Ahojte som začiatočnik v chovu nem. ovčiak a chcel by som vediet či to bude štena typu rex šteniatko ma 12 tyždnov dkejem za odpovede.
NO ?

XXX.XXX.148.254
Řekla bych že ano, uvidíte jak se vybarví, naše jako malá vypadala takhle a vidíte jak vyrostla.
anonymx
napsal(a):
Typ Rex - v reci ovcackaru znamena "exterierak" = tedy vystavni a to ten vas opravdu nebude a nejen proto, ze nema PP. Ale hlavne at je zdravy a dela vam radost.
Nevím co "typ rex" znamená v "reci ovcackaru", ale celkem běžně ho vídám, a to když tím dotyční chtějí označit zbarvení NO. Myslím, že to i zcela logicky vyplývá z dotazu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím si, že spíš bude typ rotvík. Černý se znaky.
Nedalo mi to a hledala jsem na internetu a prijde mi, ze to ta nase ma?! Nikdy jsem o tom neslysela ani se s tim nesetkala ma to nase taky? tady na te fotce mi prijdou packy tak nejak vytocene.nikdy mi to neprislo divne, zadne problemy s chuzi s nicim..jen jsem mxslela ze to dela dojem jak ma kratke nohy(15mrs.krizenec jezevcika ) - nejspis.
Zdravím, nejsem sice tak zkušená, jako tady někteří, ale podle fotek bych taky usoudila, že má přešlapy. Jsou na předních tlapách a to poznáte tak, že pejsek nestojí na, špičkách". Když má pes dobře vyvinuté nohy, tak stojí jakoby jen na těch předních prstech- tak mi to bylo vysvětleno a tak jsem to i pochopila ze spousty článků a diskuzí. Nedávno jsme si totiž pořídili štěně obřího plemene a slyšela jsem o tom poprvé, tak to teď hodně sleduji, aby jsme se tomu vyvarovali. Je zde hodně důležitá výživa nenamáhat přílišným pohybem. Víte co mě ale dnes třeba zarazilo? Že třeba v naší vesnici sousedi mají takového voříška, který je nemá a přitom bych si myslela, že u takového psa, na kterého nikdo moc nedohlíží, nesleduje jak roste a jak se vyvýjí, tak je bude mít- Je to takový ten typický vesnický oříšek co vodítko viděl tak 2x v životě a o socializaci s lidmi a okolím nemá ani ponětí.
Snad jsem nikoho neurazila, jen jsem chtěla přispět do diskuze.
Jinak štěňátko je pěkné a přeji, ať Vám dělá jen radost a ať je zdravé.
hornet

XXX.XXX.111.238
napsal(a):
Myslím si, že spíš bude typ rotvík. Černý se znaky.
No to teda to hledím co muže někdo vidět njako rotvíka

hornet
napsal(a):
No to teda to hledím co muže někdo vidět njako rotvíka
Barva rotvík. Ne tvar. Toto vlákno je o barvě, ne?

Barva komisař rex, barva rotvík, docela se bavím. A přitom je to černá se znaky,.
hornet

XXX.XXX.111.238
napsal(a):
Barva rotvík. Ne tvar. Toto vlákno je o barvě, ne?
Ano v pohodě, to může být barva manchester terier nic ve zlém.

Nebo barva dobrman, německý pinč, atd.

hornet
napsal(a):
Ano v pohodě, to může být barva manchester terier nic ve zlém.
No jasný, jenže kolik lidí ví, jakou barvu má manchester terier?
wejka
napsal(a):
No teda..jsem docela zaskocena ale dekuji za odpoved. Cetka jsem ze to je spise u velkych plemen, tak me to prekvapilo..da se to lecit?nevite?nasi jsme meli/mame jako sve dítě a tohodle jsme si teda nevsimli :( muze to mit nejake nasledky do budoucna?
V tak mladém věku se určitě dá. Buď se poraďte s veterinářem a pohledejte info na netu či v jiných diskuzích. Taky jsem to tak řešila. Myslím, že bude třeba do stravy přidat kolagen a nějaké spešl doplňky, vápník atd a určitě nedělejte s tak malým štěnětem velké vycházky, které by ho zatížily- to mi radila chovatelka, od které máme pejska. Ale jak říkám, toť můj názor, tak se raději poraďte s odborníkem.
Jinak si z toho nic nedělejte, že jste si nevšimli, prostě jste neměli zkušenosti a pokud se včas zakročí, bude to v pořádku. Zdravíčko pejskovi
wejka
napsal(a):
Mohu se zeptat co znamena ze ma pejsek 'proslapy'? Dekuju :).
Http://www.filabrasileiroclub.cz/hrudnik.htm
Je to kresba brazilské fily, ale obecně se to vztahuje na všechna plemena.
jakuka
napsal(a):
Zdravím, nejsem sice tak zkušená, jako tady někteří, ale podle fotek bych taky usoudila, že má přešlapy. Jsou na předních tlapách a to poznáte tak, že pejsek nestojí na, špičkách". Když má pes dobře vyvinuté nohy, tak stojí jakoby jen na těch předních prstech- tak mi to bylo vysvětleno a tak jsem to i pochopila ze spousty článků a diskuzí. Nedávno jsme si totiž pořídili štěně obřího plemene a slyšela jsem o tom poprvé, tak to teď hodně sleduji, aby jsme se tomu vyvarovali. Je zde hodně důležitá výživa nenamáhat přílišným pohybem. Víte co mě ale dnes třeba zarazilo? Že třeba v naší vesnici sousedi mají takového voříška, který je nemá a přitom bych si myslela, že u takového psa, na kterého nikdo moc nedohlíží, nesleduje jak roste a jak se vyvýjí, tak je bude mít- Je to takový ten typický vesnický oříšek co vodítko viděl tak 2x v životě a o socializaci s lidmi a okolím nemá ani ponětí.
Snad jsem nikoho neurazila, jen jsem chtěla přispět do diskuze.
Jinak štěňátko je pěkné a přeji, ať Vám dělá jen radost a ať je zdravé.
Tak podle toho, kolik barevných granulí má v misce, tak to bude nejspíše tím hodně kvalitním krmením...více barev, větší kvalita .
atamanka
napsal(a):
Přesně - přední velké prošlapy, zadní sbíhavé až do kravského postoje. Zadní se sice nezlepší, ale přední při přidání minerálních látek atd. viz. výše ano.
To by sommal koupit vitaminy na kosti nebo co mužem mu davat- plastin -ten je na kosti da se to zachranit ? :(.

nemecky ovčiak
napsal(a):
To by sommal koupit vitaminy na kosti nebo co mužem mu davat- plastin -ten je na kosti da se to zachranit ? :(.
Plastin je přípravek spíš pro drůbež, prasata a další hospodářská zvířata. Když už, tak Roboran pro psy. Čím štěně krmíte? Prošlapy má opravdu pořádné, na 12 týdnů. Jaké má za sebou štěně odčervení? - tím možná začít. A také dumat o stravě celkově a ne jen o dotaci prostředků s vitamíny, minerály, něčím žrádlo poprášit. Podstatou u takového štěněte při růstu bude strava, ne doplňky.
napsal(a):
Plastin je přípravek spíš pro drůbež, prasata a další hospodářská zvířata. Když už, tak Roboran pro psy. Čím štěně krmíte? Prošlapy má opravdu pořádné, na 12 týdnů. Jaké má za sebou štěně odčervení? - tím možná začít. A také dumat o stravě celkově a ne jen o dotaci prostředků s vitamíny, minerály, něčím žrádlo poprášit. Podstatou u takového štěněte při růstu bude strava, ne doplňky.
Štene mam 20 dnu doma, krmivo ma granule pro štenata -eminent-maxi junior.a ješte mu davam trochu zvišky jedal ten roboran skusim.
napsal(a):
No ale v plastinu je aj pro psy na obale pišou.
nemecky ovčiak
napsal(a):
Granule pro štenata eminent + nejake pomyje.
Neměl byste zkrmovat spíš PUPPY? Junior je od 6ti měsíců. Pokud vážně chcete, aby byl zdravý a dobře vypadal, tak raději navštivte veterináře, ten Vám poradí. Barvu opravdu neřešte. S pejskem se to dá ještě zachránit, ale počítejte nějakou investici.

Granule eminent plus pomyje? No tak to je fakt hodnotná výživa. Není se co divit prošlapům. Pomyje jsou tak pro prasata... psa berete jako hospodářské zvíře, že... co k tomu říct? Snad že je internet plný různých rad jak psy krmit, aby se správně vyvíjeli... Jen chtít něco vyhledat a pak se tím řídit.
Granule pro štěnda budoucích velkých psů, jsou omezená výživově tak, aby se jim nezačaly rychle vytahovat nožky(zjednodušeně řečeno) a nedošlo tak k jejich špatnému vývoji. Já ty vaše pomyje neřeším - rodinní psi na tom také vyrostli a dožili se vysokého věku, ale byli to malí vořeši. Tady jde spíš o to, že přemírou jídla, tedy granulema plus co si od zbytků sežere, ho v tomto věku (v čase rychlého růstu) poškodíte. S tím vydržte na dobu, až bude dovyvinutý, do dospělosti. Teď mu nadávkujte granule dle návodu a nepřidávejte z jídla nic, krom toho Roboranu. Mí velcí psi také vyrostli na granulích a v naprostém pořádku, ale zbytek života už byli na mase, v důsledku problémů s trávením. Další štěňata už bych rovnou vychovala na mase, ale na to musíte mít dostatek času a poctivě nastudovat dávkování, tam to právě stylem, nasypu zbytky" praktikovat nejde právě proto, aby se zamezilo tomu překotnému růstu.

nemecky ovčiak
napsal(a):
Ahojte som začiatočnik v chovu nem. ovčiak a chcel by som vediet či to bude štena typu rex šteniatko ma 12 tyždnov dkejem za odpovede.
Nemecky ovčiak- za prvé, co se barvy týká, bude v dospělosti černý se znaky, hnědé znaky, jak poroste, se budou vytahovat směrem nahoru, takže myslím, že bude hnědý s černým sedlem na zádech, tak v roce a půl ( viz foto), ale barva u vašeho psíka NENÍ priorita. Na 1. místě jsou jeho NOHY. KATASTROFA, krmíte MOOOC ŠPATNĚ! Asi jste začátečník ve vlastnění pejska, takže doporučovat vám BARF, přirozenou stravu nebudu, je třeba něco znalostí a vybalancovat a sestavit jídelníček BARF pro takto postižené štěně, není, jen tak. Na nějaký Plastin, se úplně vykašlete, Roboran a další nic nepřidávejte, co nejdříve objednejte KVALITNÍ ! štěněcí granule. Vyberte z těchto značek. NOW! fresh grain free puppy, , GO daily defence, Canidae pure elements grain free, Wolfsblut pro štěňata, ale tam jsme cenově výše. Tyto seženete na granule.cz. Dále Acana puppy large breed, Orijen puppy large, Essentials foods beginning large, tyto objednáte na Profizoo.cz Je jich více, ale z těchto, když vyberete, chybu neuděláte. Klidně mu potom ke granulkám přidejte syrové kuřecí krčky, pro něho 2-3 stačí, nemusíte denně, obden stačí. Taky pomalu můžete zvykat na maso, ale pro něho aspoň ze začátku základ, opravdu kvalitní granule. Já příznivec granulí nejsem, mám fenu na mase, ale pro vás je toto nejjednodušší. Bez konzultace s veterinářem, žádný vápník v tabletách apod. nepřidávejte, nahraďte ho těmi krky(přírodní forma) POZOR, kosti vždy syrové obalené masem, nikdy tepelně upravené. Taky můžete přidávat kloubní výživu, hydrolyzovaný kolagen apod, jakou- to musíte konzultovat na veterině, ten doktor musí to zvíře vidět. Toto je na moc dlouhé povídání, krmení není jen tak, zvlášť štěňat ne. Prosím za toho štěníka investujte a kupte mu opravdu kvalitní jídlo. Dokud se s tím dá něco dělat. Nohy má v hrozném stavu. Nějaké pomeje, nebo co mu to přidáváte, už mu nikdy nedávejte, chleby, vše z bílé mouky atd. nikdy více. Moc mu uškodíte. Držím palečky, aby se to srovnal, bude záležet, jen na vás.
Souhlasím s výše uvedeným. Pokud Vám skutečně jde o zdraví pejska, zainvestujte peníze, protože to, co investujete teď se Vám později vrátí- budete mít zdravého psa. Nyní je za 5 minut 12, je nejvyšší čas. Mě to taky připadá, že ho máte jako další z hospodářských zvířat. Pokud to tak je a budete v přístupu k němu pokračovat dále tak prosím, ale později bude mít pejsek větší zdravotní problémy a Vás to pak bude stát buď peníze za léčení, nebo se na to v horším případě vykašlete a psa utratíte, nebo dáte do útulku. Máte to jako s dětmi, ty také učíte na zdravé a kvalitní potraviny a nedáte jim ihned se zavedenými příkrmy godhaj a instantní polívku. Aby se co nejlépe vyvíjeli, potřebují kvalitní základ. Zvažte tedy, co je pro Vás prioritou.
Mohu se ještě zeptat, proč ho máte až v takovém věku? Někdo se ho chtěl zbavit- už přebýval? V jakých žil předtím podmínkách? Protože pokud ho máte 20 dní, tak už jste si ho v takovém stavu musel brát.
gabika11

XXX.XXX.55.212
Nic v zlom ale vas pes nevyzera ako nenecky ovciak typu rex. ba vyzera ako krizenec.
gabika11

XXX.XXX.55.212
NO ?
napsal(a):
Řekla bych že ano, uvidíte jak se vybarví, naše jako malá vypadala takhle a vidíte jak vyrostla.
Vas psik nevyzera vobec ako NO typu rex.dokonca by som povedala ze vyzera ako krizenec.