Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2015 10:13
Angie1

XXX.XXX.210.101

Zdravím,
po novém roce si pojedeme pro štěndo ČSV a tak jsem se chtěla zeptat zda je tu někdo kdo se v "normálním krmení" trošku vyzná. Manwe.eu mám samozřejmě pročtené, ale zajímalo by mě víc ke štěňatům. Co jste dávali vy když bylo cca.2 měsíce staré? Kosti i vnitřnosti? Všechny druhy? Máte nějaký příklad jídelníčku krom toho z manwe? Omlouvám se za možná stupidní dotazy, ale moc by mi pomolo kdyby mi někdo rozumně odpověděl. Díky :).

23.11.2015 10:25
ropopi-an

XXX.XXX.237.79

Angie1 napsal(a):
Zdravím,
po novém roce si pojedeme pro štěndo ČSV a tak jsem se chtěla zeptat zda je tu někdo kdo se v "normálním krmení" trošku vyzná. Manwe.eu mám samozřejmě pročtené, ale zajímalo by mě víc ke štěňatům. Co jste dávali vy když bylo cca.2 měsíce staré? Kosti i vnitřnosti? Všechny druhy? Máte nějaký příklad jídelníčku krom toho z manwe? Omlouvám se za možná stupidní dotazy, ale moc by mi pomolo kdyby mi někdo rozumně odpověděl. Díky :).

Dobrý den.
A bude to štěně na mase už od chovatele a nebo budete přecházet z granulí?

23.11.2015 10:41
inusanka

XXX.XXX.98.58

Budete krmit výhradně masem a přílohami, nebo budete kombinovat dávku masovou a dávku granulí?

23.11.2015 10:44
Angie1

XXX.XXX.210.101

Chovatelka krmí granule+maso. Takže bych chtěla ze začátku krmit stejně, ale postupně přejít na maso+nějaká ta příloha. Taky nevím jak pořádně zkombinovat granule a maso, ale doufám že chovatelka pak poradí. Zatím si zjišťuju info o a jak ať jsem v obraze :).

23.11.2015 10:50
inusanka

XXX.XXX.98.58

Dvě dávky granulí a dvě dávky měkké, potom jedna granulová a dvě měkké, po půl roce jsme se ustálili na jedna a jedna. Já mám hlavní dávku maso + kosti + příloha + olej a podobné doplňky, večer potom bezobilné granule, když má hlad, tak je sní, pokud ne tak ne.

23.11.2015 11:18
ropopi-an

XXX.XXX.237.79

Angie1 napsal(a):
Chovatelka krmí granule+maso. Takže bych chtěla ze začátku krmit stejně, ale postupně přejít na maso+nějaká ta příloha. Taky nevím jak pořádně zkombinovat granule a maso, ale doufám že chovatelka pak poradí. Zatím si zjišťuju info o a jak ať jsem v obraze :).

Pokud už chovatelka "částečně" krmí i masem nebudete mít tak velký problém přechodu na čisté maso + přílohy, doplnky.
Já osobně si myslím že kombinace maso-granule není nic moc... Ale nikomu svůj názor nevnucuji.
Jde o to že trávení masa je rychlejší, zatímco granule zůstávají v žaludku o dost déle. Tato kombinace může způsobovat trávicí potíže.
První týden až bude pejsek doma krmte jako chovatelka, v dalším týdnu začněte podávat pouze libová masa a mrkev + dopńky stravy na trávení (ze začátku vše namleté, postupně podávejte maso na malé kousky, větší..atd) Vše už bez granulí.
Nepospíchejte, dejte štěněti čas na vše nové, kontrolujte stolici, pokud by pejsek dostal po něčem průjem(vyřaďte to dočasně z jídelníčku), dejte kuřecí/krůtí s rýží, až bude po průjmu zase můžete přidat něco dalšího...
Pokud bude vše v pořádku můžete začít i s vnitřnostmi nejdříve srdíčka, žaludky...poté ostatní. S kostmi nepospíchejte, začněte s kuřecími skelety (nasekané pomleté) pokud by pes hltal/neuměl by kousat musíte být opatrná v podávání kostí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík