Jezevčík- přepravní klec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2015 16:34
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

Zdravím,
prosím o info, jakou velikost přepravní klece zvolit pro jezevčíka.

29.10.2015 16:42
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Zásadní asi bude velikost jezevčíka. Malej? Velkej? Je jich víc rázů. Kolik váží cca kilo?

29.10.2015 16:48
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

umpa.lumpa napsal(a):
Zásadní asi bude velikost jezevčíka. Malej? Velkej? Je jich víc rázů. Kolik váží cca kilo?

Mám standard hladkosrstého jezevčíka, který váží cca 10kg. Jde mi o to, zda psovi dopřát více místa, nebo to zbytečně nepřehánět. Bude se jednat o méně časté přepravování.

29.10.2015 20:19
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

Raději bych klasickou klec než přepravku ( plastové přepravky mám spojeny spíše s kočkamasmajlík http://www.spokojenypes.cz/klece-pro-psy-prislusenstvi/transportni-klec-c.2-64x54x48cm-trixie?id=64438

pod nabídkou je v dolní části tabulka velikostí-u jezevčíka jsou právě uvedeny dvě - 64cm a 78 cm. Rozdíl čtrnácti cm mi přijde už dost, takže nevím co bude lepší pro psa.

29.10.2015 20:31
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nedávno jsme to samé řešili s manželem. Máme standardního jezevčíka 9,5 kg a druhého standard štěně. Normálně jsme si většího změřili a vybírali podle návodu na spokojeném psu:Doporučená velikost přepravky pro psa:délka přepravky = délka psa (A)+ 1/2 délky předních nohoušířka přepravky = 2 x šířka psa (B)výška přepravky = výška psa (C)Pokud má pejsek v přepravce trávit delší čas, zvolte raději přepravku o něco větší.
Budeme nakonec do auta kupovat klec Dog savic Residence délka 76 cm.

29.10.2015 20:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Phoebe2015 napsal(a):
Zdravím,

Jednoduchá otázka, složitá odpověď.
Pro jezevčíka standard (ovšem 10 kg už je mírně přes standard!) je vyhovující tato přepravka:http://abc-zoo.cz/9607-prepravka-skipper-2-f-do-15-kg-modra-55-x-36-x-33-cm.html
Přepravka je lehká, dobrá na nošení, dobře se myje, když budete mít více věcí, oceníte, že pes zabere relativně málo místa. Pokud je chladno, je možné hodit přes přepravu deku a pes si to vyhřeje. Nevýhoda je, že pokud není v kufru zapřená zavazadly, nebo uvázaná, tak se kutálí v zatáčkách i se psem.
Přepravní klec má jen tu výhodu, že pes má více místa a klec se nemusí kotvit, nekutálí se, maximálně se posune. Ale jinou výhodu moc nemá. Na nošení je těžká a zbytečně velká, věci, na které pes dosáhne, může rozkousat (mezery jsou dost velké).
Většinou to řeším tak (pokud mám místo v autě), že pes cestuje v kleci a na výstavu vozím ještě přepravku. Jinak stačí jen ta přepravka.

30.10.2015 08:56
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

koňadra napsal(a):
Jednoduchá otázka, složitá odpověď.
Pro jezevčíka standard (ovšem 10 kg už je mírně přes standard!) je vyhovující tato přepravka:http://abc-zoo.cz/9607-prepravka-skipper-2-f-do-15-kg-modra-55-x-36-x-33-cm.html
Přepravka je lehká, dobrá na nošení, dobře se myje, když budete mít více věcí, oceníte, že pes zabere relativně málo místa. Pokud je chladno, je možné hodit přes přepravu deku a pes si to vyhřeje. Nevýhoda je, že pokud není v kufru zapřená zavazadly, nebo uvázaná, tak se kutálí v zatáčkách i se psem.
Přepravní klec má jen tu výhodu, že pes má více místa a klec se nemusí kotvit, nekutálí se, maximálně se posune. Ale jinou výhodu moc nemá. Na nošení je těžká a zbytečně velká, věci, na které pes dosáhne, může rozkousat (mezery jsou dost velké).
Většinou to řeším tak (pokud mám místo v autě), že pes cestuje v kleci a na výstavu vozím ještě přepravku. Jinak stačí jen ta přepravka.

Jezevčíka tlustého nemámesmajlík, těch 10 kg je hraničních ( od 9,5kg do 9,8kg). Psa máme na zahradě a je denně v pohybu. Sice to nevyhovuje standardům kolik dle literatury má jezevčík vážit- máme dle všeho 1kg navíc, ale u veta nám je vždy řečeno, že váhu má zcela v pořádku.
Ta přepravka mi přijde moc stísněná, preferuji tu klec.
Teď vybírám ze dvou velikostí- - D 64 x Š 48 x V 54 cm a druhá možnost - D 78 x Š 55 x V 62 cm.
Mít možnost si psa do klece dát a porovnat, bylo by to hned jednodušší smajlík

30.10.2015 09:12
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

veraboskova napsal(a):
Nedávno jsme to samé řešili s manželem. Máme standardního jezevčíka 9,5 kg a druhého standard štěně. Normálně jsme si většího změřili a vybírali podle návodu na spokojeném psu:Doporučená velikost přepravky pro psa:délka přepravky = délka psa (A)+ 1/2 délky předních nohoušířka přepravky = 2 x šířka psa (B)výška přepravky = výška psa (C)Pokud má pejsek v přepravce trávit delší čas, zvolte raději přepravku o něco větší.
Budeme nakonec do auta kupovat klec Dog savic Residence délka 76 cm.

Pes v ní tolik času trávit nebude, bude se jednat o návštěvy veterináře a občasné krátké popovezení. O této kleci jsem také přemýšlela, ale po zvážení toho, že nám by ten polštář v kleci vydržel jednu cestu, protože veškeré hadry on musí hned rozkousat, mám teď vybranou od trixie
http://www.spokojenypes.cz/klece-pro-psy-prislusenstvi/transportni-klec-c.2-64x54x48cm-trixie?id=64438 s tím, že mu to vždy vystelu dekou.

Trixie pak má další rozměr 78x62x55cm, takže pokud berete pro Vašeho jezevčíka Dog Savic Residence 76cm tak zvolím u trixie asi také tu větší velikost.

30.10.2015 09:22
anonymx

XXX.XXX.27.66

To co vybíráte je naprosto nevhodné pro přepravu, jsou to tzv. výstavní klece. Do auta je nutná buď speciální klec do auta nebo plastová kenelka. Klec berte spíše menší, aby se v ní při jízdě "neumlátil".

30.10.2015 09:28
Phoebe2015

XXX.XXX.109.3

anonymx napsal(a):
To co vybíráte je naprosto nevhodné pro přepravu, jsou to tzv. výstavní klece. Do auta je nutná buď speciální klec do auta nebo plastová kenelka. Klec berte spíše menší, aby se v ní při jízdě "neumlátil".

Nevhodné? A jaké jsou to tedy ty speciální klece do auta?
Proč jsou tedy ty klece uvedené jako transportní ?

30.10.2015 09:58
koňadra

XXX.XXX.138.226

Phoebe2015 napsal(a):
Pes v ní tolik času trávit nebude, bude se jednat o návštěvy veterináře a občasné krátké popovezení. O této kleci jsem také přemýšlela, ale po zvážení toho, že nám by ten polštář v kleci vydržel jednu cestu, protože veškeré hadry on musí hned rozkousat, mám teď vybranou od trixie
http://www.spokojenypes.cz/klece-pro-psy-prislusenstvi/transportni-klec-c.2-64x54x48cm-trixie?id=64438 s tím, že mu to vždy vystelu dekou.

Trixie pak má další rozměr 78x62x55cm, takže pokud berete pro Vašeho jezevčíka Dog Savic Residence 76cm tak zvolím u trixie asi také tu větší velikost.

"Pes v ní tolik času trávit nebude" - tím spíš bych volila jen normální přepravku plastovou 55 cm dlouhou. Věřte, že jezevčíkovi stačí, i když se to nezdá. A věřte, že občas oceníte, že nemáte kufr zarovnaný jen psem. Ale je to samozřejmě jen vaše věc. Já prostě mám zkušenosti takové a zkušeností už jsem v tomto směru za ta léta nasbírala hodně. I co jsem okoukala u ostatních pejskařů, co se osvědčilo a co ne. Původně jsem měla dokonce přepravky doma dělané (mám je dosud, ty plastové ani nebyly), měřily 60 cm (cca x35 x 35 cm) a nakonec jsem je všechny zkracovala na 55 cm, protože se mě nevešly do kufru více jak 2, a to ještě na šířku, a kolem bylo plno blbě využitelného malého prostoru. Teď tam dám na délku 3 a když je potřeba, tak ještě 3 na ně. Jezevčík nepotřebuje klec vysokou 50 cm. A 5 cm na délku, o kterou jsme přepravky zkrátila, skutečně v tom prostoru nic neřeší. Pes stejně leží a většinou spí.
A nemyslím si, že by váš jezevčík byl tlustý, to bych si ani nedovolila tvrdit, když jsem ho neviděla. Ale je hodně jezevčíků, kteří jsou prostě přerostlí, silné kostry... prostě jezevčík nad 10 kg není podle standardu i podle chovatelů žádoucí - na to jsem chtěla jen upozornit, i když vím, že to není tak úplně k tématu. To ale neznamená, že by nemohl být dobrý kamarád, a tím vám asi je, a to je v pořádku.

30.10.2015 10:08
manbea

XXX.XXX.18.54

Také bych radila raději plastovou přepravku, my jsme také měli původně klec a velkou nevýhodou při jízdě bylo její drnčení. Bylo mi líto psa, který jel v řinčící kleci, sice jsme postupně "kritická" místa omotali izolepou, takže rámus víceméně ustal, ale nakonec jsme ji vyměnili za plastovku a je to naprosto v pohodě. Klec je šikovná opravdu na pobyt na výstavě a nebo ji mít doma jako pelech, případně zálohu pro případ, kdy bude muset mít pejsek např. kvůli nemoci omezen pohyb.

30.10.2015 10:13
anonymx

XXX.XXX.27.66

Phoebe2015 napsal(a):
Nevhodné? A jaké jsou to tedy ty speciální klece do auta?
Proč jsou tedy ty klece uvedené jako transportní ?

Protože se v ních transportuje pes, ale po zemi. Mají kolečka. Hledejte přepravní klece DO AUTA !

30.10.2015 11:33
koňadra

XXX.XXX.138.226

anonymx napsal(a):
Protože se v ních transportuje pes, ale po zemi. Mají kolečka. Hledejte přepravní klece DO AUTA !

Souhlas. Klece do auta, zpravidla hliníkové, které nedrnčí, stojí také podstatně více peněz než obyčejná plastová přepravka - viz http://www.rajkrmiv.cz/klece-pro-psy/klec-do-auta-pro-psa-hlinikova-62x66x90cm. Jak už jsem tady někde psala, někdy, když mám dost místa a vezu jen jednoho psa, tak mu dopřeji ten luxus větší klece při přepravě autem, ale mám také různé drnčící plochy omotané izolačkou. Mám totiž také jen tu "obyčejnou" klec transportní/výstavní. Tolik peněz do hliníkové bych prostě nedala, to raději psům koupím lepší žrádlo. Ale záleží na každém.

30.10.2015 12:48
daajs

XXX.XXX.80.101

Phoebe2015 napsal(a):
Jezevčíka tlustého nemámesmajlík, těch 10 kg je hraničních ( od 9,5kg do 9,8kg). Psa máme na zahradě a je denně v pohybu. Sice to nevyhovuje standardům kolik dle literatury má jezevčík vážit- máme dle všeho 1kg navíc, ale u veta nám je vždy řečeno, že váhu má zcela v pořádku.
Teď vybírám ze dvou velikostí- - D 64 x Š 48 x V 54 cm a druhá možnost - D 78 x Š 55 x V 62 cm.

Najděte si odpovídající lepenkovou krabici a hned uvidíte. Do auta je bezpečnější menší prostor.
Taky si myslím, že jezevčík standard do 10kg není tragedie, náš měl 7, když jsme ho vzali z útulku, bylo vidět žebra a vypadal, že m u nedáme nažrat.Má dvojnásobnou dávku doporučenou na granulích a má necelých 9kg, žere to už 4měsíce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2015 17:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Phoebe2015 napsal(a):
Zdravím,

A proč kvůli tomu samému dotazu zakládáte další diskuzi?

30.10.2015 18:09
fawnalee

XXX.XXX.229.100

Výstavní klec se na přepravu do auta nehodí. Jak už tu bylo psáno, drnčí. Většinou pak ještě zas úplně přesně nesedí spodní vanička v kleci, vanička bývá o trochu menší a za jízdy se v zatáčkách oproti kleci posunuje, může dojít k přiskřípnutí tlapky či ocásku, již jsem se s tím setkala několikrát. Není dobré mít přepravní "bednu" větší, zvířeti to komfort neudělá, naopak - za jízdy se tam plandá jak nudle v bandasce, nemůže se pohodlně zapřít a v každé zatáčce ho to překuluje. Co se týká výstavní klece, další problém jsou příčky relativně daleko od sebe, než se pes naučí v kleci v autě ležet, nepobíhat a nekousat dráty, může se stát i že se zaklíní čelistí mezi ty dráty. Osobní zážitek a fakt nic moc, když na kruháku a v místě, kde nejde zastavit začne najednou pes vřískat jak na lesy, hrabat, zmítat se, vy nevíte co se děje a on je zaklíněný za spodní čelist a sám se nemůže vyháknout... Od té doby už jsme klec na přepravu nepoužili. Pokud se vám nelíbí klasická plastová kennelka, ještě existují přepravky látkové, takové skládací domečky. Má to trubkovou konstrukci, plášť z nepromokavé látky, otvírat je to možno zezhora a vetšinou i z kratší i delší boční strany. My tedy vozíme psíky v takovéto a jsem plně spokojena. Na dno deku nebo klidně i molitanový pelíšek, je jim v tom pohodlně a jde to složit na "placatý" rozměr, takže na uskladnění to zabírá stejně málo místa jako zabalená výstavní klec.

30.10.2015 18:14
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Phoebe2015 napsal(a):
Raději bych klasickou klec než přepravku ( plastové přepravky mám spojeny spíše s kočkamasmajlík http://www.spokojenypes.cz/klece-pro-psy-prislusenstvi/transportni-klec-c.2-64x54x48cm-trixie?id=64438

pod nabídkou je v dolní části tabulka velikostí-u jezevčíka jsou právě uvedeny dvě - 64cm a 78 cm. Rozdíl čtrnácti cm mi přijde už dost, takže nevím co bude lepší pro psa.

To je jako přepravní klec fakt strašně veliký...

30.10.2015 18:17
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Phoebe2015 napsal(a):

Je to veliký, obě dvě. Doslova mega kraksny. Mám obě verze doma a psy od cca 5kg do 12kg a nikomu z nich bych tohle jako přepravní klec do auta nedala, protože to zbytečně zabere plno místa.

Tak si sežeňte úměrně velkou lepenkovou krabici a slepte si ji na požadované rozměry. Pak si ji můžete zkusit dát do auta i do ní dát psa.

30.10.2015 18:23
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

anonymx napsal(a):

Ano, v kleci této velikosti bude v zatáčkách lítat jak pingpongovej míček po celé kleci, tam a zpátky. Deka mu bude klouzat po dně klece. No chudák pes..

30.10.2015 18:26
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

fawnalee napsal(a):
Výstavní klec se na přepravu do auta nehodí. Jak už tu bylo psáno, drnčí. Většinou pak ještě zas úplně přesně nesedí spodní vanička v kleci, vanička bývá o trochu menší a za jízdy se v zatáčkách oproti kleci posunuje, může dojít k přiskřípnutí tlapky či ocásku, již jsem se s tím setkala několikrát. Není dobré mít přepravní "bednu" větší, zvířeti to komfort neudělá, naopak - za jízdy se tam plandá jak nudle v bandasce, nemůže se pohodlně zapřít a v každé zatáčce ho to překuluje. Co se týká výstavní klece, další problém jsou příčky relativně daleko od sebe, než se pes naučí v kleci v autě ležet, nepobíhat a nekousat dráty, může se stát i že se zaklíní čelistí mezi ty dráty. Osobní zážitek a fakt nic moc, když na kruháku a v místě, kde nejde zastavit začne najednou pes vřískat jak na lesy, hrabat, zmítat se, vy nevíte co se děje a on je zaklíněný za spodní čelist a sám se nemůže vyháknout... Od té doby už jsme klec na přepravu nepoužili. Pokud se vám nelíbí klasická plastová kennelka, ještě existují přepravky látkové, takové skládací domečky. Má to trubkovou konstrukci, plášť z nepromokavé látky, otvírat je to možno zezhora a vetšinou i z kratší i delší boční strany. My tedy vozíme psíky v takovéto a jsem plně spokojena. Na dno deku nebo klidně i molitanový pelíšek, je jim v tom pohodlně a jde to složit na "placatý" rozměr, takže na uskladnění to zabírá stejně málo místa jako zabalená výstavní klec.

A v té látkové kennelce jsou ještě na certifikovaných autopásech? Protože pokud ne, je to z hlediska bezpečnosti psa při nárazu úplně k ničemu.

30.10.2015 18:28
koňadra

XXX.XXX.128.31

umpa.lumpa napsal(a):
A v té látkové kennelce jsou ještě na certifikovaných autopásech? Protože pokud ne, je to z hlediska bezpečnosti psa při nárazu úplně k ničemu.

Asi tak. A látková kennelka se nehodí zdaleka pro všechny psy. Někteří ji zdemolují za chviličku.

30.10.2015 19:21
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Phoebe2015 napsal(a):

Http://www.rogz.cz/savic-klec-dog-residence-mobil-76-x-53-x-61-cm/ máme vybranou konkrétně tuhle, ale máme 2 jezevčíky. Zabere půlku kufru máme Hyundai i30cw. Budeme kupovat z druhé ruky.

30.10.2015 19:25
fawnalee

XXX.XXX.229.100

umpa.lumpa napsal(a):

Látkovou přepravku mám v zavazadlovém prostoru a ten je oddělen od "lidského" mříží. Nemáme ale "psy", ale trpaslíky, do 5ti kg maximum. Velká jezdí na zadní sedačce na certifikovaných autopásech. Už jsme s tímto způsobem přepravy zvládli i jednu vcelku ošklivou bouračku, auto na odpis, ale psům se nestalo vůbec nic, byli na tom podstatně lépe než my a ku podinu, i ta přepravka vydržela bezpečně vcelku. Ale samozřejmě jde o to mít na ni psa naučeného, aby ji nerozebral. Protože při vážnější havárce je i plastová kennela často na nic, praskne a rozštípne se na více kusů. Kamarád takhle dopadl při bouračce s rotvíkem, saniťáci co pro něj přijeli měli kliku, že byl při vědomí a i v tom blbém stavu psa uřval aby ho mohli ošetřit. Takže zas je to i o velikosti a vychovanosti psa. V té výstavní kleci byl ten náš blbounek zvyklý doma spát, takže s tím problém nebyl. Ale strašně ho rozhodilo právě to řinčení a posouvání se s vaničkou po dně klece, proto si tam málem zlomil čelist. ..

30.10.2015 19:42
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

fawnalee napsal(a):
Látkovou přepravku mám v zavazadlovém prostoru a ten je oddělen od "lidského" mříží. Nemáme ale "psy", ale trpaslíky, do 5ti kg maximum. Velká jezdí na zadní sedačce na certifikovaných autopásech. Už jsme s tímto způsobem přepravy zvládli i jednu vcelku ošklivou bouračku, auto na odpis, ale psům se nestalo vůbec nic, byli na tom podstatně lépe než my a ku podinu, i ta přepravka vydržela bezpečně vcelku. Ale samozřejmě jde o to mít na ni psa naučeného, aby ji nerozebral. Protože při vážnější havárce je i plastová kennela často na nic, praskne a rozštípne se na více kusů. Kamarád takhle dopadl při bouračce s rotvíkem, saniťáci co pro něj přijeli měli kliku, že byl při vědomí a i v tom blbém stavu psa uřval aby ho mohli ošetřit. Takže zas je to i o velikosti a vychovanosti psa. V té výstavní kleci byl ten náš blbounek zvyklý doma spát, takže s tím problém nebyl. Ale strašně ho rozhodilo právě to řinčení a posouvání se s vaničkou po dně klece, proto si tam málem zlomil čelist. ..

Aha, tak to jo.. Já byla bohužel několikrát vehementně přesvědčována, že stačí mít tu látkovou kennelu na zadních sedačkách a při nárazu se psovi nic nestane. Bo to má přece kovovej rám a pes nemá šanci tím proletět.

31.10.2015 06:34
Phoebe2015

XXX.XXX.63.1

anonymx napsal(a):

Klece, které jsem uváděla, jsou na internetu uvedeny jako transportní klece do auta, proto jsem z nich vybírala a kolečka tam jsou pouze jako možnost dokoupení.

31.10.2015 06:40
Phoebe2015

XXX.XXX.63.1

fawnalee napsal(a):

Situace rozhodně nepříjemná jak pro Vás tak pro psa :-/ Je fakt, že toto mě hodně odradilo, protože vím, že než si na to náš pes zvykne bude to kousat hodně. Ta látková přepravka u nás moc nepřipadá v úvahu, myslím, že by jí hodně rychle zdemoloval

31.10.2015 06:44
Phoebe2015

XXX.XXX.63.1

umpa.lumpa napsal(a):
Ano, v kleci této velikosti bude v zatáčkách lítat jak pingpongovej míček po celé kleci, tam a zpátky. Deka mu bude klouzat po dně klece. No chudák pes..

Chudák to nebude díky zkušenostem co tu jsou zveřejněny už vím, čemu se vyvarovat

Přidejte reakci

Přidat smajlík