lev
napsal(a):
Pokud máte "svého" veta, tak vám očkování napíše a zákonu bylo dáno za dost. Nikde o tom nemluvte a je to. Veškerá očkování josu pro oslbeného psa velkou zátěží. Zatím jsme stále zemí bez vztekliny...takže, že by ji "chytil na ulici", nehrozí.
A co si myslíte o očkování 11ti letého psa, který už krom zahrady nikam nechodí? Veterinář říkal, že je to zbytečné zatížení, že už by neočkoval.
marcelaamax
napsal(a):
A co si myslíte o očkování 11ti letého psa, který už krom zahrady nikam nechodí? Veterinář říkal, že je to zbytečné zatížení, že už by neočkoval.
Že máte rozumného veterináře. Pokud byl pes během života normálně očkovaný, je stejně v imunitě a očkovat ho znovu je úplně zbytečné. S jedinou výjimkou, a to je leptospiróza - tu bych jedinou naočkovala, u ní imunita dlouho nevydrží a navíc myši jsou i na té zahradě.
qqq
napsal(a):
Náš pejsek je po operaci sleziny, kvůli nádoru mu ji museli odstranit.slyšela jsem, že v takovém případě je velmi nebezpečné a zatěžující očkování proti vzteklině.ale je to povinné.bojím se, aby to vydržel.nemáte s tím někdo zkušenost?od operace je to půl roku.děkuji.
Neočkovala bych. U nás už většina lidí nenechává očkovat ani zdravé starší psy.
tlupa
napsal(a):
Že máte rozumného veterináře. Pokud byl pes během života normálně očkovaný, je stejně v imunitě a očkovat ho znovu je úplně zbytečné. S jedinou výjimkou, a to je leptospiróza - tu bych jedinou naočkovala, u ní imunita dlouho nevydrží a navíc myši jsou i na té zahradě.
Ano jinak byl celý život očkovaný, přesně to mi právě také říkal, že už musí být za ty léta proti tomu imunní. Příští týden mu mám volat zda dojedeme nebo přijede k nám a domluvím se s ním tedy zda dát tu leptospirozu.