KarinaS

XXX.XXX.36.66
Zdravím mám starého pejska, starého a tak přemýšlím co až nadejde jeho čas. Ráda bych se zeptala zda víte o nějakých hřbitovech pro pejsky, nebo kremacích. Nebo co vlastně s tělíčkem? Nechtěla bych ho jen tak nechat do kafilérky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.176
KarinaS
napsal(a):
Zdravím mám starého pejska, starého a tak přemýšlím co až nadejde jeho čas. Ráda bych se zeptala zda víte o nějakých hřbitovech pro pejsky, nebo kremacích. Nebo co vlastně s tělíčkem? Nechtěla bych ho jen tak nechat do kafilérky
Mame pejska v urnicce doma, tam kde zil cely zivot. U urnicky ma svuj obojek a ma tam vzrycky nejakou kyticku :) je porad s nami. Vyrizovali jsme to pres zvireci krematorium v Brne.. pro jeho telicko si dojela psi zachranka, mel to hoch s plnou paradou. A zpatky za nami se vratil behem par dni v urnicce.
Je to smutne tema ale je dobre ze nad tim premyslite s.predstihem, videla jsem to u nas, pak jsou takovy stresy ze je clovek rad ze ma vyreseno co bude delat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme všechny psy pohřbené na zahradě v klidném koutku, každý má na hrobě jinou koniferu a jiný velký kámen. Kdybychom neměli zahradu, tak bychom je měli v urnách doma...
Tak to je mi moc líto, že máte nemocného pejska.Dnes je to přesně dva měsíce co jsem přišla o mého nejlepšího psího kamaráda a ještě to pořád bolí.Mám ho pochovaného na zahradě, myslím, že pokud je ta možnost tak je to nejlepší varianta.Samozřejmě kdybych neměla zahradu tak bych si jej nechala dát do urničky.Přeji hodně sil v tomhle těžkém období.
CoraCora

XXX.XXX.72.217
Je mi moc líto, také jsme nedávno byli v tvé situaci. Bydlíme v praze a nemáme možnost zahrádky a ni ničeho podobného. Pejsek nám tehdy zkolaboval, zavezli sme ho ještě k paní doktorce, ale ta konstatovala, že už má tak slabé srdíčko, že se nedá nic dělat. Doporučila nám kerberos. Přijeli si, pro ni až do ordinace. kontakt je 733739000.
PAVoil

XXX.XXX.104.243
Taky máme pejska v urničce. Byl to člen rodiny jako každý jiný. Máme tak pocit, že je tak trochu pořád s námi. I když už máme 2 roky nového, máma si mu občas chodí stěžovat.
KarietaS

XXX.XXX.193.132
RE: CoraCora, Skralan: Prosím Vás ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti když je kontaktujem? Zda si pro pejska přijedou? Jak se chovají k tělíčku? Jestli je nějaký pietní obřad u kterého může být rodina? Jaký jste měli dojem z té firmy?
KarietaS
napsal(a):
RE: CoraCora, Skralan: Prosím Vás ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti když je kontaktujem? Zda si pro pejska přijedou? Jak se chovají k tělíčku? Jestli je nějaký pietní obřad u kterého může být rodina? Jaký jste měli dojem z té firmy?
Upřímně - pietní obřad bych tedy neočekávala... A co se týká firmy, doporučuji opravdu důkladně prověřit. Není to až tak dlouho, co kdesi (snad v nějaké pražské čtvrti) nalezli hromadný hrob, no spíš díru - něco se mi plete, že těla byla snad naházena do nějaké opuštěné hrobky na normálním lidském hřbitově, pátralo se po tom, bylo podezření na týrání, ale psi měli u sebe i hodně hraček a závěr byl, že jakási firma nabízející pohřbení či zpopelnění pesana, jednala takto!
Asi prožíváte smutné období , ale v dnešní hnusné době je také třeba dávat pozor, aby člověk nenaletěl podvodníkům!

KarietaS
napsal(a):
Https://www.facebook.com/pietnisluzby.cz/
Na stránkách se všechno dočtete. Mají teď v listopadu i den otevřených dveří, můžete se dojít podívat.
CoraCora

XXX.XXX.170.3
Pěkný den, pro pejska si přijeli k veterináři. Přijeli během pár hodin. Pejska sme jim předali zabaleného v dece, chovali se pěkně. Mohli sme mít rozloučení v rozlučkové místnosti. Měli sme velice dobrý dojem. Ale v té chvíli sme byli hodně smutní.
MíšaRixi

XXX.XXX.128.243
CoraCora a nevíte jak je to s utrácením? Jestli jsou schoni psa i sami utratit, když je na tom býdně a aktuálně nemáme auto na odvezení k veterináři?

MíšaRixi
napsal(a):
CoraCora a nevíte jak je to s utrácením? Jestli jsou schoni psa i sami utratit, když je na tom býdně a aktuálně nemáme auto na odvezení k veterináři?
Nikdy bych cizímu člověku nedala do ruky nemocného živého psa. Každý slušný veterinář vám přijede uspat psa domů, zvlášť, když jste jeho dlouholetí klienti. A jak píše Rap... a já v jiném tématu : Nejdříve narkozu a pak poslední injekci.
Nedovolte, aby veterinář experimentoval s napichováním žíly psa při vědomí.
Pes má naposledy usnout v náručí majitele.
MíšaRixi
napsal(a):
Ano, tato společnost nabízí i eutanazii v domácím prostředí: http://petpieta.webnode.cz/euthanasie/.
To Orionka: Tazatelka určitě nemyslela svěření živého psa k odvozu a následnému utracení kdoví kde a jak...
MíšaRixi

XXX.XXX.187.39
Ano myslela jsem to tak. Děkuji Vám za informace. Prosím Vás a nevíte je možné být i u kremace? Abych měla jistotu jestli psa opravdu spálí a né někam pohodí? Někde na netu jsem četla, že byl v česku takto nalezen hromadný hrob. Ráda byych aby ta firma byla skutečně solidní.

napsal(a):
Nikdy bych cizímu člověku nedala do ruky nemocného živého psa. Každý slušný veterinář vám přijede uspat psa domů, zvlášť, když jste jeho dlouholetí klienti. A jak píše Rap... a já v jiném tématu : Nejdříve narkozu a pak poslední injekci.
Nedovolte, aby veterinář experimentoval s napichováním žíly psa při vědomí.
Pes má naposledy usnout v náručí majitele.
Narkoza se ale dává do žíly, takže mi nedává smysl, co píšete.
Jinak souhlas, nikdo, kdo má své zvíře aspoň trochu rád, nedá živé zvíře v jakémkoliv stavu do rukou cizího člověka aby tento ukončil buhvíkde a buhvíjak jeho život...
To mi připomíná jednu paní. Měli fenu NO, byla nějak nemocná, jak nevím, ale bylo třeba jí ukončit život, aby se netrápila. A ta paní, s kterou fena prožila celý svůj život, odjela raději někam pryč na několik dní, jen aby u toho konce nemusela být. Vůbec tu paní nechápu. To bych já svému psu nikdy neudělala.

..."Narkoza se ale dává do žíly, takže mi nedává smysl, co píšete."...
Tak tomu nebudeme říkat narkoza, ale "uspávačka". Píchá se do svalu ( nebo do podkoží ?), prostě jako očkování a pes po ní hluboce usne. Odpadá stres s holením nohy a napichováním žíly, která může být slabá, křehká...Utíkat, praskat.
MíšaRixi
napsal(a):
Ano myslela jsem to tak. Děkuji Vám za informace. Prosím Vás a nevíte je možné být i u kremace? Abych měla jistotu jestli psa opravdu spálí a né někam pohodí? Někde na netu jsem četla, že byl v česku takto nalezen hromadný hrob. Ráda byych aby ta firma byla skutečně solidní.
To jsem psala i já zde - bylo to tuším v Praze. Skutečně nějaká firma specializující se na kremace zvířat, všechna uhynulá zvířata i s hračkami majitelů vysypala do cizí lidské hrobky - otřes!

daajs
napsal(a):
Já mám zkušenost, že po inj do svalu na uspání, ještě zvíře dostane inj do srdíčka, která by se bez uspávačky nedala použít.
Aj i já. Myslím, že je to nejšetrnější způsob.

daajs
napsal(a):
Já mám zkušenost, že po inj do svalu na uspání, ještě zvíře dostane inj do srdíčka, která by se bez uspávačky nedala použít.
Dtto.
Lenka876

XXX.XXX.68.161
Fikovnice to je strašné. Naše sousedka takhle nechával uspat psa u vetky a ta se ji 40 minut snažila trefit do žíly na tlapce
Naši rodiče taky využili ten Kerberos, psa uspávali u nich doma. Tady je kontakt http://kerberos.name/index.php?Jazyk=CZ.
fikovnice
napsal(a):
Mám špatnou zkušenost s uspáním kocoura...už jsem to tu psala. Vetka se marně opakovaně snažila kanylovat žílu - bodejť - kocourek byl totálně dehydratovaný...
Tato vetka už je naší minulou vetkou...
Jenže ta inj na hluboký spánek se dává do svalu, až zvíře tvrdě spí, dostane smrtící inj do srdíčka.Takže "lovit" žílu je zbytečné...
daajs
napsal(a):
Prosím všechny, zkuste najít recenze na vety kdykoliv, při potřebě eutanazie obzvlášť.Už 4 mazlíčky jsme museli nechat uspat, vždy doma, dokonce i 26.12:! Jak to tady čtu, mám pocit, že zvířata léčí i tzv.léčitelé s titulem a ještě za to platíte.
Vetka přijela k nám domů, ale to bylo první a poslední pozitivum, co na její tehdejší léčbě a pak eutanázii shledávám...

daajs
napsal(a):
Prosím všechny, zkuste najít recenze na vety kdykoliv, při potřebě eutanazie obzvlášť.Už 4 mazlíčky jsme museli nechat uspat, vždy doma, dokonce i 26.12:! Jak to tady čtu, mám pocit, že zvířata léčí i tzv.léčitelé s titulem a ještě za to platíte.
Ten kdo má starého psa ( a nebral si ho "převčírem" z útulku ) měl by mít svého spolehlivého veterináře vybraného odzkoušeného.
V listopadu jsme se museli rozloucit s nasim foxíkem. Začali problémy s chuzí a veterinář po rtg konstatoval rakovinu v kostech zadních nohou. Byl to nalezenec a nevedeli jsme kolik mu je přesto to byl skvělý společnik byl moc hodný a poslušný. Ikdyž jsme jej měli jen dva a pul roku byla to těžká rána pro mně i manželku. Veterinář provedl eutanazii v místnosti kde jsme s ním byli sami až do konce. První takový zážitek v životě ale museli jsme s ním být. Potom jsme si jej odvezli domů a pohřbili na zahradě. Stále nám chybí.
Saxinka

XXX.XXX.104.240
To je mi moc líto, co tu čtu. Ale zároveň taky moc doporučuju krematorium. Vlatní zkušenost. Popel sme si odnesli v urničce, doufám že žádné hromadné hroby nikde nebyli. Rozhodli sme se proto, kdybychom se stěhovali tak chceme Saxu vzít sebou.
Arni
napsal(a):
V listopadu jsme se museli rozloucit s nasim foxíkem. Začali problémy s chuzí a veterinář po rtg konstatoval rakovinu v kostech zadních nohou. Byl to nalezenec a nevedeli jsme kolik mu je přesto to byl skvělý společnik byl moc hodný a poslušný. Ikdyž jsme jej měli jen dva a pul roku byla to těžká rána pro mně i manželku. Veterinář provedl eutanazii v místnosti kde jsme s ním byli sami až do konce. První takový zážitek v životě ale museli jsme s ním být. Potom jsme si jej odvezli domů a pohřbili na zahradě. Stále nám chybí.
Co by mnozí lidé dali za to, aby mohli vyprovodit na druhý břeh svého nejbližšího člověka... A pořád se najdou takoví hajz.i doktoři, že i když Vám umírá Váš nejbližší, vykážou Vás pryč. Bohužel toto je moje zkušenost (a není jistojistě ojedinělá) !
Zdravím všechny diskutující a také bych se s vámi ráda podělila o zkušenost...
Náš pejsek Bean byl více než půl roku vážně nemocný a bylo bohužel více než jasné, že se nám nedožije ani konce tohoto roku... Náhodou jsem narazila na webové stránky Krematoria zvířat v Praze - Běchovicích (http://www.krematoriumzviratpraha.cz/), spojila jsem se pomocí bezplatné infolinky, která funguje 24 hod. denně (800 122 122), s panem Šípkem, který je jedním ze dvou majitelů, a zeptala se na možnosti. Byl velmi chápavý a nabídl nám mnoho služeb, které jako krematorium poskytují. Využili jsme s přítelem možnosti obřadu - pejsek byl uložený v krásné rakvičce, všude kolem byly zapálené svíčky, hrála příjemná, i když smutná hudba (prý je možnost si vzít i vlastní, to jsme bohužel nevěděli). Na sledování samotné kremace jsme neměli to srdce, ale náš Bean dostal hned po převzetí své číslo na speciálním kameni a ten ho provázel od začátku, až do urničky společně s popelem. Vybrali jsme nádhernou urničku s tlapičkami a sametovým povrchem. Ačkoli to pro nás byla velmi, velmi smutná zkušenost, jsme rádi, že jsme se prostřednictvím krematoria mohli takto důstojně rozloučit a dát našemu Beanovi poslední sbohem... Pro lidi, kteří svého pejska či kočičku zbožňují z celého srdce, a není líto jim dát pár tisíc za poslední rozloučení se, určitě doporučuji využít jejich služeb.
Irena s přítelem Pavlem
kralova.iruska
napsal(a):
Zdravím všechny diskutující a také bych se s vámi ráda podělila o zkušenost...
Náš pejsek Bean byl více než půl roku vážně nemocný a bylo bohužel více než jasné, že se nám nedožije ani konce tohoto roku... Náhodou jsem narazila na webové stránky Krematoria zvířat v Praze - Běchovicích (http://www.krematoriumzviratpraha.cz/), spojila jsem se pomocí bezplatné infolinky, která funguje 24 hod. denně (800 122 122), s panem Šípkem, který je jedním ze dvou majitelů, a zeptala se na možnosti. Byl velmi chápavý a nabídl nám mnoho služeb, které jako krematorium poskytují. Využili jsme s přítelem možnosti obřadu - pejsek byl uložený v krásné rakvičce, všude kolem byly zapálené svíčky, hrála příjemná, i když smutná hudba (prý je možnost si vzít i vlastní, to jsme bohužel nevěděli). Na sledování samotné kremace jsme neměli to srdce, ale náš Bean dostal hned po převzetí své číslo na speciálním kameni a ten ho provázel od začátku, až do urničky společně s popelem. Vybrali jsme nádhernou urničku s tlapičkami a sametovým povrchem. Ačkoli to pro nás byla velmi, velmi smutná zkušenost, jsme rádi, že jsme se prostřednictvím krematoria mohli takto důstojně rozloučit a dát našemu Beanovi poslední sbohem... Pro lidi, kteří svého pejska či kočičku zbožňují z celého srdce, a není líto jim dát pár tisíc za poslední rozloučení se, určitě doporučuji využít jejich služeb.
Irena s přítelem Pavlem
Pejska je mi líto. Asi to máme každý jinak nastavený, ale já bych prostě obřad psovi nedělala. Všechny psy máme pohřbené na zahradě. Samozřejmě když někdo bydlí v bytě tak je to složitější. Ale já osobně bych peníze do obřadu neinvestovala, to bych si je radši nechala na potřeby pro dalšího psího mazlíka.
marcelaamax
napsal(a):
Pejska je mi líto. Asi to máme každý jinak nastavený, ale já bych prostě obřad psovi nedělala. Všechny psy máme pohřbené na zahradě. Samozřejmě když někdo bydlí v bytě tak je to složitější. Ale já osobně bych peníze do obřadu neinvestovala, to bych si je radši nechala na potřeby pro dalšího psího mazlíka.
Když tak koukám na ty ceny neměla bych ušetřené peníze na potřeby pro dalšího pejska, ale přidala bych jen pár tisíc a koupila bych si rovnou nového kámoše .
awake
napsal(a):
Když tak koukám na ty ceny neměla bych ušetřené peníze na potřeby pro dalšího pejska, ale přidala bych jen pár tisíc a koupila bych si rovnou nového kámoše .
Jasný no, já na ceny nekoukala. Ale myslela jsem to tak, jako že nový kámoš by byl samozřejmost, a třeba za to ušetřené bych mu mohla kupovat mnohem kvalitnější stravu nebo tak
daajs
napsal(a):
Jenže ta inj na hluboký spánek se dává do svalu, až zvíře tvrdě spí, dostane smrtící inj do srdíčka.Takže "lovit" žílu je zbytečné...
Moje fena dostala postupně tři injekce, protože "nechtěla usnout". Prý dostala dávku pro koně. Skoro až po hodině jí dal vet injekci do srdce. Je to už 5 let ale pořád na to nemohu zapomenout. Bylo to hrozné.

Čím více je pes rozrušený, tím hůře usíná. Pes je rozrušený tím víc, čím víc je rozrušený majitel. Proto by si měl majitel své pochybnosti a smutky odbýt před samotným uspáním a k uspání přistupovat jako k pomoci psu a úplně v klidu.
napsal(a):
Čím více je pes rozrušený, tím hůře usíná. Pes je rozrušený tím víc, čím víc je rozrušený majitel. Proto by si měl majitel své pochybnosti a smutky odbýt před samotným uspáním a k uspání přistupovat jako k pomoci psu a úplně v klidu.
Jo tak ono se to hezky říká, ale já v tu chvíli prostě nedokážu bejt uplně v klidu, i když vím, že pak by byl klidnější i pes, ale prostě to nedávám.
My máme naše miláčky pohřbené buď na zahradě nebo v sadu. Do kafilerie bych je nikdy nedala, ale ani bych jim nepořádala obřad. Ač na všechny vzpomínám s láskou, nikdy u nás bezpsí- truchlící období netrvalo dlouho. Vždy se okamžitě jelo pro dalšího psa, což uznám, že někdy vedlo k neuváženému výběru chovky.
Netruchlím, netrápím se dlouho, vím, že jsem každému psovi dala vše, co jsem mohla, vím že měli dobrý život a taky vím, že nové štěně spolehlivě zažene všechny smutky.

marcelaamax
napsal(a):
Jo tak ono se to hezky říká, ale já v tu chvíli prostě nedokážu bejt uplně v klidu, i když vím, že pak by byl klidnější i pes, ale prostě to nedávám.
Vím o čem mluvím, nechávala jsem uspat 3 psy, z toho dva své odchovy, nebylo to snadné, ale bylo to v klidu. Obrečela jsem to dávno před uspáním.
marcelaamax
napsal(a):
Já to chápu, některé reakce okolí byli podobné, ale jak jsem psala - nelitujeme a myslím, že se najde spousta lidí, kteří půjdou touto cestou (vím min. o 3 dalších lidech, kteří chtějí kremace využít). Je to samozřejmě na každém, neměli jsme možnost nikde pejska pohřbít a do kafilerie jsme ho dávat nechtěli...
awake
napsal(a):
Nového kámoše plánujeme po Novém roce a chápu, že někomu se můžou zdát ceny přemrštěné, ale když si srovnáte, kolik do psa investujete za celý jeho život, tak tohle už je jen třešnička na dortu a zlomek celkové sumy... :).
aj
napsal(a):
My máme naše miláčky pohřbené buď na zahradě nebo v sadu. Do kafilerie bych je nikdy nedala, ale ani bych jim nepořádala obřad. Ač na všechny vzpomínám s láskou, nikdy u nás bezpsí- truchlící období netrvalo dlouho. Vždy se okamžitě jelo pro dalšího psa, což uznám, že někdy vedlo k neuváženému výběru chovky.
Netruchlím, netrápím se dlouho, vím, že jsem každému psovi dala vše, co jsem mohla, vím že měli dobrý život a taky vím, že nové štěně spolehlivě zažene všechny smutky.
Také jsme chtěli Beanovi udělat hrobeček někde venku, ale bohužel přítelovy rodiče nám nedovolili ho pochovaat na chalupě, tak jsme zvolili tuto variantu a jsme rádi. Za nějaký čas uvažujeme i o rozptýlení popela v jeho oblíbeném lese.
kralova.iruska
napsal(a):
Já to chápu, některé reakce okolí byli podobné, ale jak jsem psala - nelitujeme a myslím, že se najde spousta lidí, kteří půjdou touto cestou (vím min. o 3 dalších lidech, kteří chtějí kremace využít). Je to samozřejmě na každém, neměli jsme možnost nikde pejska pohřbít a do kafilerie jsme ho dávat nechtěli...
Jasně, tak tu kremaci v téhle situaci beru, ale ten obřad je na mě prostě moc. Prostě ať své psy miluji sebevíc, pořád jsou to psi. Ale samozřejmě to nebudu nikomu vyčítat, je to na každém jak se rozhodne.
marcelaamax
napsal(a):
Jasně, tak tu kremaci v téhle situaci beru, ale ten obřad je na mě prostě moc. Prostě ať své psy miluji sebevíc, pořád jsou to psi. Ale samozřejmě to nebudu nikomu vyčítat, je to na každém jak se rozhodne.
Tak, tak, je to na každém z nás :) taky že jsme se nezvládli loučit moc dlouho, během pěti minut jsme byli pryč, také to na nás bylo moc, příště už bychom obřad asi nevolili, chtěli jsme si to zkusit..
napsal(a):
Já se snažila být v klidu. Několik dní jsem se připravovala psychicky na to, že jí budu muset nechat utratit. Fena byla v klidu i když přijel veterinář. Po první injekci se chtěla zvedat. Vet odešel pryč a já ji hladila a mluvila jsem na ní aby se uklidnila. Vet přišel asi za 10 minut a divil se že ještě nespí (ona na něj reagovala zvedáním hlavy). Doporučil mi abych na ní nesahala a nechala jí v klidu. Pustila jsem potichu rádio a snažila jsem se být v klidu a moc se nehýbat abych jí nerušila. Ona ale pořád zvedala hlavu a koukala kde jsem a snažila se zvednout. Byla na mě dost fixovaná.
kralova.iruska
napsal(a):
Nového kámoše plánujeme po Novém roce a chápu, že někomu se můžou zdát ceny přemrštěné, ale když si srovnáte, kolik do psa investujete za celý jeho život, tak tohle už je jen třešnička na dortu a zlomek celkové sumy... :).
To máte pravdu. Ale já ty peníze raději investuji jinde. Naštěstí mám pejsky pohřbené na zahradě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
KarinaS
napsal(a):
Já našla v Brně krematorium pro zvířata nevím kolik stojí, ale máme dvě feny jsou to sestry a až umřou tak půjdou do urny k nám ke krbu.. a spolu pak do jedné ať jsou spolu pořád, jsou totiž nerozlučná dvojka.
marcelaamax
napsal(a):
Naprosto s Vámi souhlasím...
Naše zvířecí přítele po desetiletí pohřbíváme na zahradě...
awake
napsal(a):
Moje fena dostala postupně tři injekce, protože "nechtěla usnout". Prý dostala dávku pro koně. Skoro až po hodině jí dal vet injekci do srdce. Je to už 5 let ale pořád na to nemohu zapomenout. Bylo to hrozné.
Mám stejnou, asi ještě horší, zkušenost s mým minulým kocourem. Už jsem to tu opakovaně psala, a stejně nikdy nemám sílu to vypsat celé... !
Nedávno jsem nechával uspávat stařičkou jezevčici... už to nešlo, zničená sliznice žaludku, nádor na slinivce, v tenkém střevě, akutní žloutenka,... Uspávala ji v mých peřinách moje dcera, veterinářka. Nelča měla zavedenou kanylu, z předchozích vyšetření a léčení, první injekce uspání, do žíly, pak sichr uspání, taky do žíly... až spala opravdu tvrdě, tak poslední - a taky do žíly. Bylo to rychlé, /celkem asi tři - čtyři minuty, od prvního vpichu do potvrzení stetoskopem, že srdce nepracuje/ bezbolestné, prostě usnula, naposled vydechla, a konec. Ale když mi dcera vykládala, kolikrát se toto nepodaří, a může se z toho stát dost drastický zážitek pro majitele, byl jsem docela překvapený. A nebývá to jenom chybou veterináře. Asistovala i známému doktorovi, který volal posilu, aby poslední injekci dali vzpouzejícímu se psovi přímo do srdce, a podobně.
Rozhodně je to, i když se povede na 100%, velice emotivní zážitek který člověka poznamená, ať chce nebo ne.
A můj názor je - jasně, psovi zkrátit utrpení, investovat do této poslední služby pro něj... ale pohřební služba? Černá rakev? Květiny? Dokonce obřad? To m už přijde poněkud výstřední.
Nelča je zabalená ve své dece z pelíšku /beztak spala roky v posteli, se svým obojkem, starým vodítkem, pod stromem na zahradě. Na jaře tam přibyde nějaký pěkný neopracovaný kámen, a basta.
kdo nemá zahradu, určitě má nějaké oblíbené místo v přírodě, kde může vykopat jámu, a nenápadně psa pohřbít.
Mít v obýváku v sekretáři vkusně naaanžovanou urničku - dokonce jsem viděl s tou věčně plápolající pseudosvíčkou z Číny, kde bliká místo plamínku červená led dioda, mi přijde jako slušné našlápnutí k doktoru Chocholouškovi.