Granule Brit Premium, nebo jiné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2015 13:54
Renán

XXX.XXX.115.6

Nekonečné téma Granule... :)
Mám dotaz ohledně krmení co vybírám. Chci krmit dobrýma granulema, ale zase aby nebyly příliš drahé jako Eukanuba, kterou jsem krmila.
Máme SAO 80kg, BOC 16kg a JTR 8kg.
Přemýšlím nad značkou Brit Premium Adult. ( velikostně podle pesanů S, M a XL)
Je to dobrá značka?

4.12.2015 14:02
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Občas krmím... Nedá se říct dobrá značka... Uspokojí, ale nenadchne. Ale moji pažravci jsou schopní sežrat všechno. Včera sežrali pomelo, včetně většiny slupky...
Jenom jedna věc - po této značce mají dost páchnoucí a mazlavé bobky. Při Brit Sport je to lepší..

4.12.2015 14:18
Ondrej967

XXX.XXX.148.130

Ja som mal Brit premium, ale teraz kŕmim psa značkou Happy dog.

4.12.2015 14:20
Renán

XXX.XXX.115.6

Chceme kvalitní granule, aby to bylo vidět i na srsti. Máme problém s matnou a s lupy. Dostaly jsme doporučení na tyto http://krmivo-psy.heureka.cz/imperial-food-energy-20-kg/.

4.12.2015 14:30
kiko967

XXX.XXX.148.130

Nám sa osvedčilo krmivo Happy dog. Veľa ľudí mi ho odporučilo, lebo boli s ním spokojní. Brit premium je lacnejšie. Môjmu psovi chutili, ale po čase mi ich nechcel.
http://krmivo-psy.heureka.cz/brit-premium-adult-l-15-kg/
http://krmivo-psy.heureka.cz/happy-dog-maxi-junior-15-kg/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2015 14:43

Renán napsal(a):
Nekonečné téma Granule... :)
Mám dotaz ohledně krmení co vybírám. Chci krmit dobrýma granulema, ale zase aby nebyly příliš drahé jako Eukanuba, kterou jsem krmila.
Máme SAO 80kg, BOC 16kg a JTR 8kg.
Přemýšlím nad značkou Brit Premium Adult. ( velikostně podle pesanů S, M a XL)
Je to dobrá značka?

Zkustej ehněčí nebo lososovou Calibru

http://www.spokojenypes.cz/alergie-na-krmivo/calibra-dog-lamb-rice-15kg?id=62018

http://www.spokojenypes.cz/alergie-na-krmivo/calibra-dog-salmon-potato-12kg-2kg-zdarma?id=66783.

4.12.2015 14:48

kiko967 napsal(a):
Nám sa osvedčilo krmivo Happy dog. Veľa ľudí mi ho odporučilo, lebo boli s ním spokojní. Brit premium je lacnejšie. Môjmu psovi chutili, ale po čase mi ich nechcel.
http://krmivo-psy.heureka.cz/brit-premium-adult-l-15-kg/
http://krmivo-psy.heureka.cz/happy-dog-maxi-junior-15-kg/.

Ale fuj, happy dog je jen hromada kukuřice, rýže a pár neidentifikovatelných drůbežích zbytků.

4.12.2015 14:57
kiko967

XXX.XXX.148.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale fuj, happy dog je jen hromada kukuřice, rýže a pár neidentifikovatelných drůbežích zbytků.

Nie každý si môže dovoliť drahé granule za 50 a viac eur. Viac ako 35 eur ( 950 Kč) za 10 kg balenie nedám. Som momentálne bez práce, takže tak. Jasne, že každý si bude obhajovať svoju značku, ktorú kupuje. Happy dog mi odporučili viacerí chovatelia na výstave. Tam som ich aj kúpil.

4.12.2015 15:00

Když kupuji Brit, tak Care. Kdysi jsem krmívala Gilpou. Koukla jsem a ta vylepšená nevypadá vůbec špatně. Přitom nezmiňovaná, opomíjená ?
http://krmeni.cz/produkt/gilpa-dog-heritage-sensitive/kategorie/gilpa-322#popis-produktu.

4.12.2015 15:05

Když kupuji Brit, tak Care. Kdysi jsem krmívala Gilpou. Koukla jsem a ta vylepšená nevypadá vůbec špatně. Přitom nezmiňovaná, opomíjená ?
http://krmeni.cz/produkt/gilpa-dog-heritage-sensitive/kategorie/gilpa-322#popis-produktu.

Podobná Calibře.

4.12.2015 15:06

kiko967 napsal(a):
Nie každý si môže dovoliť drahé granule za 50 a viac eur. Viac ako 35 eur ( 950 Kč) za 10 kg balenie nedám. Som momentálne bez práce, takže tak. Jasne, že každý si bude obhajovať svoju značku, ktorú kupuje. Happy dog mi odporučili viacerí chovatelia na výstave. Tam som ich aj kúpil.

I Calibra i Gilpa je pod 90, - za kilo (pytel 15 kg ) a aspoň je ve složení maso na 1. místě a bez kukuřice.

4.12.2015 15:09

I Calibra i Gilpa je pod 90, - za kilo (pytel 15 kg ) a aspoň je ve složení maso na 1. místě a bez kukuřice.

Přesně

4.12.2015 15:10

Bez kukuřice a pšenice.

4.12.2015 15:11

Podobná Calibře.

Mně se u Gilpy líbí to jednoduché složení. Nemusím mít v granulích borůvky, brusinky, šípky...atd.
Střídám jehněčí Brit Care, Calibru, Fitmin solut., teď přidám Gilpu.
V téhle nemají che. konzervaci BHA a BHT.

4.12.2015 16:58
Arni

XXX.XXX.111.238

Http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/noviko-animal-health/recenze/calibra-dog-adult-medium-breed/.
Zdravím chci se zeptat jestli se lze řídit hodnocením granulí na techto stránkách.

4.12.2015 16:59
conaf

XXX.XXX.25.154

Brit je výhodná koupě - za tu cenu velmi dobrá kvalita.
Happy dog - fuj!

4.12.2015 19:56

Arni napsal(a):
Http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/noviko-animal-health/recenze/calibra-dog-adult-medium-breed/.
Zdravím chci se zeptat jestli se lze řídit hodnocením granulí na techto stránkách.

Zběžně jsem na stránky koukla. Překvapilo mě, že některé poměrně oblíbené granule mají nízké ohodnocení. A pochopitelně jsou v okruzích podle počtu hvězd granule různé ceny.
Mohlo by to odpovídat, granule by měly mít na 1. místě obsahu maso ne kukuřici a obiloviny, lepší maso než produkty živočišného původu nebo moučky.
Je dobré, že je tam složení všech zmiňovaných granulí a tak můžete číst a srovnávat. A také výrobce. Kdo je patriot, může si vybrat českého výrobce.

4.12.2015 20:09
Arni

XXX.XXX.111.238

Mně to přijde celkem dobře udělané a přehledné. Známá krmiva z reklam mi přijdou jako velké sr...

4.12.2015 21:18

Arni napsal(a):
Mně to přijde celkem dobře udělané a přehledné. Známá krmiva z reklam mi přijdou jako velké sr...

Tak to je bez debat. Ale 4 hvězdy - už se dá dobře vybrat.

4.12.2015 22:42
daajs

XXX.XXX.80.101

Naše fenka jezevčíka vyrostla na Pedigree(před rokem 2000), končila na Eukanubě pro jezevčíky a ve zdraví se dožila 18let.Nebyla vybíravá.Teď krmím Brit Care a Royal Canin(bohužel i přes mé upozornění, že nechci PL, poslali vyrobený v PL), ale nikdo nemá problém, misky do čista.

4.12.2015 22:44

daajs napsal(a):
Naše fenka jezevčíka vyrostla na Pedigree(před rokem 2000), končila na Eukanubě pro jezevčíky a ve zdraví se dožila 18let.Nebyla vybíravá.Teď krmím Brit Care a Royal Canin(bohužel i přes mé upozornění, že nechci PL, poslali vyrobený v PL), ale nikdo nemá problém, misky do čista.

A proč krmíte RC? Jak se liší složení RC z Francie?

5.12.2015 12:02
daajs

XXX.XXX.80.101

A proč krmíte RC? Jak se liší složení RC z Francie?

Bylo mi doporučeno částečně RC Calm(kvůli potížím psa), tak mi přišlo přijatelnější kombinovat s RC než s úplně jiným krmivem.Ale dokončím, co mám a zůstaneme asi u Britu
Složení RC je asi stejné, ale výrobkům PL nevěřím ani těm, co nejsou k jídlu.

5.12.2015 12:19

daajs napsal(a):
Bylo mi doporučeno částečně RC Calm(kvůli potížím psa), tak mi přišlo přijatelnější kombinovat s RC než s úplně jiným krmivem.Ale dokončím, co mám a zůstaneme asi u Britu
Složení RC je asi stejné, ale výrobkům PL nevěřím ani těm, co nejsou k jídlu.

Chápu, brit care je rozhodně lepší.

cerry

6.12.2015 21:18
cerry

XXX.XXX.237.22

Granule údajně v potravinářské kvalitě Dog Lovers Gold - The Original Formula - 1 Kg za 86 Kč. Pokud je 86 Kč za 1kg moc, tak momentálně v některých e-shopech probíhá akce 13kg + 2,5kg zdarma na granule Ontario.

6.12.2015 22:30
noemi

XXX.XXX.64.236

cerry napsal(a):
Granule údajně v potravinářské kvalitě Dog Lovers Gold - The Original Formula - 1 Kg za 86 Kč. Pokud je 86 Kč za 1kg moc, tak momentálně v některých e-shopech probíhá akce 13kg + 2,5kg zdarma na granule Ontario.

S DLG máme jen ty nejlepší zkušenosti...

6.12.2015 23:22
domcaast

XXX.XXX.44.197

Neměla bych to psát, protože to složení je fakt strašné! :D Ale teď se mi vrátil po dvou letech pes - můj první odchov. Nádherná srst, TOP kondice a krmený byl Happy dog Sportive Nevěřila jsem vlastním očím. A není to poprvé, co jsem slyšela o tom, že na téhle značce jsou psi ve skvělé kondici.

7.12.2015 07:49
koňadra

XXX.XXX.230.226

domcaast napsal(a):
Neměla bych to psát, protože to složení je fakt strašné! :D Ale teď se mi vrátil po dvou letech pes - můj první odchov. Nádherná srst, TOP kondice a krmený byl Happy dog Sportive Nevěřila jsem vlastním očím. A není to poprvé, co jsem slyšela o tom, že na téhle značce jsou psi ve skvělé kondici.

Může mě někdo říkat co chce, ale já krmim HD léta (občas i maso) a také si neztěžuji. Všechno je to marketing, každý výrobce vychvaluje to svoje, lžou všichni. Pro mně je důležité jak pes vypadá a co z něj padá. Občas mám "záchvat" koupit něco lepšího, ale nenašla jsem nic, co by vyhovovalo všem psům jako HD. A když na něm vyrostl i "obřík", na výstavách V1-V2, tak asi není co řešit.

7.12.2015 13:34
JanulaM

XXX.XXX.237.2

domcaast napsal(a):

Tak ono se to asi neprojeví hned, ale třeba za 5-10 let, rakovina apod. Takové krmení opravdu není pro psa vhodné. Navíc to stojí i dost peněz, za ty prachy se dá koupit o mnoho lepší krmení, už i ten Brit je kvalitnější.

7.12.2015 13:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dobrý poměr kvalita a cena je u Profine. Není to žádná hitparáda, ale slušné granule za super cenu.

7.12.2015 13:51
Arni

XXX.XXX.34.246

Http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/vafo-praha/recenze/profine-adult-chicken-potatoes/
Opravdu nic moc hodnoceni. . Krmím teď fokker ale to bude asi stejné. Vzal sem je na doporučení známého co dělá pejsky leta. Nevim.

7.12.2015 13:57
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Arni: ano jsou jen průměrné. Ale za ty peníze nic lepšího není.

Doporučila bych raději Orijen, Acanu, Go, Now, Artemis. Ale cena za kilo už je úplně jinde.

7.12.2015 14:21
Arni

XXX.XXX.34.246

No právě to studuji, vzal sem jen na zkoušku asi se vrátím k Taste of tam je cena přijatelná,.

8.12.2015 13:38
kllarka95

XXX.XXX.163.157

Brit je pro mě taková ta střední cesta granulí, taky jsem s nima krmila čivavku. Nicméně jsme přešli na značku Winner Plus adult mini, za mě super granule a jsou to první granule, do kterých se pustí s chutí bez přidání nějaké konzervy, nebo kapsičky.
Cenově jsou Brity levnější o nějakou + - 150kč za 3kg, záleží kde granule koupíte

Eva.Kol

8.12.2015 23:30
Eva.Kol

XXX.XXX.167.111

Dobrý den, ke mě se teď dostaly tyto granule http://www.heapco.cz/chovatelske-potreby/krmeni-pro-psy/nutrican-adult-large-pro-dospele-psy-velkych-plemen-15kg.html.. dostala jsem je od kamarádky která přišla o psa a měla je nakoupené do zásoby. Doteď sem právě krmila svého německého ovčáka granulemi premium Brit a nevím které z nich jsou lepší. Co si o těchto myslíte ? Děkuji za názor.

9.12.2015 06:33
Arni

XXX.XXX.34.45

Eva.Kol napsal(a):
Dobrý den, ke mě se teď dostaly tyto granule http://www.heapco.cz/chovatelske-potreby/krmeni-pro-psy/nutrican-adult-large-pro-dospele-psy-velkych-plemen-15kg.html.. dostala jsem je od kamarádky která přišla o psa a měla je nakoupené do zásoby. Doteď sem právě krmila svého německého ovčáka granulemi premium Brit a nevím které z nich jsou lepší. Co si o těchto myslíte ? Děkuji za názor.

Zdravím díval jsem se na složení krmiva obou značek a jejich hodnocení asi to vyjde na stejno. Brit má průměrné hodnocení a to druhé má kontroverzní složky jako je kukuřice a pšenice. Teď krmím granulemi co obsahují také kukuřici ale bez obilovin. O kukuřici se tu vedli polemiky názory jsou různé. Info jsem čerpal na psikrmivoradce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík