koňadra
napsal(a):
Provokace! Normální pejskař by něco takového nenapsal - a hlavně ne tímto stylem. Možná tak dítě, ale to snad má rodiče, kteří mají rozum a vědí, co se psem dělat - běžet k veterináři a ne sedět u PC. Proto si myslím, že je to zase jedna provokace.
Ježíš, nemusí to být zrovna provokace, normálně lidi opravdu neběží se psem na veterinu při prvních potížích. Psu může být prostě jen normálně blbě. Nemá také každý veterináře za rohem jako ve městech, tady mám třeba nejbližšího vybaveného 15km. Nemá také každý k dispozici auto. Vzhledem k věku psa bych ale už byla opatrná, tady už je pravděpodobnější, že může jít o něco vážného. Shodou okolností se už půl roku potýkáme s něčím podobným, tedy stejné příznaky(mysleli jsme si, že ho snad bolí zub) bohužel ale...je to selhávání jater To zvracení je právě u tohoto nejjasněší příznak, vet se na něj ptal opakovaně...no a náš zrovna vůbec nezvracel, začínalo to celé hodně nenápadně, zprvu jen nechuť k jídlu po háravkách, co měl vždycky a mívají to oba naši psi, ale pak se rozjedli. Teď už bohužel ne a šlo to s ním z kopce. Tím nechci zadavatelku strašit, ale právě upozornit na to, že i když to zatím ještě dramaticky nevypadá, může být..
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš, nemusí to být zrovna provokace, normálně lidi opravdu neběží se psem na veterinu při prvních potížích. Psu může být prostě jen normálně blbě. Nemá také každý veterináře za rohem jako ve městech, tady mám třeba nejbližšího vybaveného 15km. Nemá také každý k dispozici auto. Vzhledem k věku psa bych ale už byla opatrná, tady už je pravděpodobnější, že může jít o něco vážného. Shodou okolností se už půl roku potýkáme s něčím podobným, tedy stejné příznaky(mysleli jsme si, že ho snad bolí zub) bohužel ale...je to selhávání jater To zvracení je právě u tohoto nejjasněší příznak, vet se na něj ptal opakovaně...no a náš zrovna vůbec nezvracel, začínalo to celé hodně nenápadně, zprvu jen nechuť k jídlu po háravkách, co měl vždycky a mívají to oba naši psi, ale pak se rozjedli. Teď už bohužel ne a šlo to s ním z kopce. Tím nechci zadavatelku strašit, ale právě upozornit na to, že i když to zatím ještě dramaticky nevypadá, může být..
Eventuelně mě napadá, že to mohl napsat někdo ze starší generace - lidi bývají na své pesany - voříšky upnutí, ale s věkem ztrácí jako by racionální náhled na věci, a nemusí být nutně dementní. Mám něco takového v rodině... Plus někteří obracejí každou korunu v ruce a návštěvy veta se děsí jak čert kříže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

qqq
napsal(a):
Naš 13letý voříšek má několik dní potíže s krmenim. Nejdřív všechno zvracel, a jen pil a pil.
Nyní trochu papá, ale jako když mu nejde kousat.Tlamička se mu třese.může někdo poradit?je hodně slabý a smutný.
Jestli je veterinář problém, pak sežeňte myslivce a nechte ho zastřelit.
napsal(a):
Jestli je veterinář problém, pak sežeňte myslivce a nechte ho zastřelit.
To byla jen moje spekulace s tím vetem. Třeba to tak vůbec není.
Je pravdou, že u mnohých příspěvků fakt nelze poznat, zda je to trolling nebo je někdo tak tupý. Btw, dívala jste se do toho vlákna "Kočka rodí"? Zadavatelka se už neozvala a já po Vašich vstupech do té diskuse postupně nabyla dojmu, že to dotyčná opravdu vše psala navážno. Velmi smutné...

panda H
napsal(a):
Bodlinko, proc hned tak brutalne..?
Těšila jsem se na víkend, otočilo se počasí, celej den prší - taky mám depku.
panda H
napsal(a):
Bodlinko, proc hned tak brutalne..?
Protože už je asi taky alergická na hloupé "veterinární" dotazy. Pokud je to celé vůbec pravda, tak pes několik dní (!) nežere a zvrací a oni čekají na co? Že jim tady poradí někdo z věštecké koule? I kdyby tady radil sám veterinář, tak bez vyšetření zvířete hádá taky. My všichni zde stálí diskutující bychom byli u veterináře dávno (a to spousta z nás tam neběhá s každým pr.dem, ale když problém trvá už několik dní, tak to asi není jen tak) a předpokládáme, že tak triviální věc napadne každého.
fikovnice
napsal(a):
Eventuelně mě napadá, že to mohl napsat někdo ze starší generace - lidi bývají na své pesany - voříšky upnutí, ale s věkem ztrácí jako by racionální náhled na věci, a nemusí být nutně dementní. Mám něco takového v rodině... Plus někteří obracejí každou korunu v ruce a návštěvy veta se děsí jak čert kříže.
A některým je i líto dát peníze za veterináře. Proč si takoví lidé vůbec pořizují zvíře?!
Já si myslím, že nejde vždy o to, ušetřit nějaké peníze - ale je spousta starších, nebo starých lidí, kteří se sami bojí jít k lékaři...co kdyby se něco nepříjemného dozvěděli, a nejdou tam ani když jim je špatně -
je tedy možné že to samé se odehrává u jejich miláčků pejsků - třeba se bojí, že se dozvědí, že je pes nemocný a bude třeba nutné ho dát uspat.
Někomu se to může zdát nereálné, ale znám vícero takových lidí-fakt.
koňadra
napsal(a):
Protože už je asi taky alergická na hloupé "veterinární" dotazy. Pokud je to celé vůbec pravda, tak pes několik dní (!) nežere a zvrací a oni čekají na co? Že jim tady poradí někdo z věštecké koule? I kdyby tady radil sám veterinář, tak bez vyšetření zvířete hádá taky. My všichni zde stálí diskutující bychom byli u veterináře dávno (a to spousta z nás tam neběhá s každým pr.dem, ale když problém trvá už několik dní, tak to asi není jen tak) a předpokládáme, že tak triviální věc napadne každého.
Konadro, ja s vámi souhlasim, ale pochybuji, ze by starý senior, nechal trápit svého pejska, protoze zrovna ti, sve mazliky miluji, kolikrát jsou uplne sami a mají jen to zvířátko....
Já bych řekla, že je ta otázka - provokace...
Oni ti seniori, si radsi nekoupi pro sebe, jen aby měl hafan, ale neříkám, že nejsou výjimky...
panda H
napsal(a):
Konadro, ja s vámi souhlasim, ale pochybuji, ze by starý senior, nechal trápit svého pejska, protoze zrovna ti, sve mazliky miluji, kolikrát jsou uplne sami a mají jen to zvířátko....
Já bych řekla, že je ta otázka - provokace...
Oni ti seniori, si radsi nekoupi pro sebe, jen aby měl hafan, ale neříkám, že nejsou výjimky...
A tak to já mám zas zkušenost jinou. Mnohde na vesnicích se jede ještě postaru - pes dostává k jídlu zbytky od jídla lidí, neřeší se odčervování, odblešení, apod., a přízrak placení u veta je děsí. A když už - tak zjišťují vehementně, kde je vet ošetření nejlevnější, pomalu se modlí, aby někam nemuseli o víkendu, aby třeba neplatili příplatek, atd. Teď tedy opravdu nepíšu o mých příbuzných, ale o lidech žijících v téže vesnici - a vybavují se mi namátkou hned 4 rodiny, kde to takto je. Asi jiná bude situace ve městech, kde třeba osamělý důchodce má jako jedinou živou bytost k sobě psa a pro něj dělá v rámci možností maximum. V případě zadavatele ale nerozsoudíme, kde leží pravda. Ta stejně bývá často někde uprostřed .
Fíkovnice, máte trochu pravdy, ja jsem myslela především, když jsem reagovala na příspěvek, na pejsy u seniorů ve městech, na sídlišti atp. Bude to tak půl na půl a jak kde. Je pravda, že když je senior už sám, že asi moc peněz nemá, protoze 2 důchody mit, to už je jina...a dá se občas i ta veterina zvládnout....
Když to vezmu podle sebe, tak ja jsem mladší senior, už tedy v důchodu, ale nemít manžela, tak jsem v zadeli, kdyby se pejsanum něco stalo, ale asi jsem to brala hodně podle sebe, že se podelim s jidlem a s jejich zradlem, tak, aby i oni nestradali, ale ja sama to moje jídlo moc neresim, ale mám na " krku " 3pejsy a tak se musím starat, šetřit na veterinu, atp..
Tady u nás to vidim, pouští se u nás za vrata pejsani, i staří a nemocni s tim, že si něco k zradlu najdou sami mezi barakama - chciple myši, odpadky atd. Je tu frekventovana silnice a pejsani pobihaji sem tam. Je to smutný, ja bych to svým pejsum neudělala, to by mi svědomí nedovolilo, ja tem cizím pejsum, když mám, nosim sypat granule, které mam navíc, tedy hlavně tomu, který kulhá a bydlí naproti přes ulici. Ale jak písu, jsme na pejsky ještě pořád dva, takže je to zatím bez problémů...
Fíkovnice, děkuji za Vaše přání, ve vedlejším vláknu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Nepsat po diskuzích, čapnout psa a mazat na veterinu...
panda H
napsal(a):
Fíkovnice, máte trochu pravdy, ja jsem myslela především, když jsem reagovala na příspěvek, na pejsy u seniorů ve městech, na sídlišti atp. Bude to tak půl na půl a jak kde. Je pravda, že když je senior už sám, že asi moc peněz nemá, protoze 2 důchody mit, to už je jina...a dá se občas i ta veterina zvládnout....
Když to vezmu podle sebe, tak ja jsem mladší senior, už tedy v důchodu, ale nemít manžela, tak jsem v zadeli, kdyby se pejsanum něco stalo, ale asi jsem to brala hodně podle sebe, že se podelim s jidlem a s jejich zradlem, tak, aby i oni nestradali, ale ja sama to moje jídlo moc neresim, ale mám na " krku " 3pejsy a tak se musím starat, šetřit na veterinu, atp..
Tady u nás to vidim, pouští se u nás za vrata pejsani, i staří a nemocni s tim, že si něco k zradlu najdou sami mezi barakama - chciple myši, odpadky atd. Je tu frekventovana silnice a pejsani pobihaji sem tam. Je to smutný, ja bych to svým pejsum neudělala, to by mi svědomí nedovolilo, ja tem cizím pejsum, když mám, nosim sypat granule, které mam navíc, tedy hlavně tomu, který kulhá a bydlí naproti přes ulici. Ale jak písu, jsme na pejsky ještě pořád dva, takže je to zatím bez problémů...
Fíkovnice, děkuji za Vaše přání, ve vedlejším vláknu
Rádo se stalo . Já to ještě nečetla - vyjádřila jste se tam, co konkrétně se stalo? Mám na mysli, zda se někdo třeba v SZ projevil nějak hulvátsky...?
"že se podelim s jidlem a s jejich zradlem, tak, aby i oni nestradali, ale ja sama to moje jídlo moc neresim..."
A takto přesně je to u nás. Kocouři dostávají co možná nejlepší a na sebe celkem kašlu .