Krašský ovčiak - skúsenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.12.2015 19:05
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

Máte niekto skúsenosti s týmto plemenom? V čom sa podobá a v čom odlišuje od šarplaninca? Ďakujem.

Neregistrovaný uživatel

2.12.2015 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Krašákovi se říká Bonsai šarplaninec.
Lisí se akorát v tom, že je více tvárnější než je šarplaninec - tzn. nemá v sobě až takovou nenávist vůči psům svého druhu (narozdíl od šarplaninců - např. na výstavě 3 šarplaninci v kruhu je občas velký problém u krašáků víceméně bez problémů). Dále je více pro práci s člověkem - není u něj až taková samostatnost. Šarplaninec bude rád makat s člověkem, který po něm nechce blbiny - např. Šarplaninec bude rád za odměnu prolézat a přelézat překážky na agilitách, ale nikdy je nebude běhat (nemá prostě důvod, proč by měl, on bude raději hlídat člověka a pozemek, než blbnou pro něj nepochopitelně na překážkách).
Krašák je spíš pro každou srandu a agility pro člověka klidně bude i běhat.
Mám kamarádku, který se svou Krašačkou běhá Agility na téměř profiúrovni, stejně tak s ní dělá Dogdancing. Co se týče hlídání a rodiny, to mají se šarplanincem nastejno.

3.12.2015 22:08
Bonsai She-Kra

XXX.XXX.208.7

Já budu s největší pravděpodobností ta kamarádka s krašákem smajlík
Je to strašně individuální, máme psa a fenu, pes je prostě o pár centimetrů menší šarplaninec, povahově je k němu podle mne hodně hodně blízko, když se sejde v kruhu se šarplanincem - psem, bývá to zábava smajlík Fenka je mladší, drobnější a i povahově prostě jiná. Je tvárnější, ráda spolupracuje apod. Jak už bylo napsáno v předchozím příspěvku. Je to určitě dáno hodně výchovou, s fenou jsem od malička pracovala a je to znát. Nechci říkat, že pes rostl jako dříví v lese, ale oproti fence jsme s ním nedělali v podstatě nic. Myslím, že je dáno trošku, ani bych neřekla věkem, spíš generací. Když jsme byli na jaře na výstavě v zemi původu, byl velký rozdíl, když se v kruhu sešli veteráni a třeba mezitřída a nebo i třída otevřená. Veteráni si sebe všímali ne úplně přátelsky, tříletí psi o sebe nejevili zájem nebo k sobě byli přátelští. Ale všechno je především o tom, že co si uděláte, to máte.

Neregistrovaný uživatel

4.12.2015 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Ahojky, samozřejmě, že jde o tebe

Přidejte reakci

Přidat smajlík