co kazdyho odradi tim ze je velka cerna a jeste nepratelska ale potme.v lese.bych umrela.strachy

Přidejte reakci

Přidat smajlík