Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2015 01:31
Maju2

XXX.XXX.242.49

Ahoj všem, dost jsme váhali nad změnou granulí. Dávali jsme do teď TOTW, ale pejsek se nám drbal, nikdo z navštívených odborníků nic nenašel, testy nic neprokázaly, když jsme doma, tak se mu maximálně věnujeme, takže ani z nudy to být nemůže. Takže nás napadlo žrádlo. Koupili jsme tedy granule Essential a k tomu mám v plánu dokoupit další lososový olej. Můj dotaz zní: Složení je podle mě překvapivé oproti TOTW, ale je to možné? Kór za tak super cenu (105kč) za kilo. Dále ten lososový olej, kdo dáváte na nějaké kožní problémy, je to potom lepší? My jsme měli lososák od jiné firmy a možná jsme špatně dávali, ale žádná velká změna.
Děkuji všem za poznatky. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2015 08:30

Maju2 napsal(a):
Ahoj všem, dost jsme váhali nad změnou granulí. Dávali jsme do teď TOTW, ale pejsek se nám drbal, nikdo z navštívených odborníků nic nenašel, testy nic neprokázaly, když jsme doma, tak se mu maximálně věnujeme, takže ani z nudy to být nemůže. Takže nás napadlo žrádlo. Koupili jsme tedy granule Essential a k tomu mám v plánu dokoupit další lososový olej. Můj dotaz zní: Složení je podle mě překvapivé oproti TOTW, ale je to možné? Kór za tak super cenu (105kč) za kilo. Dále ten lososový olej, kdo dáváte na nějaké kožní problémy, je to potom lepší? My jsme měli lososák od jiné firmy a možná jsme špatně dávali, ale žádná velká změna.
Děkuji všem za poznatky. :).

Jedna moje známá, co má novofundlaňďana přešla taky na Essential a libuje si, že pes má nádhernou srst, jak vlasy A ohledně lososáku, záleží, od jaké máte firmy.

22.11.2015 09:23
noemi

XXX.XXX.64.236

Meli jsme a spokojenost. Stridame pokazde jine granule. Momentalne se nam pes drbe z bezobilnych Canidae...takze to chce zkouset.
Nic neni univerzalne skvele pro vsechny.

22.11.2015 09:28

noemi napsal(a):
Meli jsme a spokojenost. Stridame pokazde jine granule. Momentalne se nam pes drbe z bezobilnych Canidae...takze to chce zkouset.
Nic neni univerzalne skvele pro vsechny.

Z drůbežích?

22.11.2015 09:54

Maju, měla jsem Essential nautical living, estate living i staminu a vše bylo OK. Myslím si, že jsou lepší, než všemi opěvované TOTW. Na tu srst musíte dodat omega kyseliny, dále DHA a EPA. Lososový olej není až takový zázrak, jak se traduje, při dnešním chovu lososů na farmách. Já mám lososák taky, ale abych ho cpala feňule denně, tak to ne. Mám z granule.cz ten Grizzly alaska salmon. Ten levnější, bych nebrala. Zkuste si objednat na manwe.cz v eshopu, Dermacare a DHA a EPA. Konopná pasta-taky výborná věc. Dávám v době línání na jaře a super. Mohu potvrdit, z vlastní zkušenosti. Tu bych určitě vzala, je výborná na imunitní systém-skladovat v ledničce. Já používám z manwe hodně věcí, bylinný mix, drcené šípky, kelpu atd... Mám fenu na mase, granule dostane tak občas 1-2x za 14 dní. Proto dávám dost doplňků z manwe. Psíkovi taky můžete granule ochutit sardinkama v oleji, ale pozor u vašeho malého na průjem, dejte jen samotné bez oleje, jsou mastné dost a jen trochu. Na mňamku, nebo v poledne ke svačince. Já, když jsou v krámě v akci tresky, makrely, tak koupím, dávám celé. Jinak beru z Nýřan lososové bříška-je na nich plno masa a celé šproty, ty má naše taky ráda.

22.11.2015 12:27
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Z drůbežích?

Právě, že ne - z kombinace kachna s krůtou. Vím, že je tam kuřecí tuk, ale my jste toho vyzkoušeli opravdu hodně a tohle je první problém s drbáním se.

Tyhle problémy nikdy neměl.
Normálně ke granulím dostává maso - často kuřecí a vždy bez problémů.

22.11.2015 13:44
davidka

XXX.XXX.14.251

noemi napsal(a):
Právě, že ne - z kombinace kachna s krůtou. Vím, že je tam kuřecí tuk, ale my jste toho vyzkoušeli opravdu hodně a tohle je první problém s drbáním se.

Takže ano, z drůbežích. Ona kachna a krůta je totiž taky drůbež.
Zkusila bych jiné složení, třeba jehně, hovězí apod.

22.11.2015 14:04
noemi

XXX.XXX.64.236

davidka napsal(a):
Takže ano, z drůbežích. Ona kachna a krůta je totiž taky drůbež.
Zkusila bych jiné složení, třeba jehně, hovězí apod.

Jo, jasně...ale on nikdy, jak jsem psala, nesnáze tohoto rázu neměl. Proto mě udivuje, že zrovna tyto granule mu najednou dělají problém. Krůtí a kachní Wolfsblut normálně míval, takže potíž bude v něčem jiném, co je ve složení obsaženo.
No, neva - jen vím, že tyto granulky už nebudeme brát.

22.11.2015 15:18

noemi napsal(a):

Vždyť to jsou ty drůbeží, máme stejný problém.

22.11.2015 15:33
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždyť to jsou ty drůbeží, máme stejný problém.

Jo, jo - odpovídala jsem taky na příspěvek výše...že krůta, ani kachna ve Wolfsblutech nevadí ... tak třeba tam bude ještě něco jiného, co nesedí.

22.11.2015 21:06
JanulaM

XXX.XXX.49.41

Já jsem krmila TOW a sedly víc jak Essential, po nich má takovou hrubou matnou srst. Vracíme se zase k TOW. Škoda, Essential má o chlup lepší složení a krásně voní, ale psovi více jely TOW. Uvidíte, určitě je vyzkoušejte, jsou to dobré granule.

22.11.2015 21:11
marsnow

XXX.XXX.174.105

Tak to my jsme naopak přešli z totw na essential, psovi chutnají mnohem víc a srst má pořad stejně dobrou a lesklou, nejvíc se osvědčily ty rybí essential (natical myslim). Narozdil od těch totw tyhle voní mnohem víc. ale tak máme labradora a ta sní skoro vše : Teď spíš naopak koukáme co dalšího bychom mohli zkusit.

22.11.2015 21:53
JanulaM

XXX.XXX.49.41

marsnow napsal(a):
Tak to my jsme naopak přešli z totw na essential, psovi chutnají mnohem víc a srst má pořad stejně dobrou a lesklou, nejvíc se osvědčily ty rybí essential (natical myslim). Narozdil od těch totw tyhle voní mnohem víc. ale tak máme labradora a ta sní skoro vše : Teď spíš naopak koukáme co dalšího bychom mohli zkusit.

No já se fakt tomu mojemu psovi divím, má asi zvláštní chutě, ale tak může to být i solí, prý jsou TOW slanější, já nevím nezkoušela jsem. Jinak taky pořád zkouším nové druhy, až se mu přejí TOW, zkusím Wolfsblut.

22.11.2015 22:18
marsnow

XXX.XXX.174.105

Přesně ty jsem si taky nedávno vyhlídl a pak mě ještě zaujaly oven-baked tradition grainfree.

22.11.2015 22:35
AmynaLivula

XXX.XXX.148.101

Máme od essentialu granule i lososák a super :).

23.11.2015 14:30
Maju2

XXX.XXX.182.186

Díky moc všem za názory, taky se mi více líbí Essential a našemu prckovi také. Lososák je už objednaný. Zjistila jsem, že sídlo společnosti je od nás 5 km, takže super, že to máme bez poštovného. :).

7.12.2015 19:51
annie01

XXX.XXX.86.189

Krmila jsem dva roky Canine Caviarem, dokud nezačal mít problémy s dodávkami, u Pučálky začali s vlastní značkou Marp a tak jsme dva roky střídali po pytli všechny dostupné druhy Marp Holistic + kachna v řadě Natural - fence velice chutnala a velmi jí vyhovovaly velké granule, ač je to čtyřkilový small. Před čtyřmi měsíci jsem si řekla, že zkusíme zase něco nového a vybrali Essential (small adult) a nové štěně jsem na Essential begining small rovnou převedla, neboť Josera od chovatelky se mi vůbec nelíbila. Ve stejné době si máma pořídila také štěně - krmené Faraonem (předtím jsem o něm ani neslyšela). Takže jsme začali krmit tři psy Essentialem. Po oněch 4 měsících musím konstatovat, že ani jednomu nesedí. Štěňatům chutnají, starší fenka z nich není ani chutově nadšená. Ovšem všichni mají problém se stolicí. Starší fenka měkčí, mazlavější bobek. Štěňata mají průjem. Zvlášť, když zrovna méně trénujeme a tudíž dávám míň pamlsků, tak je průjem horší, neboť granule jsou méně ředěné... Kamarádka má ovšem s Essentialem dobré zkušenosti. U našich psů ze stejného důvodu propadl Orijen a Acana. Velký odpad a u mamčiny fenky průjem. Dali jsme granulím dvouměsíční zkušební lhůtu na zvyknutí, ale nic. Tudíž Acana, Orijen a nově Essential u nás ne. Vrátila jsem se k Marpu a hodlám zkusit Wolfsblut. Jejich pamlsky holky v rodině milují, tak uvidíme co granule.

7.12.2015 20:35
JanulaM

XXX.XXX.237.2

Mému psovi Essential taky úplně nesedly, sice se z nich nepo...l, ale měl horší srst a velký odpad. Taky bych chtěla zkusit Wolfsblut, protože Taste sice sedí, ale Wbl. se mi zdá kvalitnější navíc ho mám možnost koupit skoro za stejnou cenu jako Taste. No uvidím, mám strach aby sednul a chutnal. Napište pak jak jste uspěla. Já ho hodlám objednat tak za 14 dní, konktrétně řadu Blackbird.

7.12.2015 21:23
ropopi-an

XXX.XXX.231.187

Přeji hezký večer.
Já osobně jsem se s žádnou alergií ještě naštěstí nepotýkala (ani u sebe ani u psů)
Ale vím že kolikrát za takovou alergií nemusí stát zrovna nevhodná potravina.
píšete zde o potížích se srstí - kožní potíže...milé hospodyně, zapátrejte v paměti, dnes žijeme v době saponátů chemikálií ap. Neprala jste psí deky / pelech, nepoužila jste aviváž? Když pračka špatně vyždíme - kouše nás i triko...Nebo dáte na zimu psu do boudy seno, slámu - to také může dráždit kůži... mohou to být blbiny...

7.12.2015 21:43
annie01

XXX.XXX.86.189

Já se se starší fenkou potýkám s drbáním již asi 5 let. Má období kdy se drbe, pak zase ne... Podezírala jsem jehněčí, ale stejně přišlo období drbání. Zkusila jsem vynechat drůbež - ovšem měla období kdy jsem ho zase zkusila a drbání se neobjevilo, pak zase ano... Máme již druhou značku lososového oleje, kdy přidávám ráno jednu dávku do granulí. Pomalu docházím k názoru, že s tím krmení nesouvisí a naopak za tím budou hormony. Fáze drbání a klidu se celkem pravidelně střídají. Tudíž podezřívám hárání. A uvažuji o kastraci. Fenku svědění obtěžuje a to nemluvím o tom jak vypadá pudl, který se drbe hlavně nahlavě a uších...

7.12.2015 21:48
ropopi-an

XXX.XXX.231.187

annie01 napsal(a):
Já se se starší fenkou potýkám s drbáním již asi 5 let. Má období kdy se drbe, pak zase ne... Podezírala jsem jehněčí, ale stejně přišlo období drbání. Zkusila jsem vynechat drůbež - ovšem měla období kdy jsem ho zase zkusila a drbání se neobjevilo, pak zase ano... Máme již druhou značku lososového oleje, kdy přidávám ráno jednu dávku do granulí. Pomalu docházím k názoru, že s tím krmení nesouvisí a naopak za tím budou hormony. Fáze drbání a klidu se celkem pravidelně střídají. Tudíž podezřívám hárání. A uvažuji o kastraci. Fenku svědění obtěžuje a to nemluvím o tom jak vypadá pudl, který se drbe hlavně nahlavě a uších...

Možná by ještě stálo za zkoušku podávat ostropestřecový olej na pročištění -detox organismu.

7.12.2015 22:01
annie01

XXX.XXX.86.189

ropopi-an napsal(a):
Možná by ještě stálo za zkoušku podávat ostropestřecový olej na pročištění -detox organismu.

Můžu to zkusit. Do kastrace se nehrnu. Ovšem dříve o hárání fenka ani nevěděla a teď má pokaždé falešnou březost a naposledy se jí poprvé za 7 let udělalo mléko. Nejsem zastáncem kastrace zdravé feny - ať kvůli pohodlnosti nebo nějaké prevence. Podle mne moc velký zásah do hormonální rovnováhy mladé fenky. Aniž bych chtěla polidšťovat psy, tak když kolegyně z práce musela podstoupit ve třiceti letech histerektomii, tak musela brát koňské dávky hormonů jako kompenzaci a dostávala se do jakéhosi normálu více než rok. Feny se jen vykastrují a vyřešeno. Ale na druhou stranu - mamka přišla loni o Vánocích o desetiletou fenku pudla, protože po hárání jí vyletěl cukr na takové hodnoty, že ani píchání inzulinu 3x denně nepomohlo. Cukr nešel dolů a jediné co by pomohlo byla kastrace. Bohužel fenka již hodně zhubla a kastraci by prý nepřežila. I tak to dopadlo špatně...

7.12.2015 22:16
annie01

XXX.XXX.86.189

JanulaM napsal(a):
Mému psovi Essential taky úplně nesedly, sice se z nich nepo...l, ale měl horší srst a velký odpad. Taky bych chtěla zkusit Wolfsblut, protože Taste sice sedí, ale Wbl. se mi zdá kvalitnější navíc ho mám možnost koupit skoro za stejnou cenu jako Taste. No uvidím, mám strach aby sednul a chutnal. Napište pak jak jste uspěla. Já ho hodlám objednat tak za 14 dní, konktrétně řadu Blackbird.

Na Wolfsblut se mi líbí ten výběr. Až moc velký! Bůrská koza, bažant, klokan, velbloud, los... Je to maso + brambory. To je osvědčená kombinace již od Marpu. Stopové prvky ve formě chelátů jsou také fajn. Otázkou je velké množství bylinek - zda pro psa nebudou moc "kořeněné". Ale po pamlscích se mohou všechny v rodinné smečce utlouct, takže se o chutnost nebojím...

7.12.2015 22:23
JanulaM

XXX.XXX.237.2

Já myslela, že cheláty právě že nemají, koukám na wolfsblut.com, no možná jsem to přehlídla. Jinak mě se taky líbí ten výběr. Chutnat snad budou, ještě se mi nestalo, že by nesežral pytel, dříve nebo později to sežere resp. mu nic jiného nezbyde víc se bojím aby se nepo...l dost na to trpí. Třeba Acana byla katastrofa. Ale každopádně za zkoušku to stojí.

7.12.2015 22:41
annie01

XXX.XXX.86.189

JanulaM napsal(a):
Já myslela, že cheláty právě že nemají, koukám na wolfsblut.com, no možná jsem to přehlídla. Jinak mě se taky líbí ten výběr. Chutnat snad budou, ještě se mi nestalo, že by nesežral pytel, dříve nebo později to sežere resp. mu nic jiného nezbyde víc se bojím aby se nepo...l dost na to trpí. Třeba Acana byla katastrofa. Ale každopádně za zkoušku to stojí.

Koukám na Dog-gate.cz - tam mají snad kompletní nabídku a u každé receptury trochu jiný (i když jinak příkladně obsáhlý) popis, ale např. u WOLFSBLUT Hunters Pride je u stopových prvků výpis takovýto:

Stopové prvky: jodičnan vápenatý bezvodý 1,58 mg, selen (jako seleničitan sodný) 0,51 mg Železo (jako síran železnatý) 309 mg Měď (jako síran měďnatý) 41 mg, měď (chelát) 51mg, Zinek (chelát) 342 mg, Mangan (jako síran manganatý),112,5 mg, zinek (jako síran zinečnatý) 285 mg Železo (chelát) 20,5 mg.

u Black Marsh je mj. toto:

Základní složení:
Procento bílkovin: 23.00%
Procento tuku: 10.00%
Druh obilniny: neobsahuje
Zdroj živočišných bílkovin: buvol
Zdroj minerálních látek: anorganický, chelátová forma stopových prvků

atd...

Takhle na pohled se mi to moc líbí.

Acana u nás propadla - ačkoli průjem neměla (narozdíl od mamčiny fenky) výdej i 4x denně jak od bernardýna. Vůbec jsem netušila, kde to bere a přišlo mi, že fenka byla jen jako průtokový ohřívač. Protože jak by mohla něco vstřebat, když výdej byl snad větší než příjem... (a to jsem samosebou vzala v potaz nabobtnání )
Orijen dopadl stejně. Je to jeden výrobce, obdobné složení...

7.12.2015 22:45
annie01

XXX.XXX.86.189

PS: tento přístup měla fenka k Essentialu. Sežrala ho až když viděla, že opravdu nedostane nic jiného a nezbývá jí než ten pytel dojíst... Naštěstí pro ni kupuji malá balení po dvou až třech kilech. Nebo velké a rozdělím v rodinné smečce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík