Asi blbá otázka, ale dlouhosrsté psy jsme měli vždy ale jorka poprvé, je jí 10m a venku se na ní vše chytá, hlavně teda je šílené to listí . Jde tomu nějak zabránit nebo to vydržet až do zimy. Nebo pomůže nějaké oblečení, ona do listí naopak ráda běhá a pak na mě kouká a čeká až jí listí oberu z těla dolů . Budu ráda za jakoukoliv radu, zkušenost a v okolí neni moc míst kde listí spadané neni
Markéta80
napsal(a):
Asi blbá otázka, ale dlouhosrsté psy jsme měli vždy ale jorka poprvé, je jí 10m a venku se na ní vše chytá, hlavně teda je šílené to listí . Jde tomu nějak zabránit nebo to vydržet až do zimy. Nebo pomůže nějaké oblečení, ona do listí naopak ráda běhá a pak na mě kouká a čeká až jí listí oberu z těla dolů . Budu ráda za jakoukoliv radu, zkušenost a v okolí neni moc míst kde listí spadané neni
Listi je jeste super, pockejte az probehne kudlibabkama nebo jakousi travou, co ma takove male jezate kulicky, budete na listi vzpominat.
Markéta80
napsal(a):
Záleží, jak moc dlouhou srst má. Já zastřihuji na kratší na nožkách a na břichu, aby neměla "závěsy" a jinak - zrovna včera s radostí lítala v lese v listí, domů šla pak kapku obalená, ale postupně to opadalo. :) Zbytek jsme shodila já a dobrý. Horší byly kuličky od bodláku,. ty se vyndavaly hůř.
Tady pro představu, jak je zastřižená. :)
Jo a jinak by ji šlo dát nějakou lehčí bundičku (po které listí sklouzne), ale zas je otázka, zda ji to nebude nepříjemné v tom listí, jak bude bunda i listí šuštit více...
Je nestříhaná a už to má celkem dlouhé , navíc ted hárá a to listí jí nějak učarovalo . Koupila jsem jí kombinézu do deště, píšou že vhodná i do sněhu tak to by mohlo pomoct. Já o víkendu si říkala co to je v kuchyni za bordel a oni kousky lísečků . Stříhat určitě nebudu. my měli kavalíra ale en je přece jenom vyšší a ani na čivavu s dl srstí se nic nechytalo . Tahle vždy stojí a kouká tak jí oberu listy a za chvíli to tam má zase Navíc je fakt malinká takže hodně u země