Dobrý den,
Chci se zeptat jestli ohledně týrání pejska se mám obrátit na policii.?
V místě, kde bydlím, žije bezdomovec, který si pořídil štěně. Dnes ráno to vyvrcholilo tím, že mě vzbudilo sténání a řvaní na chodbě. Nejspíš tam spolu přespávali. Šíleně ho mlátil až jsem na něj vylítla a chudák mi vběhl do bytu a schovával se za mě. A to nemluvím o tom, že má od něj prokouslí ouško za to že se počůral. Počůrává se už strachy z něj. Dokonce ho bije i za to, že má radši sousedku, protože vrtí ocáskem. A to nemluvim o podmínkách. Bydlíme na horách takže tu mrze a je tu sních. Štěně má typ srsti bez podsady a nemá žádnej obleček na to že celý den s nim trajdá venku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Renán
napsal(a):
Zkoušela jsem nebojte.. nabízela jsem mu za něj peníze, ale nechce ho dát z ruky. Zkusím dneska policii.
Tak mu ho prostě seberte.
No nevím... Jestli ho koupíte, může na týden mít další štěně.
Na policii můžete nahlásit podezření z týrání ale ti o stejně předají na veterinární správu a jelikož se jedná o bezdomovce, bude těžko k dohledání. Ale třeba o vyjde, pravděpodobně ho dostanou na neexistující vakcinace a neplacení daně. Ale jestli to stačí na odebrání, nevím.
Za mně je nejschůdněji postup, který asi není v souladu se zákonem.Pokud je štěně na volno a dá se odvolat, jednoduše bych ho vzala. žalovat vás nejspíš nebude.
aj
napsal(a):
No nevím... Jestli ho koupíte, může na týden mít další štěně.
Na policii můžete nahlásit podezření z týrání ale ti o stejně předají na veterinární správu a jelikož se jedná o bezdomovce, bude těžko k dohledání. Ale třeba o vyjde, pravděpodobně ho dostanou na neexistující vakcinace a neplacení daně. Ale jestli to stačí na odebrání, nevím.
Za mně je nejschůdněji postup, který asi není v souladu se zákonem.Pokud je štěně na volno a dá se odvolat, jednoduše bych ho vzala. žalovat vás nejspíš nebude.
Jenže - jak píšete - za týden bude mít nové štěně. A co dál? Pořád mu v podstatě krást další a další štěňata a co potom s nimi? Tohle je asi neřešitelný problém. Nějaký bezdomovec se zřejmě už nebojí ničeho a předvolávat ho k nějakému řízení za týrání zvířat nemá cenu. Pokud se vůbec dostaví, dostane pokutu, tu nezaplatí a až bude mít exekuci, bude mu to jedno, neboť mu stejně nemají co sebrat.
Předávat to policii ani veterinární správě nemá smysl, znám následující případ. Pani X chová vêtší množství /dejme tomu dvacet/ velkých psů cca velikosti fila, někteří vyhublí, jiní s otevřenými hnisajícími ranami, slepá fena a pod ní šťeňata atd, prostě hrůza. Paní moc chutná alkohol. Sousedé ohlásili krajské veterinární správě podezření na týrání, ta to postoupila okresu a ten pověřil konkrétního veta kontrolou, pan vet nelenil, paní X zavolal, že za týden přijede na kontrolu, ať to, co nemá vidět, někam 'uklidí'. Pak věřte, že ten, kdo má jednat, bude jednat, jak má. Co dělat, poradíte?
karelcerman
napsal(a):
Předávat to policii ani veterinární správě nemá smysl, znám následující případ. Pani X chová vêtší množství /dejme tomu dvacet/ velkých psů cca velikosti fila, někteří vyhublí, jiní s otevřenými hnisajícími ranami, slepá fena a pod ní šťeňata atd, prostě hrůza. Paní moc chutná alkohol. Sousedé ohlásili krajské veterinární správě podezření na týrání, ta to postoupila okresu a ten pověřil konkrétního veta kontrolou, pan vet nelenil, paní X zavolal, že za týden přijede na kontrolu, ať to, co nemá vidět, někam 'uklidí'. Pak věřte, že ten, kdo má jednat, bude jednat, jak má. Co dělat, poradíte?
V tom případě bych doporučila opakovat nahlášení týrání a souběžně bych poslala hlášení k nadřízenému orgánu t.j. státní veterinární správě. Úplně nejlepší by bylo připojit nějaké fotky dokumentující stav zvířat.
karelcerman
napsal(a):
Tak stížnost na toho veta, pokud dokážete, že to tak bylo. Myslím, že už se nemusí ohlašovat. U kámošky byla na udání KVS druhý den a bez ohlášení ( samo vše ok).
Ohlašovat se dopředu už nemusí, ale popravdě je to někdy těžko proveditelné. Někdy se zvířata chovají v uzavřeném objektu, který ani nemusí být vedle bydliště majitele. To se pak těžko kontroluje bez předchozího kontaktování majitele.
Každopádně každé udání se prověřuje.Ovšem některá jsou neprověřitelná. ( např. večer u nás na sídlišti strašně plakal pejsek).