" Být nad věcí " dokážete to všichni ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2015 09:52
panda H

XXX.XXX.43.147

Zdravím všechny,

zajímalo by mně, jestli tady na Faune, pokud někdo napíše dotaz, ať už do vlákna, nebo do osobních zpráv ( SZ ), dokáží " poradci a znalci, odpovědět a třeba i poradit bez třeba osobní zášti k nějakému nicku, který mu není sympatický ? Myslím si, že v zájmu zvířat - třeba na psí diskuzi, ale také a hlavně pro majitele psu, by kvalitní a ta správna rada pro potřebného tazatele, bylo to, co jsem od diskuze na Faune očekávala a očekávám, a to, poradit v tom nejlepším slova smyslu a úmyslu, pro dobro zvířete, ať je mi nick sympatický, nebo ne....

Myslím si, že někdy " zdání " muže klamat, i ja jsem se o tom několikrát přesvědčila, ale ja to mam tak, že pokud muzu radit a poradit, tak to udělám vždycky, bez ohledu na jméno - NICK, fakt jsem si myslela, že to tady takto funguje, ale jsem asi ještě pořád ve svych letech dost naivní....
Tak si rikam, pokud někdo, kdokoliv, nechce a nemá zájem poradit v SZ, uplne by stačila jedna kratka věta, třeba, prominte, nemam zájem, ať vam poradi někdo jiný, nebo - vás nick mi není sympatický, a proto vam neporadím, ale tohle, asi každý nedokáže, no, neměla bych se asi divit, staci se divat kolem sebe....

Jak to máte vy ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2015 09:55

panda H napsal(a):
Zdravím všechny,

zajímalo by mně, jestli tady na Faune, pokud někdo napíše dotaz, ať už do vlákna, nebo do osobních zpráv ( SZ ), dokáží " poradci a znalci, odpovědět a třeba i poradit bez třeba osobní zášti k nějakému nicku, který mu není sympatický ? Myslím si, že v zájmu zvířat - třeba na psí diskuzi, ale také a hlavně pro majitele psu, by kvalitní a ta správna rada pro potřebného tazatele, bylo to, co jsem od diskuze na Faune očekávala a očekávám, a to, poradit v tom nejlepším slova smyslu a úmyslu, pro dobro zvířete, ať je mi nick sympatický, nebo ne....

Myslím si, že někdy " zdání " muže klamat, i ja jsem se o tom několikrát přesvědčila, ale ja to mam tak, že pokud muzu radit a poradit, tak to udělám vždycky, bez ohledu na jméno - NICK, fakt jsem si myslela, že to tady takto funguje, ale jsem asi ještě pořád ve svych letech dost naivní....
Tak si rikam, pokud někdo, kdokoliv, nechce a nemá zájem poradit v SZ, uplne by stačila jedna kratka věta, třeba, prominte, nemam zájem, ať vam poradi někdo jiný, nebo - vás nick mi není sympatický, a proto vam neporadím, ale tohle, asi každý nedokáže, no, neměla bych se asi divit, staci se divat kolem sebe....

Jak to máte vy ?

Pokud mohu, pomohu, všem

5.11.2015 10:00
panda H

XXX.XXX.43.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud mohu, pomohu, všem

Tak Rajko, u Vas to je nad slunce jasný, o tom jsem ani na chvilku nezapochybovala a dekuji..

5.11.2015 10:10
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Pokud mám co k tématu říct, řeknu... nezáleží, kdo se ptá. Pokud je možnost tu diskusi nějak odlehčit, tak to rád udělám. Ale dost často s otevřenou hubou zírám, jak se na tazatele někteří sesypou, povýšeně tvrdí svoji pravdu neomylného, zkušeného, který nikdy neudělal chybu... a nikdy nepotřeboval poradit. Občas mám pocit, že některý místo rady řekne - trochu nadneseně - já jsem nadčlověk, moje houno nesmrdí, a můj prd dělá ve vzduchu obláčkové ornamenty složité jak bruselská krajka!

5.11.2015 10:20
inusanka

XXX.XXX.98.58

Říct svoje zkušenosti s problémem a nekoukat na to, kdo se ptá, to zvíře za člověka nemůže. Ten, kdo se ptá si to stejně musí přebrat a často jsou zkušenosti protikladné.

5.11.2015 10:22

Hodonak napsal(a):
Pokud mám co k tématu říct, řeknu... nezáleží, kdo se ptá. Pokud je možnost tu diskusi nějak odlehčit, tak to rád udělám. Ale dost často s otevřenou hubou zírám, jak se na tazatele někteří sesypou, povýšeně tvrdí svoji pravdu neomylného, zkušeného, který nikdy neudělal chybu... a nikdy nepotřeboval poradit. Občas mám pocit, že některý místo rady řekne - trochu nadneseně - já jsem nadčlověk, moje houno nesmrdí, a můj prd dělá ve vzduchu obláčkové ornamenty složité jak bruselská krajka!

Taky to mám tak, jak hodonak, nerozlišuju žádné jméno, které zrovna radí, každý má přece jiné názory a zkušenosti, když můžu a myslím, že by byla rada dobrá, tak napíšu svůj názor, i když je plno jiných, taky dobrých. Přece ta diskuze by měla sloužit k tomu, aby si lidé vyměňovali své zkušenosti a zážitky se soužitím se zvířaty, určitě každý z nás, má nějaký problém se svým mazlíkem, a hledá pomoc, kde se dá.

5.11.2015 10:23

panda H napsal(a):
Tak Rajko, u Vas to je nad slunce jasný, o tom jsem ani na chvilku nezapochybovala a dekuji..

Ále, nepřehánějte

5.11.2015 10:32
panda H

XXX.XXX.43.147

Hodonak napsal(a):

Hodonaku, popsal jste to celkem přesne, ani ja bych to líp nenapsala
takže ani zpráva na vas nick by vam nedělala urcite problém ? Proc se vlastně ptám, myslím, že vůbec ne....podle toho co pisete...

5.11.2015 10:47
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jéje, kdyby všechno bylo černobílé...
Přiznávám, že někdy mě dotaz "nadzvedne", když si říkám, proč si dotyčný vůbec psa pořizoval nebo čím přemýšlel, když si vybral právě tohle plemeno.
A pak jsou některá témata, která mají fanatické zastánce toho nebo onoho a to pak je občas "výživná" diskuze...

5.11.2015 10:48
panda H

XXX.XXX.43.147

Ále, nepřehánějte

Já někdy strasne ráda přeháním , ale u Vás urcite ne

5.11.2015 10:49

panda H napsal(a):
Já někdy strasne ráda přeháním , ale u Vás urcite ne

Tak děkuji

5.11.2015 10:58
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Ale - zase odlehčím... Účastním se i jiné diskuse jak tady na Fauně... A jsme tam lidi napříč věkem politickému názoru, prostě směs všeho možného! A jednou za rok se nás cca 20 kousků na víkend sejde, v Hodoníně. I když na té diskusi se občas hádáme jak psi, tady strávíme parádní víkend u ohně, grilování, výletů, piva a vína.. A složení? Paní učitelka od Sokolova, zdravotná sestřička z Liberce, právník z Prahy, důchodce z Prostějova, malířka, invalida z Ostravy... prostě všehochuť!
Myslím, že stejné by to bylo, kdyby se diskutující setkali v reálu..
Přikládám jednu malou fotečku z toho setkání.

5.11.2015 10:58
ropopi-an

XXX.XXX.232.213

Taky to mám tak, jak hodonak, nerozlišuju žádné jméno, které zrovna radí, každý má přece jiné názory a zkušenosti, když můžu a myslím, že by byla rada dobrá, tak napíšu svůj názor, i když je plno jiných, taky dobrých. Přece ta diskuze by měla sloužit k tomu, aby si lidé vyměňovali své zkušenosti a zážitky se soužitím se zvířaty, určitě každý z nás, má nějaký problém se svým mazlíkem, a hledá pomoc, kde se dá.

Souhlasím s Vámi. Problém, ale je, že se kolikrát diskutující žačnou napadat urážet ap.

5.11.2015 11:07
panda H

XXX.XXX.43.147

anonymx napsal(a):
Jéje, kdyby všechno bylo černobílé...
Přiznávám, že někdy mě dotaz "nadzvedne", když si říkám, proč si dotyčný vůbec psa pořizoval nebo čím přemýšlel, když si vybral právě tohle plemeno.
A pak jsou některá témata, která mají fanatické zastánce toho nebo onoho a to pak je občas "výživná" diskuze...

Anonymx, tak,100 lidi,100 názoru, je třeba si občas " zvednout " adrenalin a nebrat vse smrtelne vazne, pokud vlákno -dotaz, není smutný a třeba fatální, ale ted to myslím vseobecne....
A jak někdo pise vyse, tak ja jsem byla před skoro 11 lety ve výchově pejska takový lajk, že když si na to dneska vzpomenu, tak neverim, že jsem to jakz takz zvládla, ale " postavili me před hotovou věc" a nikdo mi nic neřekl, ani neporadil a zrovna v te době jsem byla dost vazne nemocna a bylo to pro me hodně narocny, ale hlavně pro pejsana, ale zvládli jsme to, asi někdo moc hodny, držel nade mnou, co se tyka pejsy " ochrannou ruku" a jsem za to moc vdecna

5.11.2015 11:20
Pepan.

XXX.XXX.89.52

Nicky nejsou důležité, je mi jedno jak si kdo říká, když si myslím že vím, rád poradím. Když si nejsem jistý, mlčím. A nikdy se nehádám s někým, kdo má jiný názor než já.
Ale co mi tady vadí, to jsou uživatelé kteří píší slovensky. Mají přece svoji slovenskou ifaunu a pochopím, že tady položí dotaz, jestliže jim na jejich ifauně nikdo neodpověděl. Vadí mi ale, když tady odpovídají, radí a diskutují a často se ještě za svůj názor perou.
Domnívám se, že když už tady s námi chtějí diskutovat, měli by psát česky.
Už jen proto, že položí-li dotaz dítě, je velmi pravděpodobné že slovenské odpovědi nebude rozumět.
Nejsem rasista, moc mne nekamenujte.

5.11.2015 11:25
panda H

XXX.XXX.43.147

ropopi-an napsal(a):
Souhlasím s Vámi. Problém, ale je, že se kolikrát diskutující žačnou napadat urážet ap.

A to co pisete, nadávky, urážky, to by opravdu byt nemělo, taky jsem se tady už setkala s urazenim na svuj nick, i když jsem psala slusne, mně to fakt zamrzelo, říkala jsem si proc? ?z jakého důvodu, že mám jiný názor a někomu se to nehodi " do krámu " ? Ale, abych byla spravedliva, tak většina odpovida slusne a k věci.
A jak pise Hodonak, někdo je chytrej jak rádio a pak ? Dosaďte si pro vás to, co vás třeba ted napadlo

5.11.2015 11:35
aj

XXX.XXX.50.88

Pepan. napsal(a):
Nicky nejsou důležité, je mi jedno jak si kdo říká, když si myslím že vím, rád poradím. Když si nejsem jistý, mlčím. A nikdy se nehádám s někým, kdo má jiný názor než já.
Ale co mi tady vadí, to jsou uživatelé kteří píší slovensky. Mají přece svoji slovenskou ifaunu a pochopím, že tady položí dotaz, jestliže jim na jejich ifauně nikdo neodpověděl. Vadí mi ale, když tady odpovídají, radí a diskutují a často se ještě za svůj názor perou.
Už jen proto, že položí-li dotaz dítě, je velmi pravděpodobné že slovenské odpovědi nebude rozumět.

Já myslím, že průměrně inteligentnímu člověku nedělá potíže porozumět slovenskému textu. Pokud se vyskytne nějaké neznáme slovo (pro mladší ročníky) existuje překladač.
Ne rasista asi nejste, to co jste, se nazývá nacionalista.

5.11.2015 11:40
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Pepan. napsal(a):

No, tohle mi vadí asi nejmíň ze všeho, co tu nacházím... Asi proto, že bydlím kousíček od slovenské hranice, při dobrém větru tam i dočůrám...
Každý mluví, jak mu zobák narostl..

5.11.2015 11:53
shavoid

XXX.XXX.152.1

Já jsem si jednou na jakési internetové diskuzi založila nick "Agresivní květák".. rejpalů se sešlo celkem dost. Každý měl komentáře k přezdívce, bohužel objektivních odpovědí k mému dotazu bylo pomálu. Holt, internet. Neznámý člověk vás na ulici, nebo v obchodě jen tak neurazí (berte s nadhledem), za monitorem je to hrozně jednoduché :). To je jenom pár nevinných písmenek, klik myškou... a je to.

5.11.2015 11:54
ropopi-an

XXX.XXX.232.213

panda H napsal(a):
A to co pisete, nadávky, urážky, to by opravdu byt nemělo, taky jsem se tady už setkala s urazenim na svuj nick, i když jsem psala slusne, mně to fakt zamrzelo, říkala jsem si proc? ?z jakého důvodu, že mám jiný názor a někomu se to nehodi " do krámu " ? Ale, abych byla spravedliva, tak většina odpovida slusne a k věci.
A jak pise Hodonak, někdo je chytrej jak rádio a pak ? Dosaďte si pro vás to, co vás třeba ted napadlo

Já hlavně nechápu proč by někdo měl řešit kohokoliv NICK ?!
Pokud ten nick není sprostý, vulgární... Je přece každého věc co si tam napíše. Podle mě má většina lidí v nicku zkratku svého jmena nebo jména svého zvířete ap. Popřípadě přezdívku kterou mu dal už dříve někdo jiný. A nebo vás prostě zrovna nic jiného nenapadne! A vůbec nechápu co je tak strašného na Pandě.

5.11.2015 12:05
panda H

XXX.XXX.43.147

shavoid napsal(a):
Já jsem si jednou na jakési internetové diskuzi založila nick "Agresivní květák".. rejpalů se sešlo celkem dost. Každý měl komentáře k přezdívce, bohužel objektivních odpovědí k mému dotazu bylo pomálu. Holt, internet. Neznámý člověk vás na ulici, nebo v obchodě jen tak neurazí (berte s nadhledem), za monitorem je to hrozně jednoduché :). To je jenom pár nevinných písmenek, klik myškou... a je to.

No, tohle / rejpani, urazeni, napadani /, anonymne, je strasne moc "statečný ", myslím, že slušný člověk tohle prostě nedela, ale hodně lidi na anonymních diskuzích si léči sva ega, sve bolístky a chodi si taky vylevat svou zlost na ostatních, doma, v práci to nejde, tak to dělají anonymne, kolikrát byste to ani do někoho takového, nikdy neřekli

5.11.2015 12:13

Pepan. napsal(a):

Mě teda slováci na fauně NEVADÍ vůbec. Nerozumím tomu, proč jako? Klidně bych i já hledala pomoc vyřešit problém, na slovenské fauně. Myslím si, že když má člověk problém se svým zvířetem, snaží se najít všechna možná řešení, viz. téma od maju2, jak se jí pořád drbe to nádherný štěndo. Musí to být pro ni hrozný.

5.11.2015 12:26
panda H

XXX.XXX.43.147

ropopi-an napsal(a):
Já hlavně nechápu proč by někdo měl řešit kohokoliv NICK ?!
Pokud ten nick není sprostý, vulgární... Je přece každého věc co si tam napíše. Podle mě má většina lidí v nicku zkratku svého jmena nebo jména svého zvířete ap. Popřípadě přezdívku kterou mu dal už dříve někdo jiný. A nebo vás prostě zrovna nic jiného nenapadne! A vůbec nechápu co je tak strašného na Pandě.

No, myslím, že přímo na zvířeti pande, nic strašného není, ale ten, nebo ta, co se za ni skrývá... tak to muže byt pro někoho větší problem, tedy fakt nevím proc, asi pro jiné názory, , ale jak jsem psala, "zdání, muže byt opravdu jen zdání a přispěvatele na Faune, by meli byt a zůstat nad " veci ", ja si to tedy myslím, ale někdo si to třeba nemyslí...

5.11.2015 12:31
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Není tady někdo trošku vztahovačný ?

5.11.2015 12:34
panda H

XXX.XXX.43.147

Urcite ne, psala jsem to jen jako příklad

Alicja

5.11.2015 12:50
Alicja

XXX.XXX.89.52

aj napsal(a):
Já myslím, že průměrně inteligentnímu člověku nedělá potíže porozumět slovenskému textu. Pokud se vyskytne nějaké neznáme slovo (pro mladší ročníky) existuje překladač.
Ne rasista asi nejste, to co jste, se nazývá nacionalista.

Dyskusja nauczyć psa chodzić na pieluchy, nie bierz go, mruknął się.

5.11.2015 12:52
Sapp

XXX.XXX.224.129

Myslím, že titulek by měl spíš znít : "Být nad věcí-dokážete to někdo?" :)

Ifaunu si pročítám velice často, ale přispívám sporadicky. I když v tomto pěkném tématu může zaznít jak téměř všichni jsou, nebo spíš by měli být, nad věcí, drtivá většina ostatních diskusí vypovídá spíš o opaku. Bohužel. Krom urážek či časté arogance jde právě vidět i "alergie" některých zůčastněných sebe navzájem, kdo táhne za jeden provaz atd. A to je škoda. Většinou to není ani nevraživost vůči zakladateli nové diskuse, páč ten je většinou nováček, ale spíš ta mela, co se spustí okolo, kdo není schopen ani o píď ustoupit z toho svého apod.

Ale naopak je zde hrstka lidí, kterých jsem si všimla /a tudíž také se zakládá na "hodnocení nicku"/ - kteří jsou sdílní, rádi pomůžou, bez arogance a "snědjsemvšechnomoudrosvěta" - ochotní se stále učit a příjimat názory druhých. Těm

5.11.2015 12:55
Sapp

XXX.XXX.224.129

Jo a slovenské příspěvky mi vůbec nevadí, protože jsem se narodila v Československu:) A to se považuji za velkého vlastence:).

5.11.2015 13:01
shavoid

XXX.XXX.152.1

Přiznám se, že mne také některé věci umí zvednout ze židle, ale snažím psát v rámci spisovné češtiny, bez slovního napadání. Slováci mi také nevadí, mnohem více mi kudlu v kapse otevírají náctiletí bez špetky soudnosti a ještě více mne iritují takoví dospělí. Někteří diskutující zde na ifauně se vyjadřují trochu drsněji, ale někdy se všichni v zájmu onoho nebohého psa shodnou a zavalí zadavetele argumenty, to je někdy fajn. Třeba ten případ staršího křížence z útulku, který dělal potřebu doma a začal vrčet na malé děcko, zrovna tam ta diskuze probíhala bez urážek, tam akorát chyběla soudnost ze strany zadavatele.

5.11.2015 13:14

Alicja napsal(a):
Dyskusja nauczyć psa chodzić na pieluchy, nie bierz go, mruknął się.

5.11.2015 14:49
koňadra

XXX.XXX.128.31

Je mě úplně jedno, jaký kdo má nick, hlavně jsem ráda, že zde nicky existují, protože lépe mohu zařadit příspěvky pod jednotlivé přispěvatele. Také tím, že diskuse není zcela anonymní, ubylo vulgarismů a urážek. Snažím se odpovídat k tématům, ke kterým mám co říct. Jenže někdy se to nedá jinak, než na "hloupou otázku - hloupá odpověď". Jo, jsou věci, na které už jsem alergická - např. stále dokola se ptát na granule (přitom těch vláken už jsou zde tisíce, stačí hledat), např. stále dokola někdo hledá akutní veterinární poradnu místo toho, aby běžel k veterináři, např. stále někdo chce řešit chování svého psa zde, od lidí, kteří absolutně nemohou posoudit chování psa a ani reakce majitele (neboť je NEVIDÍ)... Ale jinak se v podstatě snažím odpovědět dle svých zkušeností. Ovšem, jak už taky bylo uvedeno,100 lidí = 100 názorů (nebo alespoň 50, občas se někteří shodnou).
Slovenština mě nevadí vůbec, stále mám na Slovensku dost kamarádů.
Vadí mě to, když si sem někdo jde pro radu, ale nakonec se zjistí, že vlastně radu ani nechce, spíše jen hledá potvrzení svého (mylného) názoru.
Vadí mě to, když někdo zakládá stupidní diskusi jen proto, aby rozvířil emoce a bavil se tím.
Ano, někdy je to těžké udržet se nad věcí a sama musím přiznat, že ne vždy to tak úplně zvládnu.

5.11.2015 15:26
Clayton

XXX.XXX.104.9

Rozhodně nejsem zaujatá proti nějakému nicku.Pokud člověk píše alespoň v rámci možností spisovně a slušně, a zakládá smysluplná témata, nemám nejmenší problém poradit, pokud vím.Stejně, jako Koňadře, mi vadí neustálé zakládání stejných diskuzí dokola.Viz.granule, kastrace nebo PP.Za nicky jsem velmi ráda, protože vím, kdo zhruba odpovídá.Nemám ráda náctileté fifleny, které si chtějí pořídit borderku, na kterou nemají čas, a chtějí ''poplácat po rameni''.Slovenština mi tu takisto nevadí.Som Slovenka, ale už dlho žijem v ČR. Mnohem víc mi vadí překlepy, strašně špatně se to čte.

5.11.2015 16:34
davidka

XXX.XXX.14.251

Pepan. napsal(a):

Myslím, že většina lidí slovenštině rozumí i bez překladače, zrovna tato řeč není žádný problém, navíc žije v naší zemi velké množství Slováků. Proč by se tedy nemohli ptát tady? A proč by se za svůj názor nemohli prát?
To už mi víc vadí lidé, co neumějí svou rodnou řeč, nenapíší dobře ani jednu větu správně česky a jejich příspěvku často není dobře rozumět. A pak se ještě rozčilují, když někdo dotaz pochopí špatně.
Někdo píše ostřeji a ani se mnohdy nedivím. Když tazatel stále dokola dělá jasnou chybu, není schopen zajistit zvířeti veterinární péči, pes mu umírá a on místo na veterinu dojde tak akorát k židli u počítače... To už je opravdu na silnější slova, aby si to ten člověk uvědomil, protože sluníčkové kecy na takové neodpovědné hlupáky neplatí.
Je báječné tu diskutovat o skutečném problému, jen mám poslední roky pocit, že si lidé pořizují zvířata bez základních znalostí a pak to dohánějí na anonymní diskuzi. Otázky typu jak mám svého psa krmit, jaké má mít očkování, jak naučit psa sedni... to by měl přece každý vědět dřív, než si psa koupí. Z takových dotazů zkušenějším kynologům vstávají vlasy na hlavě a a pak to je na odpovědích vidět.

5.11.2015 20:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ne. Nedokážu být (často) nad věcí..
Zadavatel mě vcelku nezajímá...
Někdy si sice myslím, že píše blázen......nejen zde dole....

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3004916/kocka-rodi#a3005768.

5.11.2015 21:31
nexxi

XXX.XXX.228.56

davidka napsal(a):
Myslím, že většina lidí slovenštině rozumí i bez překladače, zrovna tato řeč není žádný problém, navíc žije v naší zemi velké množství Slováků. Proč by se tedy nemohli ptát tady? A proč by se za svůj názor nemohli prát?
To už mi víc vadí lidé, co neumějí svou rodnou řeč, nenapíší dobře ani jednu větu správně česky a jejich příspěvku často není dobře rozumět. A pak se ještě rozčilují, když někdo dotaz pochopí špatně.
Někdo píše ostřeji a ani se mnohdy nedivím. Když tazatel stále dokola dělá jasnou chybu, není schopen zajistit zvířeti veterinární péči, pes mu umírá a on místo na veterinu dojde tak akorát k židli u počítače... To už je opravdu na silnější slova, aby si to ten člověk uvědomil, protože sluníčkové kecy na takové neodpovědné hlupáky neplatí.
Je báječné tu diskutovat o skutečném problému, jen mám poslední roky pocit, že si lidé pořizují zvířata bez základních znalostí a pak to dohánějí na anonymní diskuzi. Otázky typu jak mám svého psa krmit, jaké má mít očkování, jak naučit psa sedni... to by měl přece každý vědět dřív, než si psa koupí. Z takových dotazů zkušenějším kynologům vstávají vlasy na hlavě a a pak to je na odpovědích vidět.

Když k tomuhle Vám řeknu asi toto.. když jsme začínali s pejskařinou, tak jsme si ze dne na den donesli domů štěně, mopsíka.. a taky jsme nevěděli nic.. strýček google ještě nebyl v běžné české domácnosti zabydlený.. jenže byla trošku jiná doba.. hned se nás ujali pejskaři z okolí, chodilo se denně plus mínus ve stejnou dobu venčit.. a člověk se za pochodu učil.. udělej to tak, tohle nedělej, tímhle nekrm, pojď já ti to ukážu jak to dělám já... byla to úžasná škola, na kterou doteď vzpomínám a asi navždycky budu. je pravda, že mops nebyl náročný plemeno ani na výcvik, ani na socializaci, ani třeba na problémy s klouby.. jasné.. ale to, že bylo dřív mnohem víc lidí naživo ochotných se podělit o to, jak to dělají oni, ukázat.. to už tu tolik neznám.. a ani ve svém okolí bohužel nic takového nevídám.. každej si vede svýho psa na vodítku, a málokdo se má tendence družit s jinými.. a proto se lidi ptají tady..

Neregistrovaný uživatel

5.11.2015 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.34

Pominu-li, že tedy moc radit nemůžu, protože jsem kynolog - chronický začátečník, tak jsem si ještě nestihla utvořit k nickům sympatie nebo nesympatie. Ale párkrát se mi stalo, že mě dotaz či reakce ve vlákně tak vytočila, že jsem sepsala jadrnou odpověď, to mě uklidnilo, a tak jsem ji bez odeslání vymazala.
A nedokážu číst slovensky, takže ačkoli jsou mi Slováci sympatičtí, cítím se s nimi spřízněná a nevidím důvod, proč by nemohli fungovat v české společnosti, i v té virtuální, příspěvky ve slovenštině přeskakuju. A překladače opravdu nejsou řešení, lezou z nich často nesrozumitelné blbosti a v důsledku mi to přijde jako ztráta času.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2015 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.177

Tohle je nevýhoda "diskuzí", kde z psaného projevu nezjistíš, zda si z tebe dotyčný dělá prču nebo to myslí vážně...
Pak už je to na tvém subjektivním vnímání, jak daný příspěvek vyhodnotíš.
Jako sama za sebe z některých příspěvků mi zůstává rozum stát a opravdu si říkám, že je to nějaký puboš, co se nudí, protože některý příspěvky jsou opravdu "výživný"... - viz. Pes sežral 6 bramborových kroket...
Nebo jsou tu příspěvky, který prostě po písmenkách řešit nejdou a tazatelé ve své lenosti radši dřepnou k netu, než aby vypadli se psem na cvičák nebo veterinu...
Není se tedy čemu divit, když se diskuze odebere nesprávným směrem, protože některé příspěvky jsou opravdu mimo člověčí chápání...

5.11.2015 22:20
manbea

XXX.XXX.18.54

nexxi napsal(a):
Když k tomuhle Vám řeknu asi toto.. když jsme začínali s pejskařinou, tak jsme si ze dne na den donesli domů štěně, mopsíka.. a taky jsme nevěděli nic.. strýček google ještě nebyl v běžné české domácnosti zabydlený.. jenže byla trošku jiná doba.. hned se nás ujali pejskaři z okolí, chodilo se denně plus mínus ve stejnou dobu venčit.. a člověk se za pochodu učil.. udělej to tak, tohle nedělej, tímhle nekrm, pojď já ti to ukážu jak to dělám já... byla to úžasná škola, na kterou doteď vzpomínám a asi navždycky budu. je pravda, že mops nebyl náročný plemeno ani na výcvik, ani na socializaci, ani třeba na problémy s klouby.. jasné.. ale to, že bylo dřív mnohem víc lidí naživo ochotných se podělit o to, jak to dělají oni, ukázat.. to už tu tolik neznám.. a ani ve svém okolí bohužel nic takového nevídám.. každej si vede svýho psa na vodítku, a málokdo se má tendence družit s jinými.. a proto se lidi ptají tady..

Parková univerzita . Také ji mám za sebou.Pejsci z tohoto období již dávno nežijí a bohužel už ani někteří majitelé, ale často a ráda vzpomínám, i na to jaké jsme dělali chyby, vyměňovali si různé vychytávky, řešili plemena, která jsme tehdy znali jen z obrázků...Dnes je doba jiná, informací všude dost a taková ta lidská soudržnost nějak mizí...

5.11.2015 22:53
Felow

XXX.XXX.188.103

rapotacka11 napsal(a):
Ne. Nedokážu být (často) nad věcí..
Zadavatel mě vcelku nezajímá...
Někdy si sice myslím, že píše blázen......nejen zde dole....

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3004916/kocka-rodi#a3005768.

Tak to je teda fakt síla a velký průser. Chudák zvíře. V tomto případě ani "nad věcí" být nejde, alespoň mne teda určitě.

6.11.2015 01:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

shavoid napsal(a):
Přiznám se, že mne také některé věci umí zvednout ze židle, ale snažím psát v rámci spisovné češtiny, bez slovního napadání. Slováci mi také nevadí, mnohem více mi kudlu v kapse otevírají náctiletí bez špetky soudnosti a ještě více mne iritují takoví dospělí. Někteří diskutující zde na ifauně se vyjadřují trochu drsněji, ale někdy se všichni v zájmu onoho nebohého psa shodnou a zavalí zadavetele argumenty, to je někdy fajn. Třeba ten případ staršího křížence z útulku, který dělal potřebu doma a začal vrčet na malé děcko, zrovna tam ta diskuze probíhala bez urážek, tam akorát chyběla soudnost ze strany zadavatele.

Kterou diskuzi máte "Shavoid" na mysli? Dáte odkaz?

6.11.2015 17:24
davidka

XXX.XXX.14.251

nexxi napsal(a):

Máte pravdu. Nedávno jsem změnila působiště a byla jsem strašně překvapena, jak se pejskaři chovají. Ve starém domově jsme se znali, družili, měli jsme každý už několikátého psa, navzájem jsme si pomáhali je socializovat a vychovávat.
Tady si každý vede psa na vodítku, nemají vůbec snahu jim dopřát hry s ostatními psy nebo se družit s pejskaři. Je to škoda, to povídání okolo psů je bezvadné a člověk se mnohé naučí.

To, že se občas někdo dostane ke psu jak slepý k houslím a teprve hledá informace, to by přece měla být výjimka a ne pravidlo, jak se mi tak z místních dotazů zdá. Navíc když je internet a většinu základních věcí si může každý najít během jednoho večera. Nevadí mi dotazy na zkušenosti, ale na naprosté základy nebo na zdravotní problémy, které by měl řešit veterinář, a to ihned, ne o tom diskutovat někde, kde nevíte, jestli se za nickem neskrývá jen prudič, psychopat nebo desetileté nudící se děcko.

6.11.2015 17:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

panda H napsal(a):
Zdravím všechny,

Jak to máte vy ?

Zdravím Vás "Pando" ,
z toho Vašeho zadání mi připadne, že jste se setkala s nějakou ne úplně vhodnou reakcí - snad v SZ...? To ale jen odhaduji. Já Vás znám zde z diskusí jako umírněnou, a když víte radu, tak jistě poradíte... Pokud by se ale do mě někdo opravdu nějak nevybíravě navezl (zatím mám tedy zkušenost ze SZ tu, že komplet všechny zprávy byly velmi fajn, přívětivé, milé, navíc v mé hodně těžké životní situaci mně mnoho z těch zpráv pomohlo a povzbudilo), tak bych se asi nebála pak toho "hrdinu" uvést zde na veřejné diskusi. Znovu dodávám - pokud by to opravdu bylo už nějak hodně za hranou...
Tak ať se Vám daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík