Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonym187

28.12.2015 16:25
anonym187

XXX.XXX.254.174

Dobrý den, chtěla chych se zeptat od kolika měsíců věku štěněte (rr) je možná kastrace. Vykastrovat bych chtěla dát psa, protože doma máme máme fenu 10let starou a nechceme mít malý. Děkuji za odpověď.

28.12.2015 17:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Hlídejte a nekastrujte, zvláště ne štěně, můžete mu způsobit závažné zdravotní problémy.

28.12.2015 17:19
sufle

XXX.XXX.43.249

anonym187 napsal(a):
Dobrý den, chtěla chych se zeptat od kolika měsíců věku štěněte (rr) je možná kastrace. Vykastrovat bych chtěla dát psa, protože doma máme máme fenu 10let starou a nechceme mít malý. Děkuji za odpověď.

Pokud se rozhodnete pro kastraci, ač ji tedy nedoporučuji, nechte pejska, prosím, dospět.
Nedejte na rady některých lidí a bohužel i některých veterinářů, že třeba v roce nebo v roce a půl je to OK.
RR, stejně jako většina velkých psů dospívá celkem pozdě a to nemyslím jen fyzicky, ale hlavně psychicky. Já bych radila počkat alespoň do 2,5 - 3 let. RR jsou v mládí celkem divocí a pokud ho vykastrujete moc brzy, nedáte mu šanci hlavně psychicky dospět a pak můžete mít problémy celý život.
Věřte mi, známá vykastrovala fenu rtw v 9ti měsících (dost prasárna) a jsou z ní nešťastní dodnes.
Psy prostě oddělujte.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2015 20:28

Já jsem také proti kastracím všeobecně. Ale v tomhle případě - což nechat vykastrovat starou fenu ? Neradím to, jen dávám ke zvážení místnímu fóru.

28.12.2015 21:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jsem teda lajk a možná budu říkat nesmysly, ale celkově u fenek je kastrace vetším zásahem do organizmu, ještě k tomu ta narkóza, případné komplikace, taky by to fena nemusela přežít. Ale jak říkám je to jen dle mého lajckého rozumu asi bych byla pro kastraci psa až po druhém roce nebo hlídat.

28.12.2015 21:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonym187 napsal(a):

Pokud je to možné, fenku v době hárání oddělte od psa. Osobně si myslím, že fenka je již stará a příroda "nedopustí", aby zabřezla a tím pádem psovi pravděpodobně nepodrží. Určitě bych ji vzhledem k jejímu věku nekastrovala.
Viděla jsem chování staré fenky u chovného páru bassetů. Od určitého věku byla na psa nepříjemná a nepustila si ho k tělu, přestože během života s ním měla několik vrhů a žili spolu pořád v jedné domácnosti. Pak to bylo jako když utne.
Jde spíš o to, že pejsek bude fenku otravovat a jí se to určitě nebude líbit, takže bude docházet k šarvátkám - proto bych je v době své nepřítomnosti oddělila, pokud je to možné.

28.12.2015 21:32

Fiona.Praha napsal(a):
Pokud je to možné, fenku v době hárání oddělte od psa. Osobně si myslím, že fenka je již stará a příroda "nedopustí", aby zabřezla a tím pádem psovi pravděpodobně nepodrží. Určitě bych ji vzhledem k jejímu věku nekastrovala.
Viděla jsem chování staré fenky u chovného páru bassetů. Od určitého věku byla na psa nepříjemná a nepustila si ho k tělu, přestože během života s ním měla několik vrhů a žili spolu pořád v jedné domácnosti. Pak to bylo jako když utne.
Jde spíš o to, že pejsek bude fenku otravovat a jí se to určitě nebude líbit, takže bude docházet k šarvátkám - proto bych je v době své nepřítomnosti oddělila, pokud je to možné.

Příroda tohle bohužel klidně připustí, stát se to může. Když pominu problém štěňátek, tak takhle stará fenka by mohla být i ohrožena na životě, zvlášť pokud nikdy nerodila.

V každém případě je jednodušší kastrace psa, pokud zadavatelka nebude uchovňovat. Což asi ne, vzhledem k dotazu.

28.12.2015 21:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Příroda tohle bohužel klidně připustí, stát se to může. Když pominu problém štěňátek, tak takhle stará fenka by mohla být i ohrožena na životě, zvlášť pokud nikdy nerodila.

V každém případě je jednodušší kastrace psa, pokud zadavatelka nebude uchovňovat. Což asi ne, vzhledem k dotazu.

Nechci se dohadovat, ale já viděla, jak příroda od cca 9ti let bassetky štěňata prostě nedovolila.
Sámo, nejde na to spoléhat, ale radši bych je oddělovala, než kastrovala jednoho nebo druhého. Pokud je to tedy možné. Přece jenom fenka hárá "jen" 2x za rok smajlík.
Nekastrovala bych totiž fenku z jiného důvodu než ohrožení na životě. U pejska to nemám tak úplně promyšlené, protože mám pořád jen fenky a "dobrovolně" bych si psa asi nepořídila. Jsem prostě zvyklá na holky.

anonym187

29.12.2015 17:15
anonym187

XXX.XXX.254.174

Děkuji za odpovědi, oddělit je nemohu, jelikož nemám takové velké prostory. Musím si tu kastraci a pořízení psa pořádně rozmyslet.

29.12.2015 18:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):
Nechci se dohadovat, ale já viděla, jak příroda od cca 9ti let bassetky štěňata prostě nedovolila.
Sámo, nejde na to spoléhat, ale radši bych je oddělovala, než kastrovala jednoho nebo druhého. Pokud je to tedy možné. Přece jenom fenka hárá "jen" 2x za rok smajlík.
Nekastrovala bych totiž fenku z jiného důvodu než ohrožení na životě. U pejska to nemám tak úplně promyšlené, protože mám pořád jen fenky a "dobrovolně" bych si psa asi nepořídila. Jsem prostě zvyklá na holky.

Tak to byla asi světlá výjimka. Měla byste vidět ty tanečky naší 13 (!) leté kavkazačky, jak se natřásala před našima klukama doma. A když oni - kastrovaní jen naskakovali a nic, tak šla nakrývat briardku - a ta zas pak jí a jak ji kavkazajda držela - jak přibitá. A teď pro velkou slávu blbne s falešnou březostí - tohle bláznivé počasí čert vem, nikdy na to žádná nynější fena netrpěla a teďka 3 ze 4 fen.

29.12.2015 18:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonym187 napsal(a):
Děkuji za odpovědi, oddělit je nemohu, jelikož nemám takové velké prostory. Musím si tu kastraci a pořízení psa pořádně rozmyslet.

No, trváte-li na dalším psovi - klukovi, tak prostě musíte vymyslet oddělení do dospělosti psa nebo si vzít už dospěláka, kterého by šlo nechat kastrovat hned. Mrkněte na RR v nouzi (http://ridgeback-v-nouzi.webnode.cz/rhodesky-ridgeback/), třeba byste si vybrali.

29.12.2015 18:13

Vím, že tady jsou lidi převážně proti kastracím...já mám kastrovanou fenu...v domácnosti pes i fena a neumím si představit, že je oddělím...ne proto, že bych neměla prostory, ale jednoduše proto, že pesani jsou nejraději s námi a nikdo mi nevymluví, že pokud bych jednoho psa někam zavřela, že by mu to psychicky vůbec nevadilo...mohla jsem se rozhodnout, zda kastrovat fenu nebo psa (sourozenci) rozhodla jsem se pro fenu, protože několik fen v naší rodině měly zdravotní potíže (1x fatální), které by neměly, kdyby byly vykastrované. Chápu argumenty, které upozorňují na případná nebezpečí způsobená kastrací, ale také vím, že je určitě lepší kastrovat mladou zdravou fenu...než následně operovat fenu čtrnáctiletou s rakovinou...to už opravdu nechci zažít.

U mojí feny je to poprvé, kdy jsem svého psa kastrovala a za mě určitě i další fena kastraci prodělá...a všem, co se na mě teď kvůli kastraci sesypou...všem bojovníkům proti kastraci bych chtěla říct, že určitě spousta nekastrovaných fen...nemá tolik lásky, péče a servisu, co má ta moje vykastrovaná "chudinka"...

29.12.2015 18:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonym187 napsal(a):

Také bych si rozmyslela, jestli psa nebo fenku a kdy.
Nebo si nechat vysněného RR jako dalšího psa, až fenka přejde duhový most.

Přidejte reakci

Přidat smajlík