Chcem sa opýtať. naša fenka má na bruchu nádor. jeden už raz mala, ktorý sme jej dali odstrániť bol vo veľkosti orecha, ale teraz má ďalší, ktorý jej narástol v priebehu necelého mesiaca do veľkosti menšej lopty až tak že si nemôže ľahnúť. už sme objednaní na operáciu, ale na internete sme sa dočítali, že rýchlo rastúce nádory sú najhoršie pretože metastázuju a že takým psíkom už väčšinou nie je pomoci a musia sa dať utratiť. je to pravda?
Uživatel s deaktivovaným účtem

hudos00781
napsal(a):
Chcem sa opýtať. naša fenka má na bruchu nádor. jeden už raz mala, ktorý sme jej dali odstrániť bol vo veľkosti orecha, ale teraz má ďalší, ktorý jej narástol v priebehu necelého mesiaca do veľkosti menšej lopty až tak že si nemôže ľahnúť. už sme objednaní na operáciu, ale na internete sme sa dočítali, že rýchlo rastúce nádory sú najhoršie pretože metastázuju a že takým psíkom už väčšinou nie je pomoci a musia sa dať utratiť. je to pravda?
Rychle rostoucí nádory bývají zhoubné.
Ale jestli si ten pes nemůže lehnout, tak alternativou operace je stejně eutanazie.

Po operaci může klidně ještě nějakou dobu v pohodě žít. Jak dlouho, to vám nikdo neřekne, křišťálovou kouli nemáme a na nějaký odhad jste udal příliš málo informací.
Dobrý den.To je mi líto, ale z mojí zkušenosti další operace nejspíš nepomůže.Měla jsem zl.retrívra a měl nádor na hrudi.Nechala jsem jej operovat a měli jsme radost, že je všechno v pořádku, ale nebylo.Zhruba do dvou měsíců mu to začalo růst znova a to obrovskou rychlostí.Veter.mi další operaci nedoporučoval protože by to bylo ještě horší.Pejsek s tím žil ještě deset měsíců, ale pak už jsem na něm viděla, že se trápí tak jsem jej s těžkým srdcem nechala uspat.Myslím, že kdybych jej před tím nedala na operaci vůbec tak by tady možná ještě byl.Jak se to jednou otevře tak už to prostě jede.Přeji Vám a vašemu pejskovi jen to nejlepší.
Malá Nelča dnes bojuje o život... Nechutenství, zvracení, apatie... stíny na žaludku a u slinivky, nádor na mléčné žláze, a začíná žloutenka. Dnes navečer budou další výsledky krve, pak ji asi dovezu ze špitálu, nechám usnout v jejích oblíbených peřinách, a její oblíbené poloze... a ráno dostane poslední injekci.. Pokud se teda nestane zázrak..
Roniček
napsal(a):
Chudinka, držím pěsti at se stane zázrak.Naděje umírá poslední, bojujte.Pokud se zázrak nestane tak přeji hodně sil, je to moc těžké období.
Když ji partnerka před osmi rokama brala z útulku, tak jí říkali, že už je stará a na jedno oko slepá..
Teď je teda slepá úplně, hluchá, ale pořád měla velkou chuť do života...
Krize přišla ze dne na den.
Hodonak
napsal(a):
Malá Nelča dnes bojuje o život... Nechutenství, zvracení, apatie... stíny na žaludku a u slinivky, nádor na mléčné žláze, a začíná žloutenka. Dnes navečer budou další výsledky krve, pak ji asi dovezu ze špitálu, nechám usnout v jejích oblíbených peřinách, a její oblíbené poloze... a ráno dostane poslední injekci.. Pokud se teda nestane zázrak..
Netrapte ji a nechte jí důstojně odejít. Každému z nás se to stalo, i vícekrát. Je to smutné, ale tak to v životě chodí.
inusanka
napsal(a):
Netrapte ji a nechte jí důstojně odejít. Každému z nás se to stalo, i vícekrát. Je to smutné, ale tak to v životě chodí.
Proto píšu, že ji asi dovezu domů... Ona je teď na klinice, už několik dní. A je tam zaměstnaná dcera, jako veterinářka. Takže čekám na její poslední slovo. Pokud bude reálná šance jí život o nějaký měsíc prodloužit, udělám to. Pokud ne, usne ve svých oblíbených peřinách, v teple domova.

Hodonak
napsal(a):
Ač bych řekla, že jinak jsem udatná slovanská žena...slzy se mi teď derou do očí (na zvířectvo jsem cíťa), asi mi nezbývá než vám přát, aby Nelinka odešla co nejklidněji a vám čas zahojil bolest na duši co nejdříve

Hodonak
napsal(a):
Bohužel, Nelča je na konečné... Krevní testy katastrofa...
Hodně sil.
Nám odešla naše milovaná rotvajlerka Dorotka minulý týden 3.12. Za tři měsíce by jí bylo 13 let. Také jsme si moc přáli, aby odešla ve spánku nebo aby mohla být uspána na svém pelíšku.
Minulý rok v říjnu jí byl náhodně objeven nádor dna slezině. Vzhledem k věku jsme nenechali operovant i přes doporučení veterinářů. Dávali jí 3 měsíce. Vyhledala jsem homeopata
p. Jiřičku a věřím, že díky jeho péči Dorunka s námi byla víc jak rok.
Její stav se začal zhoršovat posledních 14 dní, dostala 2 infúze a jakoby zas ožila.Krevní testy vypadaly lépe než před měsícem. Dokonce ten osudný den si sama prodloužila procházku až k sousedům, kde žebrala piškoty.
Na veterině nám dali kontakt na PET MEDIC, kteří inzerují, že přijedou do 5-20 min.
Nepřijeli, prý to stihnou až tak za hodinu, podle příznaků se jedná o masivní krvácení do břicha, nádor nejspíš praskl a máme jet na nejbližší veterinu. Zkoušela jsem volat i jinam, nikdo neměl čas. Museli jsme odvézt naší holčičku k veterináři, lékařka přišla do auta a naše štěstíčko mi usnulo v náručí. Strašně mě bolí, že nemohla odejít bezbolestně a v klidu doma, že jsme ji museli stresovat přenosem do auta a rychlou jízdou a její trápení trvalo mnohem déle než bylo nutné.
Všude je teď ticho a prázdno, jen bolesti je plno.
Přeju hodně sil a vaši holčičce klidný odchod.
Hodonak
napsal(a):
Proto píšu, že ji asi dovezu domů... Ona je teď na klinice, už několik dní. A je tam zaměstnaná dcera, jako veterinářka. Takže čekám na její poslední slovo. Pokud bude reálná šance jí život o nějaký měsíc prodloužit, udělám to. Pokud ne, usne ve svých oblíbených peřinách, v teple domova.
Hodoňáku držím vám palce ať to s drsňáčkem Nellinkou zvládnete - a je krásné, že ji necháte usnout v jejím norovacím doupěti v peřinách - dojalo mě to.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Hodonak
napsal(a):
Tak Nelča strávila poklidnou noc, přitulená mezi náma, a ráno se doslova smála, jak ji dcera šimrala na bříšku... ani si nevšimla, jak jí přitom do kanyly něco stříkla..
Byla bych vděčná za to, že mohla usnout doma v peřinách. My museli uspat přímo na RTG stole, nepřežila by nejspíš cestu domů, natož do rána. Navíc vím, že nerozhodnout se hned, ráno bych domů veterinářku asi těžko pouštěla. Když pominu noc, kterou bych prořvala, že to ráno musím udělat...
Až pomine bolest, stesk, lítost a vztek, usoudíte sama, že nic lepšího jste udělat nemohla.Není nad to jim dopřát důstojný odchod bez bolesti a trápení.
Přeju hodně sil