Zdravím,
máte někdo v autě ve Škodě Felicii v kufru přepravku? Jakou? Chtěla bych nějakou plastovou, dobré by bylo kdyby šla skládat, ale nemusí to být podmínkou. Vůbec nevím rozměrově, jak velkou tak jestli někdo poradí, než kufr pořádně změřím. Mám to na křížence staforda, ale chtěla bych co největší, ať to má pohodlné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak potřebuješ přepravku do felicie nebo do fabie?

Přepravku neporadím, já mám v kombíku pevnou originální mříž od výrobce vozu a považuju to za ideál. Pes velkého plemene má v kufru dost místa a v případě potřeby ho lze přikurtovat vodítkem k mříži.
Píšu to do obou diskuzí, ale pokračovat se bude asi tady, že...
napsal(a):
Přepravku neporadím, já mám v kombíku pevnou originální mříž od výrobce vozu a považuju to za ideál. Pes velkého plemene má v kufru dost místa a v případě potřeby ho lze přikurtovat vodítkem k mříži.
Píšu to do obou diskuzí, ale pokračovat se bude asi tady, že...
No já psa vozím na sedačce připoutaného. Přepravku chci na cvičák, na závody a tak abych ho mohla v klidu nechat v autě. Je to ničitel, takže se bojím, že kufr by rozdrápal. A přijde mi lepší, že by tam mohl čekat s otevřeným kufrem, aby mu tam šel vzduch.

marcelaamax
napsal(a):
No já psa vozím na sedačce připoutaného. Přepravku chci na cvičák, na závody a tak abych ho mohla v klidu nechat v autě. Je to ničitel, takže se bojím, že kufr by rozdrápal. A přijde mi lepší, že by tam mohl čekat s otevřeným kufrem, aby mu tam šel vzduch.
Aha, naši psi nic neničí. Akorát auto zafuní .
umpa.lumpa
napsal(a):
Hlavně potřebujete přepravku, která bude mít otevírání do strany. Felicie má kufr poměrně malý a je tam schodek, přes který přepravku či klec s předním otevíráním neotevřete, aniž byste ji musela (i se psem) nadzvednout.
No koukala jsem na to, to je naprd teda :-/.
umpa.lumpa
napsal(a):
Hlavně potřebujete přepravku, která bude mít otevírání do strany. Felicie má kufr poměrně malý a je tam schodek, přes který přepravku či klec s předním otevíráním neotevřete, aniž byste ji musela (i se psem) nadzvednout.
Jedině to něčím podložit, ale to zase bude asi moc vysoké.
marcelaamax
napsal(a):
Jedině to něčím podložit, ale to zase bude asi moc vysoké.
Mate dvě možnosti bud nechat udělat přepravku na miru ja mam udělanou z kovoveho ramu a překližky není to sice krasne ale je to pevne a dobře se to udržuje a zatim to přežilo každeho psa.
A nebo koupit takovou co se vleze mam ještě přepravku fert plast ma vchod na boční straně a dvířka jsou posouvaci takže ve feldě nepřekaži a nebo myslim faunas vyrabí klece na miru do aut a i specielně do felicie kdy nevadí ten schodek.
Pokud to podložite tak to bude hodně vysoko a nebudete vidět za sebe což není docela přijemné.
ivulka2
napsal(a):
Mate dvě možnosti bud nechat udělat přepravku na miru ja mam udělanou z kovoveho ramu a překližky není to sice krasne ale je to pevne a dobře se to udržuje a zatim to přežilo každeho psa.
A nebo koupit takovou co se vleze mam ještě přepravku fert plast ma vchod na boční straně a dvířka jsou posouvaci takže ve feldě nepřekaži a nebo myslim faunas vyrabí klece na miru do aut a i specielně do felicie kdy nevadí ten schodek.
Pokud to podložite tak to bude hodně vysoko a nebudete vidět za sebe což není docela přijemné.
Mrknu na tu fer plast. Pes bude velikostně jako staford, tak snad by ta velikost měla být v pohodě.
marcelaamax
napsal(a):
Děkuji, mrknu na to...Nebo ho zvykat po chvilkách volně v kufru a pořídit jen mříž, ale to mi zase přijde lepší ta přepravka, že ji pak mužu použít kdekoli i jinde než v autě, až si na ní zvykne.
Klasickou mříž, která se chytí rozporkama mezi strop a podlahu taky do Felicie nedáte.Protože záda sedačky přečnívají do okna, resp. horní hrany pátých dveři.
Tak se opět vracím k tématu. Zatím jsem přepravku nevyřešila, ale už je to fakt potřeba. Líbí se mi přepravky Ferplast Atlas Car http://www.zoohouse.cz/prepravky-tasky-cestovani/2852-ferplast-atlas-car-100.html, takže asi zvolím tu, chtěla jsem tu 100, ale jestli jsem správně měřila, tak se mi do felicie nevejde :-/ Jakoby hloubkou těch 66 cm. Vešla by se mi tam ferplast atlas car 80. Tak se chci zeptat, zda myslíte, že je to dostačující velikost? Je to na křížence staforda, nyní 6 měsíců a cca 20 kg, nebude asi tak robustní jako staford. Chci to na cvičák, aby tam mohl čekat, než půjde na řadu.
umpa.lumpa
napsal(a):
A jak vysoko je ten spodní rantl? Půjdou otevřít dvířka i přes hranu kufru Felicie? Nebo to budete muset celé pracně zvedat a vytahovat i se psem?
Co jsem měřila, tak by to mělo jít normálně otevřít. Jde mi o to, jestli je to dostačující velikost pro psa.
Jinak na cvičáku mají podobnou přepravku (nevím, zda je to přímo atlas car), ale ta jedna půlka jde otevřít jakoby do strany, že se zašoupne na tu druhou půlku, nevím jak přesně popsat Myslím, že to samé je i u téhle, že se neotvírá ven
umpa.lumpa
napsal(a):
A jak vysoko je ten spodní rantl? Půjdou otevřít dvířka i přes hranu kufru Felicie? Nebo to budete muset celé pracně zvedat a vytahovat i se psem?
Mam stejnou dviřka se otvíraji posunem do boku akorát dviřka jsou v takove plastove kolejničce a silnějši pes se z toho dostane, mam starši ovčandu a ta se dviřkama protlačila ven.dalši problem u teto klece je to že je rozdělávací v pulce a jsou tam jen male šroubky které to jistí a ty se postupně vychodí a pak už nedrží vubec.Tuto klec mam už asi 10 let a takže asi bych ji znovu nebrala.
její jedina vyhoda oproti klasické kenelce jsou ty dvířka z boku ale pevnost není moc dostačující na silnějšího psa.
ivulka2
napsal(a):
Mam stejnou dviřka se otvíraji posunem do boku akorát dviřka jsou v takove plastove kolejničce a silnějši pes se z toho dostane, mam starši ovčandu a ta se dviřkama protlačila ven.dalši problem u teto klece je to že je rozdělávací v pulce a jsou tam jen male šroubky které to jistí a ty se postupně vychodí a pak už nedrží vubec.Tuto klec mam už asi 10 let a takže asi bych ji znovu nebrala.
její jedina vyhoda oproti klasické kenelce jsou ty dvířka z boku ale pevnost není moc dostačující na silnějšího psa.
No on je na klec zvyklý, takže tam nějak vyvádět nebude. Já jsem právě jinou, aby se otevírala takhle nenašla. A kvůli tomu "schodku" co mám v kufru, tak když se bude otevírat normálně ven, tak jí neotevřu :-/.
Nebo by se mi ještě líbilo tohle: http://www.sbazar.cz/aales1/detail/12473426-prepravni-klec-do-auta-pro-psy-na, ale nevím, kdo to dělá na míru, aby mi udělal na felicii, navíc nevím, jak by to vyšlo cenově a musela bych ještě vyřešit tu mříž mezi kufrem a sedačkami.
Tahle Atlas car mi přišla dobrá, tak já zase nevím
marcelaamax
napsal(a):
No on je na klec zvyklý, takže tam nějak vyvádět nebude. Já jsem právě jinou, aby se otevírala takhle nenašla. A kvůli tomu "schodku" co mám v kufru, tak když se bude otevírat normálně ven, tak jí neotevřu :-/.
Já mam felicii takže vím o schodku v kufru a psi mam také zvyklé na klec ale ono stači na cvičáku v letě když u auta nejsem aby prošel okolo někdo ze psem a muže být hned prušvih.
ivulka2
napsal(a):
Já mam felicii takže vím o schodku v kufru a psi mam také zvyklé na klec ale ono stači na cvičáku v letě když u auta nejsem aby prošel okolo někdo ze psem a muže být hned prušvih.
No to je fakt. A napadá vás tedy nějaká jiná přepravka, co by šla do felicie? Může to být teda i s jiným otevíráním za předpokladu, že sklopím sedačku. Nejradši bych plastovou.
Já bych asi volila kovovou, tady maji klec v autě co má rantl jako felda http://www.nejlepsiceny.cz/prepravky-pro-psy/trixie-klec-do-auta-pro-psa-kovova-skosena-93x68x79cm.html
http://www.rak-brno.cz/klece-a-prepravky-do-auta-pro-psy/2774-klec-do-auta-pro-psa-kovova-49x76x62cm-skosena.html
http://www.klec-pro-psa.cz/Klece-do-auta/11-Klec-do-auta-special-65-x-86-x-76.
marcelaamax
napsal(a):
No jezdím s tím autem všude, ale je pravda, že na zadních sedačkách moc často nikoho nevozím.
Pak bych se přestala stresovat, sklopila sedačky a vybrala si klec, jakou chci. Já je mám sklopené trvale a sklopit jdou do úplné roviny. Jen je třeba vyndat opěrky na hlavu.
umpa.lumpa
napsal(a):
Pak bych se přestala stresovat, sklopila sedačky a vybrala si klec, jakou chci. Já je mám sklopené trvale a sklopit jdou do úplné roviny. Jen je třeba vyndat opěrky na hlavu.
Asi jo...jdu je skusit sklopit a změřit, jak velkou přerpavku si můžu dovolit :-D Jen to otvírání ven bude stejně problém.
marcelaamax
napsal(a):
No jezdím s tím autem všude, ale je pravda, že na zadních sedačkách moc často nikoho nevozím.
Pro vás asi idealní klasická plastová kenelka, pokud jedu s jedním psem tak ji používám bud ji dam misto zadních sedaček které sklopím (nejlepši řešení aspon nějsou špinavé) a psa nakládám bočníma dveřma a nebo ji otočím vchodem ke kufru a psa nakládám kufrem.A nebo dalši řešení šikovnej kamarád a nechat udělat přepravku přímo na míru do kufru.
kobylatko
napsal(a):
Já bych asi volila kovovou, tady maji klec v autě co má rantl jako felda http://www.nejlepsiceny.cz/prepravky-pro-psy/trixie-klec-do-auta-pro-psa-kovova-skosena-93x68x79cm.html
http://www.rak-brno.cz/klece-a-prepravky-do-auta-pro-psy/2774-klec-do-auta-pro-psa-kovova-49x76x62cm-skosena.html
http://www.klec-pro-psa.cz/Klece-do-auta/11-Klec-do-auta-special-65-x-86-x-76.
Díky za tipy, radši bych plastovou, ale mrknu na to taky
ivulka2
napsal(a):
Pro vás asi idealní klasická plastová kenelka, pokud jedu s jedním psem tak ji používám bud ji dam misto zadních sedaček které sklopím (nejlepši řešení aspon nějsou špinavé) a psa nakládám bočníma dveřma a nebo ji otočím vchodem ke kufru a psa nakládám kufrem.A nebo dalši řešení šikovnej kamarád a nechat udělat přepravku přímo na míru do kufru.
Ještě se zeptám, jak velkého psa máte a jak velkou přepravku na něho? Já se bojím, že neodhadnu tu velikost.
ivulka2
napsal(a):
Http://img.sbazar.cz/big/201510/0514/9e/561289719eb317ec2f9b0100.jpg.
Prosím kde najdu celý inzerát? Vyjela mi jen fotka. Ten druhý je pro dva psy, já chci jen pro jednoho. Jinak jsem skusila sklopit sedačky a opravdu tam je spoustu místa
umpa.lumpa
napsal(a):
Sežeňte si krabice od televize nebo nějaký velký kartony, narýsujte si to a slepte. A uvidíte přesně.
To mě nenapadlo :-D No staršího psa vozím volně v kufru, tohodle jsem zatím vozila v postroji připoutaného. Ale je to ničitel a kdyby měl na cvičáku čekat volně v autě, tak mi tam všechno rozdrápe :D na klec je zvyklý, tak by neměl být problém.