Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2015 10:07
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Jen chci předat info, proč se dvě známé, přesvědčené, že si pořídí psa s PP, nakonec vzali raději štěně bez PP.
Po měsíčním kontaktování se s chovatelkou, sdílení péče o štěňata, maximální teoretické přípravě atd atp, návštěva u chovatelek, kde z podmínek, které si chovatelky začaly klást, nabyly dojmu, že pes by v podstatě nebyl jejich, ale neustále by jim přes rameno nakukovaly chovatelky, řídily by nejraději jejich další život, to vzdaly, a šly raději do štěněte bez PP, dle jejich slov od "normálních" lidí, kteří doma mají vymazlené rodiče. A to byly mnou dostatečně poučeny, a přesto to dopadlo takto. Píši jen pro zamyšlení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2015 10:14

Lexaurin napsal(a):
Jen chci předat info, proč se dvě známé, přesvědčené, že si pořídí psa s PP, nakonec vzali raději štěně bez PP.
Po měsíčním kontaktování se s chovatelkou, sdílení péče o štěňata, maximální teoretické přípravě atd atp, návštěva u chovatelek, kde z podmínek, které si chovatelky začaly klást, nabyly dojmu, že pes by v podstatě nebyl jejich, ale neustále by jim přes rameno nakukovaly chovatelky, řídily by nejraději jejich další život, to vzdaly, a šly raději do štěněte bez PP, dle jejich slov od "normálních" lidí, kteří doma mají vymazlené rodiče. A to byly mnou dostatečně poučeny, a přesto to dopadlo takto. Píši jen pro zamyšlení.

Vždy je to o lidech, ale jít a koupit hned prvního bezpapíráka? To není zodpovědný přístup.

13.11.2015 10:19
ciraali

XXX.XXX.40.7

Co na to rict, nabyly mylneho dojmu no.

13.11.2015 10:21
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždy je to o lidech, ale jít a koupit hned prvního bezpapíráka? To není zodpovědný přístup.

Přesně tak. Pokud se mi nelíbí přístup jedné chovatelky, neznamená že to v jiné chovce bude stejné.Když chci psa s PP tak si najdu jiného chovatele.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2015 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Je to o lidech...
Mě by zas nepřišlo v pohodě, že by se chovatel nezajímal o to, co se děje s jeho odchovem... Když to vezmu tak chovatelé mých psů mi také koukají přes rameno - chtějí vědět, co s jejich odchovem dělám, jestli se chystám na nějaký zkoušky či výstavy, jak roste, jak pes "žije" a fakt mi na tom nepřijde nic divného...

13.11.2015 10:31
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Je to o lidech...
Mě by zas nepřišlo v pohodě, že by se chovatel nezajímal o to, co se děje s jeho odchovem... Když to vezmu tak chovatelé mých psů mi také koukají přes rameno - chtějí vědět, co s jejich odchovem dělám, jestli se chystám na nějaký zkoušky či výstavy, jak roste, jak pes "žije" a fakt mi na tom nepřijde nic divného...

13.11.2015 10:37
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Samozřejmě nebyl první, ještě ho doma nemají, je u fenky, ale mají zamluveno. No, je to škoda, prostě je to odradilo natolik, že už nemají zájem pátrat po jiných CHS. Doslova řekly, že chtějí mít pocit, že je pes skutečně jejich.

13.11.2015 10:41

Lexaurin napsal(a):
Samozřejmě nebyl první, ještě ho doma nemají, je u fenky, ale mají zamluveno. No, je to škoda, prostě je to odradilo natolik, že už nemají zájem pátrat po jiných CHS. Doslova řekly, že chtějí mít pocit, že je pes skutečně jejich.

Tak jim pomozte.

13.11.2015 10:43
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Je to smutné, ale já jim rozumím...

Neregistrovaný uživatel

13.11.2015 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Lexaurin napsal(a):

Co je na tom odradilo, že chovatel chce vědět, kde štěně bude, co s ním bude atd... ?
Já furt nějak nechápu, co jim vadí na tom, že se chovatel zajímá narozdíl od množitele...

13.11.2015 10:59

Lexaurin napsal(a):

Víte co mě docela mrzí, mám psa s pp, občas pošlu chovateli mailem fotky a nějaké naše úspěchy, ale mrzí mě jeho docela malý zájem.Uvítala bych chovatele který by mě poradil a zajímal se víc o to co se psem dělám. Spousty věcí co jsem nevěděla jsem musela zjištovat jinde. Až budu vybírat dalšího psa tak z takové chovky která bude mít zájem. taky k zamyšlení smajlík

13.11.2015 11:01
lev

XXX.XXX.253.186

Vím o chovatelce, která se k novému majiteli nakvartýrovala min. na týden do jeho domácnosti, aby věděla, že jim psa může prodat. To už mi přijde dost přes čáru. Ale když se chovatel nezajímá o tom, kam jde jeho pes a nemá zájem o jeho život ? To také není v pořádku. Ale vše by mělo být tak nějak s mírou.

13.11.2015 11:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já nevim no, možná smůla? Já chtěla jedině fenku s PP, několik chs se ani neozvalo a neřekla sjem si že na to kašlu a jdu do bez PP. S chovatelkou jsme stále ve spojení, zrovna v týdnu jsme jí posílala fotky tak hned volala jak je fenka krásná a děkuje za fotky. zapisuje si váhu do 1 roku, a mam volat kdykolik kdyby byl jakýkoliv problém. Vim že bude volat hned 1.1. kvli váze v 1 roce, ano paní tim žije ale taky fenka od začátku byla ok, proti tomu co vidim u jiných štěnat? Kvalitní chovatel s eprávě zajímá co s jeho štěnaty je i dál, ne že sebere peníze a víc nezájem. paní se zajímala i jaké má zuby, jesti už hárala, o každém štěněti si dokládá záznamy. Má doma 2 feny obě velice úspěšné na výstavách ale že je jí jedno jestli s fenkou chci jezdit na výstavy nebo jen na mazlíka, důlležité je jak se bude mít v nové rodině. paní mě rovnou řekla že do rodin s malými dětmi štěně dává nerada a nakonec nám jí dala s tim že fakt musim dávat pozor. S fenkou žádné problémy nejsou tak sjme s chovatelkou v kontaktu jedno za čas, volala hned druhý den co jsme si jí dovezli jestli pije a žere, sourozenci jsou prý hodně vyjukaní a naše žrala hned ten večer co jsme jí přivezla domů. Já chovy bez PP nepodporuju a každý kdo si takové štěně koupí to podpoří a je jasné že štěně neni jen za cenu krmení a očkování. To max na vesnici kříženec kříženců.

13.11.2015 11:04
ropopi-an

XXX.XXX.228.126

Co je na tom odradilo, že chovatel chce vědět, kde štěně bude, co s ním bude atd... ?
Já furt nějak nechápu, co jim vadí na tom, že se chovatel zajímá narozdíl od množitele...

Wulfi.. Máte pravdu i já chci mít přehled o svých štěňatech, snažím se novým majitelům dát co nejvíce info, jsem ráda když mi napíší, zavolají jak se psisko má ap.
Ale zažila jsem na vlastní kůži :
Cca před 8 lety jsem se jela podívat na štěně které bylo čistokrevné ale bez PP. Nicméně pes se mi moc líbi. Ale pan majitel byl opravdu přesvědčen že může snad vše. Byla jsem tam na 5 návštěvách a on si mě prověřoval snad ze všech stran. bylo to opravdu nepříjemné. krom toho že jsem byla zpovídána ( i na to zda mám děti a zda je plánuji) také jsem dostala celou řadu instrukcí co ano a co ne...a že bude jezdit na kontroly (bez avíza) zda má pes vodu a vymytou misku...atd atd.
I tak jsem vydržela až do poslední návštevy kdy mělo dojít k předání psa...Vše domluvené a on nebyl doma. Takže jsem se na to vykašlala a když volal s vysvětlením přoč doma nebyl...už jsem neměla energii ani zájem !

13.11.2015 11:09
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ale ona nechtěla vědět jen, kde bude, ale diktovala jim co s ním budou dělat, to je odradilo. Musí vystavit, musí uchovnit, chce větet fenku, kterou bude krýt atd atp...

13.11.2015 11:19

Lexaurin napsal(a):
Ale ona nechtěla vědět jen, kde bude, ale diktovala jim co s ním budou dělat, to je odradilo. Musí vystavit, musí uchovnit, chce větet fenku, kterou bude krýt atd atp...

Ale já to chápu, pokud někdo vynaloží úsilí na odchov kvalitních štěnat nechce aby potom jen hnila doma na gauči. Pokud nový zájemce nechce se psem dál pracovat, tak někteří chovatelé třeba ani neprodají, ale nedivím se tomu.To je na každém zájemci odkud psa chce.

13.11.2015 11:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Ale já to chápu, pokud někdo vynaloží úsilí na odchov kvalitních štěnat nechce aby potom jen hnila doma na gauči. Pokud nový zájemce nechce se psem dál pracovat, tak někteří chovatelé třeba ani neprodají, ale nedivím se tomu.To je na každém zájemci odkud psa chce.

No, jenže když neprodají, nebo s tím dělají ochcapinky, vždy se najdou ti bez PP, co prodají, no. Možná je to jeden z důvodů, proč je tedy o ně stále zájem.Chtěli prostě psího kamaráda, na rodinné aktivity.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2015 11:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Lexaurin napsal(a):

To je zas o domluvě...
Chce to chovateli říct, co s tim psem chci a nechci dělat.
Pak samozřejmě, pokud je to pěkné štěně, tak chovatel dané štěně dá zájemci, který s ním něco chce dělat, než zájemců, co ho jen "hodí na gauč".
Chovatel vybírá bezvadné jedince, jak exteriérově, tak povahově a když se opravdu vrh povede, je škoda tento "materiál" nikde neprezentovat... V tom chovatele chápu - s něčím se patlaj, stojí je to nemalé peníze, úsilí, čas a pak tohle vše přijde vniveč (daný pes/fena dál chov neobohatí)...
Zas na druhou stranu, ok, chovateli dám příslib, že když se vše povede (ono taky štěně přezubí a je vše v háji - podkus/předkus a nějaký uchovňování a výstavy jsou pasé), psa/fenu uchovním, vystavím (dost plemen má k bonitaci potřebnou jen jednu výstavu, rtg a bonitujeme - to zas tak hrozný není - ani časově, ani finančně)...

13.11.2015 12:00
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

To je zas o domluvě...
Chce to chovateli říct, co s tim psem chci a nechci dělat.
Pak samozřejmě, pokud je to pěkné štěně, tak chovatel dané štěně dá zájemci, který s ním něco chce dělat, než zájemců, co ho jen "hodí na gauč".
Chovatel vybírá bezvadné jedince, jak exteriérově, tak povahově a když se opravdu vrh povede, je škoda tento "materiál" nikde neprezentovat... V tom chovatele chápu - s něčím se patlaj, stojí je to nemalé peníze, úsilí, čas a pak tohle vše přijde vniveč (daný pes/fena dál chov neobohatí)...
Zas na druhou stranu, ok, chovateli dám příslib, že když se vše povede (ono taky štěně přezubí a je vše v háji - podkus/předkus a nějaký uchovňování a výstavy jsou pasé), psa/fenu uchovním, vystavím (dost plemen má k bonitaci potřebnou jen jednu výstavu, rtg a bonitujeme - to zas tak hrozný není - ani časově, ani finančně)...

Jo, já tomu rozumím, jenže člověk, který jde pro prvního psa, ani neví, co je to bonitace atd, atp, prostě reaguje jinak, než ten, kdo ví, o co jde. Já to tu píšu pro to, aby se ozřejmilo, co mnohdy a to opravdu mnohdy, protože takových příběhů jsem ve svém okolí slyšela více, asi motivuje člověka po sáhnutí po bezpapírákovi- i když já sama bych do toho nešla, chci mít jistotu plemene, a když tak někdy v budoucnu útulkáčka, ale lidé jsou různí.

13.11.2015 12:08
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

ropopi-an napsal(a):
Wulfi.. Máte pravdu i já chci mít přehled o svých štěňatech, snažím se novým majitelům dát co nejvíce info, jsem ráda když mi napíší, zavolají jak se psisko má ap.
Ale zažila jsem na vlastní kůži :
Cca před 8 lety jsem se jela podívat na štěně které bylo čistokrevné ale bez PP. Nicméně pes se mi moc líbi. Ale pan majitel byl opravdu přesvědčen že může snad vše. Byla jsem tam na 5 návštěvách a on si mě prověřoval snad ze všech stran. bylo to opravdu nepříjemné. krom toho že jsem byla zpovídána ( i na to zda mám děti a zda je plánuji) také jsem dostala celou řadu instrukcí co ano a co ne...a že bude jezdit na kontroly (bez avíza) zda má pes vodu a vymytou misku...atd atd.
I tak jsem vydržela až do poslední návštevy kdy mělo dojít k předání psa...Vše domluvené a on nebyl doma. Takže jsem se na to vykašlala a když volal s vysvětlením přoč doma nebyl...už jsem neměla energii ani zájem !

No, tak nějak, já jen chci říci, že, pokud má být hlavním zájmem chovat psy s PP, a nemnožit bezpapíráky, neměli by, sami chovatelé, své zákazníky svým chováním odrazovat- to je dle mě špatně. Neříkám, že je to jeden jedinný důvod, proč je takový zájem o psy bez PP, ale důvod to prostě evidentně je.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2015 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Lexaurin napsal(a):
Jo, já tomu rozumím, jenže člověk, který jde pro prvního psa, ani neví, co je to bonitace atd, atp, prostě reaguje jinak, než ten, kdo ví, o co jde. Já to tu píšu pro to, aby se ozřejmilo, co mnohdy a to opravdu mnohdy, protože takových příběhů jsem ve svém okolí slyšela více, asi motivuje člověka po sáhnutí po bezpapírákovi- i když já sama bych do toho nešla, chci mít jistotu plemene, a když tak někdy v budoucnu útulkáčka, ale lidé jsou různí.

Tak když jdu pro prvního psa, tak si něco načtu a chovatele obeznámím o zkutečnosti, že jsem úplný začátečník a že úplně nevím, co co znamená, popřípadě, jestli mi vysvětlí sám chovatel o co go, nebo kde mám info hledat...
Jak říkám, je to o domluvě...

13.11.2015 12:18
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Tak jim pomozte.

Zpracovávala jsem je, s kolegyní chovatelkou! odzačátku, lépe poučeny být nemohly, dnes jsem se dozvěděla výsledek, a mám pocit marnosti, tak sem píšu.

13.11.2015 12:22
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Víte co mě docela mrzí, mám psa s pp, občas pošlu chovateli mailem fotky a nějaké naše úspěchy, ale mrzí mě jeho docela malý zájem.Uvítala bych chovatele který by mě poradil a zajímal se víc o to co se psem dělám. Spousty věcí co jsem nevěděla jsem musela zjištovat jinde. Až budu vybírat dalšího psa tak z takové chovky která bude mít zájem. taky k zamyšlení smajlík

Ale já si také se svou chovatelkou píšu, navštěvujeme se, posílám fotky...ale je to nenásilné, přirozené, žádný extrém, nechává nás žít a volně dýchat.Ale na druhou stranu váš požadavek- dovedete si představit chovatele, který má šestý vrh, z každého šest štěňat a s každým majitelem si píše ? Já bych to fakt začala flákat, nemám tolik času

13.11.2015 12:35

Lexaurin napsal(a):
Ale já si také se svou chovatelkou píšu, navštěvujeme se, posílám fotky...ale je to nenásilné, přirozené, žádný extrém, nechává nás žít a volně dýchat.Ale na druhou stranu váš požadavek- dovedete si představit chovatele, který má šestý vrh, z každého šest štěňat a s každým majitelem si píše ? Já bych to fakt začala flákat, nemám tolik času

To je mě jasný, taky mu ty mejly neposílám každý týden, tak dvakrát, třikrát do roka smajlík ale zas mě mrzí že třeba to co je to bonitace, jak se psem na výstavu, co je potřeba k uchovnění, jaké zkoušky a jak na to apod. jsem se musela dozvědět někde jinde a pořád se vtom plácám smajlík jasně že mu nepíšu ohledně toho jak naučit psa sedni nebo že už mě dává pacinku, případně co včera večer papal :-D Chovatel mě prostě prodal psa, dal mě pp a myslím že kdybych se už nikdy neozvala tak by mu to bylo jedno.

13.11.2015 12:51

Lexaurin napsal(a):
Zpracovávala jsem je, s kolegyní chovatelkou! odzačátku, lépe poučeny být nemohly, dnes jsem se dozvěděla výsledek, a mám pocit marnosti, tak sem píšu.

Myslela jsem to tak, abyste jim ty jiné chovky třeba obvolala a chovatelům situaci objasnila a pak je tam třeba vzala na návštěvu...

13.11.2015 12:56

Myslela jsem to tak, abyste jim ty jiné chovky třeba obvolala a chovatelům situaci objasnila a pak je tam třeba vzala na návštěvu...

Prostě vezměte iniciativu do vlastních rukou, Vy jste přece ten odborník. Já takhle pomáhám vybírat chovky a štěňata normálně, co by člověk pro plemeno neudělal.Nebo mi písněnete do zpráv co je to za plemeno a já se toho ujmu

13.11.2015 12:57
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Kdo chce psa s pp tak toho neodradí navštěva nějakeho otravneho chovatele a kdo holt pp neřeši tak se rozhodne tak jak se rozhodne tlachaním a tom jak by se měl chovatel chovat či nechovat je celkem bezpředmětné.
Chovatel by měl být člověk co stojí v pozadí co radí a pomáhá pokud je zajem a byt schopen a ochoten kdykoliv podat pomocnou ruku či radu ale neobtěžovat, nanařizovat.

13.11.2015 13:05
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

ivulka2 napsal(a):
Kdo chce psa s pp tak toho neodradí navštěva nějakeho otravneho chovatele a kdo holt pp neřeši tak se rozhodne tak jak se rozhodne tlachaním a tom jak by se měl chovatel chovat či nechovat je celkem bezpředmětné.
Chovatel by měl být člověk co stojí v pozadí co radí a pomáhá pokud je zajem a byt schopen a ochoten kdykoliv podat pomocnou ruku či radu ale neobtěžovat, nanařizovat.

Přesně.

13.11.2015 13:06
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Prostě vezměte iniciativu do vlastních rukou, Vy jste přece ten odborník. Já takhle pomáhám vybírat chovky a štěňata normálně, co by člověk pro plemeno neudělal.Nebo mi písněnete do zpráv co je to za plemeno a já se toho ujmu

Pokusím se, jinak je to hrubosrstý jezevčík.

13.11.2015 13:09

Lexaurin napsal(a):
Pokusím se, jinak je to hrubosrstý jezevčík.

Dobře, jezevčík je brnkačka

13.11.2015 15:12
bilusik

XXX.XXX.168.4

Lexaurin napsal(a):

A ona je v ČR jen jedna chovatelská stanice pro to plemeno ? Když vybírám psa s PP, tak klidně kontaktuji několik chovatelských stanic u nás a i třeba na Slovensku, a pak si nějakého chovatele určitě vyberu. Podle mne nesmyslný důvod a výmluvy, proč si pořídit bezpapíráka... Takže podle mne na tom není nic k zamyšlení, možná tak leda nad pipkama, že byly tak líné a nevybírali z více chovatelů daného plemene, hned to vzdaly a koupili bezpapíráka - křížence.

13.11.2015 15:16
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

bilusik napsal(a):
A ona je v ČR jen jedna chovatelská stanice pro to plemeno ? Když vybírám psa s PP, tak klidně kontaktuji několik chovatelských stanic u nás a i třeba na Slovensku, a pak si nějakého chovatele určitě vyberu. Podle mne nesmyslný důvod a výmluvy, proč si pořídit bezpapíráka... Takže podle mne na tom není nic k zamyšlení, možná tak leda nad pipkama, že byly tak líné a nevybírali z více chovatelů daného plemene, hned to vzdaly a koupili bezpapíráka - křížence.

"Pipka" seděla od dvou od rána u PC, protože nemohla po návštěvě chovatelky spát, štěně má slíbeno deset let její dcera, nesuďte, nevíte-li.

13.11.2015 15:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

Ono to chce všechno s mírou a vše také "ušít na míru" konkrétním lidem. Co někdo považuje za vlezlost a omezování, to jiný nazve malým zájmem! Já se majitelům svých štěňat nevnucuji. S mnohými odchovanci se občas vidím na nějaké akci, těm, kteří zájem nemají, se nevnucuji a těm, kteří mě občas pošlou nějakou zprávu, samozřejmě s díky odpovím, protože jsem také ráda, když se dozvím, jak moji odchovanci vypadají a pracují. Fakt je ale ten, že těch odchovů už jsem měla tolik, že kdybych si s každým majitelem měla vyměnit byť jen 4 maily do roka, tak bych potřebovala sekretářku. Ono to většinou bývá tak, že se lidi (někteří) ozvou párkrát tak do toho půl roka, někdy do roka, stáří štěněte, dokud mají z pejska euforii, a potom to utichne.

13.11.2015 15:18
bilusik

XXX.XXX.168.4

Lexaurin napsal(a):
"Pipka" seděla od dvou od rána u PC, protože nemohla po návštěvě chovatelky spát, štěně má slíbeno deset let její dcera, nesuďte, nevíte-li.

Soudím, protože už jsem mnoho psů s PP kupoval a nevidím v tom problém. Když chci opravdu s PP, tak nevymýšlím důvody po návštěvě jednoho chovatele proč to nejde.

13.11.2015 15:34
atika

XXX.XXX.213.155

Já absolvovala slušnej výslech i v útulku, když jsem si chtěla odvést jednoho jejich pejska. Po půl roce mi domů přišla nehlášená návštěva na kontrolu jak se pejsa má - a vůbec mi to nevadilo. Naopak, jsem ráda, že nedávají psíky jak housky na krámě a starají se jak se pak mají (aspoň někde). A když si vezmu, že ten chovatel ty štěnda piplá od malička..., vůbec se tomu prověřování nedivím. Já bych odchovávat nemohla - nikdo by asi nebyl dost dobrej

13.11.2015 15:45
sufle

XXX.XXX.49.81

bilusik napsal(a):
Soudím, protože už jsem mnoho psů s PP kupoval a nevidím v tom problém. Když chci opravdu s PP, tak nevymýšlím důvody po návštěvě jednoho chovatele proč to nejde.

Já jsem to pochopila tak, že jim bylo jedno zda PP nebo ne. A Lexaurin chtěla, aby šli do PP štěněte, což je super, ale holt se nezadařilo.
Chápu to, protože jsem zažila něco podobného. Kamarádka chtěla labradora, peníze neřeší a tak jsem se snažila, aby šla do PP, jí to bylo jedno, bohužel správně nechápe smysl PP. Nakonec mi jednoho dne volala, že má štěně, samozřejmě bez PP. Byli někde na dovolené a majitel penzionu měl štěňata, ona i děti se zamilovali a bylo to. Fence budou dva roky a je skvělá.

13.11.2015 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Brala jsem si psa z celkem vyhlášené chovky, za ženichem byli ve Švýcarsku a i ostatní vrhy byly výstavní, jak ten předchozí, tak všechny následné. Prostě to byla chovatelka, která se chovu věnuje se vším všudy. Na slíbené štěndo jsme se jeli podívat 250km, podruhé už jsme si ho už vyzvedávali. Podmínkou byly výstavy a uchovnění. Muž to sliboval, já řekla rovnou, že vysokou cenu jsem ochotná zaplatit i za psa na mazla a výstavu opravdu neslíbím. Snad uvěřila, že se u nás bude mít dobře a pejska nám prodala. Do smrti jí budu vděčná. Potom jsem se snažila i něco konzultovat, ale bohužel, už moc nekomunikovala. I když mne to mrzelo, nijak jí to nezazlívám, na výstavách se nepotkáváme no a měla malé děti, tři chovné feny, dva vrhy ročně, neustále výstavy, práci v klubu...prostě toho moc.

13.11.2015 16:04
aj

XXX.XXX.50.88

Já to mám podobně jak Koňadra.Jsem moc ráda, když mi nový majitelé napíší, pošlou foto.Když můžu, ráda poradím, ale nevnucuji se. Trvám pouze na zprávě, jak absolvovali cestu a první dny v novém domově.
Často čtu, jak se někomu nezdáli poměry u chovatelky. Teď to trochu obrátím., Stalo se Vám, že se Vám zájemce o štěně nezdál ? Jak jste ho odmítli ? Přiznám se, že mně dělá trochu problémy říct na rovinu- vám to štěně neprodám. V takovém případě vždy hledám nějakou výmluvu.

13.11.2015 16:44
conie

XXX.XXX.206.202

Trochu pohled z opačné strany - od chovatelky. Vypiplaná, socializovaná štěnda, pečlivý výběr nových majitelů. Někteří se podle dohody ozvali do týdne, jak si pejsek zvyká, někteří až na opakované vyžádání. Další dotaz po zdraví a stavu štěňat v půl roce - nedostala jsem odpovědi ode všech, ani po opakované prosbě. Pak jsem posílala přání k vánocům a novému roku a pár měsíců na to přání k roku a prosbu o zaslání fotek, případně dalších informací. Většina odpověděla, ale od jednoho majitele jsem se dověděla, že ho moje maily obtěžují, za psa řádně zaplatil, tak co chci. Dodnes mě mrzí, že jsme mu psa prodala, protože jsem se o něm už nic víc nedověděla. Myslíte, že po "svých" majitelích chci hodně? Samozřejmě poradím, kdykoliv se na mě obrátí, jedu na výstavu pomoci s prvním vystavováním, pokud mají zájem, pomůžu s uchovněním atd. Každoročně pořádám celodenní setkání svých odchovů s možností srovnání, přátelských potlachů i odborných rad ohledně výchovy, výcviku, zdraví, výstav, chovu atd. Účast cca 20% - 30%. Asi jsem moc vlezlá chovatelka a měla bych se nad sebou zamyslet?!?

13.11.2015 17:15
manbea

XXX.XXX.18.54

conie napsal(a):
Trochu pohled z opačné strany - od chovatelky. Vypiplaná, socializovaná štěnda, pečlivý výběr nových majitelů. Někteří se podle dohody ozvali do týdne, jak si pejsek zvyká, někteří až na opakované vyžádání. Další dotaz po zdraví a stavu štěňat v půl roce - nedostala jsem odpovědi ode všech, ani po opakované prosbě. Pak jsem posílala přání k vánocům a novému roku a pár měsíců na to přání k roku a prosbu o zaslání fotek, případně dalších informací. Většina odpověděla, ale od jednoho majitele jsem se dověděla, že ho moje maily obtěžují, za psa řádně zaplatil, tak co chci. Dodnes mě mrzí, že jsme mu psa prodala, protože jsem se o něm už nic víc nedověděla. Myslíte, že po "svých" majitelích chci hodně? Samozřejmě poradím, kdykoliv se na mě obrátí, jedu na výstavu pomoci s prvním vystavováním, pokud mají zájem, pomůžu s uchovněním atd. Každoročně pořádám celodenní setkání svých odchovů s možností srovnání, přátelských potlachů i odborných rad ohledně výchovy, výcviku, zdraví, výstav, chovu atd. Účast cca 20% - 30%. Asi jsem moc vlezlá chovatelka a měla bych se nad sebou zamyslet?!?

To je super servis, musí být skvělé mít od Vás štěně.

13.11.2015 17:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

sufle napsal(a):
Já jsem to pochopila tak, že jim bylo jedno zda PP nebo ne. A Lexaurin chtěla, aby šli do PP štěněte, což je super, ale holt se nezadařilo.
Chápu to, protože jsem zažila něco podobného. Kamarádka chtěla labradora, peníze neřeší a tak jsem se snažila, aby šla do PP, jí to bylo jedno, bohužel správně nechápe smysl PP. Nakonec mi jednoho dne volala, že má štěně, samozřejmě bez PP. Byli někde na dovolené a majitel penzionu měl štěňata, ona i děti se zamilovali a bylo to. Fence budou dva roky a je skvělá.

No na mně to také působí dojmem, že jim to bylo jedno jestli budou mít pro dceru štěně s PP nebo bez - že se snažila zadavatelka, aby šli do PP štěněte. Ale při prvním problému v první chovce kterou nalezli to vzdali a šli do bezpapíráka a našli si pro to hned nějaký důvod, proč to tak rychle vzdali. Takže kdo chce opravdu s PP, ten nevymýšlí důvody, proč to nejde a neskončí u bezpapapíráka kvůli tomu, že ho zklamal nebo nebyl spokojen s první a jedinou chovku s PP kterou kdy v životě oslovil. Já třeba tyto důvody neuznávám a do bez PP bych prostě osobně nešel, chápu, že jim ( a dceři ) to bylo jedno, hlavně že co nejjednodušeji sehnali nějaké štěně co dceři slíbili. Všichni chovatelé s PP nejsou stejní, někteří mají nějaké podmínky, jiní ne, s některými je lepší komunikace, s jinými horší, tak to prostě je. A chce to při hledání a shánění určitě oslovit více chovek a člověk si pak udělá obráźek, jak to kde funguje a snáze potom vybírá, když pozná více než jednoho chovatele.

13.11.2015 17:52
Beník11

XXX.XXX.22.210

Dovolím si také něco přihodit...mám již několikátého pejska s PP, nikdy se žádný chovatel nezajímal jak se pejskové mají, měla jsem jich pár za spoustu let...a když se přihodí náhodou problém tak chovatel ani pro jistotu nevezme telefon...Pejska bez PP jsem nikdy neměla ne proto že bych nechtěla, ale vždy jsem si vybrala podle toho jak se mi pejsek líbí.V dnešní době bych s PP nechtěla ani náhodou! Ptáte se proč? Dnes jsou skoro všichni psi s PP nemocní, mají zdravotní problémy, dožívají se krátkého věku, a proč?- protože jsou přešlechtění a chovatelům jde pouze o peníze.Pohybuji se v tomto již spoustu let a vím o čem mluvím...A proto ať to řešíte sebevíc vždy bude polovina těch co si koupí psa s PP a polovina těch kteří si koupí bez PP.V dnešní době se polovina chovatelů s PP chová nadřazeně a proto taky spoustu zájemců odradí a to se zlobte jak chcete toto je pravda..

13.11.2015 18:04
sufle

XXX.XXX.49.81

bilusik napsal(a):
No na mně to také působí dojmem, že jim to bylo jedno jestli budou mít pro dceru štěně s PP nebo bez - že se snažila zadavatelka, aby šli do PP štěněte. Ale při prvním problému v první chovce kterou nalezli to vzdali a šli do bezpapíráka a našli si pro to hned nějaký důvod, proč to tak rychle vzdali. Takže kdo chce opravdu s PP, ten nevymýšlí důvody, proč to nejde a neskončí u bezpapapíráka kvůli tomu, že ho zklamal nebo nebyl spokojen s první a jedinou chovku s PP kterou kdy v životě oslovil. Já třeba tyto důvody neuznávám a do bez PP bych prostě osobně nešel, chápu, že jim ( a dceři ) to bylo jedno, hlavně že co nejjednodušeji sehnali nějaké štěně co dceři slíbili. Všichni chovatelé s PP nejsou stejní, někteří mají nějaké podmínky, jiní ne, s některými je lepší komunikace, s jinými horší, tak to prostě je. A chce to při hledání a shánění určitě oslovit více chovek a člověk si pak udělá obráźek, jak to kde funguje a snáze potom vybírá, když pozná více než jednoho chovatele.

Jasně, já bych do bez PP šla jedině do útulkáče. Sice nevystavuji, exteriér také nějak šíleně neřeším, ale opravdu bych nechtěla nemocné zvíře a jedině důkladným výběrem štěněte můžu toto riziko alespoň minimalizovat.
Ale, hlt jsou lidi, co takhle nepřemýšlí. Škoda.

13.11.2015 18:12
aj

XXX.XXX.50.88

Beník 11-tak s tím bych si dovolila nesouhlasit. Samozřejmě, že kříženci se dožívají vyššího věku a nejsou přešlechtěný., ale u čistokrevných bezpapíráků to rozhodně tak není. A co se týče vydělávání peněz- nevím, možná u nějakých supervzácných plemen to platí, ale u běžných rozhodně ne.

13.11.2015 18:39
balisek

XXX.XXX.7.13

"V dnešní době bych s PP nechtěla ani náhodou! Ptáte se proč? Dnes jsou skoro všichni psi s PP nemocní, mají zdravotní problémy, dožívají se krátkého věku, a proč?- protože jsou přešlechtění a chovatelům jde pouze o peníze."

Tenhle argument opravdu patří mezi mé nejmilovanější. smajlík PP je nejspíš nějaký okultní předmět, jehož negativní energie ovlivňuje zdraví a délku života psů. Zmizí-li PP, zmizí také všechny geneticky podmíněné nemoci.

Promiň můj milý pejsku, hned jdu tvůj průkaz původu roztrhat na kousíčky a spláchnout do záchodu! Určitě to bude lepší prevence dědičných onemocnění než genetické a klinické vyšetření tvých rodičů.

13.11.2015 18:51
conie

XXX.XXX.206.202

aj napsal(a):
Já to mám podobně jak Koňadra.Jsem moc ráda, když mi nový majitelé napíší, pošlou foto.Když můžu, ráda poradím, ale nevnucuji se. Trvám pouze na zprávě, jak absolvovali cestu a první dny v novém domově.
Často čtu, jak se někomu nezdáli poměry u chovatelky. Teď to trochu obrátím., Stalo se Vám, že se Vám zájemce o štěně nezdál ? Jak jste ho odmítli ? Přiznám se, že mně dělá trochu problémy říct na rovinu- vám to štěně neprodám. V takovém případě vždy hledám nějakou výmluvu.

Tak já jsem "vyhodila" 2 zájemce, kteří přijeli. Jinak totiž se snažím třídit při telefonickém a mailovém kontaktu. U těch prvních - pán celkem normál, paní "módedáma" - "Jé ať mě neumažou, ať po mě neskáčou, ať jdou pryč." - jednalo o 6týdenní štěňátka, dobře socializovaná, která milovala každého člověka. Po té, co paní požádala o dezinfekční mýdlo, aniž by štěňat dotkla, byli stručně a rychle vyzváni oba k odchodu. Druzí - paní celkem v pohodě, i když se lehce držela stranou, pán se vrhnul na štěňata, začal je chytat a zacházet s nimi trochu drsně. Po upozornění, ať štěňata nezvedá do náruče ( nepovoluji nikomu, je to pro mrňata nebezpečné), ale přisedne si k nim na zem, toto nerespektoval a než jsme stačili zasáhnout, štěně mu upadlo z náručí na zem. Naštěstí to bylo na trávě, na měkkém. Okamžitě jsme je s manželem vyhodili. Pak jsem ještě jednou zrušila rezervaci štěněte a vrátila rezervační poplatek - následná komunikace s potencionálními novými majiteli byla obtížná, nezajímaly je informace o štěněti ani jeho fotky, nesouhlasili s kupní smlouvou (chtěli ji celou přepsat tak, že prakticky bych jako chovatelka ručila doživotně za cokoliv, co by psovi přihodilo), takže jsem to zrušila. Bohužel je dnes obrovský problém najít seriozní zájemce o štěně. Už jsem se taky poučila, že být seriozní a vstřícný chovatel se nevyplácí, protože někdo to pokládá za vaši slabost a snaží se toho využít. Vážně uvažuji, že bych po 30 letech ukončila svoji chovatelskou činnost. Uvidíme.

13.11.2015 18:53
conie

XXX.XXX.206.202

manbea napsal(a):
To je super servis, musí být skvělé mít od Vás štěně.

Díky, ale každému to nevyhovuje.

13.11.2015 19:03
brebera

XXX.XXX.31.114

Beník11 napsal(a):
Dovolím si také něco přihodit...mám již několikátého pejska s PP, nikdy se žádný chovatel nezajímal jak se pejskové mají, měla jsem jich pár za spoustu let...a když se přihodí náhodou problém tak chovatel ani pro jistotu nevezme telefon...Pejska bez PP jsem nikdy neměla ne proto že bych nechtěla, ale vždy jsem si vybrala podle toho jak se mi pejsek líbí.V dnešní době bych s PP nechtěla ani náhodou! Ptáte se proč? Dnes jsou skoro všichni psi s PP nemocní, mají zdravotní problémy, dožívají se krátkého věku, a proč?- protože jsou přešlechtění a chovatelům jde pouze o peníze.Pohybuji se v tomto již spoustu let a vím o čem mluvím...A proto ať to řešíte sebevíc vždy bude polovina těch co si koupí psa s PP a polovina těch kteří si koupí bez PP.V dnešní době se polovina chovatelů s PP chová nadřazeně a proto taky spoustu zájemců odradí a to se zlobte jak chcete toto je pravda..

Jasně a úplně nej jsou štěňata bez PP, ale po rodičích s PP. Protože jsou zaručeně čistokrevní a lusknutím prstu jim zmizí všechny ty strašné nemoci, co mají ti strašně přešlechtění papíráci
PS: zkuste někdy používat mozek.

Neregistrovaný uživatel

13.11.2015 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

"V dnešní době bych s PP nechtěla ani náhodou! Ptáte se proč? Dnes jsou skoro všichni psi s PP nemocní, mají zdravotní problémy, dožívají se krátkého věku, a proč?- protože jsou přešlechtění a chovatelům jde pouze o peníze."

Ehm, jak PP (tedy - PRŮKAZ PŮVODU - tedy doklad, že daný pes náleží dané rase) souvisí se zdravím konkrétního jedince?

13.11.2015 19:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

brebera napsal(a):
Jasně a úplně nej jsou štěňata bez PP, ale po rodičích s PP. Protože jsou zaručeně čistokrevní a lusknutím prstu jim zmizí všechny ty strašné nemoci, co mají ti strašně přešlechtění papíráci

13.11.2015 20:11
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

balisek napsal(a):

Tenhle argument opravdu patří mezi mé nejmilovanější. smajlík PP je nejspíš nějaký okultní předmět, jehož negativní energie ovlivňuje zdraví a délku života psů. Zmizí-li PP, zmizí také všechny geneticky podmíněné nemoci.

Promiň můj milý pejsku, hned jdu tvůj průkaz původu roztrhat na kousíčky a spláchnout do záchodu! Určitě to bude lepší prevence dědičných onemocnění než genetické a klinické vyšetření tvých rodičů.

A to je nápad! Mohla jsem teď hodně ušetřit za veterinu

13.11.2015 20:17
Ebi

XXX.XXX.104.1

Jezevčíky mám a tak chápu, že se chovatel mohl chovat tak, jak se choval. Oni jsou chovatelé jezevčíků /včetně mně/ hodně zapálení a pokud to byla skutečně dobrá chov. stanice, určitě záleželo majiteli, aby byl pejsek uchovněný, zvláště měl-li pro chov předpoklady... což samozřejmě obnáší i lovecké zkoušky, což pro laika není až tak jednoduché...nmožná se jim snažil za každou cenu pomoci, vysvětlit, event. doporučit...

Já jsem prodala jedno své štěně paní, o které jsem věděla, že pejsek bude ve velmi dobrých rukou, ale bylo mi jasné, že uchovněn by zřejmě nebyl, paní nebyla příliš sportovního typu a byla již starší i manžel.
A protože mi záleželo na tom, aby fakt uchovněn byl, prostě jsem s ním zkoušky udělala sama, ale pozvala jsem je na ně...oba z toho byli tak nadšení, že potom každý týden chodili s pejskem trénovat na noru i když nemuseli. A šli s ním i na výstavu, což se jim také líbilo...

Nevím jak u jiných plemen, ale u jezevčíků to, že s ním udělá zkoušky chovatel /i když je pejsek prodaný a noví majitelé s tím souhlasí - není nic mimořádného.

13.11.2015 20:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ebi napsal(a):
Jezevčíky mám a tak chápu, že se chovatel mohl chovat tak, jak se choval. Oni jsou chovatelé jezevčíků /včetně mně/ hodně zapálení a pokud to byla skutečně dobrá chov. stanice, určitě záleželo majiteli, aby byl pejsek uchovněný, zvláště měl-li pro chov předpoklady... což samozřejmě obnáší i lovecké zkoušky, což pro laika není až tak jednoduché...nmožná se jim snažil za každou cenu pomoci, vysvětlit, event. doporučit...

Já jsem prodala jedno své štěně paní, o které jsem věděla, že pejsek bude ve velmi dobrých rukou, ale bylo mi jasné, že uchovněn by zřejmě nebyl, paní nebyla příliš sportovního typu a byla již starší i manžel.
A protože mi záleželo na tom, aby fakt uchovněn byl, prostě jsem s ním zkoušky udělala sama, ale pozvala jsem je na ně...oba z toho byli tak nadšení, že potom každý týden chodili s pejskem trénovat na noru i když nemuseli. A šli s ním i na výstavu, což se jim také líbilo...

Nevím jak u jiných plemen, ale u jezevčíků to, že s ním udělá zkoušky chovatel /i když je pejsek prodaný a noví majitelé s tím souhlasí - není nic mimořádného.

No, kdyby jim chovatelka cokoli z toho, co bude pozadovat po majitelich rekla hned v uvodu, aby se zajemci mohli vyjevit, rozmyslet je to OK, ale rici jim to v podstate takrka pred odberem, kdyz jiz meli zamluvenou konkretni fenecku, to mi moc vhodne neprijde.

13.11.2015 21:52
Beník11

XXX.XXX.22.210

Ten by měli spíš používat někteří dnešní rádoby chovatelé... je jen málo těch co chovají léta, dnes každá druhá pipina která má chovku si hraje na strašnou chovatelku a na každého kdo nemá stejný názor útočí jak smyslů zbavená...a ano dnes jsou psi z chovatelských stanic nemocní to je už veřejně známá věc a není to jen názor ale pravda.. nepíšu o tom že pes bez rodokmenu je lepší, píšu o tom že statistiky jasně vypovídají o tom, že chovatelé stále dokola kříží mezi sebou a psi jsou čím dál tím víc nemocní, mají špatné držení těla, nejsou hezcí, jsou přešlěchtěný jak blázen o povaze ani nemluvím.Chcete psa s rodokmenem? Připravte si tučnou kešeni na veta...klidně se tu rozčilujte mě nenaštvete naštvete akorát zase sami sebe...dnes je chov s PP pouze a pouze jen o penězích žádná láska k plemeni v tom není až na pár vyjímek.Dobří chovatelé se věnují chovu a Ti špatní se věnují tady té diskuzi

13.11.2015 21:53
Beník11

XXX.XXX.22.210

lesnížínka napsal(a):
A to je nápad! Mohla jsem teď hodně ušetřit za veterinu

To na papírovém psovi určitě neušetříte

13.11.2015 21:56
Beník11

XXX.XXX.22.210

Ehm, jak PP (tedy - PRŮKAZ PŮVODU - tedy doklad, že daný pes náleží dané rase) souvisí se zdravím konkrétního jedince?

Ano tak to přeci každému zájemci píšete záruka zdraví...já vám řeknu jakou záruku dostane každý zájemce-záruku toho že když se objeví problém nereagujete já měla několik pejsků vždy pouze s PP nikdy se chovatel nezajímal jak pejsek roste prostě nezájem, jen množit dál štěňátka s rodokmenem to je dnes nejdůležitější že?

13.11.2015 21:59
Beník11

XXX.XXX.22.210

brebera napsal(a):

No tak tohle nemyslíte vážně že ne? Pokud má pes PP je z dobré chovatelské stanice a fena má rodokmen a je také z prověřené chovatelské stanice tak snad když by měli štěňata jsou to vořeši? Hahahááá tak to jsem se nasmála to tedy chovky prodávají vořechy? Začínáte si už trošinku XXX? Jste hysteričtí protože se to na Vás hrne ze všech stran, lidi Vám nevěří a dle Vašeho prezentování ani věřit nebudou a Vám budou vaše přešlechtěná štěňata zůstávat doma...jen tak dál přesvědčujete spoustu lidí svým chováním a názory pouze o tom jací jste

Upraveno Adminem 14.11.2015 v 14:23, vulgarismy

13.11.2015 22:00
daajs

XXX.XXX.80.101

Beník11 napsal(a):

S tímto naprosto souhlasím, proto máme psy z útulku.Chtěli jsme parťáky, chtěli jsme poskytnout domov čtyřnohým bezdomovcům, nechtěli jsme podporovat ani množírnu ani "rádoby"chovatele.

13.11.2015 22:01

Beník11 napsal(a):
No tak tohle nemyslíte vážně že ne? Pokud má pes PP je z dobré chovatelské stanice a fena má rodokmen a je také z prověřené chovatelské stanice tak snad když by měli štěňata jsou to vořeši? Hahahááá tak to jsem se nasmála to tedy chovky prodávají vořechy? Začínáte si už trošinku XXX? Jste hysteričtí protože se to na Vás hrne ze všech stran, lidi Vám nevěří a dle Vašeho prezentování ani věřit nebudou a Vám budou vaše přešlechtěná štěňata zůstávat doma...jen tak dál přesvědčujete spoustu lidí svým chováním a názory pouze o tom jací jste

Čistokrevnost dokládá pouze RODOKMEN, nikoliv podobnost kterému plemenu.

13.11.2015 22:05
Beník11

XXX.XXX.22.210

Dnes už milá paní podobnost plemenu není ani u psů z chovatelské stanice s rodokmenem dlouhým jako wc papír a ppokud se psům a chovu věnujete musíte toto vědět.

13.11.2015 22:07

Beník11 napsal(a):
Dnes už milá paní podobnost plemenu není ani u psů z chovatelské stanice s rodokmenem dlouhým jako wc papír a ppokud se psům a chovu věnujete musíte toto vědět.

To záleží na mnoha faktorech.

13.11.2015 22:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Beníkje evidentne jeden z mnoha lidi, kteri nevi, o co jde a pak to tak vypada.

13.11.2015 22:21
Beník11

XXX.XXX.22.210

No...já právě vím o co jde tak se tu dohadujte já se jdu věnovat důležitějším věcem než je hádání a dohadování...dobrou noc chovatelé

Neregistrovaný uživatel

14.11.2015 00:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.187

Beník11 napsal(a):
Ano tak to přeci každému zájemci píšete záruka zdraví...já vám řeknu jakou záruku dostane každý zájemce-záruku toho že když se objeví problém nereagujete já měla několik pejsků vždy pouze s PP nikdy se chovatel nezajímal jak pejsek roste prostě nezájem, jen množit dál štěňátka s rodokmenem to je dnes nejdůležitější že?

Průkaz původu - doklad o tom, že pes přísluší dané rase nemá co dělat se zdravím!
Pes není stroj, je to živý tvor a tudíž nelze jít proti přírodě!
Chovatelé se snaží nemoci pouze eliminovat na základě výběru vhodných jedinců do chovu... - proto se dělá vyšetření DKK, DLK, genetické testy a pod...
Který množitel toto u svých fen, psů dělá?

Neregistrovaný uživatel

14.11.2015 00:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.187

Beník11 napsal(a):

"Pokud má pes PP je z dobré chovatelské stanice a fena má rodokmen a je také z prověřené chovatelské stanice tak snad když by měli štěňata jsou to vořeši?"

Evidentně ti uniklo slovo "bonitace"

K tomu, aby se chovalo podle pravidel musí pes/fena s PP projít bonitací - tedy zařazením se do chovu... A pak odchováváme psy s PP...
Pokud pes s PP (a může pocházet z nejprestižnější ChS) neprojde bonitací - špatná DKK, podkus, nedostatečný pigment, .. je z něj pouze a jen pes s PP - nechovný (jak jsem již psala, nelze jít proti přírodě, pes je živý tvor, nikoliv stoj!. A to samé fena u feny...)
Pokud fena s PP- nechovná (neprošla bonitací) a pes s PP- nechovný (neprošel bonitací), zplodí štěňata, jsou to štěňata bez PP...
U množitelů tolik omýlané " štěňata bez PP po rodičích s PP"

Chápeme?
ps: na to, že máš již několikátého papíráka, tak ti info o chovu psů dost uniká...

14.11.2015 11:20
bilusik

XXX.XXX.168.4

Beník11 napsal(a):

Beníku11, je vidět, že jsi XXX a o chovu s PP nemáš ani páru, jinak bys nepsala takové XXX, jak vidno, tak se to hrne na tebe ze všech stran ta kritika tvé XXX a neznalosti...

Upraveno Adminem 14.11.2015 v 14:24, vulgarismy

14.11.2015 14:26

Dobrý den,
diskuze o chovu s PP a bez PP je téměř vždy velmi emotivní.
Prosím, pokuste se vyjadřovat své názory v mezích slušnosti tak, aby nám zde na ifauně zůstala příjemná atmosféra k debatě.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Admin.

14.11.2015 14:42
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Beník11 napsal(a):
To na papírovém psovi určitě neušetříte

Koupila jsem psa s PP, abych měla jistotu, že budu mít psa, jakového chci a ne něco, co se mu blíž či vzdáleně podobá. Že si kupuju přešlechtěné, nemocema prolezlé plemeno, jsem věděla a do toho rizika jsem šla, protože povahově se mu pro mne jiné nevyrovná...To jen pro upřesnění.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2015 15:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Nikdy psa bez pp, už si znova nechci zažít tu hrůzu kdy si domů přinesu štěňátko jorka, a jeho brášku dcera je z nich u vytržení a následně se u jednoho objeví silná epilepsie, evidentně jakési mírné poškození mozku (opravdu to byl prostě trochu jiný pes) a vše ještě gradovalo nutnou operací kyčle aby mohl vůbec chodit bez bolestí... Jeho bráška jen potřeboval kastraci (jedno varle v břiše) a vytrhat první zuby neb nepřezuboval (měl oboje a první vypadat nechtěly). pořizovací cena o fous nižší než u papírovejch z prověřených rodin (po rodičích s testy na některé vady) náklady na léčení operace atd desítky tisíc.

14.11.2015 15:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Hm, mám známého, který
musel
nechat utratit NO s PP, na 1 roce, pro nezvládanou (vetem ?- nevím)
epilepsii.

14.11.2015 17:07
zdravýrozum

XXX.XXX.158.78

rapotacka11 napsal(a):
Hm, mám známého, který
musel
epilepsii.

Hm a kolik se musí utratit takových nemocných bezpapošů s různými nemocemi a vrozenými vadami, vysokou DKK, to už zde nějak nepíšete, určitě to bude mnohem víc než u papíráků, takže nevím co tím chtěl básník říct...

14.11.2015 17:13
lavacca

XXX.XXX.164.49

Každý chov má sem tam problém - uhlídat vše prostě nelze, ať se člověk snaží sebevíce. Nicméně z testovaných chovů je jaksi větší šance na to si přinést zdravého jedince. Plus vzhledem a povahou odpovídajícího plemeni. O tom to celé je. Nic víc, nic míň.

14.11.2015 17:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

zdravýrozum napsal(a):
Hm a kolik se musí utratit takových nemocných bezpapošů s různými nemocemi a vrozenými vadami, vysokou DKK, to už zde nějak nepíšete, určitě to bude mnohem víc než u papíráků, takže nevím co tím chtěl básník říct...

Nic víc, než že ročního PP psa museli zlikvidovat kvůli epilepsii.
Co jste v tom hledala ?

14.11.2015 17:40

rapotacka11 napsal(a):
Hm, mám známého, který
musel
epilepsii.

A co to jako dokazuje? Epilepsii může dostat každý, at je to pes s pp nebo bez, můžete jí najednou dostat vy nebo vaše dítě. Nevím co s tím má společného PP.Kdysi jsem měla fenu křížence, jako štěně se k nám přitoulala za plot a dobývala se k našemu boxerovi. Byl to typický pouliční vořech, žádná rasa v ní poznat nebyla, asi v osmi měsících / stáří určené podle veta / prodělala první epileptický záchvat, záchvaty se pak opakovaly v takových frekvencích že jsem jí také nechali uspat, a neměla PP.

14.11.2015 17:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Co to dokazuje ?
Určitě nic.
Dovolila jsem si - ó - hrůzo, reagovat na :
leithian
Nikdy psa bez pp, už si znova nechci zažít tu hrůzu kdy si domů přinesu štěňátko jorka, a jeho brášku dcera je z nich u vytržení a následně se u jednoho objeví silná epilepsie, evidentně jakési mírné poškození mozku

- snad prominete , když ne, neva .

14.11.2015 17:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):
Nic víc, než že ročního PP psa museli zlikvidovat kvůli epilepsii.
Co jste v tom hledala ?

A co by v tvých blbostech co píšeš měl kdo hledat ? Už ti to napsali, že epilepsii běžně může dostat každý pes a běžně ji dostávají i bezpapíráci. Přestaň už s těma tvýma nesmyslama, už to tu bylo psáno mnohokrát, že ani PP před nemocemi neochrání, že je to záruka jen toho, že z toho nevyroste kříženec. Ale když jsme u toho, těch vad a nemocí je u bezpapíráků daleko více, jen to nikdo na netu nepitvá, jako když se něco stane u papíráka.

Neregistrovaný uživatel

14.11.2015 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Ono u jorků je toto bohužel dost časté.. nebyl zdaleka jediný který tím trpěl. Epilepsii jen tak nedostanete. Není to chřipka. Buď ji v sobě máte a záleží v jaké míře se projeví nebo nemáte. jeden záchvat také nedokazuje epilepsii.

14.11.2015 17:51
sorana

XXX.XXX.89.110

rapotacka11 napsal(a):
Co to dokazuje ?
Určitě nic.
leithian
Nikdy psa bez pp, už si znova nechci zažít tu hrůzu kdy si domů přinesu štěňátko jorka, a jeho brášku dcera je z nich u vytržení a následně se u jednoho objeví silná epilepsie, evidentně jakési mírné poškození mozku

Jak jste stará, tak jste trapná a asi i tak moudrá.

14.11.2015 17:52

rapotacka11 napsal(a):
Co to dokazuje ?
Určitě nic.
leithian

jistě že prominu¨
psy už máme doma pár let, asi tak 45 a za tu dobu jsem s nima zažila mnoho hezkého ale taky mnoho podobných hrůz jak píše leithian, a Pp v tom opravdu neměl žádnou roli, většina našich psů byli obyčejní vořeši, ani jim se různé nemoci nevyhýbají, a psa z PP bohužel taky nemám zdravého. Neřekla bych že je to tolik ovlivněno rasou psa, spíš dobou, krmivem, vodou a vším tím svinstvem co do sebe všichni dostáváme, zvířata i lidé. A také velkou koncentrací psů v obydlených oblastech, dřív jich tolik nebylo a tolik se nevenčili, dneska chytají nemoci a parazity jeden od druhého a je jedno jestli ve městě nebo na vesnici.

14.11.2015 17:55
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ono u jorků je toto bohužel dost časté.. nebyl zdaleka jediný který tím trpěl. Epilepsii jen tak nedostanete. Není to chřipka. Buď ji v sobě máte a záleží v jaké míře se projeví nebo nemáte. jeden záchvat také nedokazuje epilepsii.

Pozor ona epilepsie je i pourazova, posthypoxicka... neni jen vrozena.

14.11.2015 17:55

Epilepsií trpěla moje zmiňovaná fena, a po ní kříženec NO ten jí měl ve slabší formě a dožil se 13 let. Co znám z okolí má jí špic, jezevčík, labrador, čekoslovenský vlčák to všechno jsou psi které znám osobně. je jasné že jí v sobě máte nebo nemáte, Ale vy jste si jistá že jí v sobě nemáte ? já teda ne.

14.11.2015 18:00

Oni nám imigranti vysvětlí, o čem je život a co jsou to starosti !

Neregistrovaný uživatel

15.11.2015 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

No testy se mi na ni nedelaly zadne ale vzhledwm k tomu ze z sirokeho pribuzenstva tim netrpel ani netrpi nikdo, ja nemela nikdy jediny zachvat spudim ze spise ne.
Ano pourazova apod byt muze ale poukazovala jsem pouze na to ze to neni vec kterou chytim ze vzduchu jak chripku nebo rymu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík