Uživatel s deaktivovaným účtem

Kalamita
napsal(a):
Ahoj jak zabránit psů aby hltal jídlo? Máme tři psy a nejmenší strašně hlta on snad ty granule nekouse, ale polika podotikam když psy ji tak každý jinde oddělení a pokaždé čekám až dojí a pak je pustim.
Miska proti hltání.
rapotacka11
napsal(a):
Má strach o jídlo.
To je ostuda.
Takto se choval pes z útulku.
Bylo jich v kotci víc a dosyta se tam nenažral.
Je to špatná vizitka majitele.
Ji každý v inem pokoji a nemá strach o jídlo než byl vykastrován nejedl jen si vybíral a teď co je vykastrován je jídlo pro něj na prvním místě.
napsal(a):
Miska proti hltání.
Skousela jsem ji udělat doma do jeho misky jsem dala dnem vzhůru menší, ale jde oto že je také rovnou polkne napadlo mně už mu dávat od holek jsou větší, ale tobych mu musela dat menší porce a to by měl zas pořad hlad a když je bude hltat tak si zničí žaludek.

Kalamita
napsal(a):
Skousela jsem ji udělat doma do jeho misky jsem dala dnem vzhůru menší, ale jde oto že je také rovnou polkne napadlo mně už mu dávat od holek jsou větší, ale tobych mu musela dat menší porce a to by měl zas pořad hlad a když je bude hltat tak si zničí žaludek.
Kalamita
napsal(a):
Ale no tak. Menší dávka větších granulí vyjde nastejno jako větší dávka menších granulí.
Kalamita
napsal(a):
Ji každý v inem pokoji a nemá strach o jídlo než byl vykastrován nejedl jen si vybíral a teď co je vykastrován je jídlo pro něj na prvním místě.
Možná jste si měli před kastrací zjistit, co bude, znám takových kastrátů více. Proč je chudák havaňák vykastrován vůbec ?
rapotacka11
napsal(a):
Lidi často psy kastrují, protože si myslí, že je to vychová.
A vono né.
V rodině mají feny KO.
Bylo to doporučené veterinářem od 4 měsíců už běhal za fenama utíkal muži a několikrát ho hledal po sídlišti. Když viděl fenu hned na ní skočil ani si nehrál okamžitě kkzadkuz a už skákal.
Kalamita
napsal(a):
Bylo to doporučené veterinářem od 4 měsíců už běhal za fenama utíkal muži a několikrát ho hledal po sídlišti. Když viděl fenu hned na ní skočil ani si nehrál okamžitě kkzadkuz a už skákal.
Tak to je bez komentare Proste klasika jak psala rapotacka nevychova a nesocializace se resi kastraci, ze naskakovani nesouvisi vzdy jen s pohlavnim pudem, by alespon veterinar vedet mel.To snad neni mozne aby toto byla pravda a v kolika mesicich byl kastrovan?A uz nenaskakuje?
Jak píšou ostatní, výchova, výchova... Vždy sem měly psy a nikdy takový problém nebyl, s naskakováním na ostatní, na nohy apod... Měla sem psa co "žral jak prase" a házel do sebe jídlo jak do studně, jakmile po podání mísy začal žrat jak prase mísu sem mu vzala, po chvilce ji dala znova a opakovala sem to tak dlouho dokud nepochopil že když to do sebe bude klopit tak že nic nebude, došlo mu to celkem rychle, psy nejsou hloupí.To máte jako s taháním na vodítku, když pes táhne tak se zastavíte... pes brzy pochopí že když bude tahat tak se nikam nedostane.
Nechápu ale jednu věc, jak mohl utíkat za fenama... přece když psa neumím přivolat za jakékoliv situace tak ho nepouštím z vodítka nebo si koupím stopovačku.
kobylatko
napsal(a):
Jak píšou ostatní, výchova, výchova... Vždy sem měly psy a nikdy takový problém nebyl, s naskakováním na ostatní, na nohy apod... Měla sem psa co "žral jak prase" a házel do sebe jídlo jak do studně, jakmile po podání mísy začal žrat jak prase mísu sem mu vzala, po chvilce ji dala znova a opakovala sem to tak dlouho dokud nepochopil že když to do sebe bude klopit tak že nic nebude, došlo mu to celkem rychle, psy nejsou hloupí.To máte jako s taháním na vodítku, když pes táhne tak se zastavíte... pes brzy pochopí že když bude tahat tak se nikam nedostane.
Nechápu ale jednu věc, jak mohl utíkat za fenama... přece když psa neumím přivolat za jakékoliv situace tak ho nepouštím z vodítka nebo si koupím stopovačku.
Děkuji za radu skusim to tak a proč utíkal dokud byl jen s mužem neznal vodítko dělal si co chtěl, že začátku jsem si říkala dobře tak ať je na volnu, ale to neslo neustále ho hlídat čekat na něj, hledat ho.teď je už na voditku a na volno jen když jsou holky někde na poli.
Lexaurin
napsal(a):
Tak to je bez komentare Proste klasika jak psala rapotacka nevychova a nesocializace se resi kastraci, ze naskakovani nesouvisi vzdy jen s pohlavnim pudem, by alespon veterinar vedet mel.To snad neni mozne aby toto byla pravda a v kolika mesicich byl kastrovan?A uz nenaskakuje?
Byl po roce až a neznackuje.

kobylatko
napsal(a):
Kobylátko, to jste tomu dala - teď bude ještě zmagořenýho vykastrovanýho havaňáka otravovat braním misky.
Co je to "žrát jako prase ?"
Pro psa je snad přirozené, že se v jídle nenimrá. Všichni mí psi žrali (a žere ) 3 minuty a hotovo. Pak si misky zkontrolují, jestli někdo něco nenechal - nenechal.
Maximálně kočce něco zbyde - fena dojí.
Ale když jednou dám misku, nebudu prudit tím, že ji zas seberu.

napsal(a):
Kobylátko, to jste tomu dala - teď bude ještě zmagořenýho vykastrovanýho havaňáka otravovat braním misky.
Co je to "žrát jako prase ?"
Pro psa je snad přirozené, že se v jídle nenimrá. Všichni mí psi žrali (a žere ) 3 minuty a hotovo. Pak si misky zkontrolují, jestli někdo něco nenechal - nenechal.
Maximálně kočce něco zbyde - fena dojí.
Ale když jednou dám misku, nebudu prudit tím, že ji zas seberu.
Přesně, nebo si to ten pes vyloží tak, že to bude chtít sežrat ještě rychleji, aby mu to panička nestihla sebrat. P.S., co já bych dala teđ za žravého psa.

A proč to řešíte, nechte ho at si žere jak chce. naše fena se v jídle nimrá jakou dobu pes to má v sobě za vteřinu, no a, vždyt je to jejich věc někteří lidé taky hltají, jiní se v jídle ňoupají a nikdo s nima nic nedělá.
Kalamita
napsal(a):
Proč nezapojíte vlastní hlavu a skáčete na takovéhle rady? Pes to pak odnese na celý život.

scylla
napsal(a):
Na nic, to bylo jen postesknutí. Někdo dá na radu veterináře, který evidentně nemá tušení o chování psů a jejich výchově, neinformuje majitele o možných následcích kastrace. Pak dá dotaz, že po kastraci pes hltá a myslí jen na žrádlo.... Už dala zadavatelka vyšetřit tu štítnou žlázu?
Já se v tomhle musím veterinářů zastat, nedělejte z nich zrůdy ( skoro ). Veterináři v mém okolí mají snad všichni svého psa. Zkuste se vžít do jejich pozice, když jim tam někdo chodí a pořád žádá něco s tím psem udělat. Tak jako si mele svou tady na diskuzi, tak si mele svou v ordinaci. Možná to, že pes hltá není ani tak tou kastrací, jako kalamitní Kalamitou a jejím vztahem k havaňákovi.
Btw : Zažila jsem v čekárně u veterináře, kde klientka řvala na sestřičku, jak si může dovolit doktor odjet do lázní, když ví, že jejich fifinka bude rodit ( v ordinaci byly dvě jiné veterinářky, z nich aspoň jedna se stejnou praxí ).

rapotacka11
napsal(a):
Mohl jí taky poradit, ať toho nenapravitelnýho "problémáka" daruje...třeba.
Měla by klid. A hlavně ten nešťastníček.....
Daruje, daruje...a koho by pak prudila ?
Mě teda opravdu není jedno jak pes žere, má žrát slušně a né tak že pomalu spolkne i mísu.Když pes hltá náháže do sebe vzduch, pak to zapije, někde na zahradě blbě skoči... cokoli a torze je na světě.Mám psy né prasata , nemá jim žrádlo kdo vzít nebo sebrat tak proč by nemohly žrát slušně ?
Kalamitě taky ne.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2999743/havansky-psik#a3001084.

kobylatko
napsal(a):
Mě teda opravdu není jedno jak pes žere, má žrát slušně a né tak že pomalu spolkne i mísu.Když pes hltá náháže do sebe vzduch, pak to zapije, někde na zahradě blbě skoči... cokoli a torze je na světě.Mám psy né prasata , nemá jim žrádlo kdo vzít nebo sebrat tak proč by nemohly žrát slušně ?
Už jsem se jednou ptala : Co je to slušně ?
Navíc si nedovedu představit, že jste psa vychovala k tomu, aby žral pomalu tím, že jste mu brala misku. Určitě bych čekala opak.
Skoro bych řekla, že jste kouzelnice, popiště blíž metodiku.
Co jí poradit jen protihltací misku, a hotovo? http://www.granule.cz/dozy-a-odmerky-na-granule/miska-slo-bowl-flower-fialova-protihltaci-miska/.

To, že pes granule nekouše, je vcelku normální. Otázka je, jestli opravdu hltá, nebo se to zadavatelce v porovnání s kavkazandama jenom zdá (pastevci mají k jídlo poněkud ležérnější přístup).
"když je bude hltat tak si zničí žaludek."
Jak si zničí žaludek?
Odpověď z jedné veterinární poradny na dotaz ohledně polykání granulí :
"...Živiny se vstřebávají v žaludku a ve střevech. Na to nemá vliv jestli, je pes kouše nebo polyká...".

joanne.s
napsal(a):
Co jí poradit jen protihltací misku, a hotovo? http://www.granule.cz/dozy-a-odmerky-na-granule/miska-slo-bowl-flower-fialova-protihltaci-miska/.
To je krásná záležitost !
A přitom mě napadá, že by se pak pes mohl krmit i z jiných plněných hraček.
Jak řikám nechápu proč bych měla mít psa co hltá, jídlo pomalu ani nekouše a div nespolkne mísu.Slušně je, vklidu se nežrat nikam nespěchat nemá proč, žrádlo třeba i kousat když už má zuby.A opravdu nechápu rejpání, chtěla poradit tak sem poradila, nic víc nic míň.To je to samé jakobyste řekla u toho vodítka jak sem psala výše že pes bude schválně táhnout aby se vůbec někam dostal.Věřte si nebo nevěřte je to vaše věc já vám to neberu .
napsal(a):
Už jsem se jednou ptala : Co je to slušně ?
Navíc si nedovedu představit, že jste psa vychovala k tomu, aby žral pomalu tím, že jste mu brala misku. Určitě bych čekala opak.
Skoro bych řekla, že jste kouzelnice, popiště blíž metodiku.
Příborem

Lexaurin
napsal(a):
Příborem
Aha, teď jen tu metodiku .
A co takhle : http://carujeme.cz/jednoducha-zahradni-hracka-pro-psy/ ( ale to vážně ).

kobylatko
napsal(a):
Jak řikám nechápu proč bych měla mít psa co hltá, jídlo pomalu ani nekouše a div nespolkne mísu.Slušně je, vklidu se nežrat nikam nespěchat nemá proč, žrádlo třeba i kousat když už má zuby.A opravdu nechápu rejpání, chtěla poradit tak sem poradila, nic víc nic míň.To je to samé jakobyste řekla u toho vodítka jak sem psala výše že pes bude schválně táhnout aby se vůbec někam dostal.Věřte si nebo nevěřte je to vaše věc já vám to neberu .
Já nerejpu, jen si to neumím představit. Dám psovi misku a abych ho donutila žrát pomalu, zas mu ji seberu ? " A ne, a ne a nedostaneš, dokud nebudeš jíst pomalu " - to musí mít přesně opačný efekt. Proto jsem chtěla blíž popsat vaši metodiku.
napsal(a):
Aha, teď jen tu metodiku .
A co takhle : http://carujeme.cz/jednoducha-zahradni-hracka-pro-psy/ ( ale to vážně ).
Super, a pes tak fixovaný na jídlo ani nebude utíkat ).
kobylatko
napsal(a):
Pes sice ma zuby ale tyto jsou určene k trhání kusu a nikoliv ke žvýkaní, pes není přežvýkavec.Pro psa je přirozené polykání velkých kusu masa ktere bud teda straví a nebo pokud jsou moc velke tak je někde v klidu vyhodi a přeskládá.Nikdy by mě nenapadlo mu do toho kecat jak jí je to jeho volba a nebudu ho u jídla stresovat jen proto že mě se to zdá neslušné-.
ivulka2
napsal(a):
Pes sice ma zuby ale tyto jsou určene k trhání kusu a nikoliv ke žvýkaní, pes není přežvýkavec.Pro psa je přirozené polykání velkých kusu masa ktere bud teda straví a nebo pokud jsou moc velke tak je někde v klidu vyhodi a přeskládá.Nikdy by mě nenapadlo mu do toho kecat jak jí je to jeho volba a nebudu ho u jídla stresovat jen proto že mě se to zdá neslušné-.
K trhání kusu jsou přední zuby, stoličkama těžko něco bude trhat.
ivulka2
napsal(a):
Ale ale, přežvýkavec, přece přežvykuje stravu pořád dokola, ne ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Pes hltá z více důvodů - nemá na žrádlo klid, nebo má pocit, že mu mezitím než se nažere něco uteče, nebo se bojí o misku nebo je to žrout, co schramstne všechno během vteřiny.
Nikdy jsem moc neřešila, jak psiska baštěj - je to jejich věc (baštěj mi ze stojanu), zda si budou granuli po granuli chroupat, nebo si nabagrujou pochroupou s sbaštěj... U mého Berňáka jsem to řešit musela, bagroval tak rychle, že byl schopný se u toho udusit. Začala jsem mu granule zalívat dvojnásobným množstvím vody než ostatním psům a až granule trochu nabobtnaj, přidám maso a rozňahňám na "vodnatou kaši s kousky" - ta se prostě hltá blbě a pes po pár krmení pochopil - že se asi moc nenabaští a začal bagrovat po troškách už v únosných mezích - nedusí se.
Takový ty blbiny, že pes, co hltá se krmí z ruky nebo se mi bere miska si myslím, že jsou úplně mimo. Braní misky - pes se bude bát o misku, bude bagrovat ještě rychleji, krmit z ruky - to je krmení na hodně dlouho. A protihltací miska - to je dobrej marketingovej tah! Spíš k ničemu než k něčemu... Už jsem viděla, jak protihltací miska psovi žrádlo úplně zhnusila a pes odmítal jíst a hledal všude možně, kde by co sežral. Nebo pes vzal misku za nejvyšší konec a obrátil si jí a sežral grancle ze země...
rapotacka11
napsal(a):
Tady to bude o něčem jiném.
Četla jste příběh toho pejska ?
Jo jo, určutě je tam vice faktorů- jednak žravost po kastraci, a jednak posedlost jídlem, které mu dává požitek a zbavuje ho stresu-jenže to funguje krátce- tedy vlastně pouze při jídle- obsedantní přejídání.

" Nebo pes vzal misku za nejvyšší konec a obrátil si jí a sežral grancle ze země..."
Chytrý pejsek !
Na Vašem případě je exemplárně vidět, jak je někdy ošidné radit. Popíšete problém, jak ho vidíte Vy. Pouze ti, co si přečtou starší diskuze, mají představu, v jakých podmínkách pejsek asi žije. Je to vlastně taková nemilovaná Popelka ( jak trefně napsala Rapotačka), kterou jste vyvdala s vaším manželem. Přistupuje k němu jako k vašim kaukazákům ( jo, ti jsou skutečně vaši, zahrnuti láskou) a ono to nefunguje. Pejsek je permanentně neurotizován a to je prapříčinou všech jeho problémů.
napsal(a):
Já se v tomhle musím veterinářů zastat, nedělejte z nich zrůdy ( skoro ). Veterináři v mém okolí mají snad všichni svého psa. Zkuste se vžít do jejich pozice, když jim tam někdo chodí a pořád žádá něco s tím psem udělat. Tak jako si mele svou tady na diskuzi, tak si mele svou v ordinaci. Možná to, že pes hltá není ani tak tou kastrací, jako kalamitní Kalamitou a jejím vztahem k havaňákovi.
Btw : Zažila jsem v čekárně u veterináře, kde klientka řvala na sestřičku, jak si může dovolit doktor odjet do lázní, když ví, že jejich fifinka bude rodit ( v ordinaci byly dvě jiné veterinářky, z nich aspoň jedna se stejnou praxí ).
O veterinářích mám své mínění podložené konkrétními zkušenosmi. Mám vynikající veterináře, kterým věřím.
Ale jsou také řezníci, kteří se neštítí kastrovat mláďata, operovat bez předoperaček a je prostě fakt, že pokud se nezajímají o psí chování a o psy mimo školu, mají ze školy tak vymyté hlavy co se tohoto týká, že jsou jako rádci v tomto ohledu velmi nebezpeční.
Pokud dobrému veterináři někdo omílá nějakou pitomost v ordinaci nebo vyžaduje úkony proti zdraví a zájmu zvířete, snaží se mu to vysvětlit a případně ho prostě vyhodí. Ne že bude nabízet kastraci jako řešení nevychovaného psa. Uvědomte si, že kus skript na o chování napsala dr. Žertová.
Já se bojím, že u některých máte pravdu. Protože nechápu veterináře, kteří vytáhnou psa z romské osady, nemocného, podvyživeného, špinavého, vykastrují a za nadšeného potlesku záchranářů píchne pendepon a hodí ho to toho bince zpátky. Nebo veterináře, který doporučí dávat psovi chemické kastrace a feně injekce proti hárání a další takové "zdraví prospěšné" zákroky. Dobrý veterinář je požehnání, ale není jich mnoho.
kobylatko
napsal(a):
Tak to potom jo .
Vy říkáte ?
Já říkám
rapotacka11
napsal(a):
Vy říkáte ?
Já říkám
To jen že už vím co myslíte .Síla teda .
scylla
napsal(a):
Já se bojím, že u některých máte pravdu. Protože nechápu veterináře, kteří vytáhnou psa z romské osady, nemocného, podvyživeného, špinavého, vykastrují a za nadšeného potlesku záchranářů píchne pendepon a hodí ho to toho bince zpátky. Nebo veterináře, který doporučí dávat psovi chemické kastrace a feně injekce proti hárání a další takové "zdraví prospěšné" zákroky. Dobrý veterinář je požehnání, ale není jich mnoho.
Je to tedy mimo téma- Ale můžete mi prosím napsat, co by jste si asi tak představovala, co by měl veterinář dělat ? ( jde mi o tu kastraci psů z romských osad ) ?
scylla
napsal(a):
Jenže toho psa z té osady netahá veterinář ale ochranáři a sluníčkáři, veterinař jen dělá svoji práci kterou po něm chcou...a dost často tyto zákroky dělají právě studenti v rámci praxe.

..."Ne že bude nabízet kastraci jako řešení nevychovaného psa."...
Ale to napsala Kalamita, že jim to vet. nabídl, či doporučil. Jste na diskuzi na Fauně, kdo nevěří je v... !