Katerinakl

XXX.XXX.16.28
Dobrý večer,
prosím Vás o radu a podporu. Mám doma 8 ročního psa. Včera se mi zdál nějaký špatný(zvracel a měl teplotu 39), tak jsem ho vzala k veterináři, a ten řekl že se nejspíše jedná o zánět ve střevě. Dal nám dietu,3 injekce na zklidnění a nějaké prášky (Antibiotika plus ještě nějaké). Ven chodí normálně, akorát má krvavý průjem, nechce pít, jídlo by si nejspíše dal(nejsem si jistá, ještě jsem mu nezkoušela nic dávat, jen rýži), ale má to povoleno až zítra a to jen nějakou dietní konzervu. Mám o něj velký strach. Pořád jen leží a smutně kouká.Na internetu jsem se dočetla, že zvířata se stávají dehydrovanými a do týdne většinou uhynou. Docela se teď bojím. Máte někdo s tímto onemocněním nějakou zkušenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Katerinakl
napsal(a):
Dobrý večer,
prosím Vás o radu a podporu. Mám doma 8 ročního psa. Včera se mi zdál nějaký špatný(zvracel a měl teplotu 39), tak jsem ho vzala k veterináři, a ten řekl že se nejspíše jedná o zánět ve střevě. Dal nám dietu,3 injekce na zklidnění a nějaké prášky (Antibiotika plus ještě nějaké). Ven chodí normálně, akorát má krvavý průjem, nechce pít, jídlo by si nejspíše dal(nejsem si jistá, ještě jsem mu nezkoušela nic dávat, jen rýži), ale má to povoleno až zítra a to jen nějakou dietní konzervu. Mám o něj velký strach. Pořád jen leží a smutně kouká.Na internetu jsem se dočetla, že zvířata se stávají dehydrovanými a do týdne většinou uhynou. Docela se teď bojím. Máte někdo s tímto onemocněním nějakou zkušenost?
No, asi to bude místo prohlížení internetu potřebovat návštěvu veterináře ještě jednou, případně návštěvu jiného pracoviště.

Neřekla bych že psi na tohle onemocnění uhynou, pokud se jedná jen o střevní zánět, mí psi prodělali několikrát a neuhynul žádný. Pokud se léčí antibiotiky, a léčí se první den tak nemůžete čekat velké zlepšení hned, atb přece nezabírají okamžitě.Samozřejmě pít by měl takže to ráno oznamte veterináři, předpokládám že máte přijít na další injekce, dá vám i takový revitalizační roztok, místo vody co klidní i průjem a žaludek. Jinak ted hned můžete psovi podat heřmánkový čaj nebo ještě lépe čaj z dubové kůry, do něj rozmočte trošku piškotů aby si to pes ochotněji vzal, pokud se vám do psa podaří tu dubovou kůru dostat tak v takovýhle případech to dělá docela zázraky a většinou působí téměř okamžitě.
Dobrý den, pokud mohu poradit, máme labradora a občas trpěl průjmy a dokonce zánětem žaludku. Od té doby co jsem mu začala dávat jogurt pro psy, máme klid. Dokonce nedávno jsem diskutovala s veterinářem když jsme byli na antibiotikách a říkal, že po malých dávkách jogurt pro psy neuškodí. Ale znáte to, každý pejsek je nějaký... snad vám ta rada i odkaz pomůže - www.muffy.cz, kdyžtak vám dají kontakt na tu firmu, kde mají výživáře...
Ať vám to dobře dopadne
K.

KarlaN
napsal(a):
Dobrý den, pokud mohu poradit, máme labradora a občas trpěl průjmy a dokonce zánětem žaludku. Od té doby co jsem mu začala dávat jogurt pro psy, máme klid. Dokonce nedávno jsem diskutovala s veterinářem když jsme byli na antibiotikách a říkal, že po malých dávkách jogurt pro psy neuškodí. Ale znáte to, každý pejsek je nějaký... snad vám ta rada i odkaz pomůže - www.muffy.cz, kdyžtak vám dají kontakt na tu firmu, kde mají výživáře...
Ať vám to dobře dopadne
K.
Ale už dost.
Nechci potíže vašeho psa nijak zlehčovat, ale jen abyste se zbytečně nestresovala, zánět střev se říká každému průjmu a krev ve stolici je u masožravců také častý příznak k průjmu.
Ta antibiotika by měla po 24 hodinách zabrat, pokud ne, navštivte jiného veterináře.
Jestli málo pije, ale žrát by chtěl, dávejte mu víc vlhkou stravu. Do rýže už bych přidala trochu libového masa a hlavně vývar z masa. Vařená mrkev také neuškodí.