Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2015 20:25
Simona Kouklíková

XXX.XXX.253.100

Dobrý den :)
Na jedné dizkusi jsem četla ze je leonberger dominantní tak jsem se chtěla zeptat zda je to pravda ? Stěhujeme se totiž do domku a ja vybírala hlídacího psa. Koukala jsem se na mnoho psu typu jako je kavkazák, pyrenejský horský pes nebo novofundlanský pes. Ale nejvíc se mi zamlouval leonberger. Četla jsem o něm jen to dobré a pak jsem četla tu diskusi. Tak Prosím dystak napište Vaše zkušenosti s leonbergerama.
Děkuji za odpověď :).

1.11.2015 21:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Jestli tušíte, že psa musíte socializovat, vychovat,
vycvičit základní poslušnost,
což jde skvěle,
provedete li to, tak nemůžete mít nejmenší problém.

Vztah se psem není o tom, že budete 1x týdně na veterině,
ani o super hyper granulích....
Snad se povedete ke spokojenosti svého psa i vašemu soužití.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2015 21:54

Simona Kouklíková napsal(a):
Dobrý den :)
Na jedné dizkusi jsem četla ze je leonberger dominantní tak jsem se chtěla zeptat zda je to pravda ? Stěhujeme se totiž do domku a ja vybírala hlídacího psa. Koukala jsem se na mnoho psu typu jako je kavkazák, pyrenejský horský pes nebo novofundlanský pes. Ale nejvíc se mi zamlouval leonberger. Četla jsem o něm jen to dobré a pak jsem četla tu diskusi. Tak Prosím dystak napište Vaše zkušenosti s leonbergerama.
Děkuji za odpověď :).

Pokud opravdu nechcete ostrého psa jako je kavkazan, tak leon je dobrá volba. A jak píše nade mnou rapotacka11, důležitá je správná výchova - ale to u všech plemen, nejen u leona.

2.11.2015 06:25

"Na jedné dizkusi jsem četla ze je leonberger dominantní "
a v čem ta dominance má spočívat?

2.11.2015 09:28

Poznala jsem v životě je dva leonbergry. Psa - to byl vtipálek. Mohl být volně, neublížil, zlatý medvídek. Jen majitel hlásil, jak dojde za vás, zvedne vás a schodí na zem. No vtipálek.
A pak fenu Andulu. Hlídala dům na velkém pozemku. Návštěva se musela hlásit dost předem, aby majitel fenu zavřel. Jakmile jste byli u vrat, i majitel měl velké problémy fenu od vrat do kotce odvést.

2.11.2015 09:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Znala jsem chlapíka, měl leona, nemohl si ho vynachválit jako rodinnýho psa.
Úžasný k dětem.
Hlídal neskutečně - změnil se v ďábla.
Říkal o něm :to je Dr Jekyll a Mr. Hyde.

2.11.2015 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

U nás ve vesnici má jedna rodina dva leonbergry, oba jsou psi a žijou spolu na jednom dvoře. Rodina má dvě malé děti jedno tak do roka...Druhé do tří let a bývají s nimi normálně na dvoře (samozřejmě pod dohledem rodičů). Pokud mají otevřené vrata a jdu kolem, drží se u domu a ven nejdou. Pokud jsou zavřená vrata tak štěkají, ale řekla bych, že spíš tak radostně a vrtí u toho ocasem (ale možná jen můj pohled). Pak asi nikdy nezapomenu na leonbergra (fenu), kterého jsem si každý den hladila, když mě máma vodila do školky. Máma majitele feny znala, a fena bezmezně milovala děti, jakékoli. Jmenovala se Amálka. Bohužel už je to dávno a fenka už mezi námi není. Pak znám leona ze cvičáku, ten byl k cizím takový spíše rezervovaný, ale na páníčkovi mohl oči nechat a docela i pěkne cvičil.

Neregistrovaný uživatel

2.11.2015 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.27

Nejlepší je, když to uvidíte na vlastní bulvy...
Takže hups do auta, jet se podívat na výstavu - tam uvidíte plno majitelů leonů, ale také chování psů, můžete poklábosit s chovateli.
Nebo oslovit chovatelskou stanici a jít na "exkurzi".

Každý pes je jiná ves.
Sjednocuje je standard, ale každý pes je jiná osobnost a každý pes se v dané situace bude chovat jinak...

Moje kamarádka Verča Leony chová...
http://www.grandaiveko.com/.

2.11.2015 16:19

U nás mají jednu leonbergří slečnu...a vzhledem k tomu, že je to již jejich třetí, tak bych řekla...naprostá spokojenost, já osobně jsem poznala tu současnou a předchozí...tu měli současně s miminkem, obě holky byly (jsou) pohodové (někdy až vysmáté) psí slečny, ale dle informací od majitelů na vlastním pozemku nekompromisní hlídačky.
Co je zvláštní...moje feňule, ač se s žádnou fenou nesnese (dokonce ani s těmi, co poznala jako malá) s touto medvědicí nemá vůbec žádný problém.

2.11.2015 17:41
DiaSa

XXX.XXX.220.1

My máme jak leona tak kavkazáka a teda leonek je miláček, svoje si uhlídá, ale nechá si udělat cokoliv, řekla bych že spíš u lidí vzbuzuje respekt vzhledem než že by pouštěl hrůzu. Naproti tomu KO je nekompromisní hlídač, chce to hodně času a aby opravdu od mala věděl kdo je vůbce, nenechá si do ničeho 'kecat' a když se rozhodne tak mu to prostě nevymluvíte.Takže leonek je spíš takový mazánek a trochu ňouma, ale nevím jak je to s jinými jedinci :).

2.11.2015 19:13
Simona Kouklíková

XXX.XXX.253.100

Děkuju všem za odpověďi :) Hodně mu to pomohlo :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík