Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2015 17:07
f.elino

XXX.XXX.82.209

Dobrý den : ) prosím o radu. Kamarádka se stěhuje za prací do zahraničí a má doma krasné černé štěně které mi za nemalou částku nabídla a já mám zájem. Moc toho o Labradorech nevím a zajímalo by mě jestli to je Labrador jak má být : ) Je mu 13 týdnů kompletně očkovaný odčervený s PP je to divoch :) Tak vás zkušenější moc prosím o radu jestli do toho mám jít.Předem děkuji za váš názor a moc za něj děkuji.

Ludmilk

3.11.2015 17:17
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

Za mě rozhodně ano:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2015 17:58

Hlavně se zamyslete nad tím, jestli jste o psu ( jakémkoliv) vůbec uvažovala. Chcete vy vůbec psa ? Počítáte s tím, že vám štěně obrátí život na ruby ?

3.11.2015 18:12

f.elino napsal(a):
Dobrý den : ) prosím o radu. Kamarádka se stěhuje za prací do zahraničí a má doma krasné černé štěně které mi za nemalou částku nabídla a já mám zájem. Moc toho o Labradorech nevím a zajímalo by mě jestli to je Labrador jak má být : ) Je mu 13 týdnů kompletně očkovaný odčervený s PP je to divoch :) Tak vás zkušenější moc prosím o radu jestli do toho mám jít.Předem děkuji za váš názor a moc za něj děkuji.

Má pp tudíž by to měl být labrador jak má být ovšem jak vám tady už psali zamyslete se nad tím jestli ho opravdu chcete.Labrador je poměrně velký silný pes, z tohohle drobečka vám vyroste 40 kilové velmi temperamentní telátko. Jsou to velice společenští psi, takže bude vyžadovat dost vaší pozornosti, o samotě se nudí a trpí.Mladí labradoři jsou dost velcí ničitelé, takže počítejte s tím že to trošku odnese váš byt. Nejsou tak samocvičitelní jak si lidé myslí, jsou poměrně tvrdohlaví a mladý pes vás bude dost dlouho testovat kam až mu dovolíte zajít. Jsou velice citliví na hrubé a nespravedlivé zacházení, vyžadují hodně pozornosti a lásky, tu vám potom vrátí. Jsou to lovečtí psi, a to velice dobří lovečtí psi a pracují strašně rádi, měla by jste mu takovou práci dopřát případně jí nahradit něčím jiným ale tihle psi nemají rádi nečinnost.Potřebují hodně pohybu, jsou to vodní psi, potřebují plavat, milují to a měla by jste mu to pravidelně umožnit.Vyžadují kvalitní krmivo, jsou náchylní na onemocnění kloubů, ale mají také dispozice k jiným nemocem, epilepsie, výcvikový kolaps, onemocnění štítné žlázy, nemoci očí, léčba takového psa je poměrně drahá, může vás to potkat i se psem s pp. Jejich velkou nevýhodou je to že poměrně silně a téměř celoročně línají. Ale pokud se pro labradora rozhodnete a pochopíte jeho povahu už ho za jiné plemeno nikdy nevyměníte.

3.11.2015 18:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Co to je zač ?
Pořídí si štěně a za 4 týdny ho dává pryč ?
Zjistila co to obnáší....

Ludmilk

3.11.2015 18:28
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

Myslela jsem tedy co se exteriéru štěněte týče. Vypadá moc hezky, navíc má pp, jen by mě zajímalo, co znamená nemalá částka...?
Co se týká péče a času, myslím, že když zájem máte, máte i představu, co štěně obnáší.

3.11.2015 20:48
f.elino

XXX.XXX.82.209

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně se zamyslete nad tím, jestli jste o psu ( jakémkoliv) vůbec uvažovala. Chcete vy vůbec psa ? Počítáte s tím, že vám štěně obrátí život na ruby ?

Děkuji za názor o pejskovi uvažuji dlouho a právě proto mě kamarádka oslovila jako prvního.Nebude to můj první pes, už se docela těším až nám život obrátí na ruby Počítám s tím

3.11.2015 21:12
f.elino

XXX.XXX.82.209

Děkuji za informace moc Snad to vše zvládnu Labrador je pravě ten pes o kterém už delší dobu uvažuji.Pes ideální pro mě, také jsem docela akční

3.11.2015 21:18
f.elino

XXX.XXX.82.209

Má pp tudíž by to měl být labrador jak má být ovšem jak vám tady už psali zamyslete se nad tím jestli ho opravdu chcete.Labrador je poměrně velký silný pes, z tohohle drobečka vám vyroste 40 kilové velmi temperamentní telátko. Jsou to velice společenští psi, takže bude vyžadovat dost vaší pozornosti, o samotě se nudí a trpí.Mladí labradoři jsou dost velcí ničitelé, takže počítejte s tím že to trošku odnese váš byt. Nejsou tak samocvičitelní jak si lidé myslí, jsou poměrně tvrdohlaví a mladý pes vás bude dost dlouho testovat kam až mu dovolíte zajít. Jsou velice citliví na hrubé a nespravedlivé zacházení, vyžadují hodně pozornosti a lásky, tu vám potom vrátí. Jsou to lovečtí psi, a to velice dobří lovečtí psi a pracují strašně rádi, měla by jste mu takovou práci dopřát případně jí nahradit něčím jiným ale tihle psi nemají rádi nečinnost.Potřebují hodně pohybu, jsou to vodní psi, potřebují plavat, milují to a měla by jste mu to pravidelně umožnit.Vyžadují kvalitní krmivo, jsou náchylní na onemocnění kloubů, ale mají také dispozice k jiným nemocem, epilepsie, výcvikový kolaps, onemocnění štítné žlázy, nemoci očí, léčba takového psa je poměrně drahá, může vás to potkat i se psem s pp. Jejich velkou nevýhodou je to že poměrně silně a téměř celoročně línají. Ale pokud se pro labradora rozhodnete a pochopíte jeho povahu už ho za jiné plemeno nikdy nevyměníte.

Děkuji za informace moc Snad to vše zvládnu Labrador je pravě ten pes o kterém už delší dobu uvažuji.Pes ideální pro mě, také jsem docela akční

3.11.2015 21:21
Šarina

XXX.XXX.231.146

f.elino napsal(a):

Tak teď nevím... proč jste se obracela na anonymní diskuzi?
Co jste čekala, pokud jste rozhodnuta?
Naznačujete "nemalá částka", ale už nepíšete, kolik to je...
Ptáte se, zda je to labík, jak se patří, protože o nich nic nevíte... myslíte, že podle 5ti fotek vám ho tady někdo zodpovědně ohodnotí?
Nenapíšete rodiče, rodokmen...

Co vlastně tady od té diskuze očekáváte?

3.11.2015 21:23
f.elino

XXX.XXX.82.209

rapotacka11 napsal(a):
Co to je zač ?
Pořídí si štěně a za 4 týdny ho dává pryč ?
Zjistila co to obnáší....

Hodně to obrečela věřte. Podmínka jejího manžela.

3.11.2015 21:51
f.elino

XXX.XXX.82.209

Šarina napsal(a):
Tak teď nevím... proč jste se obracela na anonymní diskuzi?
Co jste čekala, pokud jste rozhodnuta?
Naznačujete "nemalá částka", ale už nepíšete, kolik to je...
Ptáte se, zda je to labík, jak se patří, protože o nich nic nevíte... myslíte, že podle 5ti fotek vám ho tady někdo zodpovědně ohodnotí?
Nenapíšete rodiče, rodokmen...

Co vlastně tady od té diskuze očekáváte?

Od vás zřejmě nic, nemalá částka je 15000 kč za tolik štěně koupila.Rodiče ani rodokmen napsat nemohu v ruce ho zatím nemám.Omlouvám se jestli se vás můj článek nějak dotkl. Zajímal mě jen názor někoho zkušenějšího a chápavého, rozumného.

3.11.2015 21:56
f.elino

XXX.XXX.82.209

Ludmilk napsal(a):
Myslela jsem tedy co se exteriéru štěněte týče. Vypadá moc hezky, navíc má pp, jen by mě zajímalo, co znamená nemalá částka...?
Co se týká péče a času, myslím, že když zájem máte, máte i představu, co štěně obnáší.

15000 kč děkuji.

3.11.2015 22:48

f.elino napsal(a):
Od vás zřejmě nic, nemalá částka je 15000 kč za tolik štěně koupila.Rodiče ani rodokmen napsat nemohu v ruce ho zatím nemám.Omlouvám se jestli se vás můj článek nějak dotkl. Zajímal mě jen názor někoho zkušenějšího a chápavého, rozumného.

Vy nevíte z jaké je chovatelské stanice ani jak se jmenují rodiče? To je jedna z prvních věcí, co by mne zajímaly. A rodiče i chovku už bych si dohledala na netu, abych věděla do čeho jdu. Protože pes na fotkách je hezký, ale mnohem víc řeknou rodiče a vůbec původ štěněte.

Marsnow

3.11.2015 22:56
Marsnow

XXX.XXX.174.105

To je kamaradka teda hodná, že vám ho dá za 15 tisíc, místo toho aby byla ráda že se dostane do dobrých rukou za symbolickou cenu, když už ona je nezodpovědná a nedokáže se postarat o psa kterého si pořídí.
A jinak ničitelé to jsou když se nudí, ta naše nám roztrahala celé lino v jedné mistnosti , ale jinak skvělý společník .

3.11.2015 23:02
atika

XXX.XXX.213.155

Taky bych chtěla před rozhodnutím znát chovku a celá jména rodičů, abych si na netu dohledala informace hlavně o jejich zdravotních vyšetřeních.15000 je docela vysoká cena, labíci s PP se prodávají od 10000 výš, takže určitě bych si dohledala, zda je všechno OK. Pokud to není první vrh té fenky tak na stránkách dobrých CHS zpravidla bývají i informace o předchozích odchovech.

3.11.2015 23:12
Šarina

XXX.XXX.231.146

f.elino napsal(a):

Pokud ho kamarádka koupila za 15.000 a po měsíci zjistila, že ho vlastně mít nemůže, tak by vám ho měla dát za opravdu symbolickou cenu, a být ještě ráda, že mu našla domov.
To, že nemáte rodokmen v ruce, je přece fuk, rodiče snad znáte, ne?
Já vám opravdu nepomohu, labradora nemám... ale jsou tu lidi, co se v rase orientují, a ti by vám třeba poradili. Ale co čekáte, že vám řeknou podle několika fotek? Že je to úžasné ňuňátko?

Labradoři jsou úžasní, ale v období puberty značně nevycválaní psi. Nejsou to žádní gaučáci, ale psi, co potřebují zaměstnání. Nejen procházky a házení klacků v parku, ale zaměstnat hlavu. Bez cvičáku to zřejmě nezvládnete, víte to? Jste na to připravená?
A neurážejte se... vy hledáte pomoc, ne já.

Ludmilk

4.11.2015 07:08
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

f.elino napsal(a):
15000 kč děkuji.

Držím palce a rejpalů si nevšímejte, všichnni jsou tu chytří jen proto, že je to anonymní Mějte se:).

4.11.2015 08:03
atika

XXX.XXX.213.155

Labradoři jsou bohužel pořád módní plemeno a jejich zdravotní zatížení dost velké, zejména co se týká pohybového ústrojí. Prolustrování vyšetření rodičů a pkud možno i předchozích odchovů je na místě, pes za 15 litrů by měl mít předky s výbornými výsledky. To není rejpání, to je fakt.

4.11.2015 08:12
sufle

XXX.XXX.176.84

f.elino napsal(a):

Dle vámi podaných informací se tady na diskuzi můžeme v podstatě vyjádřit pouze k ceně.
Myslím si, že by od kamarádky bylo seriózní, kdyby vám štěně prodala výrazně levněji a měla by být ráda, že mu tak rychle najde dobrý domov. Předpokládám, že ho za tu cenu bude jinak těžko prodávat čím bude pejsek starší, tím hůře.

4.11.2015 08:14
sufle

XXX.XXX.176.84

atika napsal(a):
Labradoři jsou bohužel pořád módní plemeno a jejich zdravotní zatížení dost velké, zejména co se týká pohybového ústrojí. Prolustrování vyšetření rodičů a pkud možno i předchozích odchovů je na místě, pes za 15 litrů by měl mít předky s výbornými výsledky. To není rejpání, to je fakt.

Naprostý souhlas

4.11.2015 08:18

sufle napsal(a):
Dle vámi podaných informací se tady na diskuzi můžeme v podstatě vyjádřit pouze k ceně.
Myslím si, že by od kamarádky bylo seriózní, kdyby vám štěně prodala výrazně levněji a měla by být ráda, že mu tak rychle najde dobrý domov. Předpokládám, že ho za tu cenu bude jinak těžko prodávat čím bude pejsek starší, tím hůře.

Kamarádka ? Udělala blbost a nechce za ni platit ?

4.11.2015 10:23
anonymx

XXX.XXX.27.66

f.elino napsal(a):

Kamarádka PP ještě mít nemůže, ale má kupní smlouvu, kde je vše jistě uvedeno.

4.11.2015 18:16

anonymx napsal(a):
Kamarádka PP ještě mít nemůže, ale má kupní smlouvu, kde je vše jistě uvedeno.

A proč by nemohla mít pp ? Důvod ? Psa jsem si odebírala v jedenácti týdnech a okamžitě sem k němu dostala i pp.

4.11.2015 18:21

A proč by nemohla mít pp ? Důvod ? Psa jsem si odebírala v jedenácti týdnech a okamžitě sem k němu dostala i pp.

Ja som si odoberal v 8 týž. a papiere som tiež už mal.

4.11.2015 19:24
Clayton

XXX.XXX.104.9

Někdy to prostě trvá, než je pošlou z Plemenné knihy.Jak kdy.

7.11.2015 12:44
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tím 8. týdnem bych se až tak nechlubila...

7.11.2015 12:52
lev

XXX.XXX.253.186

Pokud natetuje nebo označí vrh v 6. týdnu, jak je povoleno a osobně odnese doklady na plemennou knihu a má vše v pořádku, tak mu plemenka pp vystaví na počkání, takže není problém je mít i v 7. týdnu věku vrhu.

7.11.2015 12:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lev napsal(a):
Pokud natetuje nebo označí vrh v 6. týdnu, jak je povoleno a osobně odnese doklady na plemennou knihu a má vše v pořádku, tak mu plemenka pp vystaví na počkání, takže není problém je mít i v 7. týdnu věku vrhu.

Neměla jsem na mysli papíry. Měla jsem na mysli, že v tomto věku by ještě nějaký týden u mámy a sourozenců neuškodil...

7.11.2015 13:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jinak mi přijde trochu zvláštní to zadání. Zadavatelka se ptá dle fotek, zda je to "labrador jak má být", přitom má PP. Pak napíše, že se o psy zajímá dlouhodobě a zrovna labradora, že si přála mít.
Přeji jí hodně štěstí a radosti s hafanem, ale trošku zvláštní mi ty dotazy opravdu připadají. K původní majitelce štěněte - asi bych se rozešla s chlapem, kdyby mi dával podmínky - zbavit se nově zakoupeného štěněte - co to je?! To nevěděli, že pojedou do zahraničí?! Pes tak bude mít v krátké době už 3. majitele!

7.11.2015 13:06
shavoid

XXX.XXX.152.1

fikovnice napsal(a):
Jinak mi přijde trochu zvláštní to zadání. Zadavatelka se ptá dle fotek, zda je to "labrador jak má být", přitom má PP. Pak napíše, že se o psy zajímá dlouhodobě a zrovna labradora, že si přála mít.
Přeji jí hodně štěstí a radosti s hafanem, ale trošku zvláštní mi ty dotazy opravdu připadají. K původní majitelce štěněte - asi bych se rozešla s chlapem, kdyby mi dával podmínky - zbavit se nově zakoupeného štěněte - co to je?! To nevěděli, že pojedou do zahraničí?! Pes tak bude mít v krátké době už 3. majitele!

Trochu mi ten dotaz přijde, jako jedno z mnoha "chci to a musím to mít!"..

7.11.2015 13:09
fikovnice

XXX.XXX.99.69

shavoid napsal(a):
Trochu mi ten dotaz přijde, jako jedno z mnoha "chci to a musím to mít!"..

Právě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík