Může jít o zánět ďásní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2015 19:12
Petra63

XXX.XXX.220.7

Ahoj,
fenečka za deset dní bude mít pět měsíců zrovna přezubuje. Hraje si, žere, okusuje vše je v normálu. Ale začalo jí zapáchat z tlamy. Prvně jen trochu, říkali jsme si že něco sežrala. Jenže dneska je to zápach horší. Do tlamičky jsem se jí dívala, má fialové fleky na dásních, ale ne v okolí zubu spíš víc nahoře. Zoubky má bílé, nemá kolem nich krev nic. Myslíte že se jedná o zánět?
Pokud ano, na internetu jsem četla, že se má pusa vyplachovat peroxidem vodíku, ale jestli se má peroxid ředit nebo ne, už jsem nikde nenašla. Dá se ještě něco dělat. K veterináři se dostaneme až tak za týden, dva z důvodu jeho vzdálenosti a ordinační doby a naší pracovní doby. Do té doby bych chtěla štěněti, alespoň nějak pomoct.

7.12.2015 20:21
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Každému přezubujícímu štěněti páchne z huby, Je to rozkládající se krev v dírách po vypadnutých mlíčňácích.

Btw. sehnala bych si bližšího veterináře. Co když si třeba zlomí nohu nebo způsobí tržnou ránu? Taky budete čekat dva týdny?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2015 21:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Http://www.lekarna.cz/peroxid-vodiku-3-coo-1x100ml-3-roztok-k-zev-uziti/#popis
Sice se k vyplachování úst 3% roztok může používat, ale nesmí se polykat. U štěněte bych ho nepoužívala, dala bych přednost bylinkám ( řepík, heřmánek, hřebíček ).

8.12.2015 08:03
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Je úplně normální, že přezubujícím tvorům smrdí z huby (nejen psům). Jak je psáno výše, důvodem je rozhkládající se krev. Vyplachování je nesmysl! jak zaručíte, že pes použitý roztok vyplivne? (O neředěném peroxidu vůbec neuvažujte! jde o velmi silné oxidační činidlo, které může způsobit velmi závažná poleptání.) není třeba nic ošetřovat, stačí vydržet pár týdnů a je po problému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík