Norský postroj - kvalitní a pevný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2015 20:03
nexxi

XXX.XXX.228.56

Používáte někdo prosím na psa k tahu norský postroj? nikdy se mi tento typ moc nezamlouval, tak jsem si o něm nezjišťovala informace..prostě mi přišel divný.. Bohužel ale se mojí čubině udělala na hrudníku boule - pro rejpaly, byly jsme na veterině, dělala se biopsie, takže víme, že je to tukové, nezhoubné.. Nicméně veterinář neodporučil, aby jí přes toto místo vedl jakýkoli tažný popruh, což vylučuje všechny běžné postroje typu guard i postroje pro saňové psy x back.. zbývá jedině tento, takže teď hledám nějaký, který vydrží skoro třicetikilové zvíře, které tahá opravdu srdcem a naplno.. koukala jsem na hurttu, ale tam mi přijde moc slabý pásek.. poradíte prosím někdo nějaký ozkoušený a fakt pevný, aby se nepřerval když fena vypálí plnou silou? moc díky za rady smajlík

14.11.2015 20:26
tlupa

XXX.XXX.106.11

Norský postroj není k tahu moc vhodný...

Já bych se obrátila na firmy vyrábějící tažné postroje (Zero DC, ManMat...), určitě by dokázali vymyslet nějaké atypické řešení.

14.11.2015 20:27
Clayton

XXX.XXX.104.9

Manmat Merhi nebo Merhi long.Ten klasický norský omezuje psa v pohybu předníma nohama.

14.11.2015 20:29
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Manmat Merhi nebo Merhi long.Ten klasický norský omezuje psa v pohybu předníma nohama.

O tom vím, ale neškrtí psa moc na krku? není to moc blízko? moje čubina právě běhá až až.. doteď jsme běhali na guardu od manmatu, takže vím, že manmat dělá kvalitní super věci, nebo na sledu od euhorusky..ale tady mě právě zaráží, jeslti ji to nebude škrtit..

14.11.2015 20:31
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jinak jako co se našeho problému týká by byl naprosto ideální..

14.11.2015 20:32
tlupa

XXX.XXX.106.11

Koukněte na tenhle typ postroje - nemá jeden hrudní popruh, ale dva a mezi nimi mezeru:
http://www.manmat.cz/produkty-postroj-hound-detail-21

Když se domluvíte s výrobcem, tak by vám ho myslím dokázali ušít přesně na vaši čubinu tak, aby netlačil na bouli, ale vyhnul se jí.

14.11.2015 20:33
nexxi

XXX.XXX.228.56

tlupa napsal(a):
Koukněte na tenhle typ postroje - nemá jeden hrudní popruh, ale dva a mezi nimi mezeru:
http://www.manmat.cz/produkty-postroj-hound-detail-21

Když se domluvíte s výrobcem, tak by vám ho myslím dokázali ušít přesně na vaši čubinu tak, aby netlačil na bouli, ale vyhnul se jí.

Děkuji, o tomto postroji vvím.. ale bohužel my máme bouli zespodu hrudníku.. někde v oblasti mezi packama.. když čubina leží na zádech, tak v tom nejvyšším místě hrudníku.. cca uprostřed..takže takové blbé místo..ale vet říkal, že zrovna tyhle místa jsou pro tyhle nemoci typické

14.11.2015 20:37
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
O tom vím, ale neškrtí psa moc na krku? není to moc blízko? moje čubina právě běhá až až.. doteď jsme běhali na guardu od manmatu, takže vím, že manmat dělá kvalitní super věci, nebo na sledu od euhorusky..ale tady mě právě zaráží, jeslti ji to nebude škrtit..

Je to polstrované jakoby do V.Pes tam má ''jamku'' na průdušnici.Používá se u ESP, když si v sezóně odřou lokty, než se jim to zahojí, ale jen na přechodnou dobu.Jako defaultní postroj bych ho taky nezvolila, dobrý tažný postroj to určitě není, ale určitě je lepší než norský.

14.11.2015 20:38
tlupa

XXX.XXX.106.11

nexxi napsal(a):
Děkuji, o tomto postroji vvím.. ale bohužel my máme bouli zespodu hrudníku.. někde v oblasti mezi packama.. když čubina leží na zádech, tak v tom nejvyšším místě hrudníku.. cca uprostřed..takže takové blbé místo..ale vet říkal, že zrovna tyhle místa jsou pro tyhle nemoci typické

Ale stejně si myslím, že by vám dokázali vymyslet postroj tak, aby se to bouli prostě vyhnulo. Nehledejte mezi "konfekčními" postroji, ale napište jim.

14.11.2015 20:41
Clayton

XXX.XXX.104.9

tlupa napsal(a):
Ale stejně si myslím, že by vám dokázali vymyslet postroj tak, aby se to bouli prostě vyhnulo. Nehledejte mezi "konfekčními" postroji, ale napište jim.

Logicky nelze ušít postroj, který povede mezi předníma nohama, ale nebude tlačit na hrudník zespoda, to prostě nejde.

14.11.2015 20:44
tlupa

XXX.XXX.106.11

Clayton napsal(a):
Logicky nelze ušít postroj, který povede mezi předníma nohama, ale nebude tlačit na hrudník zespoda, to prostě nejde.

Jde. Můžou tam být dva popruhy po stranách a uprostřed mezera.

14.11.2015 20:55
Clayton

XXX.XXX.104.9

tlupa napsal(a):
Jde. Můžou tam být dva popruhy po stranách a uprostřed mezera.

Ta mezera je minimální, a kdyby se zvětšila, vykloubilo by to psovi lokty.

14.11.2015 20:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):

Navíc ta boule prý může ještě trošku poporůst. a to už by pak ty pásky zákonitě odíraly podpaží.. bohužel..taky by se mi to líbilo víc, byly jsme zvyklý celý život na guardu, občas na xbacku..
ale asi zkusím ten merhi long.. a uvidíme.. pořád lepší než na obojku.. a třeba nám sedne.

14.11.2015 21:07
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Navíc ta boule prý může ještě trošku poporůst. a to už by pak ty pásky zákonitě odíraly podpaží.. bohužel..taky by se mi to líbilo víc, byly jsme zvyklý celý život na guardu, občas na xbacku..
ale asi zkusím ten merhi long.. a uvidíme.. pořád lepší než na obojku.. a třeba nám sedne.

Všechno je lepší než obojek.Ten Merhi long je celkem přijatelný.Jsou to právě speciální ''dočasné'' postroje pro psy, kteří ze zdravotního důvodu nemůžou chvíli nosit normální postroj.
Tak hodně štěstí...
PS-Nám na tukové boule pomáhalo masírování gumovým kartáčem při česání.Měla je kdysi na bocích.

14.11.2015 21:15
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Všechno je lepší než obojek.Ten Merhi long je celkem přijatelný.Jsou to právě speciální ''dočasné'' postroje pro psy, kteří ze zdravotního důvodu nemůžou chvíli nosit normální postroj.
Tak hodně štěstí...
PS-Nám na tukové boule pomáhalo masírování gumovým kartáčem při česání.Měla je kdysi na bocích.

Děkuji za rady smajlík jen nevím, jestli je to dočasné.. co jsem pochopila od veterináře, tak nemluvil o tom, že by to zmizelo..jen říkal, že kdyby se to zvětšilo tak, že by ji to obtěžovalo, nebo by to moc rostlo, že by se operovalo..z toho jsem pochopila, že už to máme na pořád:/ ale zas lepší že tu můžu sedět a řešit takovou "blbinu" jako je tvar postroje, než kdyby to bylo zhoubné a děsila jsem se tu operace..

14.11.2015 21:18
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):

Mimochodem, můžu se Vás na něco zeptat...?
Říkáte, že jste celý život běhaly s Guardem.Opravdu Vaši fenu při silném tahu neškrtil?Neznám totiž jediného psa, kterému by se na něm tahalo dobře.Většina lidí ho používá jen na dogtrekking.
Nerýpu, fakt mě to zajímá...

14.11.2015 21:21
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Děkuji za rady smajlík jen nevím, jestli je to dočasné.. co jsem pochopila od veterináře, tak nemluvil o tom, že by to zmizelo..jen říkal, že kdyby se to zvětšilo tak, že by ji to obtěžovalo, nebo by to moc rostlo, že by se operovalo..z toho jsem pochopila, že už to máme na pořád:/ ale zas lepší že tu můžu sedět a řešit takovou "blbinu" jako je tvar postroje, než kdyby to bylo zhoubné a děsila jsem se tu operace..

Tukové boule nemizí jen u starých psů.Ta masáž fakt hodně pomáhá.Nám to zmizelo cca za měsíc.Feně byl 1 rok.

14.11.2015 21:27
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Mimochodem, můžu se Vás na něco zeptat...?
Říkáte, že jste celý život běhaly s Guardem.Opravdu Vaši fenu při silném tahu neškrtil?Neznám totiž jediného psa, kterému by se na něm tahalo dobře.Většina lidí ho používá jen na dogtrekking.
Nerýpu, fakt mě to zajímá...

Neberu to jako rýpání.. ale musím podotknout jednu věc.. fena tahá i na obojku, takže je trošku asi sadomaso založená :D spíš naopak, my měli problém s xbackem, a to jsme velikost vybírali přímo s paní Levíčkovou na Třech studních, takže velikost jsme měli spárvnou..ale čubinu to táhlo přes boky, takže se mi první rok stávalo, že jsem dala xback a skočnilo to tak, že mi fena vzorně cupitala u nohy :D takže jsme asi divní :D

14.11.2015 21:29
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Tukové boule nemizí jen u starých psů.Ta masáž fakt hodně pomáhá.Nám to zmizelo cca za měsíc.Feně byl 1 rok.

No konkrétně je to prý lipom a čubině je šest a půl.. ale chováním je jak puberťák.. tak uvidíme.. jeslti se jí to nezlepší do Vánoc, najde pod stromečkem Merhi Long

14.11.2015 21:47
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Neberu to jako rýpání.. ale musím podotknout jednu věc.. fena tahá i na obojku, takže je trošku asi sadomaso založená :D spíš naopak, my měli problém s xbackem, a to jsme velikost vybírali přímo s paní Levíčkovou na Třech studních, takže velikost jsme měli spárvnou..ale čubinu to táhlo přes boky, takže se mi první rok stávalo, že jsem dala xback a skočnilo to tak, že mi fena vzorně cupitala u nohy :D takže jsme asi divní :D

Moje fena taky tahá na vodítku jak leader spřežení, to je jeden z důvodů, proč jsme začaly s mushingem a naprosto jsme mu propadly.Tahání na vodítku jsem byla líná odnaučovat, tak jsem toho využila.Vždycky miluju ten pocit, když na závodech potkám ambiciózně běžící slečnu s rádobytažnou borderkou (lidi se supervychovanýma borderama nade mnou většinou u registrace kroutí hlavou, že mám nevychovaného psa) u nohy a my je s praskajícím vodítkem předbíháme...
Ten úsměv psa v cíli mě vždycky zahřeje u srdíčka.Ale to určitě znáte...

14.11.2015 21:55
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Moje fena taky tahá na vodítku jak leader spřežení, to je jeden z důvodů, proč jsme začaly s mushingem a naprosto jsme mu propadly.Tahání na vodítku jsem byla líná odnaučovat, tak jsem toho využila.Vždycky miluju ten pocit, když na závodech potkám ambiciózně běžící slečnu s rádobytažnou borderkou (lidi se supervychovanýma borderama nade mnou většinou u registrace kroutí hlavou, že mám nevychovaného psa) u nohy a my je s praskajícím vodítkem předbíháme...
Ten úsměv psa v cíli mě vždycky zahřeje u srdíčka.Ale to určitě znáte...

Jéé tak to máte stejně jak já.. když jsem si pořizovala čubinu, tak jsem neměla vlastně krom toho, že mě bude doprovázet po venku, po lese při houbaření atd, žádné plány..mno a ona od mrněte tahala a tahala.. tak jsem si řekla, že když je to kříženec bez nějakého určení, tak proč nezkusit tahání a děsně nás to baví. i když my teda běháme jenom pro radost, nebo třeba jdeme na výlet po okolí se sedákem a postrojem ;) nezávodíme, ale je to hlavně proto, že já nemám závodního ducha a asi by mě pes uštval :D nějak ta moje fyzička za tou její pokulhává :D a ten úsměv, přesně vím, o čem mluvíte smajlík a ještě mě děsně baví ten pohled jak jí plácaj za běhu uši :D

14.11.2015 22:06
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Jéé tak to máte stejně jak já.. když jsem si pořizovala čubinu, tak jsem neměla vlastně krom toho, že mě bude doprovázet po venku, po lese při houbaření atd, žádné plány..mno a ona od mrněte tahala a tahala.. tak jsem si řekla, že když je to kříženec bez nějakého určení, tak proč nezkusit tahání a děsně nás to baví. i když my teda běháme jenom pro radost, nebo třeba jdeme na výlet po okolí se sedákem a postrojem ;) nezávodíme, ale je to hlavně proto, že já nemám závodního ducha a asi by mě pes uštval :D nějak ta moje fyzička za tou její pokulhává :D a ten úsměv, přesně vím, o čem mluvíte smajlík a ještě mě děsně baví ten pohled jak jí plácaj za běhu uši :D

Jo, uši a jazyk...a ten děsně snaživý výraz...

14.11.2015 22:16
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Jo, uši a jazyk...a ten děsně snaživý výraz...

Mno a my ještě míváme při tahu při chůzi, při běhu to nedělá, jen když jdeme - občas pohled že se zastaví nebo hoodně zvolní do kopce a kouká - tohle si vyjdi sama jo? do tohodle tě teda fakt tahat nebudu

14.11.2015 22:26
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Mno a my ještě míváme při tahu při chůzi, při běhu to nedělá, jen když jdeme - občas pohled že se zastaví nebo hoodně zvolní do kopce a kouká - tohle si vyjdi sama jo? do tohodle tě teda fakt tahat nebudu

Chytrá holka, šetří síly...
Ne, je to dobře, že ačkoliv máte křížence, tak se mu takhle věnujete.Lidi je prostě zavřou na zahradu a hlídej.Co by za to dala taky většina panelákových gaučových psů.

14.11.2015 22:30
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Chytrá holka, šetří síly...
Ne, je to dobře, že ačkoliv máte křížence, tak se mu takhle věnujete.Lidi je prostě zavřou na zahradu a hlídej.Co by za to dala taky většina panelákových gaučových psů.

Ona je taky paneláková..teda posledních pár let..dřív žila na vsi, ale přestěhovaly jsme se.. snažíme se ujít nebo z části i uběhnout každý den aspon deset kilometrů (když je ošklivo tak odpočíváme :D) a říkala jsem nedávno, že mi přijde, že 70% procent psů by na deset km denně řeklo huráááá,29% psů by řeklo že neee že už jsou staří a bolej je nožičky a 1% procento reprezentováno mým psem by řeklo - deset km? tak málo?

14.11.2015 22:42
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Ona je taky paneláková..teda posledních pár let..dřív žila na vsi, ale přestěhovaly jsme se.. snažíme se ujít nebo z části i uběhnout každý den aspon deset kilometrů (když je ošklivo tak odpočíváme :D) a říkala jsem nedávno, že mi přijde, že 70% procent psů by na deset km denně řeklo huráááá,29% psů by řeklo že neee že už jsou staří a bolej je nožičky a 1% procento reprezentováno mým psem by řeklo - deset km? tak málo?

Deset kilometrů denně, to jste dobrý.To nechodíme ani my.S těmi psy máte pravdu...

14.11.2015 22:45
nexxi

XXX.XXX.228.56

Clayton napsal(a):
Deset kilometrů denně, to jste dobrý.To nechodíme ani my.S těmi psy máte pravdu...

Já to dělám i kvůli sobě, ale to před psem neříkám

15.11.2015 08:33
tlupa

XXX.XXX.106.11

Clayton napsal(a):

Nojo, ale tohle je "konfekce". Ty popruhy nemusí jít takhle rovnoběžně, můžou tvořit v místě boule třeba trojúhelník. Záleží samozřejmě, kde přesně ta boule je, to se jen podle popisu těžko určuje.

15.11.2015 18:23
nexxi

XXX.XXX.228.56

tlupa napsal(a):
Nojo, ale tohle je "konfekce". Ty popruhy nemusí jít takhle rovnoběžně, můžou tvořit v místě boule třeba trojúhelník. Záleží samozřejmě, kde přesně ta boule je, to se jen podle popisu těžko určuje.

To sice jo, ale nevím, co máte za psa vy.. je možné, že máte třeba boxera, kterej má hrudník širokej i zespod..ale moje čubina má hrudník spíš do véčka, takže je bud varianta, že jí to povede středem - a to nechci kvůli tý bouli, nebo už to bude na boky a bude si dříž paciny.. takže sice chápu, že ušít se dá ledasco, ale mám obavy, že už by to nemuselo v praxi plnit správnou funkci :(.

22.11.2015 23:22
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak se musime pochlubit, sice nekvalitni fotka (mobil pri umelem osvetleni..) ale uz mame postroj.diky za rady
Jo a postroj je trosku zkrouceny z duvodu ze neni zaprazeno ;).

23.11.2015 00:00
Clayton

XXX.XXX.104.9

nexxi napsal(a):
Tak se musime pochlubit, sice nekvalitni fotka (mobil pri umelem osvetleni..) ale uz mame postroj.diky za rady
Jo a postroj je trosku zkrouceny z duvodu ze neni zaprazeno ;).

Super, a jak jí sluší...
Uvidíte, jak se jí v něm bude tahat, ale myslím, že to bude dobrý.

23.11.2015 07:07
nexxi

XXX.XXX.169.115

Clayton napsal(a):
Super, a jak jí sluší...
Uvidíte, jak se jí v něm bude tahat, ale myslím, že to bude dobrý.

Děkuju smajlík mno asi to nebude úplně ideál, ale lepší než obojek to bude určitě. a uvidíme, třeba se boule ztratí.. zatím teda bohužel spíš malinko poporostla, ale to mi veterinář říkal, že tak to asi bude, že chvilku poroste a pak se to zastaví.

13.2.2016 18:38
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak se s Váma musím podělit o radost ;) kolem Vánoc se začal lipom ztrácet a už víc jak měsíc není vůbec. tak jsem psala včera našemu veterinářovi, že už tam nic nemá a jeslti se můžeme vrátit k normálním postrojům na zápřah, když ty popruhy vedou přes místo, kde to měl, tak psal, že určitě ano smajlík) tak mám neskutečnou radost, dneska už jsme zase oblíkly guard a šly si zaběhat ;) ještě přidám poslední fotečku ze včerejška, zrovna ze chvíle, kdy mi dorazil mail od veterináře, že už můžem ;).

KshdbdjaksvvshjxxxdfzjzsfJfo

14.3.2021 08:44
KshdbdjaksvvshjxxxdfzjzsfJfo

XXX.XXX.86.101

Zkuste rufwear omnijore ten je na hrudi tlustý a nevede přes tlapky a je tažný tak by neodiral tlapky a neomezoval je a vedl přes boule norský postroj k tahu určitě nedávejte zkuste první tento rufwear omnijore norským postrojem psa zničíte

14.3.2021 12:45
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Po pěti letech se jim tento příspěvek bude hodit

Přidejte reakci

Přidat smajlík