Tak spoustu triků lze naučit klikrem. Zaměstnáte psa jak fyzicky tak i psychicky. Můžete ho tak naučit třeba nosit noviny či papuče. Bylo by, ale dobré, pokud s klikrem neumíte zacházet, aby Vám někdo zkušený ukázal jak se sním pracuje. Když totiž kliknete ve špatnou chvíli můžete si cvičení pokazit.
Na trhu je také spousta knih na téma hry se psem. např:
Cvičení a hry se psem - Jak na to
Hry pro psí hlavičky
Jak zabavit psa, aby se nenudil - Jednoduché hry pro psí nos
Osobně jsem je nečetla takže nemohu hodnotit, ale je určitě i spoustu jiných...
A pokud děláte i trochu agility tak by Vám trenér / výcvikář také asi poradil.
Barruška
napsal(a):
Znáte nějaké dobré hry se psem, nebo nějaké hlavolamy? Poraďte čím bavíte svého pejska :).
Papírová krabice dle velikosti psa, zmuchlané papíry a mezi to pamlsky
Pamlsek ve srolované látce
Umělohmotné plato od květináčů+květináče, pod nimi pár pamlsků, pes musí hledat kde pamlsek je/není" a vyndat si ho z pod květináče.
Hračka schovaná porůznu po bytě..
Uklízení hraček do krabice.
přetahování se o něco.
Učení různých triků od předvádní mrtvého psa po vyhazování odpadků, nošení tašky, nákup.košíku, zavírání dvířek, skládání prádla do pračky - vymyslet se dá spousta věcí, kterými se pesan zabaví od těch jednoduchých, kdy pes třeba obíhá židle, jde do místnosti podle názvu (koupelna, kuchyň...) až po složitější.
Venku je pochopitelně těch možností mnohem víc.
Barruška
napsal(a):
Je to kříženec a je jí 8 měsíců,23kg (ale už snad končí :) ), na cvičák chodíme to je vždycky zrychtovaná :D jsou tam chvílema vsuvky z agility... Máme dům se zahradou... tak asi spíš něco na doma a na zahradu.
Na zahradě můžete trénovat obíhání, vysílání do stran, pracovat na rychlém vysílání vpřed. Po zahradě může hledat hračky, vás, můžete hrát "na babu". Doma i venku můžete učit přinášet předměty dle názvu a tak.
Děkuju za rady a tipy :) určitě vyzkouším, už mi jaksi docházela fantazie... :) jeden tip mám i já pro ty co by také zajímalo: jako je dráždidlo na kočky (tyčka s vlascem na konci jsou třeba pírka) Tak to samé ale ve velkým pro psa :D za chvíli je KO (dlouhý klacek, lano a rukáv z mikiny) – vyzkoušeno a max spokojenost
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barruška
napsal(a):
Děkuju za rady a tipy :) určitě vyzkouším, už mi jaksi docházela fantazie... :) jeden tip mám i já pro ty co by také zajímalo: jako je dráždidlo na kočky (tyčka s vlascem na konci jsou třeba pírka) Tak to samé ale ve velkým pro psa :D za chvíli je KO (dlouhý klacek, lano a rukáv z mikiny) – vyzkoušeno a max spokojenost
Taky používám, jen používám míček na šňůrce přivázaný ke klacku
Barruška
napsal(a):
No a nebo si člověk vystačí s dlouhou ohebnou větvičkou, či dlooouhou takovou tou rákosovitou trávou.
Další společná hra mě napadla v souvislosti se zahradou (a venkem obecně) "Závody". Pes sedí, člověk mu přidrží hručníček, odpočítává tři-dva-jedna a vyběhne se. Buď jen tak a nebo za předem odhozeným aportkem (a tam potom máme dva v jednom, neboť tím, jak vybíháme k tomu aportku stejně, podpoříme psovu chuť vyrazít k aportu max. rychlostí, aby tam byl první a nepřišel o něj ).
Barruška
napsal(a):
My máme "upgradovanou" verzi, na tohle používáme koňskou lonž.