Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2015 15:12
kiekko

XXX.XXX.86.10

Dobrý den, pes nám v neděli neplánovaně skončil do řeky a nějakou dobu si zaplaval. Doma jsme ho vysušili a nechali na sluníčku, je venku. Přesto se u něj objevil jakoby kašel, jinak štěká, je aktivní jako normálně. Čím kašel léčit, sirupy, čaje; popřípadě jak dávkovat? Děkuji za odpovědi a zkušenosti.

11.11.2015 15:14
digis46

XXX.XXX.152.1

Nám pomáhá vždycky starý dobrý jitrocelák jak na nachlazení, tak i na kašel

11.11.2015 15:17
kiekko

XXX.XXX.86.10

Normálně klasický jitrocelový sirup.. a kolik a jak často psovi dávat? A dávate samostatně nebo do jídla nebo vody?

Neregistrovaný uživatel

11.11.2015 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Jitrocelák

11.11.2015 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Natáhnu podle velikosti psa do stříkačky a stříknu do tlamy, je dobrý, sladký, pes vůbec neprostestuje, spíš se stojí fronta

11.11.2015 15:32
kiekko

XXX.XXX.86.10

Náš má 14 měsíců,25 kg asi ;) dávkování podle návodu, stejne jako pro lidi? nevím, zda je to podle kg.

11.11.2015 15:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Používám jitrocelám a doma vyrobený pampeliškový sirup. ZároveŃ podávám echinaceovou tinkturu, výluh ze šípků (to dávám v tuhle dobu tak nějak průůběžně a to proto, že to je dobrý zdroj vit. c., výroba jednoduchá, večer hodím dvě hrsti sušených šípků do větší sklenice, přes noc se to vylouhuje - vit. c. se rozpouští ve vodě, ráno přecedím a všichni si dáme) ještě jsem dávala - a osvědčilo se mi - homeopatikum a teď si kruci zaboha ale nevzpomenu jak se jmenuje smajlík, nicméně průběh a to byl mlaďoch štěně, byl velmi rychlý a bez komplikací.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2015 16:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Zrzavci napsal(a):
Používám jitrocelám a doma vyrobený pampeliškový sirup. ZároveŃ podávám echinaceovou tinkturu, výluh ze šípků (to dávám v tuhle dobu tak nějak průůběžně a to proto, že to je dobrý zdroj vit. c., výroba jednoduchá, večer hodím dvě hrsti sušených šípků do větší sklenice, přes noc se to vylouhuje - vit. c. se rozpouští ve vodě, ráno přecedím a všichni si dáme) ještě jsem dávala - a osvědčilo se mi - homeopatikum a teď si kruci zaboha ale nevzpomenu jak se jmenuje smajlík, nicméně průběh a to byl mlaďoch štěně, byl velmi rychlý a bez komplikací.

Jéé, jak děláš pampeliškový sirup?

11.11.2015 16:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

TeĎ to asi celý z hlavy nedám? Posbírám 200 květů, nechám přes noc vyluhovat-vody tak, aby bylo jen ponořeno, pak přecedím a dám vařit s oloupaným citronem a cukrem (booohužel tetkon vůbec nevím jaký množství), svařím na hustotu sirpu, dám do sklenic a fertig.

Jen... si vždycky říkám, kurnik, tím varem přece všechno zabiju? No ale babičky to tak dělaly sto let a je to funkční, tak asi nezabiju všechno

P.s Kupodivu - těch dvěstě květů má člověk nasbíraných hned, to mě dost překvapilo, pamatuju si, jako dítě, když chodila sbírat máma, že jí to trvalo.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2015 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Zrzavci napsal(a):
TeĎ to asi celý z hlavy nedám? Posbírám 200 květů, nechám přes noc vyluhovat-vody tak, aby bylo jen ponořeno, pak přecedím a dám vařit s oloupaným citronem a cukrem (booohužel tetkon vůbec nevím jaký množství), svařím na hustotu sirpu, dám do sklenic a fertig.

Jen... si vždycky říkám, kurnik, tím varem přece všechno zabiju? No ale babičky to tak dělaly sto let a je to funkční, tak asi nezabiju všechno

P.s Kupodivu - těch dvěstě květů má člověk nasbíraných hned, to mě dost překvapilo, pamatuju si, jako dítě, když chodila sbírat máma, že jí to trvalo.

Super Kujuu

11.11.2015 19:02
kiekko

XXX.XXX.86.10

Děkuji moc za reakce, mužu se ještě zeptat jak sirup dávkovat, kolik a jak často, zatím jsem dala 5 ml.

Neregistrovaný uživatel

11.11.2015 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

kiekko napsal(a):
Děkuji moc za reakce, mužu se ještě zeptat jak sirup dávkovat, kolik a jak často, zatím jsem dala 5 ml.

Já nalila trochu do mističky a psisko si to ochotně slízalo do čista
Byla to zhruba dávka jedná polévkové lžíce a kousek - ráno a večer

11.11.2015 20:14
kiekko

XXX.XXX.86.10

Děkuji, myslím že to zhruba odpovídá těm 5 ml, dávám mu to do stříkačky.

11.11.2015 21:53
Zrzavci

XXX.XXX.125.243

Super Kujuu

Mám hledat podrobnosti? Já vždycky zraja kouknu do návodu a pak konám. Mozek si nechce nechávat zbytečný info :

11.11.2015 21:54
Zrzavci

XXX.XXX.125.243

kiekko napsal(a):

Přesně jak bylo řečeno - cca polévková lžíce - tedy to je to co dávám já, ohařům.

12.11.2015 11:50
digis46

XXX.XXX.152.1

Já dávám naší Bocce teď v toto podzimní období denně cca půl polévkové lžíce jako prevenci, protože trpěla hodně na psincový kašel, ale co ji ho takhle dávám, tak máme klid smajlík

12.11.2015 20:38
kiekko

XXX.XXX.86.10

A jak dlouho asi trvá, než se kašel začne zlepšovat? Začala jsem dávat včera,5 ml dvakrát denně. Pejsek kašle hlavně když hodně běhá, jelikož je venku tak tomu člověk moc nezabrání, když jde o aktivní štěně. Jinak se snažíme mu dávat a často měnit jen teplou vodu. Jinak normálně pije, žere všechno.

12.11.2015 20:49
Zrzavci

XXX.XXX.125.243

kiekko napsal(a):
A jak dlouho asi trvá, než se kašel začne zlepšovat? Začala jsem dávat včera,5 ml dvakrát denně. Pejsek kašle hlavně když hodně běhá, jelikož je venku tak tomu člověk moc nezabrání, když jde o aktivní štěně. Jinak se snažíme mu dávat a často měnit jen teplou vodu. Jinak normálně pije, žere všechno.

Neběhat. Jen vyčůrat, krátce vyvenčit a pak zas domů. Když budete mít chřipku a půjdete běhat, jak to dopadne? Blbě. Hrát si s ním můžete doma. My jsme tohle kdysi u našeho prvního psa podcenili (tvářil se, že už je o.ká) a skončil následně na Atb, protože dostal zánět. Takže léčít, neběhat.

12.11.2015 21:30
kiekko

XXX.XXX.86.10

Já tomu rozumím, ale pejska máme venku v kotci a takových 5 hodin denně je prostě volně puštěný na zahradě. Budeme ho muset nechat zavřeného max procházky na vyvenčení, ale to pro něj bude utrpení, ale když to jinak nejde. :(.

14.11.2015 14:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Dá se dávat i normální med ;) klidně k tomu jitroceláku.

17.11.2015 23:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

My kdysi dělali pampeliškové víno . Recepturu už nevím...

17.11.2015 23:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

kiekko napsal(a):

Ještě je ve hře, že něco vody vdechl. Tam bych měla strach ze zápalu plic, a přetrvával-li by kašel, šup k vetovi!

Přidejte reakci

Přidat smajlík