Havanský psík - není čistotný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2015 19:24
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Dobrý den
Potřebují poradit mám docela velký problém s muzovim psem dělá nám potřebu doma podotikam doma jsou ještě dvě feny kavkazanu pes je vykastrován a přestože doma kádí a cura, včera jsme byli běhat na poli tři hodiny venku, psům jse věnují venku i doma a prijdeme s venku a in jde do pokoje a tam jse vysere trestat ho nemůžu, protože není chycen při činu.

21.10.2015 19:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Lamatlama

21.10.2015 19:38
Lamatlama

XXX.XXX.184.13

Typické chování psa, který byl v minulosti za venčení trestaný - bojí se venčit v přítomnosti majitele a schovává si to na "bezpečnou příležitost", kdy ví, že ho nikdo nepotrestá.

Za prvé: netrestejte, ani když ho přistihnete. Tím se jeho asociace "venčení v přítomnosti člověka rovná se průser" ještě posílí a bude mít o to víc tendenci se s tím schovávat.
Za druhé: zabraňte tomu, aby se mohl venčit doma. Ohrádka, zábrany mezi dveře, vodítko uvázané k pasu... prostě ten pes nesmí mít příležitost zašít se bez dozoru do vedlejší místnosti.
A za třetí: choďte často ven a venku za venčení odměňujte, jako u štěněte. Ale nesledujte ho upřeně, dejte mu volnost a "soukromí", aby neměl pocit, že se ho zase někdo chystá potrestat za venčení v přítomnosti člověka.

21.10.2015 19:52
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lamatlama napsal(a):
Typické chování psa, který byl v minulosti za venčení trestaný - bojí se venčit v přítomnosti majitele a schovává si to na "bezpečnou příležitost", kdy ví, že ho nikdo nepotrestá.

Za prvé: netrestejte, ani když ho přistihnete. Tím se jeho asociace "venčení v přítomnosti člověka rovná se průser" ještě posílí a bude mít o to víc tendenci se s tím schovávat.
Za druhé: zabraňte tomu, aby se mohl venčit doma. Ohrádka, zábrany mezi dveře, vodítko uvázané k pasu... prostě ten pes nesmí mít příležitost zašít se bez dozoru do vedlejší místnosti.
A za třetí: choďte často ven a venku za venčení odměňujte, jako u štěněte. Ale nesledujte ho upřeně, dejte mu volnost a "soukromí", aby neměl pocit, že se ho zase někdo chystá potrestat za venčení v přítomnosti člověka.

Netrestá vím že to nemá cenu a pes byl učen na plénu kdykoliv může na zahradu, ale spíše mám pocit že mně neprijmul a dělá tak zvané naschvály.

Lamatlama

21.10.2015 19:56
Lamatlama

XXX.XXX.184.13

Kalamita napsal(a):
Netrestá vím že to nemá cenu a pes byl učen na plénu kdykoliv může na zahradu, ale spíše mám pocit že mně neprijmul a dělá tak zvané naschvály.

Pes nedělá naschvály. Pes dělá jen to, co ho lidi naučili. Někdo ho někdy v minulosti (nechtěně) naučil, že schovávat se s venčením do jiné místnosti na koberec je nejlepší řešení. Jak k tomu došlo, nemá smysl řešit, prostě to tak je.
Takže jak píšu výš - je potřeba nežádoucímu chování předcházet a žádoucí chování odměňovat.

21.10.2015 20:03
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lamatlama napsal(a):
Pes nedělá naschvály. Pes dělá jen to, co ho lidi naučili. Někdo ho někdy v minulosti (nechtěně) naučil, že schovávat se s venčením do jiné místnosti na koberec je nejlepší řešení. Jak k tomu došlo, nemá smysl řešit, prostě to tak je.
Takže jak píšu výš - je potřeba nežádoucímu chování předcházet a žádoucí chování odměňovat.

Ono to není poprvé ještě nedávno jezdil s mužem v kamionů a když přijeli tak jse vždy vycural doma teď jsme už tři měsíce v RD s velkou zahradou a zase to dělá přitom může kdykoliv ven za fenama které jsou venku pořad a odměny pokud mám u sebe nějakou tak jen skáče a čeká co dostane, třeba udělá potřebu když mu řeknu že u stolu se nezebra bze dostane do misi tak jde do pokoje a tam jse vycural a nebo vykadil.

21.10.2015 20:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Pokoj nemá dveře ?

21.10.2015 20:36
Kalamita

XXX.XXX.91.57

rapotacka11 napsal(a):
Pokoj nemá dveře ?

Nemá v pokojíku jsou kamna na topení.

21.10.2015 21:09
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
Ono to není poprvé ještě nedávno jezdil s mužem v kamionů a když přijeli tak jse vždy vycural doma teď jsme už tři měsíce v RD s velkou zahradou a zase to dělá přitom může kdykoliv ven za fenama které jsou venku pořad a odměny pokud mám u sebe nějakou tak jen skáče a čeká co dostane, třeba udělá potřebu když mu řeknu že u stolu se nezebra bze dostane do misi tak jde do pokoje a tam jse vycural a nebo vykadil.

Jak už tu bylo psáno - zabraňte přístupu do pokoje. Bez toho nevyřešíte nic. Nehledejte v tom nějaké naschvály, místo toho zapřemýšlejte, jak zabránit tomu, aby měl možnost to dělat! A to, že má přístup ven, není podstatné, jelikož je NAUČENÝ venčit se uvnitř. Musíte ho postupně NAUČIT venčit se venku.

A s tím žebráním - proč mu vyhrožujete? Proč ho místo toho nenaučíte, co má dělat, když jíte - třeba ležet na pelechu?

21.10.2015 21:12
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Nemá talent

21.10.2015 21:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Lexaurin napsal(a):
Nemá talent

Nemá.
Katastrofa .
Já teda na schody nemám taky dveře, ale když chci,
aby mi tam ťunťa nelezl, zařídím to .

21.10.2015 21:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kalamita napsal(a):
Nemá v pokojíku jsou kamna na topení.

Hmm, co s tím ?
To fakt nemá řešení.
(jste Češka ?).

21.10.2015 21:22
tlupa

XXX.XXX.106.11

rapotacka11 napsal(a):
Hmm, co s tím ?
To fakt nemá řešení.
(jste Češka ?).

No jistě, to je zcela neřešitelné. Protože havanského psíka opravdu neudrží obyčejná ohrádka ani špagát, žejo :-D.

21.10.2015 21:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Vidíte, že nééé ,
musí to tam pořádně pos...

21.10.2015 21:42
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Psa uvazat na voditku doma nelze to by jen knucel a klepal se on neumí na voditku ani chodit venku a jedině kam ho mužů dat je kotec od kavkazanu o to by psychicky nedal.a jinak feny ví že do pokoje nesmí do ložnice také ne a nejdou tam leží u prahu čekají pro něj zákazy neplatí on jde i za mužem na WC a nebo do koupele von si myslí že může vše, Dokonce byl zvyklí jíst s mužem u stolu a jedl s jeho misi u mně nesmí, má svou mísu, na gauč nesmí a do postele také ne psy ať leží u nohou, ale ne v posteli a pokaždé když mu něco zákazu jde dělat potřebu, a jinak trestám ho jak feny nebiju nekaram ano vynadam když něco vidím, pokud se mi nelíbí to co dělá otocim se knemu zády a ven může pořad.

21.10.2015 21:42
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Psa uvazat na voditku doma nelze to by jen knucel a klepal se on neumí na voditku ani chodit venku a jedině kam ho mužů dat je kotec od kavkazanu o to by psychicky nedal.a jinak feny ví že do pokoje nesmí do ložnice také ne a nejdou tam leží u prahu čekají pro něj zákazy neplatí on jde i za mužem na WC a nebo do koupele von si myslí že může vše, Dokonce byl zvyklí jíst s mužem u stolu a jedl s jeho misi u mně nesmí, má svou mísu, na gauč nesmí a do postele také ne psy ať leží u nohou, ale ne v posteli a pokaždé když mu něco zákazu jde dělat potřebu, a jinak trestám ho jak feny nebiju nekaram ano vynadam když něco vidím, pokud se mi nelíbí to co dělá otocim se knemu zády a ven může pořad.

21.10.2015 21:44
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):

Nojo, když nejste vy ochotní nic změnit, tak ani on své chování nezmění.

21.10.2015 21:45
Kalamita

XXX.XXX.91.57

tlupa napsal(a):
No jistě, to je zcela neřešitelné. Protože havanského psíka opravdu neudrží obyčejná ohrádka ani špagát, žejo :-D.

Jeho do ohrady nelze dostal by infarkt a knucel by, klepal se jak osika on se klepe i kvůli zradla, stačí mít v kapse piškot tak sedí knuci a klepese.

21.10.2015 21:49
Kalamita

XXX.XXX.91.57

tlupa napsal(a):
Nojo, když nejste vy ochotní nic změnit, tak ani on své chování nezmění.

Jak nejsme ? Ten pes má vše jen ho panicek vychoval jak mimino doma měl plénu na curani vše mohlm teď má zahradu může kdykoliv ven má udělaný otvor pro psy ve dveřích, spíše mi příjde že nechce bit se mnou a dělá vše možné.

21.10.2015 21:49
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
Jeho do ohrady nelze dostal by infarkt a knucel by, klepal se jak osika on se klepe i kvůli zradla, stačí mít v kapse piškot tak sedí knuci a klepese.

A vy se divíte, že je pes s takovouhle povahou po vynadání tolik v nervech, že se musí jít vykadit?

Ale když nelze, tak nelze. Zábranu do dveří taky asi dát nelze. A začít se ke psu chovat tak, aby byl víc v klidu, přestat ho nesmyslně kárat a místo toho ho učit, co je správně, to už vůbec nelze. Tak se ale pak nedivte, že vám pes bude kadit po bytě furt.

21.10.2015 21:55
Kalamita

XXX.XXX.91.57

tlupa napsal(a):
Jak už tu bylo psáno - zabraňte přístupu do pokoje. Bez toho nevyřešíte nic. Nehledejte v tom nějaké naschvály, místo toho zapřemýšlejte, jak zabránit tomu, aby měl možnost to dělat! A to, že má přístup ven, není podstatné, jelikož je NAUČENÝ venčit se uvnitř. Musíte ho postupně NAUČIT venčit se venku.

A s tím žebráním - proč mu vyhrožujete? Proč ho místo toho nenaučíte, co má dělat, když jíte - třeba ležet na pelechu?

Ono já ho to ucim už sem se pohadala i s mužem že ho nemá krmit u stolu řeknu mu jasné ne a nedam moje feny ví že když jíme tak leží vedle v místnosti ani se nekoukaji na stůl on sedí knuci a trepese já mu nedam nic od stolu už mně napadlo že když jíme dat mu pár granulí do misi, ale to je zas blbost jen BI to zhltal a chtěl další on žebra i jídlo venku po lidech.

21.10.2015 21:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Pokud se mi nelíbí to co dělá otocim se knemu zády

- pomáhá to ?

21.10.2015 21:58
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
Ono já ho to ucim už sem se pohadala i s mužem že ho nemá krmit u stolu řeknu mu jasné ne a nedam moje feny ví že když jíme tak leží vedle v místnosti ani se nekoukaji na stůl on sedí knuci a trepese já mu nedam nic od stolu už mně napadlo že když jíme dat mu pár granulí do misi, ale to je zas blbost jen BI to zhltal a chtěl další on žebra i jídlo venku po lidech.

Neříkejte mu "ne". Říkejte mu, co MÁ dělat. Třeba "místo". A za splnění povelu odměňujte. To platí obecně - neříkejte psu, co dělat nemá, ale co dělat má.

Ale pokud si nesjednotíte pravidla s mužem (aspoň přibližně), tak na tom bude chudák pes hůř a hůř. On je úplně vynervovaný, protože neví, co se po něm chce, nikdo mu to neřekl, jen je pořád za něco káraný a neví za co, a ještě mu v tom děláte bordel tím, že po něm každý chcete něco jiného.

21.10.2015 22:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kalamita napsal(a):

"Máte ho ráda" !

psům jse věnují venku i doma

(i tomu nevlastnímu drobkovi?).

21.10.2015 22:01
Kalamita

XXX.XXX.91.57

tlupa napsal(a):
A vy se divíte, že je pes s takovouhle povahou po vynadání tolik v nervech, že se musí jít vykadit?

Ale když nelze, tak nelze. Zábranu do dveří taky asi dát nelze. A začít se ke psu chovat tak, aby byl víc v klidu, přestat ho nesmyslně kárat a místo toho ho učit, co je správně, to už vůbec nelze. Tak se ale pak nedivte, že vám pes bude kadit po bytě furt.

Jak mít ho neustále na klíně adrbat ? Ten pes má vše co potřebuje každý den v lese běhá děti jsi sním hrají vše a jinak trestám ho jak fena stěně a nebo psa zavrcim ponem a cenim zuby u všech psů to vždy fungovalo a unej nic.

21.10.2015 22:05
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
Jak mít ho neustále na klíně adrbat ? Ten pes má vše co potřebuje každý den v lese běhá děti jsi sním hrají vše a jinak trestám ho jak fena stěně a nebo psa zavrcim ponem a cenim zuby u všech psů to vždy fungovalo a unej nic.

Kdo psal někde něco o drbání na klíně?

Ten pes nemá to jediné, co opravdu potřebuje. Nemá klid a srozumitelnost svých lidí. Těmi tresty u něj dosáhnete jediné věci - vyděsíte ho. S nervním bázlivým minipsíčkem nemůžete komunikovat stejně jako se sebevědomým kavkazanem, sakra!

21.10.2015 22:05
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Jo jo panecek psa rozmazlil, zmenil se mu zivot a pes ted ma doma z pohledu psa semetriku, ktere se nelibi to, co panecek psa dosud naucil.Kdo se v tom ma vyznat, pes urcite nee.MMCH havanaky mam doma dva, vim, jaci jsou.

21.10.2015 22:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Si děláte P...L, že ?
Dejte chudáčka pryč, pryč, pryč.

21.10.2015 22:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

tlupa napsal(a):
Kdo psal někde něco o drbání na klíně?

Ten pes nemá to jediné, co opravdu potřebuje. Nemá klid a srozumitelnost svých lidí. Těmi tresty u něj dosáhnete jediné věci - vyděsíte ho. S nervním bázlivým minipsíčkem nemůžete komunikovat stejně jako se sebevědomým kavkazanem, sakra!

Havanaci fakt nejsou ustraseni minipsici.

21.10.2015 22:08
tlupa

XXX.XXX.106.11

Lexaurin napsal(a):

Obecně ne. Tenhle podle popisu ano. Přinejmenším je vyděšený ze zadavatelky.

21.10.2015 22:10
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

tlupa napsal(a):
Obecně ne. Tenhle podle popisu ano. Přinejmenším je vyděšený ze zadavatelky.

Presne, viz muj prispevek vyse

21.10.2015 22:12
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Vidim to na rozchod a rozdeleni deti - pan havanaka pinicka kavkazany

21.10.2015 22:14
Kalamita

XXX.XXX.91.57

rapotacka11 napsal(a):
"Máte ho ráda" !

psům jse věnují venku i doma

(i tomu nevlastnímu drobkovi?).

Kdybych ho neměla rada nehledam radu jinak on se klepe pořad už jsem to řešila s veterinářem jestli nemá epilepsií a nemá ikdyz mu zastrihavam chlupy u tlapek klepese, ale co pomáhá když sním jednam jak s fenama to má radost, ale přijede muž zas mužů začít doma, umně ví že když mu řeknu rázně ne venku něco ji a přijde je pochválen ikdyz mu to trvá.

21.10.2015 22:20
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):
Vidim to na rozchod a rozdeleni deti - pan havanaka pinicka kavkazany

Děti a kavkazani jsou v klidu dokonce 19 měsíční fenku naučili nosit dřevo domů na topení když ji granule tak obě čekají až je skusi naše 4 léta cerka bez ní se ani nehne a nejde ani do lesa.

21.10.2015 22:24
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):

A co když byl tak vychován sedět jen na klíně a jíst u stolu a on tak byl vychován ani vodítko neznal dokonce jedl u stolu s mužem seděl sním na klíně a muž ho krmil teď sním nemůže jezdit a je zlé.

22.10.2015 05:50
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Kalamita napsal(a):
A co když byl tak vychován sedět jen na klíně a jíst u stolu a on tak byl vychován ani vodítko neznal dokonce jedl u stolu s mužem seděl sním na klíně a muž ho krmil teď sním nemůže jezdit a je zlé.

Kdyz tak byl"vychovan", tak se nedivte ze se tak chova. Proc ted nemuze s muzem jezdit? Chudak zivot se mu zmenil naruby, kdo by se z toho neposr...

22.10.2015 06:01
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):
Jo jo panecek psa rozmazlil, zmenil se mu zivot a pes ted ma doma z pohledu psa semetriku, ktere se nelibi to, co panecek psa dosud naucil.Kdo se v tom ma vyznat, pes urcite nee.MMCH havanaky mam doma dva, vim, jaci jsou.

Přesně tak panicek ho rozmazlili já se sním mazlim vše běhám sním cvicim ho vše jak je se mnou sám je klid a jak míle je doma muž je zlé pes se klepe naschvál cura doma, sere doma dělá naschvály on dělá potřebu i před mužem, ale prostě je to tak a podle mně pes do postele nepatří ke stolu také ne jednou je to šelma ať je jaký koliv a ještě jedna věc on se i za panickem schovával když na něj stekal pes.

22.10.2015 06:06
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):
Kdyz tak byl"vychovan", tak se nedivte ze se tak chova. Proc ted nemuze s muzem jezdit? Chudak zivot se mu zmenil naruby, kdo by se z toho neposr...

Muž jezdí jinou trasu a hlavně v noci a ve dne spí a stal mu v kamionů, skusil ho mít sebou, ale nevyspise a pokud si ho nevšímá dělá potřebu.

22.10.2015 06:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ať ho manžel někomu dá.
Buď svým příbuzným nebo nějakým důchodcům na venkově,
kteří ho budou mít rádi, budou na něj mít čas.

Mně osud toho psa připadá děsnej

i když ho má zad. "ráda a věnuje se mu".
Jak, při malých dětech a svých psech ?!

za panickem schovával když na něj stekal pes - a vy mu domů nasadíte KO
a osobně na něj DOMA ceníte zuby

pár granulí v misce by zhltal - kolik váží ?
když vidí piškot, klepe se a kňučí -

To je psí horor.

22.10.2015 06:47
Kalamita

XXX.XXX.91.57

rapotacka11 napsal(a):
Ať ho manžel někomu dá.
Buď svým příbuzným nebo nějakým důchodcům na venkově,
kteří ho budou mít rádi, budou na něj mít čas.

Mně osud toho psa připadá děsnej

i když ho má zad. "ráda a věnuje se mu".
Jak, při malých dětech a svých psech ?!

za panickem schovával když na něj stekal pes - a vy mu domů nasadíte KO
a osobně na něj DOMA ceníte zuby

pár granulí v misce by zhltal - kolik váží ?
když vidí piškot, klepe se a kňučí -

To je psí horor.

Má pomalu osm kg zradlo hledá pořad a moje kao sou vychovane oni ho chrání, on je schopen sníst oběd ze stolu a granule hlta co je vykastrován před tím nejedl teď je pásový stroj prostě ho jen muž rozmazlil a já jsem zla, ale má svá pravidla a co nesmí jeden pes nebude dělat druhy a zajímavé že moje feny může a psa přijali během chvilky on ne to už něco značí o psychice daného psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2015 06:58

Kalamita napsal(a):

Ty v.o.l.e
tohle bude marný...

22.10.2015 07:36
scylla

XXX.XXX.109.99

Kalamita napsal(a):

Zrušte fixaci na jídlo a dostačně ho krmte. A netrestejte ho, je z toho na nervy.

22.10.2015 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kalamita
-to už něco značí o psychice daného psa.

Narušená psychika ?
Potřebuje trochu jiný přístup.

Dejte ho pryč.

22.10.2015 08:04
tlupa

XXX.XXX.106.11

Ten pes je obrovský chudák. A bude větší a větší chudák, dokud oba majitelé nezmění svůj přístup k němu a nezačnou se k němu chovat způsobem odpovídajícím jeho povaze a znalostem. Jeden se k němu chová jak k rozmazlenému miminku a nervuje ho rozmazlováním, druhý se k němu chová jak k vychovanému kavkazákovi a nervuje ho nesrozumitelným trestáním za věci, které ten pes (na rozdíl od kavkazaček) nezná, protože ho to nikdy nikdo nenaučil.

Ovšem jak to tak čtu, tak je to marný, marný, marný smajlík

22.10.2015 08:27
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Výchova psa by měla začít převýchovou pánečků- jeden hot a druhý čehý, to by porazilo i koně

22.10.2015 08:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Mám pocit ze zadavatelky, že má toho psa ráda jako
macecha Popelku
macecha Marušku ( o 12 měšíčkách).

22.10.2015 08:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

rapotacka11 napsal(a):
Mám pocit ze zadavatelky, že má toho psa ráda jako
macecha Popelku
macecha Marušku ( o 12 měšíčkách).

Od včerejška mám tuto asociaci v hlavě.

22.10.2015 12:51
dadu

XXX.XXX.250.70

Svým způsobem zadavatelku chápu. Kdysi jsem taky měla havaňačku. Když jsme ji pustili do obýváku, hned jsme měli mokrou sedačku. Když jsme ji tam nepustili, v tu ránu bylo v kuchyni ns*o i nachc*o. Někdo zazvonil (třeba listonoška) a než jsem se vrátila, stihla minimálně 2 loužičky a 2 hromádky. Venku mohla být půl dne - a nic. Absolutně neposlušná, lezla po stole, po myčáku ( prostě tam vyskočila ). Po roce jsme to vzdali a "šla z domu" U kamarádky to bylo podobné (též měla havaňačku, od jiného chovatele než já), jen to vydržela 5 let (pak havaňačka chytla parvo a přes veškerou péči uhynula).

22.10.2015 13:50
aritim

XXX.XXX.19.70

Kalamita napsal(a):

Jak tu psali ostatní, prosím za něj i já, najděte mu nový domov, kde dokážou pochopit, že každý pes je jiný a potřebuje jiný přístup. Kde s ním budou jednat klidně a bez trestů a hlavně jednotně. A ještě dotaz, jak vlastně trestá fena štěně? Odchovala jsem dost vrhů nejen s fenou, ale s celou smečkou, ale nikdo ze smečky štěňata netrestal. Oni je vychovávali, učili je vlastním příkladem. I ti psi chápou, že trestem se ničeho nedocílí, jen zlomí dušičku...

22.10.2015 14:06
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

dadu napsal(a):
Svým způsobem zadavatelku chápu. Kdysi jsem taky měla havaňačku. Když jsme ji pustili do obýváku, hned jsme měli mokrou sedačku. Když jsme ji tam nepustili, v tu ránu bylo v kuchyni ns*o i nachc*o. Někdo zazvonil (třeba listonoška) a než jsem se vrátila, stihla minimálně 2 loužičky a 2 hromádky. Venku mohla být půl dne - a nic. Absolutně neposlušná, lezla po stole, po myčáku ( prostě tam vyskočila ). Po roce jsme to vzdali a "šla z domu" U kamarádky to bylo podobné (též měla havaňačku, od jiného chovatele než já), jen to vydržela 5 let (pak havaňačka chytla parvo a přes veškerou péči uhynula).

Tak to nechápu, to asi nebude plemenem, ale výchovou- mám dva, protože první byl super, tak jsem šla do druhého a naprosto v pohodě, kamarádka má CHS havaňáků a také nic takového nezná.

22.10.2015 14:07
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Nebo byli z množek, nesocializovaní ustrašení...?

22.10.2015 16:02
dadu

XXX.XXX.250.70

Ta moje byla od (tehdy) nejúspěšnější chovatelky tohoto plemene v republice.

22.10.2015 16:05
tlupa

XXX.XXX.106.11

dadu napsal(a):

Chápu, ono je vždycky jednodušší říct si, že je pes úplně blbej, než si přiznat, že jsme udělali ve výchově chybu a chtělo by to změnit zažité postupy, naučit se něco nového, přistupovat ke psu jinak...

22.10.2015 16:11
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):
Nebo byli z množek, nesocializovaní ustrašení...?

No právě to nevím muž ho kupoval ve 4 měsících bez papíru za 4000 už v té době se klepal pořad venku objížděl kde jakou fenu a psa nejedl nespal, už té době lízal venku curanky a měl vytoky já ho znám od jeho 6 měsících a už v té době mi neustále objížděl moji v té době 4 měsíční fenku neumí si ani hrát se psama je agresivní a útočí, teda pokud leží a nechá si vše líbit je klid, ale pokud mu pes ukáže nad vládu propadne histericky záchvat dokonce ho kousla sarpejka od kamose jen proto že ji lezl do zradla a nerespektuje že je to její to není normální.

22.10.2015 16:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Chápu, ono je vždycky jednodušší říct si, že je pes úplně blbej, než si přiznat, že...

- je to naopak.

Chudák ten pes.
Protestuje, jak to má říct, jak se má bránit ?
Nikdo mu tam nerozumí, chlap ho hodil na pospas cizí ženský,
malým dětem, velkým psům....asi má i hlad,
když byli sami dva, asi žral líp.... teď už šunku neochutná....
možná žádný maso....

22.10.2015 16:17
Kalamita

XXX.XXX.91.57

tlupa napsal(a):
Neříkejte mu "ne". Říkejte mu, co MÁ dělat. Třeba "místo". A za splnění povelu odměňujte. To platí obecně - neříkejte psu, co dělat nemá, ale co dělat má.

Ale pokud si nesjednotíte pravidla s mužem (aspoň přibližně), tak na tom bude chudák pes hůř a hůř. On je úplně vynervovaný, protože neví, co se po něm chce, nikdo mu to neřekl, jen je pořád za něco káraný a neví za co, a ještě mu v tom děláte bordel tím, že po něm každý chcete něco jiného.

Já mu řeknu místo jde tam a otocim se a je prič hledá u koše zradlo a muži jsem už jasně řekla že bude po mém žádné jídlo od stolu žádné rozmazlovani nic minulé jse vysral i jemu na postel když byl sním doma a na v práci nedělá naschvály jen mně.

22.10.2015 16:19
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
Já mu řeknu místo jde tam a otocim se a je prič hledá u koše zradlo a muži jsem už jasně řekla že bude po mém žádné jídlo od stolu žádné rozmazlovani nic minulé jse vysral i jemu na postel když byl sním doma a na v práci nedělá naschvály jen mně.

Evidentně povel "místo" nezná, tak ho musíte nejdřív naučit, co přesně to slovo znamená! On neví, že to znamená "jdi na pelech a setrvej tam, dokud neřeknu" - to ho nikdy nikdo nenaučil! To je váš hlavní problém - pořád po něm chcete něco, co neumí, a když to neudělá, tak ho za to trestáte.

22.10.2015 16:25
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):
No právě to nevím muž ho kupoval ve 4 měsících bez papíru za 4000 už v té době se klepal pořad venku objížděl kde jakou fenu a psa nejedl nespal, už té době lízal venku curanky a měl vytoky já ho znám od jeho 6 měsících a už v té době mi neustále objížděl moji v té době 4 měsíční fenku neumí si ani hrát se psama je agresivní a útočí, teda pokud leží a nechá si vše líbit je klid, ale pokud mu pes ukáže nad vládu propadne histericky záchvat dokonce ho kousla sarpejka od kamose jen proto že ji lezl do zradla a nerespektuje že je to její to není normální.

Ten pes je chudák nesocializovaný deprivant. Evidentně do těch čtyř měsíců nepoznal nic. Dokud si nepřipustíte, že máte doma psychicky labilního problémového psa a nezačnete s ním podle toho jednat, tak se nic nezlepší! A tím jednáním myslím přístup maximálně citlivý, bez nesmyslných trestů, srozumitelný, v klidu, s pochopením. Musíte ho vše od začátku učit jak malé štěňátko, i tu čistotnost, i ty povely... Jen je třeba počítat s tím, že mu to půjde daleko pomaleji než štěněti, že s tím strávíte spoustu času, protože má už zažité špatné návyky z minula a navíc je labilní, vynervovaný, vyděšený ze všeho.

22.10.2015 16:27
tlupa

XXX.XXX.106.11

A ještě jednou, protože to evidentně pořád vůbec nechápete: TEN PES NEDĚLÁ ŽÁDNÉ NASCHVÁLY!

22.10.2015 16:39
fawnalee

XXX.XXX.229.100

dadu napsal(a):

Znám osobně havaňáku dvanáct, každý bydlí jinde a to, co popisujete nedělá žádný z nich. Ovšem odmala byli vychovávaní tak, aby věděli co smí a co ne. Takže plemenem to nebude. Zřejmě prostě špatně zvolený způsob výchovy.

22.10.2015 17:52
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

tlupa napsal(a):
A ještě jednou, protože to evidentně pořád vůbec nechápete: TEN PES NEDĚLÁ ŽÁDNÉ NASCHVÁLY!

Obavam se, ze je to opravdu marne, komu není shůry dáno v apatyce nekoupí, bohuzel, chudak pejsek.Moji oba havanaci si pekne umi rict, ze se jim chce, fenka se dokonce venci na povel.Ale vsechno je uceno se srdcem na dlani.

22.10.2015 18:41
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Lexaurin napsal(a):
Obavam se, ze je to opravdu marne, komu není shůry dáno v apatyce nekoupí, bohuzel, chudak pejsek.Moji oba havanaci si pekne umi rict, ze se jim chce, fenka se dokonce venci na povel.Ale vsechno je uceno se srdcem na dlani.

On si umí říct leda tak o jídlo a venku je pořad před tím byl v kamionů a na parkovišti běhal si kde chtěl a Nejradši seděl u stánku s jídlem kde mu házeli jídlo neuměl ani na voditku chodit musela jsem ho to učit vyvencit se také problém, ale s sprominutim když byl na volno a slyšel zasusteni sáčku běžel přes cestu neposlechl, řekla jsem muži že bude na voditku a pustim ho na louce jinak ne on bude poslouchat mně ne já jeho ať se vám to líbí nebo ne jednou je to šelma ať malá či velká má úcta pes je a ne člověk a rozmazlovani se psů dělá psychicky labilní psy co jsi myslí že jsou lidé.

22.10.2015 18:45
shavoid

XXX.XXX.152.1

Kalamita napsal(a):
On si umí říct leda tak o jídlo a venku je pořad před tím byl v kamionů a na parkovišti běhal si kde chtěl a Nejradši seděl u stánku s jídlem kde mu házeli jídlo neuměl ani na voditku chodit musela jsem ho to učit vyvencit se také problém, ale s sprominutim když byl na volno a slyšel zasusteni sáčku běžel přes cestu neposlechl, řekla jsem muži že bude na voditku a pustim ho na louce jinak ne on bude poslouchat mně ne já jeho ať se vám to líbí nebo ne jednou je to šelma ať malá či velká má úcta pes je a ne člověk a rozmazlovani se psů dělá psychicky labilní psy co jsi myslí že jsou lidé.

Že je pes psem? To bezpochyby. Ale inteligentní člověk ví (nebo nabyl vědomí), jak pes uvažuje a proto si je také vědom toho, že není třeba užívat tresty - neboť na všechno se dá jít s rozumem a s pochopením. Ale k tomu je třeba znát a ty znalosti chtít získat. Vy ale asi poradit nechcete a stále si stojíte za svými ničím neopodloženými tvrzeními, jste jak ten hrách, když se na stěnu hází :).

22.10.2015 18:57
tlupa

XXX.XXX.106.11

Kalamita napsal(a):

Ten pes vás může poslouchat, až ho naučíte, co po něm chcete. Těžko vás může poslechnout, když nic nezná. Myslíte si, že kdybyste se najednou ocitla ve firmě v Japonsku a tam vám šéf japonsky dával příkazy, že by vám nějak pomohlo, kdyby na vás začal řvát a trestat vás, že je neplníte? Akorát by vás to vynervovalo - stejně jako je z vaší nesrozumitelnosti vynervovaný váš pes.

22.10.2015 19:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Budou poslouchat vsichni manzel kavkazani havanak dupy dupy dup.Pes neni robot a prave protoze je pes, nerozumi lidske reci, musim mu jasne oznacit, co po nem chci, aby priste vedel, ale k tomu zadavatelka neni sto dorust, proste poslusnost a basta.Ale kdo chce vychovavat, musi mit pohromade rozum a cit a umet davkovat.A CO JE NEJ, je vztah zalozeny na duvere, pes z vas citi nenavist tak na vas se...e.

22.10.2015 19:02
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

tlupa napsal(a):
Ten pes vás může poslouchat, až ho naučíte, co po něm chcete. Těžko vás může poslechnout, když nic nezná. Myslíte si, že kdybyste se najednou ocitla ve firmě v Japonsku a tam vám šéf japonsky dával příkazy, že by vám nějak pomohlo, kdyby na vás začal řvát a trestat vás, že je neplníte? Akorát by vás to vynervovalo - stejně jako je z vaší nesrozumitelnosti vynervovaný váš pes.

Vidim, ze nekdo byl rychlejsi.

22.10.2015 19:03
shavoid

XXX.XXX.152.1

tlupa napsal(a):

Dobré přirovnání, s dovolením občas použiji :).

22.10.2015 23:47
fawnalee

XXX.XXX.229.100

tlupa napsal(a):

Dokonale napsané. Bohužel dost lidí ( a mám pocit, že čím dál tím více) není schopno pochopit, že co psa nenaučí, tak pes prostě dělat nebude. Jen řvou zákazy, ale už neřeší to, že ten pes vlastně vůbec netuší co se po něm chce. Jako zakladatelka této diskuse. Ach jo, psa je mi upřímně líto. Měla jsem tu teď na "převýchovu" podobný případ, maltézáček, který jim "stále dělala naschvály". Pes byl uzlíček nervů, stále jen čekal kdy na něj zas někdo zařve nebo ho plácne novinama (oblíbený trest u nich doma). Po měsíci u nás fungoval na 100%, začal mít radost ze života, úplně jiný pes. Paničce se mi podařilo jakž takž vysvětlit co ano a co ne. Bohužel její manžel ví vždy všechno nejlíp, takže se tam opět vše dostává do původních kolejí. Fakt si myslím, že by nebylo od věci mít na pořízení psa průkaz, něco jako na zbraň. Pokud by si člověk chtěl pořídit psa, musel by projít psychotesty a vědomostním testem. Jenže to je bohužel nereálné a proto je na světě tolik nešťastných psů.

23.10.2015 06:40
aritim

XXX.XXX.19.70

Kalamita napsal(a):

No tak hlavně že váš pejsek není psychicky labilní. Teď bych to po vašich reakcích změnila, ne že psovi najít nový domov, být vaším mužem, tak bych vykopla vás a pejska si nechala.

23.10.2015 08:18
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Kdyby hloupost nadnášela, takby tu zadavatelka lítala jako holubička- nemám slov, tedy mám vy k...vo jedna nebeská!, omlouvám se adminovi, ale to se nedá jinak říci, když vidím ty své dva havaňáky jací jsou to hodní milí psi, je mi pejska děsně líto.

23.10.2015 14:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Http://havansky-psik.hafici.cz/
Havanský psík je velmi veselý, přítulný, laskavý, přívětivý, hravý, inteligentní, učenlivý, poslušný, hravý, mírný, milý a

citlivý pes.

Je velmi oddaný své rodině, zbožňuje děti, ale
nemá rád dětské škádlení,
může pak být nějakou dobu uzavřený, je velmi milým společníkem.

23.10.2015 14:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

aritim napsal(a):
No tak hlavně že váš pejsek není psychicky labilní. Teď bych to po vašich reakcích změnila, ne že psovi najít nový domov, být vaším mužem, tak bych vykopla vás a pejska si nechala.

Co chcete od takovýho chlapa?
Mou kamarádku doslova týrala macecha. Myslely jsme, že je její táta jen "tupec".
Když umíral, prosil za odpuštění.
O všem věděl, jen chtěl mít klid, tak neřešil....

23.10.2015 14:39
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

rapotacka11 napsal(a):
Http://havansky-psik.hafici.cz/
Havanský psík je velmi veselý, přítulný, laskavý, přívětivý, hravý, inteligentní, učenlivý, poslušný, hravý, mírný, milý a

citlivý pes.

Je velmi oddaný své rodině, zbožňuje děti, ale
nemá rád dětské škádlení,
může pak být nějakou dobu uzavřený, je velmi milým společníkem.

Jo, C I T L I V Ý ! Tvrdé zacházení nedává- když jsem si pořídila fenečku a manžel to na ni zkusil jako tady zadavatelka, fenka se hned, jen ho viděla kladla na záda- nechápal, tak jsem provedla osvětu, zakázala mu ji vychovávat, a holka je super ! A za nim se chodí te´d i mazlit.

23.10.2015 15:51
aj

XXX.XXX.50.88

Sama chovám havanské psíky a podle mně je to jedno z nejlepších malých plemen. U Vás je každá rada drahá.. a vlastně i zbytečná. Podstatou Vašeho problému je, že Vy toho psa NESNÁŠÍTE ! Nemáte ho ráda a ta nenávist z Vás úplně sálá. Pes to samozřejmě vycítí a proto mezi Vámi nikdy nebude dobrá interakce. Držte se výše uvedené rady a najděte mu nový domov. Uleví se Vám i psovi.

23.10.2015 16:15
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

- dokonce ho kousla sarpejka od kamose jen proto že ji lezl do zradla a nerespektuje že je to její

- tohle už zavání de... tou.

Normální člověk nenechá na zemi ani tenisák, aby se o něj psi
neporvali.
Vy necháte volně cizího psa,
vašeho malého, věčně hladového
a misku s krmením.
Nestydíte sem ještě psát, že jste nechala
toho malého pokousat.... hnus.

24.10.2015 00:02
koně

XXX.XXX.205.252

Kalamita napsal(a):

Jestli to správně chápu, zadavatelka má děti a kavkazáky.K ní se přistěhoval muž s havanským psíkem.Muž jezdil s kamionem a pejsek byl zvyklý být neustále s ním.V kabině, i někde doma, u stolu, prostě pořád se svým člověkem.Venčil se na plenu a žral u stánků na parkovištích.Muži to nijak nevadilo, byli sehraní.
A teď najednou byl chudák pejsek vržen do naprosto jiného prostředí, k tomu je bez svého pána.A navrch ho drezíruje osoba, kterou nezná.Nesmí nic, co dosud směl a chce se po něm spoustu věcí, které v životě nedělal.
Svým způsobem chápu zadavatelku, že chce pejska trochu vychovat, ale evidentně to vzala velmi radikálně za špatný konec.Proč neřekne rovnou partnerovi, že je jí pejsek na obtíž?
Velmi mi chybí stanovisko muže, co pejska v podstatě hodil na krk partnerce a děj se vůle její.
Normální člověk by se do věci nějak vložil a svého dosavadního parťáka se zastal.Případně ho zkusil ubytovat v příznivějším prostředí.
Každopádně se pejskovi vůbec nedivím, jeho situace je skutečně k pos...

24.10.2015 07:11
Kalamita

XXX.XXX.91.57

koně napsal(a):
Jestli to správně chápu, zadavatelka má děti a kavkazáky.K ní se přistěhoval muž s havanským psíkem.Muž jezdil s kamionem a pejsek byl zvyklý být neustále s ním.V kabině, i někde doma, u stolu, prostě pořád se svým člověkem.Venčil se na plenu a žral u stánků na parkovištích.Muži to nijak nevadilo, byli sehraní.
A teď najednou byl chudák pejsek vržen do naprosto jiného prostředí, k tomu je bez svého pána.A navrch ho drezíruje osoba, kterou nezná.Nesmí nic, co dosud směl a chce se po něm spoustu věcí, které v životě nedělal.
Svým způsobem chápu zadavatelku, že chce pejska trochu vychovat, ale evidentně to vzala velmi radikálně za špatný konec.Proč neřekne rovnou partnerovi, že je jí pejsek na obtíž?
Velmi mi chybí stanovisko muže, co pejska v podstatě hodil na krk partnerce a děj se vůle její.
Normální člověk by se do věci nějak vložil a svého dosavadního parťáka se zastal.Případně ho zkusil ubytovat v příznivějším prostředí.

Pes neměl žádnou výchovu nevěděl ani co je lenní, sedni místo nic a jinak potřebu dělá i muži doma ne jen mně.

24.10.2015 07:14
Kalamita

XXX.XXX.91.57

aritim napsal(a):

Tak pes je chudák a že nám kádí v bytě a cura je v pořádku já sem pak blba že ano.

24.10.2015 10:19
aj

XXX.XXX.50.88

O co Vám jde ? Chcete poplácat po rameni a politovat ? Soucitně říct, že děláte všechno správně a ten pes je k.r.e.t.é.n ?
Z každého vašeho slova číší nenávist k němu, tak se nedivte, že je výsledek takový, jaký je.

upřimně- je mi špatně, když si představím, jak musí asi chudák pejsek žít. Znám havaňáky, jejich otevřenou, přátelskou a optimistickou povahu a je mi z toho smutno.

A když už se ptáte- Jestli jste blbá nevím, vím ale, že nečtete resp. nevnímáte, co Vám lidi odpovídají.

24.10.2015 10:29
koně

XXX.XXX.205.252

Kalamita napsal(a):
Pes neměl žádnou výchovu nevěděl ani co je lenní, sedni místo nic a jinak potřebu dělá i muži doma ne jen mně.

A co na to muž?
Dělal mu potřebu v kamionu na plenu?Tak mu nechte plenu i doma a zkuste postupně přeučovat.Pomalu.
V případě, že na kompletní dlouhodobé přeučování s nejistým výsledkem nemáte nervy a čas, raději se s mužem dohodněte a pejskovi najděte jiný domov.

24.10.2015 16:18
aritim

XXX.XXX.19.70

Kalamita napsal(a):
Tak pes je chudák a že nám kádí v bytě a cura je v pořádku já sem pak blba že ano.

Není to v pořádku, ale není to jeho vina, ale výhradně vaše a vašeho necitlivého přístupu. S druhou částí nelze než souhlasit. Navíc jste naprosto bezcitná a bezohledná k potřebám druhých. I když je to "jen" pes.

24.10.2015 18:47

koně napsal(a):

Vidím tam ještě jeden aspekt. Pes měl svého pána, ten mu byl i ochráncem. Najednou je sám s uřvaným stvořením, kterého se bojí a když se pán objeví doma - hrůzo ! - on se bojí taky ! Jak se nemám bát já malý pejsek, když se bojí i můj velký pán, toho uřvaného stvoření, které tu teď šéfuje.
Kamioňák ! Já to vidím tak, že nejdřív půjde pes a potom pán. Nebo půjdou spolu ?

24.10.2015 20:26
panda H

XXX.XXX.35.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vidím tam ještě jeden aspekt. Pes měl svého pána, ten mu byl i ochráncem. Najednou je sám s uřvaným stvořením, kterého se bojí a když se pán objeví doma - hrůzo ! - on se bojí taky ! Jak se nemám bát já malý pejsek, když se bojí i můj velký pán, toho uřvaného stvoření, které tu teď šéfuje.
Kamioňák ! Já to vidím tak, že nejdřív půjde pes a potom pán. Nebo půjdou spolu ?

Já byt tim malym pejskem, tak už jsem dávno v cudu, " vyhodil "bych se sám...

25.10.2015 00:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Hmm, co s tím ?
To fakt nemá řešení.
(jste Češka ?).

...dle psíka soudím, že Kubánka!

25.10.2015 00:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kalamita napsal(a):
Jak nejsme ? Ten pes má vše jen ho panicek vychoval jak mimino doma měl plénu na curani vše mohlm teď má zahradu může kdykoliv ven má udělaný otvor pro psy ve dveřích, spíše mi příjde že nechce bit se mnou a dělá vše možné.

Nezlobte se, sice jsem nečetla celou diskusi (zatím; a ani nevím, jestli na to budu mít nervy), ale z Vašich příspěvků čiší to, že psa nemáte příliš v lásce (a to píšu hodně kulantně), snad je ve hře i žárlivost (viz - stěžování si, že u manžela mohl to a ono), prostě nějak se to špatně čte...

25.10.2015 01:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tlupa napsal(a):
Ten pes je chudák nesocializovaný deprivant. Evidentně do těch čtyř měsíců nepoznal nic. Dokud si nepřipustíte, že máte doma psychicky labilního problémového psa a nezačnete s ním podle toho jednat, tak se nic nezlepší! A tím jednáním myslím přístup maximálně citlivý, bez nesmyslných trestů, srozumitelný, v klidu, s pochopením. Musíte ho vše od začátku učit jak malé štěňátko, i tu čistotnost, i ty povely... Jen je třeba počítat s tím, že mu to půjde daleko pomaleji než štěněti, že s tím strávíte spoustu času, protože má už zažité špatné návyky z minula a navíc je labilní, vynervovaný, vyděšený ze všeho.

Ne! Tady pomůže jediná věc - nový a úplně jiný majitel!

25.10.2015 01:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tak toto je bezkonkurenčně jedna z nejsmutnějších diskusí, co tu kdy byla. Lituji, že jsem ji četla. Jakákoli rada dotyčné osobě je stejně jen házení hrachu na stěnu, jak tu již někdo poznamenal.
Opravdu moc smutné čtení...

25.10.2015 08:52
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Asi některé nectete nedělá potřebu jen mně, ale i muži ano teď to v sobotu udělal zas a já byla prič a kdybi mě neměl řád nevita se se mnou on ví že ho krmim vencim vše, ale nebudu. Se k němu chovat tak jak si vy myslíte.

25.10.2015 08:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Už jste ho vynervila tak, že neví, čí je. Chtělo by to opravdu změnu majitele.

25.10.2015 08:58
aj

XXX.XXX.50.88

Tak proč si sem píšete o radu ? Vy své chování nezměníte, takže s počúráváním se budete potýkat i nadále. Z vás dvou ( Vy a pes) by jste měla být tou chytřejší Vy, danou situaci můžete změnit jen Vy, ale když nechcete, tak vše zůstane tak jak je.
Proč ho nechcete někomu dát ? Neříkejte, že by Vám chyběl.

25.10.2015 09:07

aj napsal(a):
Tak proč si sem píšete o radu ? Vy své chování nezměníte, takže s počúráváním se budete potýkat i nadále. Z vás dvou ( Vy a pes) by jste měla být tou chytřejší Vy, danou situaci můžete změnit jen Vy, ale když nechcete, tak vše zůstane tak jak je.
Proč ho nechcete někomu dát ? Neříkejte, že by Vám chyběl.

V tomhle jediném se jí musím zastat. Není její, ale mužův. Jsou dvě možnosti : Buď by dál držel krok, nebo by šel za psem.

25.10.2015 09:14
aj

XXX.XXX.50.88

V tomhle jediném se jí musím zastat. Není její, ale mužův. Jsou dvě možnosti : Buď by dál držel krok, nebo by šel za psem.

Myslím dát pryč psa, ne manžela

25.10.2015 09:45
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Jasně že chyběl.

25.10.2015 11:00
scylla

XXX.XXX.150.32

aj napsal(a):
Myslím dát pryč psa, ne manžela

Jestli je manžel trošku charakter, vezme psa a půjde sám.

25.10.2015 18:42
panda H

XXX.XXX.35.49

scylla napsal(a):
Jestli je manžel trošku charakter, vezme psa a půjde sám.

23.11.2015 15:50
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Jak může někdo soudit psa a majitele když ho nezná? Jinak řečeno od té doby co pes nejezdí s mužem v kamionů je muž klidnější a pes nedělá potřebu už doma ví že když přijdu s práce dostane nazrat je vyvencen a pak jde k večeru na 6 km turů a to že nesmí do postele a nedostane. Nic od stolu je jen dobře pro psa já také nespim v jeho polechu a nezeru jeho zradlo.

23.11.2015 16:06
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

To je mi proměna za dva dny:o

Dobrý den
Potřebují poradit mám docela velký problém s muzovim psem dělá nám potřebu doma podotikam doma jsou ještě dvě feny kavkazanu pes je vykastrován a přestože doma kádí a cura, včera jsme byli běhat na poli tři hodiny venku, psům jse věnují venku i doma a prijdeme s venku a in jde do pokoje a tam jse vysere trestat ho nemůžu, protože není chycen při činu.
to jsme měli včera

a dnes?

Jak může někdo soudit psa a majitele když ho nezná? Jinak řečeno od té doby co pes nejezdí s mužem v kamionů je muž klidnější a pes nedělá potřebu už doma ví že když přijdu s práce dostane nazrat je vyvencen a pak jde k večeru na 6 km turů a to že nesmí do postele a nedostane. Nic od stolu je jen dobře pro psa já také nespim v jeho polechu a nezeru jeho zradlo.

to jsem z toho jelen.

23.11.2015 16:07
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

scylla napsal(a):
Už jste ho vynervila tak, že neví, čí je. Chtělo by to opravdu změnu majitele.

No on má páníček taky své nepopiratelné velké zásluhy

23.11.2015 16:23
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já se jen zadavatelky zeptám na jednu věc: říkáte, že máte vychované dvě feny kavkazáka a nevíte jak postupovat v této situaci? To mě trochu zaráží.

23.11.2015 16:52
Kalamita

XXX.XXX.91.57

Zrzavci napsal(a):
Já se jen zadavatelky zeptám na jednu věc: říkáte, že máte vychované dvě feny kavkazáka a nevíte jak postupovat v této situaci? To mě trochu zaráží.

Feny mám od mala učila jsem je na noviny ne plénu nekrmila jsem je od stolu, ale když něco zbylo dostali do mísy své obě věděli kde je místo, když začala stará jako dospívající více dorazet otočila jsem se zády a nevsimala jsem se ji a pochopila že to nejde teď má 10 let je nekonfliktní bez problémů druhá bude mít v lednu 2 roky teď skousi co může a také pokud moc dorazí a štípe zaknucim a otocim se zády.A havanak je urážlivý a dost teď o víkendu byl unas známí veterinář očkovat psy všechny a zastrihavat mu drápy muž ho držel a on se jen klepal já u toho nebyla pak mně zavolali a řekli ať ho držím já a byl klid, řekla jsem mu pokud bude knucet a cukat bude to déle trvat a akorát si ublíží. Pes není bit boji se všeho.

23.11.2015 17:03

..." řekla jsem mu pokud bude knucet a cukat bude to déle trvat a akorát si ublíží. "...

23.11.2015 17:21
Kalamita

XXX.XXX.91.57

..." řekla jsem mu pokud bude knucet a cukat bude to déle trvat a akorát si ublíží. "...

Řekla úplně v klidu když neznáte nesudte podle sebe soudim tebe nebudu mu říkat bobisku nununu to bude dobré pan je zlí.a co stoho psa bude vystrašený, jedinec co jse bude schovávat za pánem a dorazet stekanim a čekat kdy ho vezmu do ruky.a tam machrovat ne ani náhodou a ukamenujte mně ale neminim mít doma psa co bude rozkazovat mně ja nejsem jak můj muž abych si nechala kadit na hlavu má úcta.

23.11.2015 17:30
aj

XXX.XXX.50.88

Aha, takže havaňákovi stačí v klidu říct, že pokud se bude cukat, tak si ublíží. Vida, jak je to inteligentní pejsek.

23.11.2015 17:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kalamita napsal(a):
Řekla úplně v klidu když neznáte nesudte podle sebe soudim tebe nebudu mu říkat bobisku nununu to bude dobré pan je zlí.a co stoho psa bude vystrašený, jedinec co jse bude schovávat za pánem a dorazet stekanim a čekat kdy ho vezmu do ruky.a tam machrovat ne ani náhodou a ukamenujte mně ale neminim mít doma psa co bude rozkazovat mně ja nejsem jak můj muž abych si nechala kadit na hlavu má úcta.

"Orionka" se ale podivuje něčemu úplně jinému, než o čem pak píšete Vy, to jste nepochopila?

23.11.2015 18:01
Kalamita

XXX.XXX.91.57

aj napsal(a):
Aha, takže havaňákovi stačí v klidu říct, že pokud se bude cukat, tak si ublíží. Vida, jak je to inteligentní pejsek.

Přesně v klidu jsem mu to řekla, ale bez žádných nununu bobisku. Pokud bych se chovala jako muž a furt bych ho chránila tak znej bude totální blb. Jednou je to pes ať je malí nebo ne.To samé venku pokud si hrají fenky venku a on začne útočit na mladou řeknu mu neriskuj a jdu od něj vím že mu feny nic nedelaji, ale on musí vědět že když útočí a kouše oni si ho nevšímá ji a otáčí se knemu zády a ne že se ho hned zastanu to jsi pak myslí ha já mužů vše a to je chyba.

23.11.2015 18:06
Kalamita

XXX.XXX.91.57

fikovnice napsal(a):
"Orionka" se ale podivuje něčemu úplně jinému, než o čem pak píšete Vy, to jste nepochopila?

A co ze je zaujata a já sem blb. Co Tyra psa? To bych mu nedala nazrat nedrbala pod uchem nechodila sním ven.já mu jen zakazují spát v posteli a jíst u stolu je to zvíře ne člověk.

23.11.2015 18:16
aj

XXX.XXX.50.88

Jen bych ještě chtěla vidět, co děláte, když doráží kaukazačka na havaňáka.

23.11.2015 18:28
Kalamita

XXX.XXX.91.57

aj napsal(a):

Nic ona mu neublíží steka na něj běhá okolo něj ani ho nekouse nic.pak si lehne a on ji může skákat na hlavu, ale pokud hrají na honenou on začne zurit během chvíle už jsem mu řekla že tak dostane infarkt pokud bude tak zurit.a není to jen s hraní s fenama, ale s jinými psy pokud pes leží je to v klidu, ale jak míle mu ukáže trošku nad vládu a nebo hrají si běhají on dostává amok.

23.11.2015 18:32
Kalamita

XXX.XXX.91.57

aj napsal(a):

Někdy to natočim.

23.11.2015 18:32
aj

XXX.XXX.50.88

Zajímavé, že i když tak perfektně zvládáte jeho výchovu má pejsek kupu problémů.

23.11.2015 18:51
Kalamita

XXX.XXX.91.57

aj napsal(a):
Zajímavé, že i když tak perfektně zvládáte jeho výchovu má pejsek kupu problémů.

Já spíše sponzorovala jednu věc když je se mnou sám je poslušný, ale jak přijede muž dělá si co chce léze na stůl do koše, dělá bordel.jinak přes týden jsi se mnou hraje leží u nohou s fenama, ale přijede muž a on jse změní k nevychovaný pes.

24.11.2015 04:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kalamita napsal(a):
Já spíše sponzorovala jednu věc když je se mnou sám je poslušný, ale jak přijede muž dělá si co chce léze na stůl do koše, dělá bordel.jinak přes týden jsi se mnou hraje leží u nohou s fenama, ale přijede muž a on jse změní k nevychovaný pes.

Nepochopila jsm, kterou věc jste sponzorovala?
Nebo snad mělo být "zpozorovala"?

24.11.2015 06:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.96

Paní není Češka.

24.11.2015 12:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Paní není Češka.

Jo vlastněm máte pravdu...to je ta paní, co je Polka, že?
Tak to se jí omlouvám!

24.11.2015 12:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Jo vlastněm máte pravdu...to je ta paní, co je Polka, že?
Tak to se jí omlouvám!

A já zas sekám jeden překlep za druhým, kocouři mi lezou po klávesnici, nechápu, co všechny kočky na té klávesnici tak přitahuje?

laspallmas

25.4.2017 08:31
laspallmas

XXX.XXX.100.166

Upřímně jsem nečetl celé vlákno (je strašně dlouhé smajlík. To že ho trestáte apod. je samozřejmě nesmysl, ale hlavně jsem se zarazil u toho jak stále zmiňujete, že dělá naschály. Osobně si myslím, že pes ve své podstatě takový pojem ani myšlenku nezná, nechápe smajlík

25.4.2017 18:50
dadu

XXX.XXX.61.94

laspallmas napsal(a):
Upřímně jsem nečetl celé vlákno (je strašně dlouhé smajlík. To že ho trestáte apod. je samozřejmě nesmysl, ale hlavně jsem se zarazil u toho jak stále zmiňujete, že dělá naschály. Osobně si myslím, že pes ve své podstatě takový pojem ani myšlenku nezná, nechápe smajlík

Kdysi jsem měla havaňačku. Byla krásná, ale... Neskutečné prase. Stačilo, aby zazvonila pošťačka, fenku jsem nechala v kuchyni, došla si pro poštu a po návratu jsem v té kuchyni "našla" 4 loužičky a 2 hromádky... I když před tím byla vyvenčená.
A pokud pes umí trucovat a být uražený (a že to opravdu umí - to zase zvládala čivava smajlík ), tak proč by nemohl dělat naschvály... ?

25.4.2017 19:27
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

dadu napsal(a):
Kdysi jsem měla havaňačku. Byla krásná, ale... Neskutečné prase. Stačilo, aby zazvonila pošťačka, fenku jsem nechala v kuchyni, došla si pro poštu a po návratu jsem v té kuchyni "našla" 4 loužičky a 2 hromádky... I když před tím byla vyvenčená.
A pokud pes umí trucovat a být uražený (a že to opravdu umí - to zase zvládala čivava smajlík ), tak proč by nemohl dělat naschvály... ?

Stress. Neni to o plemeni, ale o povaze jedince. Havanaky mam dva a jsou 100% cistotni- venci se jen venku, chodime normalne do prace. Nemam rada, kdyz se to haze na plemeno.

25.4.2017 20:53
dadu

XXX.XXX.61.94

Nehážu nic na plemeno. Jen jsem dala příklad. Dobře vím, že každý jedinec je jiný smajlík Kdysi jsem u sebe měla pár měsíců RTW mého přítele - byl to milionový PAN PES. Teď mám svého RTW a je "na zabití"...

19.5.2019 17:02
Machalkova

XXX.XXX.112.74

Dobrý den, máte prosím zkušenosti se psem, co špatně tráví? měla bych mi vařit něco speciálního?

19.5.2019 21:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Machalkova napsal(a):
Dobrý den, máte prosím zkušenosti se psem, co špatně tráví? měla bych mi vařit něco speciálního?

Ne vařit, ale dávat maso. Po nějakém čase, by se to mělo upravit. Jen ještě: v čem spočívá to ,,špatně tráví"?

20.5.2019 10:21
Patrikfazel

XXX.XXX.23.2

Nám se doma osvědčilo dávat psovi konzervy s jedním proteinem, podívejte se na Brit mono protein konzervy, zažívání se obratem o hodně zlepšilo.

20.5.2019 11:30
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Patrikfazel napsal(a):
Nám se doma osvědčilo dávat psovi konzervy s jedním proteinem, podívejte se na Brit mono protein konzervy, zažívání se obratem o hodně zlepšilo.

Ne, na to se opravdu nedívejte. Ať se zadavatel fakt podívá na maso a nepřemýšlí nad proteiny. A když píšu maso, tak myslím MASO.

20.5.2019 11:36
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Patrikfazel napsal(a):

Zapomněla jsem dodat - zase ta reklama...

Přidejte reakci

Přidat smajlík