Štěňata jsme přivezli na granulích a pokračovali jsme, i když jsme je převedli na kvalitnější. Ale neustálé průjmy, měnili jsme a hledali, co jim bude chutnat, po čem nebudou průjmovat. Po víc jak dvou letech mi ruply nervy a po peripetiích, kdy nechtěli ale syrové vzít do huby jsem začala ovařovat a to dělám dodnes. Průjmy se vyřešili a mne mrzelo, že jsem to neudělala hned od začátku, možná by mi pes předčasně neumřel. Kdoví. Granule mají pořád, jako snídani, ale víceméně jen zobnou, na chuť, mají je jako mlsku. Tedy měli, teď už jen jeden...
Co se granulí týče...nikdo mne nepřesvědčí, že je to pro psa zdravé a normální stravování. Obrovský nárůst rakoviny a alergií bude u psů mít stejný důvod, jako u lidí...jelikož se většina lidí stravuje stejně pitomě - mne občas nevyjímaje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Krmím obojím
Mám 2 psy a štěně.
Štěňata jsou u mě do rtg na granulích, po té přidávám maso...
Oba dospěláci (spíš dospělák a senior) jsou na granulích a mase.
Někdo dává přílohu k masu zeleninu a kdo ví co všechno, já granule...
Takhle to dělám již léta a jsem s tím spokojená a psiska také.
Co se týče samotného barfu, štěně barfovat si netroufnu (nejsem výživář), takhel mu raději nasypu granule, kde vim, že dostane všechno co má v poměrech, které potřebuje.
Barf jako takový je pro mě časově nevýhodný. Než všechno člověk psům nakoupí (nesnášim nákupy - navíc musí člověk trochu myslet dopředu, což také není moje parketa - jsem ráda, když vymyslim oběd na druhej den), naváží, připravý, je pro mě zbytečný čas, který raději využiji jinak...
Ale samozřejmě, nikoho neodsuzuji za to jak krmí, někdo chce jen granule, někdo vaří, někdo barfuje, za mě, ať každý dělá jak umí, ale ať krmí kvalitně a tak, aby to vyhovovalo jeho zvířectvu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky se přidám, čuba je momentálně na mase, a tak to i zůstane.
Jako náctiletá jsem svému prvnímu a druhému psu vařila maso + zeleninu, poté jsem se na nějaký čas cca 3 roky nechala zblbnout reklamou a všudepřítomnou masaží o vyhodě a kvalitách granclí.
Potom, když už jsem získala nějaké povědomí o výživě, o různých způsobech krmení, o značkách ap. Jsem usoudila že pro psa nejlepší a nejpřirozenější je syrové maso a přílohy tedy Barf. Načetla jsem několik knih, čláknů v časopisech, pátrala na internetu, no a poté se do toho pustila.
Masem (barfem) krmím už cca 10 let. Jsem spokojená a mí pesani také. Odchovala jsem na barfu i štěńátka a vše v pořádku. Také jsem se stejně jako Wulfina trochu bála u štěňátek, ale nakonec jsem do toho šla a nelituji!
Granule moji pesani znají, pro všechny případy... ale maso je hlavní!

ropopi-an
napsal(a):
Jako náctiletá jsem svému prvnímu a druhému psu vařila maso + zeleninu, poté jsem se na nějaký čas cca 3 roky nechala zblbnout reklamou a všudepřítomnou masaží o vyhodě a kvalitách granclí.
Potom, když už jsem získala nějaké povědomí o výživě, o různých způsobech krmení, o značkách ap. Jsem usoudila že pro psa nejlepší a nejpřirozenější je syrové maso a přílohy tedy Barf. Načetla jsem několik knih, čláknů v časopisech, pátrala na internetu, no a poté se do toho pustila.
Masem (barfem) krmím už cca 10 let. Jsem spokojená a mí pesani také. Odchovala jsem na barfu i štěńátka a vše v pořádku. Také jsem se stejně jako Wulfina trochu bála u štěňátek, ale nakonec jsem do toho šla a nelituji!
Já taky tak, do roku a půl vyrostla moje fena na Orijenu + maso, a pak jsem se začala o výživu zajímat více a vlastně ze dne na den, jsme přešli na maso úplně, a už jsme zůstali. Ze začátku jsem měla z toho hlavu, jak škopek, co a jak přidávat atd., ale už bych neměnila. Musela jsem koupit i nový mrazák, abych měla feňule kam maso uskladnit, do našeho jsme se všichni nevešli. Granule mám taky doma v zásobě, ale ty dostane tak 1-3x za 14 dní, když krmí manžel, ten se nechce patlat v mase. Na mase je fena mnohem šťastnější a lépe prospívá, tak snad se dožije ve zdraví, co nejdéle, při dnešní přešlechtěnosti plemen.
Když jsem měla prvního psa, granule u nás nebyly dostupné
Takže jsem se naučila vařit maso(syrové nechtěl) Tenkrát byly prodejny nutky, nebo na jatkách a ani v normálním řeznictví mě nezruinovalo psovi koupit třeba dršťky.
Takže v krmení masem pokračuji i u svých dalších psů.
Granule ale také používám jako snadnou přílohu, když neuvařím vločky nebo rýži.
Takže vlastně krmím obojí

ropopi-an
napsal(a):
Ropopi-an, ty vlkošeďáčci na foto jsou vaše zvířata? Moc hezký, jestli se ve zdraví dožiju, tak můj příští N.O. bude z prac. linie vlkošeďák.

ropopi-an
napsal(a):
Ano obě jsou mé.. Ta veká dnes 5ti letá ta malá 4tetá. plus mám 5ti měsíčního roš´táka.
Jé, tak to vám závidím, musí být doma veselo, já mám jen jednu a to exterieračku, ale taky je to rošťák, zatím je zdravá( to je pro mě prvořadé), byly jí v srpnu 4 roky. Přeju hezké vánoce.

ropopi-an
napsal(a):
Tak to máte pravdu, veselo opravdu mám
Vám také přeji Krásné a Veselé Vánoce - a všem zde diskutujícím také.
Díky, vám všem tady také přeji vše nej do Nového roku

Hlavní jídla kvalitní monoproteinové granule, mimo stálý přísun ovoce a zeleniny, sušené maso na pamlsky. Při sušení masa (svalovina - kachna, krůta, sem tam hovězí) se odřeže třetina vč. tučného, což vyjde na dvě dávky syrového týdně. Pes je spokojen a nikdy s tím neměl žádný problém. Pokud lze považovat paroží za kost, krouhá denně.
aha

XXX.XXX.41.2
Často se kdekoli dočítám, že by se toto nemělo míchat spolu, např. kvůli tomu, že se různě dlouhou dobu tráví granule a maso.. když máme doma masový den, tak ten den vynechávám zase granule.
A nebojíte toho, že když vyloženě nebarfujete a dáváme hafanovi převážně maso a pár granulí k tomu, že mu budou chybět nějaké další látky / minerály..? Chtěla bych taky přejít převážně na maso, ale právě tohoto se bojím a k barfování mám podobný postoj jako wulfina.
Taky přeji krásné Vánoce Vám i Vašim čtyřnohým
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
"Monoproteinové" granule neexistují...
Granule obsahují VŽDY rostlinný protein a živočišný - tedy nemůžou být monoproteinové (což je takovej blbej nepřesněj výraz)...
Ale máš na mysli granule co obsahují pouze jeden živočišný protein (tedy v celým pytli granulí je pouze a jen jeden druh masa - např. Kuře jak maso, tak i tuk).
aha - ten žblebt s rozličným trávením, zase nevím kdo vypustil do života, ale jak už tu bylo jinde zmiňováno několikrát...nic se netráví stejně dlouho! Netráví se stejně dlouho maso, zelenina, příloha, ba ani jejich jednotlivé složky, tedy jinak se tráví tuky, bílkoviny, různé druhy cukrů. Zbytečné se nad tímhle vůbec pozastavovat...
aha
napsal(a):
Často se kdekoli dočítám, že by se toto nemělo míchat spolu, např. kvůli tomu, že se různě dlouhou dobu tráví granule a maso.. když máme doma masový den, tak ten den vynechávám zase granule.
A nebojíte toho, že když vyloženě nebarfujete a dáváme hafanovi převážně maso a pár granulí k tomu, že mu budou chybět nějaké další látky / minerály..? Chtěla bych taky přejít převážně na maso, ale právě tohoto se bojím a k barfování mám podobný postoj jako wulfina.
Taky přeji krásné Vánoce Vám i Vašim čtyřnohým
Já to míchám už spoustu let a žádné problémy psi nemají. Odchovala jsem takhle i několik vrhů. Začínám masem, granule začnu podávat později, aby štěňata byla zvyklá, kdyby noví majitelé chtěli krmit jen granulemi.
Když jsem začínala, tak granule nebyly, krmilo se masem, pak jsem postupně přidávala granule, pár let jsem kvůli nedostatku času krmila jen granulemi a teď jsem se zase vrátila ke kombinování, ale převažuje maso. Pokud se krmí kvalitními granulemi, tak na psech nevidím rozdíl. Ať jsou krmeni jakkoliv, tak všichni prospívají výborně.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Monoproteinové" granule neexistují...
Granule obsahují VŽDY rostlinný protein a živočišný - tedy nemůžou být monoproteinové (což je takovej blbej nepřesněj výraz)...
Ale máš na mysli granule co obsahují pouze jeden živočišný protein (tedy v celým pytli granulí je pouze a jen jeden druh masa - např. Kuře jak maso, tak i tuk).
Ok, "monomasové".
Ale musím uznat, že tyhle granule srovnaly trávení skvěle, pes už nemá problém ani z toho, co šlohne a normálně by to nikdy nedostal. Jednodušší receptury se mi celkově líbí víc, teď má na prostřídání podobné složení - kachnu se špetkou pstruha a taky paráda. Žádné průjmové přechody, škrundání nebo pšoukání.
Krmíme hlavně masem + když se zapomene vyndat, apod. tak mají granule. To je tak 2-3x do měsíce. Sem tam dostanou i vařené maso, vajíčko, tvaroh, vařenou zeleninu, apod. Sem tam na dávku masa nasypu trochu sypaných vitamínů / kvasnic/ mořské řasy, ale to je tak 1x do týdne /zn., když si vzpomenu). :)
Štěňata máme na mase + jako jednu dávku krmení mají většinou granule, aby byla zvyklá i na to už odmala, ale co si budem povídat- maso je maso a to jim chutná nejvíc. :) A krmíme už takto roky, nikdy žádný problém. Všichni zdraví jak řípy.
napsal(a):
Ok, "monomasové".
Ale musím uznat, že tyhle granule srovnaly trávení skvěle, pes už nemá problém ani z toho, co šlohne a normálně by to nikdy nedostal. Jednodušší receptury se mi celkově líbí víc, teď má na prostřídání podobné složení - kachnu se špetkou pstruha a taky paráda. Žádné průjmové přechody, škrundání nebo pšoukání.
Mohla byste prozradit znacku?

Dobré ceny
http://eshop.goodvenison.cz/zverinove-orezy.
napsal(a):
Dobré ceny
http://eshop.goodvenison.cz/zverinove-orezy.
Wau - super, díky za odkaz.

noemi
napsal(a):
Wau - super, díky za odkaz.
NZ
milka000

XXX.XXX.97.97
Davam to i to. Nemuzu davat jenom maso protoze by ho pak neocenila a nemuzu davat jenom granule protoze neobsahuji tolik kolagenu a vlakniny jako maso. Ja a moje rodinka radi pozorujeme kdys se nas pes cpe..jednou jsem mu dala berani plice a koule...to jste meli videt!

Lexaurin
napsal(a):
Mohla byste prozradit znacku?
Marp Holistic jehně a Barking Heads Quackers. :).
Nevím kam to hodit, ale nechce se mi zakládat nové téma...jen takový postřeh a povzdech. Jak už jsem zmiňovala všude 100x, měla jsem psy na granulích tuším skoro do tří let, ale přes neustálé zkoušení pořád průjmovali, tak jsem začala s masem. Syrové ani za nic, tak jsem ovařovala. I tak rozhodně k miskám nadšeně nelítali a teď, když nám odešel berňák, samojed bojkotuje už maso skoro úplně. Měl rád alespoň kosti, ale nikoliv masité. Jak tam bylo o něco víc masa, tak kost vyplivnul a vyloženě od ní utekl. Vařeným krmí muž k večeři. Teď mi hlásí, že už nemám ani zkoušet vařit, že už ho prostě nezvládá donutit, kdežto když zachrastí miskou s granulema, pes hned letí a futruje. Závěr: panička prostě neumí vařit Do teďka jsem si o sobě myslela, že vařit zrovna umím dost dobře, ale pes má jiný názor. Asi je to úplně zcestné, vzhledem k jeho celoživotní nechuti k syrovému masu, ale ještě asi zkusím nabídnout jen syrové + nějakou spařenou zeleninu. Nebo...máte někdo nápad, co s ním? Po smrti Berrynka jsem se zapřísáhla, že granulema už krmit nikdy nebudu - postupně je úplně zruším. Ale samík má asi jiný názor

lesnížínka
napsal(a):
Nevím kam to hodit, ale nechce se mi zakládat nové téma...jen takový postřeh a povzdech. Jak už jsem zmiňovala všude 100x, měla jsem psy na granulích tuším skoro do tří let, ale přes neustálé zkoušení pořád průjmovali, tak jsem začala s masem. Syrové ani za nic, tak jsem ovařovala. I tak rozhodně k miskám nadšeně nelítali a teď, když nám odešel berňák, samojed bojkotuje už maso skoro úplně. Měl rád alespoň kosti, ale nikoliv masité. Jak tam bylo o něco víc masa, tak kost vyplivnul a vyloženě od ní utekl. Vařeným krmí muž k večeři. Teď mi hlásí, že už nemám ani zkoušet vařit, že už ho prostě nezvládá donutit, kdežto když zachrastí miskou s granulema, pes hned letí a futruje. Závěr: panička prostě neumí vařit Do teďka jsem si o sobě myslela, že vařit zrovna umím dost dobře, ale pes má jiný názor. Asi je to úplně zcestné, vzhledem k jeho celoživotní nechuti k syrovému masu, ale ještě asi zkusím nabídnout jen syrové + nějakou spařenou zeleninu. Nebo...máte někdo nápad, co s ním? Po smrti Berrynka jsem se zapřísáhla, že granulema už krmit nikdy nebudu - postupně je úplně zruším. Ale samík má asi jiný názor
Zkuste zeleninovo-masové polévky se zavářkou, v tom maso na kostky a sem tam nějaká kost.
lesnížínka
napsal(a):
Já to tu uz take resila.Jedna moje fenka rok frfnala maso, nevzala si ani z ruky, jen cuchla a zhnusene se odvratila, uz jsem se bala, ze je nemocna, varila jsem ji vyvary, ty pila, a pak jsem ji dala vybrat-misku granuli a misku masa. Dala prednost granulim! Ja si vydedukovala, ze toto plemeno, jak pisi, je geneticky nastavene na chudou stravu a masa uz mela pokrk .Tak jsem zacala krmit granulemi ktere zalivam silnym vyvarem s kouskem jehneciho tuku a pochutnavaji si vsichni tri .Po teto pauze uz je ochotna maso do tlamy vzit, tak ma jednu davku masicka a vecer granule s vyvarem
nexxi
napsal(a):
A co zkusit dávat psovi pangamin - pivovarské kvasinice - podpořit chuť k jídlu. i lidi jsou po béčku žraví.. mě stačí pár dní po sobě bkomplex a bez krupičné kaše neexistuje jediný den
Pangamin jsme kdysi dávali na klíšťata. Pár dní ho jakž tak vzali, pak už ho nechtěli. On nemá rád nic moc aromatického, třeba ani aromatické sýry: Romadur, tvarůžky, nivu, ale ani brie...maximálně eidam. Vývar na granule dávat nechci, to se mi nelíbí. On ta jídla právě jako vývary měl. Jenže pak zase maximálně vypil ten vývar a maso zase nechal. Když jsem muži říkala, ať tam tedy nedává žádnou tu, vodu", řekl mi, že to už ho nedonutí sníst vůbec nic. A já právě chci, aby jedl to maso. Zkusím začít kuřecím, to mu poslední dobou chutnalo(když ho Berry musel na dietu) přesto, že do té doby by syrové kuřecí nevzal do huby. Ale nesmí tam být kůže, to nechce vůbec, i z křídel ji musím alespoň větší část ořezat. Když jsem jednou zkusila, že dám s kůží a nevšimne si toho...kousnul a zhnuseně odešel.
Moje minulá fena Pangamin milovala - dostávala denně dvě tablety, brala to z ruky jako pamlsky. No, vlastně...jelikož jsem sklerotik, možná jich bylo i víc.
To mi připomnělo veselou historku, kterou mi vyprávěl kolega v práci - jeho tchýně (už v pokročilém věku) měla ovčačku Britu. Rodina se podivovala, co že Brita poslední dobou tak tloustne. Pak zjistili, že babička vidí prázdnou misku, zamyslí se: "Žrala Brita nebo nežrala?" a jelikož neví, pro jistotu radši nasype granule
Takhle to bylo u nás s Pangaminem.
lesnížínka
napsal(a):
Pangamin jsme kdysi dávali na klíšťata. Pár dní ho jakž tak vzali, pak už ho nechtěli. On nemá rád nic moc aromatického, třeba ani aromatické sýry: Romadur, tvarůžky, nivu, ale ani brie...maximálně eidam. Vývar na granule dávat nechci, to se mi nelíbí. On ta jídla právě jako vývary měl. Jenže pak zase maximálně vypil ten vývar a maso zase nechal. Když jsem muži říkala, ať tam tedy nedává žádnou tu, vodu", řekl mi, že to už ho nedonutí sníst vůbec nic. A já právě chci, aby jedl to maso. Zkusím začít kuřecím, to mu poslední dobou chutnalo(když ho Berry musel na dietu) přesto, že do té doby by syrové kuřecí nevzal do huby. Ale nesmí tam být kůže, to nechce vůbec, i z křídel ji musím alespoň větší část ořezat. Když jsem jednou zkusila, že dám s kůží a nevšimne si toho...kousnul a zhnuseně odešel.
Znamy myslivec tvrdil, ze granule byt zalite maji neb nejhorsi na zaludek pry je, kdyz se nacpe suchymi granulemi a ty absorbuji veskere zaludecni stavy do sebe, hm zajimava myslenka.
On ta jídla právě jako vývary měl. Jenže pak zase maximálně vypil ten vývar a maso zase nechal. Když jsem muži říkala, ať tam tedy nedává žádnou tu, vodu", řekl mi, že to už ho nedonutí sníst vůbec nic. A já právě chci, aby jedl to maso.
Určitě i vývar prospívá. Pořád lepší než jen samé granule.
Zkoušela jste i maso králičí, kachní, játra, ryby?
Lexaurin
napsal(a):
Znamy myslivec tvrdil, ze granule byt zalite maji neb nejhorsi na zaludek pry je, kdyz se nacpe suchymi granulemi a ty absorbuji veskere zaludecni stavy do sebe, hm zajimava myslenka.
Ono je hlavně o tom, že zalité granule nabobtnají už v misce. a tu vodu k bobtnání sajou z vývaru. pokud dáme suché granule, tak do těch rozměrů nabobtnají až psovi v břiše a proto pes tak děsně pije.
nexxi
napsal(a):
Ono je hlavně o tom, že zalité granule nabobtnají už v misce. a tu vodu k bobtnání sajou z vývaru. pokud dáme suché granule, tak do těch rozměrů nabobtnají až psovi v břiše a proto pes tak děsně pije.
Štourač ve sve poradne psal, ze u zalitych granuli hrozi mene riziko torze, protoze se pes nenachlemta vody.

lesnížínka
napsal(a):
Teda, lesnížínko, ( koukám jako blázen, cit. z chalupářů, pan Hlinomaz- on dnes není guláš, ale je, ale pán má žlučník), ne vážně, já teda jsem se s tím, že pes nežere maso, ještě nesetkala. Měla jsem za život více psů, už nejsem nejmladší. U nás je to naopak, když dám občas feňule granule a to je musí mít vlhké a ochucené, čumí, jak by volovi nadloubal. Nemáte to se svým psíkem lehké.Moje naopak se těší na každé jídlo kde je maso, teď v zimě, když to nesu a je to zalitý ještě teplým vývarem, zavoní to, ta se může zbláznit, miska do 2 minut vyluxovaná.
napsal(a):
Teda, lesnížínko, ( koukám jako blázen, cit. z chalupářů, pan Hlinomaz- on dnes není guláš, ale je, ale pán má žlučník), ne vážně, já teda jsem se s tím, že pes nežere maso, ještě nesetkala. Měla jsem za život více psů, už nejsem nejmladší. U nás je to naopak, když dám občas feňule granule a to je musí mít vlhké a ochucené, čumí, jak by volovi nadloubal. Nemáte to se svým psíkem lehké.Moje naopak se těší na každé jídlo kde je maso, teď v zimě, když to nesu a je to zalitý ještě teplým vývarem, zavoní to, ta se může zbláznit, miska do 2 minut vyluxovaná.
S granulema je to samo i u nás .Včera jsem psovi namočila asi tak hrstku granclí k masu a čuměla jsem že je sežral .
napsal(a):
Ty namočené jsme zkoušeli ještě, když byli mladí a nimrali a nimrali. K namočeným se ani nepřiblížili. Teď je to to samé. Muž říká: jak mu to mám vnutit, jak má poznat, že je to i dobré, když on odmítne k té misce vstát a jít čichnout. Tak jdu k němu, cpu mu to před nos, ať milostivě jde a nic. A přitom to voní tak, že bych to sám sežral...Ještě, když byl v létě druhý pes nemocný a přestával žrát, tak jsem jim normálně upekla celé kuře, aby bylo voňavé(na másle) a jedli. My nad ním slintali, muž říká: ty...nesežerem ho radši sami? (nebylo osolené ) No a co myslíte nimra naše...nežral Prostě jak nemá svůj den, nehne s ním nic. Bohužel teď, jestli tím, jak Berry není, to celkem vygradovalo
napsal(a):
Když jsem poprvý donesla domů syrové maso, dvě kuřecí křidýlka.. tak jsem je umyla a ukázala fenuli.. začla natahovat krk jako když jde hodit šavli.. tvářila se, že velebnosti, jdu blejt.. a ještě do mě štouchala a vodila mě k barelu s granulema že jako jídlo máme přece támhle!
Já krmím masem.. ze začátku jsem kupovala drahé lepší granule, ale nezdálo se mi to jako přirozená strava, chtěla jsem pro psa to nejlepší. Zapojila jsem rozum a skončila u masa.. teď mám psů hromadu a všichni baští syrové maso+(kosti), sem tam k tomu přidám zeleninu nebo třeba lososový olej. V sezóně pangamin, když je potřeba tak kloubní výživu. To je celé.. Nakonec to dopadlo i tak, že pracuji ve "výrobně" masa pro psy, tak by bylo docela ironické, kdybych krmila granulema
Co se psů týče, jsou ve velké fyzické aktivitě, dobré kondici a šibalství na duchu jim taktéž nechybí

"já teda jsem se s tím, že pes nežere maso, ještě nesetkala"
ne že by absolutně nežral maso, ale můj pes coby štěně nežravé - maso ne, vývar či cokoliv do granulí ne, teprve když jsem přestala dělat blbosti a cokoliv mu do těch granulí přidávat (samozřejmě i značka granulí se hledala), tak začal normálně žrát a celý svůj zdravý život byl naprosto spolehlivý žrout. Občas měl období snídaně vařené (syrové blee), ale to období vždy sám ukončil odmítáním masa.
A jak píše lesnížínka - ačkoliv jsou třeba syrečky propagované jako zaručená psí pochoutka, tak pro něj fuuuj!
Tak hlásím posun Včera jsme byli na pořádném výšlapu, cca 12km. Po návratu dostal Pribiňáka(ten po velkém výletu vždycky dostávají) Na večeři jsem pokusně rozmrazila hrtany, které jsem měla nasáčkované ještě z dob, kdy se u nás vařilo, nikdo nebyl nemocný... Muž mu to na večeři dal. Syrové. Pochopitelně nechtěl, tak mu přinesl druhou misku s granulema. Sežral polovinu granulí a pak celou misku toho masa. Doma se smál, že ho vždycky musí, nakopnout" těma granulema a pak možná sežere všechno. No, uvidíme
lesnížínka
napsal(a):
Ty namočené jsme zkoušeli ještě, když byli mladí a nimrali a nimrali. K namočeným se ani nepřiblížili. Teď je to to samé. Muž říká: jak mu to mám vnutit, jak má poznat, že je to i dobré, když on odmítne k té misce vstát a jít čichnout. Tak jdu k němu, cpu mu to před nos, ať milostivě jde a nic. A přitom to voní tak, že bych to sám sežral...Ještě, když byl v létě druhý pes nemocný a přestával žrát, tak jsem jim normálně upekla celé kuře, aby bylo voňavé(na másle) a jedli. My nad ním slintali, muž říká: ty...nesežerem ho radši sami? (nebylo osolené ) No a co myslíte nimra naše...nežral Prostě jak nemá svůj den, nehne s ním nic. Bohužel teď, jestli tím, jak Berry není, to celkem vygradovalo
Mám totálního nežravce, pastevce, chce jen granule a to ještě ty svoje a jen tak aby se neřeklo. Zkusila jsem starou radu a přidávám pár kapek maggi - vyluxuje celou misku a to dokonce i vařené maso s rýží ve vývaru. Zkuste, uškodit malým množstvím nemůžete. Hezky to voní.
conie
napsal(a):
Mám totálního nežravce, pastevce, chce jen granule a to ještě ty svoje a jen tak aby se neřeklo. Zkusila jsem starou radu a přidávám pár kapek maggi - vyluxuje celou misku a to dokonce i vařené maso s rýží ve vývaru. Zkuste, uškodit malým množstvím nemůžete. Hezky to voní.
Mám to stejně, a proto docela čučím že dva dny za sebou sežral maso s namočenýma granulema, ale namočenýma jen tak aby "vybledly".Když vařím maso tak ke konci k němu přidám buď těstoviny nebo rýži.Když dělám těstoviny samotné tak přidám kousek masoxu.A voní to fakt hezky že bych mu to sežrala i já .
conie
napsal(a):
Jak jste psala, tahle přírodní plemena asi nikdy nějak žravá nikdy nebudou, mají asi jiné nastavení. O to víc mne prostě udivuje, že dá přednost granulím. Já jim dávala do vývaru trochu té natural vegety. Nejsem si jistá, jestli to ale nevoní jen nám...nenažraným lidem
Kobroor - je pěkně zmlsanej - to bych řekla o psu, který nechce granule a trvá třeba jen na kapsičkách či konzervách nebo masíčku. Pes, co nesežere pečené kuře je nevím co On prostě pořád musí u jídla dělat nějaké ofrky. Ráno dostal kuřecí křídla, ty má rád, ale dnes je nesežral, leží tam(asi čeká, až přijde sousedovic feňule a sežere je ) Ale to bych pochopila, včera toho sežral na něj až obdivuhodně moc