Kolik si uložit na veterinu atd.?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonymv

20.12.2015 17:06
Anonymv

XXX.XXX.59.54

Přemýšlím nad koupí psa a jelikož nechci nic zanedbat, kolik peněz si dát stranou na veterinu a podobné výdaje, kdyby došlo k nějakému vážnému problému a byla by nutná operace? Dejme tomu, že by to byl pes kolem 20 - 30 kg?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Anonymv napsal(a):
Přemýšlím nad koupí psa a jelikož nechci nic zanedbat, kolik peněz si dát stranou na veterinu a podobné výdaje, kdyby došlo k nějakému vážnému problému a byla by nutná operace? Dejme tomu, že by to byl pes kolem 20 - 30 kg?

Ideál je tak 25 - 30 tis. - to je cena operace torze žaludku, nebo zlomené nohy.

20.12.2015 17:13
Clayton

XXX.XXX.104.9

My máme 20 tis.Když feně selhávaly orgány, dostala transfuzi a celá sranda vyšla na 27 tis.i s hospitalizací.

20.12.2015 17:13
davidka

XXX.XXX.14.251

To je těžké takto napsat. Např.operace torze vás může přijít klidně na 50 tisíc, nemocí a těžkých úrazů je spousta a ceny jsou odlišné nejen od závažnosti samotného problému, ale i od jednotlivých veterinárních ordinací.
Já bych doporučila dát bokem cca 10 tisíc a postupně si přišetřit, kdyby něco. Bohužel teď je drahé všechno, i zdánlivá banalita může s rozpočtem pěkně zamávat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2015 17:18

Já mám na psa 100 000 Kč, na které nesáhnu, i kdyby "na chleba nebylo". Součást plánu a příprav ještě dlouho před pořízením. :).

20.12.2015 17:32
manbea

XXX.XXX.18.54

Já měla 15 000, - k odběru psa a pak jsem mu každý měsíc uložila do "jeho" krabičky 300 - 500, - Kč, jak to vyšlo. Očkování a odčervování jsem platila rovnou z peněženky a protože jsme měli štěstí a první větší veterinární výdaje (7 000, -) jsme měli až v jeho čtvrtém roce života, vůbec to finančně nebolelo. Ono se to nezdá, ale za ty roky se našetří relativně slušná suma, takže výdaje na starého psa, které určitě přijdou budou "skousnutelnější".

20.12.2015 17:38
manbea

XXX.XXX.18.54

A ještě doplním - záleží také na tom, do jakého plemene půjdete, např. známá si koupila šarpeje a do roka nechali na veterině skoro 80 000, - Kč a prý nebyli výjímka, já třeba měla ohaře a do 12 let jsme veterinu potřebovali jen na očkování a odčervení, jinak byl zdravý jak řípa.

20.12.2015 17:48
aneleh

XXX.XXX.128.47

My máme už smečku a máme odloženo 15 000, -Kč na psa na průser... To proto, že jich máme víc a nepředpokládáme ( i když se strašná náhoda samozřejmě může stát), že se něco stane více psům najednou... Přesto ale bohužel se nám už stalo, že dva psi ze smečky byli otráveni a náklady na léčení se vyšplhaly na cca 40 tis.
Nicméně pro jednoho psa bych počítala mít určitě 20 000, -Kč a čím víc, tím samozřejmě líp. Ale dvacka už leccos dokáže spravit a to co bude navíc už se dá sehnat nebo dát z výplaty...

20.12.2015 17:54

manbea napsal(a):
A ještě doplním - záleží také na tom, do jakého plemene půjdete, např. známá si koupila šarpeje a do roka nechali na veterině skoro 80 000, - Kč a prý nebyli výjímka, já třeba měla ohaře a do 12 let jsme veterinu potřebovali jen na očkování a odčervení, jinak byl zdravý jak řípa.

Jj, s tím nutno taky počítat. I proto jsem si vybrala plemeno, které je relativně zdravé, bezúdržbové a dlouhověké. Navíc se snažím problémům předcházet - kvalitní strava, pravidelná koprologie, každodenní čištění zubů... Časem chci najet na preventivní prohlídky - krev, moč. Radši nic nepodcenit, než pak finančně krvácet u vet, když nepočítám trápení psa a ty nervy.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

manbea napsal(a):

Co mám známý s molossama (cane corso, boerboel, kanáry), tak tam není ani 50 tis za veterinu žádná částka - v tomto na plemeni opravdu zálezí hodně.

pajajs

20.12.2015 18:00
pajajs

XXX.XXX.143.14

Je strašná škoda, že neexistují slušné pojišťovny na zvířata.. A když už nějaká je, tak má 80% zranění nehrazena...

Neregistrovaný uživatel

20.12.2015 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

pajajs napsal(a):
Je strašná škoda, že neexistují slušné pojišťovny na zvířata.. A když už nějaká je, tak má 80% zranění nehrazena...

To neumím posoudit, protože s pojištěním léčebných výloh zkušenost nemám, ale na druhou stranu - dovedete si představit jak vysoké by muselo být pojistné, aby se to těm pojišťovnám vyplatilo, zvlášť když u některých predisponovaných plemen není ani 100 tis za operace žádný problém? Bývalá kolegyně má třeba cane corso, a ten má operovaný obě kolena i kyčle + později prodělal torzi - ten pes ji jen na veterině stál skoro 150 000!

20.12.2015 19:03
awake

XXX.XXX.115.136

Nikdy jsem neměla našetřeno nic navíc. Při celkovém počtu 9 psů (cca.3 - 35kg) jsem se vždy u velkých psů vešla do 10ti tisíc. Např. torze nás stála u psa 30kg něco málo přes 8000kč, zánět dělohy a kastrace 30kg feny cca.6000 kč. Manžel platil před cca.12ti lety za velkého psa 24 000 za zlomenou nohu.

20.12.2015 19:36
LájošM

XXX.XXX.14.251

awake napsal(a):
Nikdy jsem neměla našetřeno nic navíc. Při celkovém počtu 9 psů (cca.3 - 35kg) jsem se vždy u velkých psů vešla do 10ti tisíc. Např. torze nás stála u psa 30kg něco málo přes 8000kč, zánět dělohy a kastrace 30kg feny cca.6000 kč. Manžel platil před cca.12ti lety za velkého psa 24 000 za zlomenou nohu.

Ono záleží na městě a veterině. Třeba o operaci torze za 8 tisíc bych si u nás mohla nechat jen zdát. Kamarádka bydlí v malém městě a já nestačím zírat, jak jsou tam ty ceny odlišné. Já dám mém okolí v Praze minimálně 3x tolik co ona. A zrovna u torze nebo zánětu dělohy by mi ani moc nepomohlo, kdybych měla někde dál vyhlídnutou kvalitní veterinu levnější, protože když jde o minuty...
Ale u případů, kdy nejde o čas, doporučuji si veterináře vytipovat předem co do kvality, tak i cen. Ne vždy nejdražší veterinář je i ten nejlepší.

21.12.2015 06:06

Nemám našetřeno nic, nikdy sem neměla. Takové to běžné ošetření sem vždycky zaplatila normálně z peněženky a kdyby se stalo něco vážnějšího tak půjčka v bance to jistí smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 07:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Nevím sice, jak to chodí s půjčkama v bance, ale vzhledem k tomu, že si můj pes zvládl komplikovaně zlomit nohu v neděli ve 22 h., a další měl torzi v pondělí nad ránem, tak nevím, kde bych ty prachy sehnala, kdybych je v tu chvíli neměla - takto flexibilní asi žádná banka není, a pes s torzí nevydrží čekat na úřrední hodiny a vyřízení půjčky...

21.12.2015 07:56
aha

XXX.XXX.41.2

Taky tedy nemám našetřeno nic, ale vzhledem k tomu, že má malá piraňa si zvládla během roku života propíchnout čumák a zlomit packu (obojí vyšlo cca na 15 000), tak jsem zkusila pojištění. Zatím ho mám na rok s tím, že se uvidí, ale zákonný schválnosti funguji dokonale, takže se jí teď (naštěstí) určitě nic nestane.

21.12.2015 07:59

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím sice, jak to chodí s půjčkama v bance, ale vzhledem k tomu, že si můj pes zvládl komplikovaně zlomit nohu v neděli ve 22 h., a další měl torzi v pondělí nad ránem, tak nevím, kde bych ty prachy sehnala, kdybych je v tu chvíli neměla - takto flexibilní asi žádná banka není, a pes s torzí nevydrží čekat na úřrední hodiny a vyřízení půjčky...

Existuje taky něco jako faktura, nemusíte platit hned.20 000 po kapsách stejně nenosím a když se něco stane skočím do auta a jedu, placení řeším až potom.

21.12.2015 08:01
Prestige

XXX.XXX.71.69

Tak já nemám uloženo konkrétně na psy "nic", ale když je potřeba tak sáhnu do všeobecných rezerv, jinak mám psa pojištěného a už jsem využila a díky bohu za to. Většinou se pojištění vztahuje na akutní případy, chce si to přečíst podmínky pojištění a potom popřemýšlet jestli do toho jít nebo ne. Pak je hodně důležité, jaké plemeno si budete pořizovat a zjistit si, jaké může mít zdravotní problémy a podle toho si naplánovat jakou částku odložit bokem.

21.12.2015 08:08
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Jak tak čtu ty částky, které jste dali za své psy, asi jsem měl v nose, že jsem dceru deset let držel na studiích veteriny, a teď to mám jenom za cenu spotřebovaného materiálu!

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Existuje taky něco jako faktura, nemusíte platit hned.20 000 po kapsách stejně nenosím a když se něco stane skočím do auta a jedu, placení řeším až potom.

U nás na fakturu neoperují - VŽDY chtějí minimálně zálohu hned (u torze třeba 12 tis), a podepsat papír o předběžné částce za operaci, s tím, že se zavazujete zaplatit, i když pes nepřežije, jinak psa prostě operovat nebudou.

21.12.2015 09:11

U nás na fakturu neoperují - VŽDY chtějí minimálně zálohu hned (u torze třeba 12 tis), a podepsat papír o předběžné částce za operaci, s tím, že se zavazujete zaplatit, i když pes nepřežije, jinak psa prostě operovat nebudou.

Znám svého veta tolik let že ví že mu ty peníze vždycky dám.

21.12.2015 09:28
mgtka

XXX.XXX.22.69

Taky máme penízky, které šetříme na postupné opravy domečku, do kterých se dá v případě potřeby sáhnout. V případě většího výdaje jsme krom hypo nezadlužení, takže bych asi taky řešila úvěrem.
Ale jak tady čtu ty vaše úspory, to abych si na dva koně a tři psy oddělila pomalu půl milionu:).

21.12.2015 09:36
aha

XXX.XXX.41.2

Hodonak napsal(a):
Jak tak čtu ty částky, které jste dali za své psy, asi jsem měl v nose, že jsem dceru deset let držel na studiích veteriny, a teď to mám jenom za cenu spotřebovaného materiálu!

Ještě řekněte, že máte syna - automechanika, a budu Vám tiše (i nahlas) závidět! :).

Neregistrovaný uživatel

21.12.2015 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

aha napsal(a):
Ještě řekněte, že máte syna - automechanika, a budu Vám tiše (i nahlas) závidět! :).

Zedník se taky hodí do baráku

21.12.2015 10:51
Hodonak

XXX.XXX.126.173

aha napsal(a):

NE... Páč moje auto nemá hodnotu ani odstranění zubního kamene u malého psa!

21.12.2015 11:13
awake

XXX.XXX.115.136

Já měla psa s torzí. Obvolávala jsem kliniky kde nás vezmou (o víkendu samozřejmě). Jeli jsme tam 100 km a nikdo nás tam neznal. Po operaci se divili, že budeme platit hotově. Bylo to v Plzni a za Dobrmana jsme v roce 2011 zaplatili i s poplatkem za pohotovost něco málo přes 8000 Kč.

21.12.2015 12:30
lavacca

XXX.XXX.141.145

Tak já mám běžně bokem dáno na veterinu 2 obálky po 10 tisících. Taky když se pak něco děje, tak beru obálku, zvíře a jede se hnedka na veterinu a nemusím šátrat, kde mám odložených kolik peněz.. Plus něco bokem i na účtě, kdyby bylo nejhůř. Ale zatím jsme - ťuk ťuk - měli jen menší problémy (zánět jater, hot spot, císař u kočky, apod.) že jsme se vždy vešli do 5 tisíc.

Jinak ano, jsme 20 km za Prahou, takže ceny ještě ok. A zatím jsme vždy řešili vše v běžnou prac.dobu. U nás např. klinika končí ve 21.hod. a otvírá až v 8.hod., takže pokud by se dělo něco v noci, musíme jet do Prahy, kde mají pohotovost a tam počítám, že by se člověk prohnul více (proto ty 2 obálky).

Nicméně známá - čuba operované koleno, urvaná šlacha, což ji vyšlo kolem 40 tisíc -) pojistila ji a když si něco udělala s druhým kolenem, tak ji plnili 20 tisíc. A platí něco kolem 2,5 tisíce ročně.

21.12.2015 14:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Prestige napsal(a):
Tak já nemám uloženo konkrétně na psy "nic", ale když je potřeba tak sáhnu do všeobecných rezerv, jinak mám psa pojištěného a už jsem využila a díky bohu za to. Většinou se pojištění vztahuje na akutní případy, chce si to přečíst podmínky pojištění a potom popřemýšlet jestli do toho jít nebo ne. Pak je hodně důležité, jaké plemeno si budete pořizovat a zjistit si, jaké může mít zdravotní problémy a podle toho si naplánovat jakou částku odložit bokem.

Od koho mate pojisteni? ted jsem koukala na ceskou pojistovnu a nabidka se mi celkem libi. Vypocitala jsem to na nejake 2 tisice ročně.

21.12.2015 16:41
Prestige

XXX.XXX.71.69

Andrýsek3 napsal(a):
Od koho mate pojisteni? ted jsem koukala na ceskou pojistovnu a nabidka se mi celkem libi. Vypocitala jsem to na nejake 2 tisice ročně.

Mám u ČPP, ta se mi zdá výhodnější než u ČP, ale jak jsem psala, chce to prostudovat ty podmínky, je to opruz, ale nutnost. Já platím 1800, - ročně a spoluúčast mám 2000, -Kč.

21.12.2015 16:48
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Prestige napsal(a):
Mám u ČPP, ta se mi zdá výhodnější než u ČP, ale jak jsem psala, chce to prostudovat ty podmínky, je to opruz, ale nutnost. Já platím 1800, - ročně a spoluúčast mám 2000, -Kč.

Děkuji, ještě to zkouknu a asi něco vyberem, člověk nikdy neví.

21.12.2015 16:58
Arni

XXX.XXX.111.238

Prestige napsal(a):

Silně o tom uvažuji, protože jsme se ocitli v situaci kdy peníze sežrala rekonstrukce domu a do toho nemoc psa 10 dní lečení každý den 450kč stejně k ničemu ač sem apeloval na rtg vyšetření, potom rtg 1850 kč a nakonec eutanazie 650. V tom stresu ještě pračka další výdaj za novou. V tu danou chvíli ikdyž se to nezdá být nějaká vysoká částka tak v ten moment to pro nás bylo moc. Takže se budu informovat na pojištovně.

22.12.2015 20:24
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já mám výhodu, že ač komerční banku moc nemusím, tak mají Lady Kartu, což je sice za nějakej poplatek, ale 24h denně k dispozici 10tisíc na kartě, můžete ihned pak vrátit zpátky..takže člověk ví, že pokud jde do tuhého, bere se druhá kreditka a jede se.

23.12.2015 13:24
lizbeth

XXX.XXX.215.201

Momentálně v počtu kůň+pes+ovce mám odloženo 10tis na účtě plus kreditku na 60tis, které prostě v situaci vyberu a pak se to nějak pořeší...myslím si, že mít kreditku je v dnešní době nejlepší řešení..tedy kromě odložených peněz, což mi nikdy moc nešlo u zvířat

Přidejte reakci

Přidat smajlík