Může štěně na dlouhe prochazky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2015 18:19
wejka

XXX.XXX.57.129

Dobry den, mame 5ti mes. Štěndo křizence NO a zajimalo by me, jestli ho muzu denne brat na delši prochazky?treba hodinku a pul?me prijde ze 45ti minutova prochazka mu je malo, a to se i prvni vybehaji a zařadi s nasi druhou fenkou, dost jsou na volno ale prijde mi ze mu to nestaci ani se mu nechce domu :D tak jsem uz parkrat zkusila je vzit na delsi a to doma lehnul spokojenej a chrapal jak dudek.nechci mu ale do budoucnosti nejak ublizit zkrz nohy.. Je to dost živel a pokud ho neutaham, doma vymejsli a nufi se.na micek a uzel moc neni, za mickem se mu moc nechce behat a na uzel nechci mot tahat, meni se mu zoubky.

pajajs

28.12.2015 18:25
pajajs

XXX.XXX.143.14

Proč by nemohlo.. Akorát se vyvarujte schodům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2015 18:26

wejka napsal(a):
Dobry den, mame 5ti mes. Štěndo křizence NO a zajimalo by me, jestli ho muzu denne brat na delši prochazky?treba hodinku a pul?me prijde ze 45ti minutova prochazka mu je malo, a to se i prvni vybehaji a zařadi s nasi druhou fenkou, dost jsou na volno ale prijde mi ze mu to nestaci ani se mu nechce domu :D tak jsem uz parkrat zkusila je vzit na delsi a to doma lehnul spokojenej a chrapal jak dudek.nechci mu ale do budoucnosti nejak ublizit zkrz nohy.. Je to dost živel a pokud ho neutaham, doma vymejsli a nufi se.na micek a uzel moc neni, za mickem se mu moc nechce behat a na uzel nechci mot tahat, meni se mu zoubky.

Samozřejmě ho nechte vyběhat, buď dysplazii mít bude nebo ne, to je o genetice.

28.12.2015 18:28
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

wejka napsal(a):

Zdravím, mám také 5ti měsíčního křížence, zrovna jsme se předchvílí vrátili z cca 3 hodinové procházky. Byla to procházka s lidma ze cvičáku, takže cca 15 psů, celou cestu na volno a on si nejraději hraje tak, že se psema lítá obrovské oblouky okolo nás, takže toho naběhal fakt dost. Když jsme přišli domů, chvíli ještě nosil míček a pak jsem mu dala nažrat a zalehnul. Je ale hodně hyperaktivní. Jinak na cca 2-3 hodinou procházku chodíme každý den, ale to tolik nelítá, ale zas do toho cvičíme. Kdybych s ním chodila méně, tak mi to doma zboří.

28.12.2015 18:29
wejka

XXX.XXX.57.129

No s tema schodama nevim jak to udelat, bydlime ve tretim patre a on ma 22kg a ja ho jen tak tak unesu, pomalu ho uz nezvednu..

28.12.2015 18:30
wejka

XXX.XXX.57.129

U nas to je podobne

28.12.2015 18:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

wejka napsal(a):
No s tema schodama nevim jak to udelat, bydlime ve tretim patre a on ma 22kg a ja ho jen tak tak unesu, pomalu ho uz nezvednu..

Náš Váží asi stejně jako ten Vás. Nahoru po schodech ho nechávám chodit pomalu, dolů ho zatím nosím, ale už mi to taky občas dává zabrat, a to to máme jen pár schodů

pajajs

28.12.2015 18:32
pajajs

XXX.XXX.143.14

wejka napsal(a):

Samozřejmě to není tak drastické, ale doporučuje se to právě kvůli kloubům.. (U vás nemáte výtah?) Jinak nám vet. doporučil tabletky na podporu růstu kostí (vápník) "Canvit Chondro".

28.12.2015 18:35
wejka

XXX.XXX.57.129

Nemame, bydlime v bytovce - posledni patro :).

28.12.2015 18:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když bude schody chodit pomalu s váma a nebude lítat nahoru dolů jako blázen, neměl by být žádný problém. Co se týče procházek, těžko to brát na čas, jde spíše o kilometry. Já jsem s půlročníma štěndama velkých psů, chodila cca 4km denně+jedna malá procházka cca kilometrová. Co se týče problémů s packama dám radu, co se stalo nám a není dobré: oba psi začali mít zhruba kolem 7roku problémy se zápěstími. Dumali jsme, jestli to mohlo být z agility, co jsme ale dělali jen tak jako sranda akci pro zábavu(žádné rychlosti, vysoké skoky) Nakonec jsme přišli na to, že oba psi měli od mala jako velkou zábavu, když jelo auto či kolo, vypálit tryskem od baráku k přednímu plotu(70m) a tam museli prudce brzdit, neřkuli, že kolem plotu měli chodník, po kterém dál lítali i s, vodním příkopem", přes který museli(samozřejmě nemuseli, ale vysvětlete to psu) při tom skákat. Vet mi zrovna řekl, že to je 100% z toho, protože s rozvojem agility, je tohoto problému obrovský nárůst, jelikož se tam také zprudka startuje, brzdí a skáče...

28.12.2015 19:11
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Když bude schody chodit pomalu s váma a nebude lítat nahoru dolů jako blázen, neměl by být žádný problém. Co se týče procházek, těžko to brát na čas, jde spíše o kilometry. Já jsem s půlročníma štěndama velkých psů, chodila cca 4km denně+jedna malá procházka cca kilometrová. Co se týče problémů s packama dám radu, co se stalo nám a není dobré: oba psi začali mít zhruba kolem 7roku problémy se zápěstími. Dumali jsme, jestli to mohlo být z agility, co jsme ale dělali jen tak jako sranda akci pro zábavu(žádné rychlosti, vysoké skoky) Nakonec jsme přišli na to, že oba psi měli od mala jako velkou zábavu, když jelo auto či kolo, vypálit tryskem od baráku k přednímu plotu(70m) a tam museli prudce brzdit, neřkuli, že kolem plotu měli chodník, po kterém dál lítali i s, vodním příkopem", přes který museli(samozřejmě nemuseli, ale vysvětlete to psu) při tom skákat. Vet mi zrovna řekl, že to je 100% z toho, protože s rozvojem agility, je tohoto problému obrovský nárůst, jelikož se tam také zprudka startuje, brzdí a skáče...

Já s tím 5ti měsíčním chodím denně min.6 km, ale většinou je to kolem 8 km. Myslíte, že je to hodně? Ani po těch 8 km nevypadá unavený, klidně by šel i víc.

28.12.2015 19:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já kvůli berňuchovi, poněvadž on jako poměrně těžké plemeno, měl chůzi více omezeně. U nás je ještě velký problém, že je to jen do kopce a z kopce...málo kde po rovině. Samojed by nachodil jistě víc. Právě jsme v tom půlroce zabloudili a šli asi 9km a oba psi mi pak dostali panostitídu Pak kolem roku jsme už chodili kolem těch 6-8km, o víkendech 15-20km. A ještě přihodím: samojed začal lítat za zvěří, takže skončil doživotně na flexině. Já z toho měla špatné svědomí, tak jsme chodili běhat v sedáku, aby i tahal a, vyřádil se". Žádná vzdálenost mu ovšem nebyla dost, zatím co panička umírala. Zkušení se mi vysmáli, že jsem si na sebe akorát upletla bič, samojeda hezky vytrénovala a bude vyžadovat čím dál víc pohybu. Takže pak jsme začali zase zkracovat(také berňucha už tolik nezvládal) a teď doufáme, že pes(už bezmála 8letý) začne pomalu lenivět;) Za mě si myslím, že chůzí se nic nepokazí, je to opravdu nejpřirozenější pohyb a pokud vám štěndo nelehá, že nemůže, mělo by to být v pořádku.

28.12.2015 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Aha, no já mám křížence AST, ale on ten pohyb potřebuje, vyloženě si ho užívá, žádné problémy po tom nemá, tak já doufám, že to bude v pohodě.

28.12.2015 19:37

Zadavatelko: Klidně choďte na delší vycházky. Pokud si štěně může určit tempo, nijak si neuškodí. V 5 měsících si může štěně ťapat třeba dvě hodiny po měkkém terénu, když dáte občas pauzu.

Lesnížínko: Panostitidu pes nedostane z vycházky. Něco si o tom přečtěte.

28.12.2015 23:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zadavatelko: Klidně choďte na delší vycházky. Pokud si štěně může určit tempo, nijak si neuškodí. V 5 měsících si může štěně ťapat třeba dvě hodiny po měkkém terénu, když dáte občas pauzu.

Lesnížínko: Panostitidu pes nedostane z vycházky. Něco si o tom přečtěte.

Já nevím, nejsem veterinář, ale když jsme tam pak se psy byli, že kulhají a mají horečku, tak mi bylo řečeno, že dostali panostitídu, protože jsem je (nechtěně) přetáhnula. Je pravda, že to netrvalo měsíce, jak se u ní píše, ale cca týden, co brali takový ten sirupek od bolesti. Bohužel pro štěnda to bylo moc, už nechtěli jít, sedali mi, ale museli jsme se nějak dostat z hor domů, byla už tma a nevěděla jsem, kde jsme, takže když jsme narazili na pevnou cestu, tak jsme šli a šli...

29.12.2015 00:07
Clayton

XXX.XXX.104.9

Pokud je štěně navolno, může s přestávkami lítat jak se mu zachce.Štěněcí dogtrekkingy se pořádají cca do 15 kilometrů.Nesmí se jen zapřahat do silného tahu a skákat.Pokud sám chce běhat, rozhodně bych mu v tom nebránila.

29.12.2015 13:38
nexxi

XXX.XXX.228.56

marcelaamax napsal(a):
Aha, no já mám křížence AST, ale on ten pohyb potřebuje, vyloženě si ho užívá, žádné problémy po tom nemá, tak já doufám, že to bude v pohodě.

Co znám lidi od stafů, tak říkají, že u bull plemen celkově jsou správně vyvinuté svaly důležitější, než klouby. ale je to agentura jpp. ale co jsem slyšela, tak i ast s dkk který má správně osvalenou nohu ten problém skoro nepozná, neb vše udrží svaly.
na druhou stranu problém tohoto plemene je i síla, takže znám bohužel i psici se strhanými vazy. tam se jim vyplatilo pojištění, ale nevím od koho mají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík