Dobrý den,
před pár týdny jsme si adoptovali štěně, které bylo odebráno z cikánské osady. Nevíme, jak vypadala matka ani otec. Paní z organizace na záchranu pejsků nám říkala, že něco mezi čivavou a jorkšírem.. Veterinář napsal do karty jezevčík. Odhad byl 8-10 kg v dospělosti. Na fotkách jsou mu cca 2,5 až 3 měsíce, nyní váží 2,5 kg.
Kdyby nějaký znalý kynolog poznal nějaké rysy jakékoliv rasy v našem kříženečkovi, byla bych ráda. Celé dny projíždím net a hledám pejsky, kteří by se mohli podobat, ale bez výsledku. :)
Moc děkuji za pomoc a hezký den všem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Něco mezi čivavou a jorkem těžko. Jestli jsem dobře pochopila, že má na 3 měsících 2,5 kg. To má čivava nebo jork v dospělosti. jak leží není vidět proporce délky a výšky těla. Jezevčík ? těch 8 - 10 kilo by mohlo být reálné. Takový mini belgický ovčák.
V každém případě milý, hezký a veselý psík.
Čistokrevný vořech vořechovič von Vořechov Tyhle vesnické směsky se míchají už tak dlouho, že v tom žádné zbytky jakýchkoliv původních ras nejsou rozeznatelné. Akorát to postavení uší mi tedy velmi připomíná některá teriéří plemena, například foxteriéra.
Je nádherný, ať vám dělá jen radost!

Čivava ani york asi ne. Kdoví, ale je 100x KRÁSNĚJŠÍ! !, než uvedená obě plemena. Nádherný, jedinečný, Ať vám dělá jen samou radost a je hlavně zdravý. Moc krásný.
Maju2
napsal(a):
Dobrý den,
před pár týdny jsme si adoptovali štěně, které bylo odebráno z cikánské osady. Nevíme, jak vypadala matka ani otec. Paní z organizace na záchranu pejsků nám říkala, že něco mezi čivavou a jorkšírem.. Veterinář napsal do karty jezevčík. Odhad byl 8-10 kg v dospělosti. Na fotkách jsou mu cca 2,5 až 3 měsíce, nyní váží 2,5 kg.
Kdyby nějaký znalý kynolog poznal nějaké rysy jakékoliv rasy v našem kříženečkovi, byla bych ráda. Celé dny projíždím net a hledám pejsky, kteří by se mohli podobat, ale bez výsledku. :)
Moc děkuji za pomoc a hezký den všem.
Nejlepší rasa street mix.
napsal(a):
Něco mezi čivavou a jorkem těžko. Jestli jsem dobře pochopila, že má na 3 měsících 2,5 kg. To má čivava nebo jork v dospělosti. jak leží není vidět proporce délky a výšky těla. Jezevčík ? těch 8 - 10 kilo by mohlo být reálné. Takový mini belgický ovčák.
V každém případě milý, hezký a veselý psík.
Je to úplně jednoduchý - čivavy i jorci jsou pořád in, takže když napíšou mix těchto plemen, mají zájemců víc než neznáme,... nicméně taky je v něm nevidím...každopádně je to hezký voříšek - a hlavně originální. :)
Máme doma 2 psy z útulku - braní taky jako štěnda a u feny bylo asi mix kokršpaněla... moc toho v ní z něj není, že? U pejska /brán 3 roky po feně ze stejného depozita/ už rovnou psali mix a odhad velikosti v dospělosti..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.101
Štěnátko je naprosto nádherné, pro mě kouzelnější než 80% psích plemen a přeji, ať dělá jen samou radost! Jen upřímně vůbec nechápu, když jste si vzali kříženečka, proč pátráte, jakému plemenu by mohl být podobný? Prostě je to originál..

lavacca
napsal(a):
Je to úplně jednoduchý - čivavy i jorci jsou pořád in, takže když napíšou mix těchto plemen, mají zájemců víc než neznáme,... nicméně taky je v něm nevidím...každopádně je to hezký voříšek - a hlavně originální. :)
Máme doma 2 psy z útulku - braní taky jako štěnda a u feny bylo asi mix kokršpaněla... moc toho v ní z něj není, že? U pejska /brán 3 roky po feně ze stejného depozita/ už rovnou psali mix a odhad velikosti v dospělosti..
To je jasná černoznakatá hovawartka , rozhodně spíš než kokršpanělka

Maju2
napsal(a):
Děkuji za reakce. :) My jsme si ho nebrali, protože čivaváci nebo jorkšíři jsou in, ale proto, že potřeboval domov. A my se do něj zamilovali.. Máte pravdu, je to náš originál a není potřeba po tom pátrat, jen že nám ty tipy ras přišly divný. :).
Ani se nedivím, že jste se zamilovali, já kdybych ho viděla, tak bych bez něho neodešla.. Je opravdu moc hezký( kam se hrabe yorkšír nebo čivava), a je moc fajn, že našel domov.
Maju2
napsal(a):
Děkuji za reakce. :) My jsme si ho nebrali, protože čivaváci nebo jorkšíři jsou in, ale proto, že potřeboval domov. A my se do něj zamilovali.. Máte pravdu, je to náš originál a není potřeba po tom pátrat, jen že nám ty tipy ras přišly divný. :).
V pohodě, však je dobře, že u vás to byla láska na první pohled - u nás s Viky (ta pálená výše) taky a je to naše zlato už přes 4 roky. :)
Jen už jsem zvyklá, že útulky a depozita mají občas pocit, že čím více pejska - voříška přiblíží určitému plemeni, že se lépe udá..
napsal(a):
To je jasná černoznakatá hovawartka , rozhodně spíš než kokršpanělka
Jj, taky si myslím, že má v sobě něco z HW - i povahově je do nich. Ale kdoví, koneckonců vždyť je to jedno - je to naše zlato, ať už má v žilách cokoli.
A tuhle fotku si neodpustím, to je moje oblíbená.
Maju2
napsal(a):
Jinak určitě sem přidejte pak fotku, jak roste. Jsem zvědavá, jak bude vypadat jako větší - zda zůstane typově stejné či se dost změní /některá štěnda by člověk v dospělosti vůbec nepoznal. :)
Pro po - je to pejsek či fenečka? jak se jmenuje? :).
To máme všichni krásné radosti doma. :) Určitě fotky přidám, máme ho chvíli a už nám přijde, že hodně vyrostl, přibral asi kilo. Měl tasemnici chudí malé, ale už je v pořádku. :) Je to pejsek a jmenuje se Loki. Máme rádi filmy od Marvela. :D Teď malej chrní, ale jako vždy mimo pelech. :).
Maju2
napsal(a):
To máme všichni krásné radosti doma. :) Určitě fotky přidám, máme ho chvíli a už nám přijde, že hodně vyrostl, přibral asi kilo. Měl tasemnici chudí malé, ale už je v pořádku. :) Je to pejsek a jmenuje se Loki. Máme rádi filmy od Marvela. :D Teď malej chrní, ale jako vždy mimo pelech. :).
Tak hlavně, že už se má dobře. :) A rostou vždy hrozně rychle - člověk se ani nenaděje a už má doma velkýho psa. :) Má hezké jméno, sedí k němu. A pelechem - klasika, buď mimo pelech nebo tak, že půlka těla padá ven. :D.
Už se mu staví ouška, ale je krásný i tak. :) Vždycky, když něco slyší, tak je napíná nebo panáčkuje, když chystám jídlo. :D Doma je hrdina na francouzským oknem a štěká na psy venku. :D Když pak na něho štěkne ovčák, se kterým je občas na zahradě, tak se otočí jak mrtvá rybka na záda a brečí. :D No sranda. Já v něm vidím možná i špice. :).
Taky mi přijde jako miniovčák, trochu špic, trochu čehosi neidentifikovatelného. Každopádně je kouzelný a já jsem moc zvědavá, jak vyroste :) Já zase přidávám svou (asi pinčí, nebo stafordí) křižovatku. Jak koukám na toho Vašeho, tak mne akorát mrzí, že ho nemám od štěňátka, ostatně i fenečku mám až od roka.
lavacca
napsal(a):
Jj, taky si myslím, že má v sobě něco z HW - i povahově je do nich. Ale kdoví, koneckonců vždyť je to jedno - je to naše zlato, ať už má v žilách cokoli.
A tuhle fotku si neodpustím, to je moje oblíbená.
Mám poobnou fotku - jak pesan okupovával v noci moji mámu v posteli...
Jinak se omlouvám za OT.
Štěňátko zadavatelky je krásné!