berry2013

XXX.XXX.236.1
Chtěl bych se zeptat jestli fenka která má dva roky může mít štěňata a jestli je může mít s psem který je o trochu větší jak ona.Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud teprve plánujete, tak není pravdou, že fena musí mít jednou za život štěňata. Jestliže už je po nějaké nehodě, ideálně jít na kastraci + potrat. No a jestli dojde k porodu, tak doufám, že je jako normální chovatelé před udáním načipujete a registrujete, aby nemusela do útulku a mohli jste se o ně postarat, kdyby to neklaplo s novými majiteli. Ohledně velikosti záleží na tom, co znamená "trochu větší". Ale samozřejmě mohou nastat i další komplikace.
berry2013

XXX.XXX.236.1
Moje fenka je kříženec kokršpaněla a pražského krysaříka. Brácha si přeje aby měla příští rok štěňata. Chce aby štěňata měla s kámošovým psem co je kříženec staforda. O štěňata by jsme se dobře staraly a pak by jsme se pokusily najít nové majitele pro štěňátka. Dvě štěňátka by jsme si chtěly nechat.

berry2013
napsal(a):
Moje fenka je kříženec kokršpaněla a pražského krysaříka. Brácha si přeje aby měla příští rok štěňata. Chce aby štěňata měla s kámošovým psem co je kříženec staforda. O štěňata by jsme se dobře staraly a pak by jsme se pokusily najít nové majitele pro štěňátka. Dvě štěňátka by jsme si chtěly nechat.
Kříženec krysaříka a kříženec staforda, to není "trošku větší" ale fajn recept na úhyn štěňat i s matkou.
berry2013
napsal(a):
Vaše fenka a brácha si přeje? Za svého psa jste zodpovědná Vy a i za ta štěňata která se vám může a nemusí povést rozdat a polovina vám zůstane. Máte kapacitu a finance na to, starat se třeba o další tři psy? A nebo co bude vypadat zpočátku jako, do dobrých rukou" skončí útulkem, jako většina kříženců. Zkuste uvažovat i tímto směrem, než uděláte podobnou plánovanou kravinu...
Je to marný, je to marný, je to marný! Štěňata prostě budou a budou to nejspíš zrůdičky, protože co hezkého může vylézt ze dvou kříženců tak rozdílných plemen? Jasně, štěňátka jsou hezká všechna, ale za rok už tak hezky většinou nevypadají. Dvě si možná nechají a ten zbytek? Rozdají zadarmo, aby se toho vůbec zbavili, a to budou potencionálně další neudatelní obyvatelé útulků, protože lidi nemají zájem o to, co má v krvi staforda, pitbula apod. No, ale já myslím, že zadavatelka se tím jedním vrhem "vyléčí" z produkce štěňat, protože zřejmě ani nemá představu co bude, když bude porod s komplikacemi a nakonec dá třeba za císaře 5 tisíc, potom ji budou další peníze stát očkování, odčervení, strava... Jestli chtějí mít doma další podvraťáky, tak by udělala lépe, kdyby se dalších ujala z útulku - rozhodně ji to bude stát mnohem méně peněz a nervů a ještě udělá dobrý skutek.
Ale jinak si myslím, že tento dotaz je jen zase nějaká provokace.
berry2013
napsal(a):
To ale nemyslíte vážně ne?Vám tohle přijde normální, chudák fena, proč takovéhle psy vůbec křížit? ideálně fenu vykastrovat než riskovat tohle, navíc co pak se štěnatama, ono pak tolik zájemců nebude
berry2013
napsal(a):
To doufáte, že budete mít třeba 8 krásných stafordů s ušima a srstí kokra o velikosti krysaříka v barvách kdovíkoho?
POKUSILI byste se najít nové majitele?
A co když nové majitele nenajdete a vaše štěňata nebude chtít nikdo ani zadarmo?
berry2013

XXX.XXX.236.1
Pokusili by jsme se najít nové majitele. A kdyby je nikdo nechtěl tak by jsme si je nechaly. Máme rodinný dům s velikou zahradou. Ale nevím jestli to je riskantní aby měla štěňata se stafordem. Veterinářka nám říkala aby jsme ji zavedli za chovným psem aby měla štěňata. Protože hárá na zimu tak se to její hárání prej posune na jaro. A v zimě s ní máme jezdit na očkování.
ALE CO MĚ FAKT ZAJÍMÁ JE TO JESTLI TO JE NEBO NENÍ RISKANTNÍ. ZKUSÍM SE ZEPTAT VETERINÁŘKY.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
berry2013
napsal(a):
Pokusili by jsme se najít nové majitele. A kdyby je nikdo nechtěl tak by jsme si je nechaly. Máme rodinný dům s velikou zahradou. Ale nevím jestli to je riskantní aby měla štěňata se stafordem. Veterinářka nám říkala aby jsme ji zavedli za chovným psem aby měla štěňata. Protože hárá na zimu tak se to její hárání prej posune na jaro. A v zimě s ní máme jezdit na očkování.
ALE CO MĚ FAKT ZAJÍMÁ JE TO JESTLI TO JE NEBO NENÍ RISKANTNÍ. ZKUSÍM SE ZEPTAT VETERINÁŘKY.
Ano je to riskantní!
A veterinářka je s prominutím neskutečná BÚÚÚ, pokud Vám toto poradila...
Vořecha vodit za chovným psem, už tohle je hovězina...
Spíš nechtě fenu vykastrovat, ať se vyhnete pyometře... A na štěňata zapomeňte, vořechů jsou plné útulky a NIKDO o ně nestojí...

berry2013
napsal(a):
Je to velmi riskantní, fenečka je moc malá, nemusí přežít porod ani štěňata.
berry2013

XXX.XXX.236.1
berry2013

XXX.XXX.236.1
berry2013
napsal(a):
Bylo by riskantní kdyby měla štěňata s čivavou nebo s bišonkem?
to je docela malá, kolik váží. nechápu co vás to napadlo chtít od ní štěnata, doufam že počítáte i s možností že fena umře při porodu a už vidim jak se zájemci pohrnou, to bude klasický kříženec , ale nemyslim si že jich porodí hodně je hodně malá a tohle by risknul jen blázen
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
berry2013
napsal(a):
Fenečka vypadá takto.
Prosim tě, vysvětli mi, proč potřebuješ množit další vořechy o které NIKDO nestojí?
berry2013

XXX.XXX.236.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosim tě, vysvětli mi, proč potřebuješ množit další vořechy o které NIKDO nestojí?
Mi oně stojíme plánujeme si dvě nebo tři štěňata nechat.
berry2013

XXX.XXX.236.1
Markéta80
napsal(a):
to je docela malá, kolik váží. nechápu co vás to napadlo chtít od ní štěnata, doufam že počítáte i s možností že fena umře při porodu a už vidim jak se zájemci pohrnou, to bude klasický kříženec , ale nemyslim si že jich porodí hodně je hodně malá a tohle by risknul jen blázen
Ano je sice malá ale furt je větší než bišonek, čivava nebo pražský krysařík. Myslím že žádná hrozba nemůže být když je větší než ty malý zakrslí plemena. Za pár dní s ní jedeme na veterinu tak se na to taky zeptám.
berry2013

XXX.XXX.236.1
berry2013
napsal(a):
Ano je sice malá ale furt je větší než bišonek, čivava nebo pražský krysařík. Myslím že žádná hrozba nemůže být když je větší než ty malý zakrslí plemena. Za pár dní s ní jedeme na veterinu tak se na to taky zeptám.
*tak se na to zeptám tam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
berry2013
napsal(a):
Jasně, takže tě prosím, zeptej se maminky, kde je nejbližší psí útulek, vem maminku za ručičku a jděte se tam podívat!
Ať vidíš kolik psů tam je, ať vidíš kolik vořechů všelijakých možných i nemožných něcojakoplemen tam je...
Hlavně ať víš, kde tvý vořeši skončí... když je tak strašně nutně chcete...
berry2013

XXX.XXX.236.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně, takže tě prosím, zeptej se maminky, kde je nejbližší psí útulek, vem maminku za ručičku a jděte se tam podívat!
Ať vidíš kolik psů tam je, ať vidíš kolik vořechů všelijakých možných i nemožných něcojakoplemen tam je...
Hlavně ať víš, kde tvý vořeši skončí... když je tak strašně nutně chcete...
Je mi 23. Tak nevím proč bych se měl ptát matky? Když o tom ani neví.
berry2013
napsal(a):
A proč? V čem je fenka tak výjimečná?!? A dle čeho proboha vybíráš psa? Vždyť to je výčet plemen, že by jeden vyrostl...
A co ostatní štěňata? Narodit se může klidně 6-8? Co ta? Najdete jim nové domovy - hm, hezká myšlenka, když je všude mraky kříženců... asi všichni čekají zrovna na ty vaše...
Uvědomujete si, že už samotná výchova 2-3 štěňat bude dost náročná? Máte čas cvičit s každým zvlášť? Nebo budete mít nevychovanou smečku vořechů?
Mám voříšky ráda, máme i 2 z útulku doma, ale v životě by mě nenapadlo je dál množit. Z jakého důvodu? Ono je v útulícch málo pejsků, abyste šli a vybrali si nového psa tam? A neohrožovali tím fenu?
Proč budete připouštět kříženou fenu? Z jakého důvodu? Pokud chcete další dva až tři psy, proč je nezachráníte z útulku? Vaše fena (stejně jako každá jiná) štěňata mít nemusí, nepotřebuje je a nijak po nich netouží.
Tak pokud fena porod přežije nechte si alespoň dvě feny a psa ať máte každý rok další krásný kříženečky. Zahradu máte velkou tak hurá do toho (To je jen vtip. Doufám, že to fakt neuděláte).
Jak můžete kříženou fenu krýt chovným psem? "Chovný" pes je čistokrevný pes, který má průkaz původu a splnil určité podmínky (např. výstavu, zdravotní vyšetření, povahový test, zkoušky) a poté může mít štěňata JEN s "chovnou" fenou stejného plemene s rodokmenem. Né s fenou bez rodokmenu nebo dokonce s kříženkou.
Jak to myslíte že se po vrhu posune hárání na jaro když teď fena hárá v zimě. Fena může odchovat vrh a další hárání může být zase v zimě. Vám vadí že hárá v zimě? Tak ji raději vykastrujte.

berry2013
napsal(a):
Co na to říkají rodiče? Ti vám to dovolili? Postarají se o štěňata? Budou je živit? Budou po nich uklízet? Nechají je odčervit, naočkovat, načipovat?
Zjevně nejsi svéprávný...
rapotacka11
napsal(a):
Markéta 80
Však to taky bude blázen nebo nějaká čtrnáctka...
Obávam se že to myslí vážně, to je jako bych ted vymyslela že fnku jorka, sotva 2kg zkřížim s basetem . naštěstí nejsem magor a ač s PP množit jí nechci, výstavy neřešíme takže by měla štěnata bez PP a tm páde bych se dostala na stranu těch co odsuzuji. Navíc nikde neni zaručeno že by měla jen jednu fenku co bych si nechala, když už tak za pár let si koupíme ještě jednu fenku , zatim nám stačí tahle, i vet teda říkal že je hodně povedená i povahově ale když neni čas na výstavy tak chov neplánuji, ani bych ty pidi štěnata neměla kde schovat před dětma ale křížit křížence? až se smíchají ty různé povahy, vzhledově to asi bude taky hříčka přírody , a vet blbec místo aby spíš doporučil akstraci než řešit chovného psa
berry2013

XXX.XXX.236.1
Arni
napsal(a):
Berry je klukn ne?
Když jsme pro ni hledali jméno našlo nám to berry (bobulka). To jméno bylo v jménech pro psi i pro feny.
23? Tak to je teda pecka!Docela bych čekala že lidé v tomto věku už budou mít trochu rozumu, ale jak tak koukám tak se asi pletu.K čemu po ní potřebujete štěnda? a to ještě 3 či kolik ? Co s tím zbytkem? Děláte jakoby vořechů a psů tak celkově bylo jako šafránu.Proč si nezajdete pro tři voříšky do útulku když máte takovou potřebu mít stádo psů?Doufám v to, že jestli tuhle blbost uskutečníte, necháte fenu i případná štěnda co si necháte vykastrovat aby se to nemnožilo mezi sebou dál.
berry2013
napsal(a):
Je mi 23. Tak nevím proč bych se měl ptát matky? Když o tom ani neví.
Mě je taky 23, tak vás prosím, zapojte hlavu, v tomhle věku už to přeci jde a zjišťujte informace. Píše vám to tady spousta lidí, prosím prosím zamyslete se nad tím, proč vám všichni píšou, ať to neděláte.
Momentálně máme doma v dočasné péči chudáka pejska, co ho majitel na stará kolena hodil do útulku. Chcete aby se tohle stalo štěňatum, která plánujete vytvořit? Z těch plemen, co jste vyjmenovala, to si ani neumim představit, jak to bude vypadat. On si ty štěňata někdo veme, pač štěňátka jsou všechna miloučká, jenže tak půlka z nich až odrostou pujdou rovnou do útulku. Jestli toužíte po nějakém štěňátku, stačí mrknout na téměř jakýkoliv útulek, nějaké tam mít v nabídce budou. Nemusíte kvůli tomu krýt vaší fenečku, ač je třeba pěkná a má dobrou povahu, tak takových psů je mraky!
Opravdu nedělejte další smutné pejsky, není to potřeba, naopak je to vysoce nežádoucí :(.
Tady máte jasný příklad toho, že psů je všude mraky - copak asi bude s těmi 6 volnými?... https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2651413/daruji-stenata-krizencu/.
lavacca
napsal(a):
Tady máte jasný příklad toho, že psů je všude mraky - copak asi bude s těmi 6 volnými?... https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2651413/daruji-stenata-krizencu/.
A to smekám před jejich majitelem... že se je aspoň takto snaží udat, že je prostě nehodí do krabice a nehodí v noci přes plot útulku...
berry2013
napsal(a):
Takže byste si nechali třeba 8 krásných štěňátek, třeba 6 fenek a 2 pejsky na jedné zahradě? A oni by se v dospělosti asi nepářili a neměli by další a další krásná štěňátka, pro které byste se pokusili najít nové majitele. A kdyby se to nepovedlo, zase byste si je nechali?
Zamyslete se, jestli je to reálné.
Dokážete vysvětlit proč chcete nakrýt kokrXkrysaříka stafordemXněco? Má to nějaký důvod? Proč vůbec chcete aby Vaše fenka kokrkrysaříka měla štěňátka? Co je na ní tak zvláštního, že je tak nutné ji rozmnožit? Protože to chce bratr? Kolik mu je?
Hodonak
napsal(a):
A to smekám před jejich majitelem... že se je aspoň takto snaží udat, že je prostě nehodí do krabice a nehodí v noci přes plot útulku...
No, ono není jisté, že to nakonec nedopadne tak, že skončí v útulku... ale jo, uznávám, že jim aspoň sám hledá domov a nechal je naočkovat. Jiní je vyhodí neočkované a 5-6 týdnů staré... bohužel.