Eletricky obojek - zkusenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Haye24

29.12.2015 05:27
Haye24

XXX.XXX.151.223

Mame psa ktery ma otce labradora a matka je pittbull krizeny se staffordem.

Meli jsme sme doma dva pejsky mensich plemen a tak nebyl problem.

Na tohohle lumpa nestacim. Je desne tvrdohlavej a posloucha jen nekdy kdyz neco potrebuje a nebo kdy se mu chce.

Na privolani defakto venku nereaguje a dost casto tam skace po lidech.

Voditko je snad nejvetsi problem a pes taha tak silne az z toho funi.

Ma lovecke pudy po labradoroj a tak kdyz vidi zver je utrzeny ze retezu.

Cvicak v okoli zadny nemame jelikoz jsem z vesnice.

Kamarad mi poradil eletricky obojek, pro mnohe je to muceni psa a krute.

Jenze ten pes je neovladatelny a stejne si na tom voditku ublizuje uz jen kdyz taha jako blazen.

Rad bych se zeptal jestli uz nekdo pouzil elektro obojek a jake s tim mate zkusenosti.

Pro rejpalky, priznavam vlastni chybu, ze takove plemeno nezvladam. Nektery pes se hold snadno vychovat neda a to, ze vy mate psa ktery poslusne posloucha jeste neznamena, ze bude takovy pes kazdy.

Rad bych ho odnaucil to tahani, skakani po lidech a nahaneni ostatni zvere.

Podle me je lepsi stipnuti timto obojkem nez, aby pes skocil pod auto a nebo si poradil hrtan.

29.12.2015 05:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Určitě ho do ruky neberte, když - nezlobte se - neumíte zacházet ani s vodítkem. Psa je třeba něčemu naučit, vychovat, ne ho smažit, ve vašem případě to není řešení.

Haye24

29.12.2015 06:12
Haye24

XXX.XXX.151.223

S voditkem to umim, meli jsme uz dva pejsky a nikdy nebyl problem. Tenhle je posedly jidlem a sezere temer vsechno a nikdy nema dost.. V noci uslysi jak nekdo otevre lednici a hned se vzbudi a utika jako blazen do kuchyne. Takze se venku nesoustredi na me, ale na jidlo a zbytky ktere hleda vsude na zemi a to ja asi nezmenim, on je jidlem doslova posedly a jednou nam spadla mouka a on to zacal zrat.

Nechci ho nijak muci, ale on se tim tahanim muci uz sam.

Rad bych zkusil elektro obojek a nebo ten ostnac pouze jako treninkovou pomucku.

Dokonce i Cesar Milan to pouziva a ten o psech asi neco vi

29.12.2015 07:27
Iliena

XXX.XXX.56.254

Haye24 napsal(a):

Na tohohle lumpa nestacim. Je desne tvrdohlavej a posloucha jen nekdy kdyz neco potrebuje a nebo kdy se mu chce.

Jenze ten pes je neovladatelny a stejne si na tom voditku ublizuje uz jen kdyz taha jako blazen.

Rad bych se zeptal jestli uz nekdo pouzil elektro obojek a jake s tim mate zkusenosti.

Pro rejpalky, priznavam vlastni chybu, ze takove plemeno nezvladam. Nektery pes se hold snadno vychovat neda a to, ze vy mate psa ktery poslusne posloucha jeste neznamena, ze bude takovy pes kazdy.

Podle me je lepsi stipnuti timto obojkem nez, aby pes skocil pod auto a nebo si poradil hrtan.

Elektrický obojek ne! Chcete ho jen pro to, že vám to přijde snadné, ale co takhle s tím psem pracovat? Sama mám doma křižence staffa s kouskem pita a není to nemožné. Když měla období šíleného tahání až chrčela koupila jsem postroj, na něm si krk neporaní a učila, že tahat nesmí. Dnes pracuje výborně na postroji i obojku. Že na vás nereaguje bude taky vaše chyba, nejste pro něj zajímavý, fixujte ho na sebe, hrajte si, hladte ho, mějte oblíbenou hračku. Když se stará o jídlo na zemi, mějte něco lepšího, nějakou superňamku .
Ovšem nejlepší by pro vás byl cvičák, kde s pejskem poradí. To že jste z vesnice je přeci jedno ne? Sednu do auta a dojedu tam, nechce se mi věřit, že v okruhu deseti dvaceti kilometrů žádný není...

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 07:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Haye24 napsal(a):

K tomu, aby šel použít EO musí pes povely nejdřív umět, a vědět přesně, co má dělat (slouží pouze ke korekci na dálku, když se pes třeba "zapomene" kvůli zvěři apod.) - to váš pes neumí, takže když pomineme, že tahle věc nepatří laikovi do ruky, tak je pro vás naprosto nepoužitelný, protože budete akorát smažit psa, který vůbec neví za co, a uděláte z něj labilní trosku!
Zkuste si představit třeba situaci, kdy dostanete za úkol vypočítat rovnici, aniž by vám někdo srozumitelně vysvětlil, jak se to dělá, a místo toho vás smažil na elektrice - pochopíte to, a půjde vám to líp...? Asi néé, co?!

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 07:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Haye24 napsal(a):
S voditkem to umim, meli jsme uz dva pejsky a nikdy nebyl problem. Tenhle je posedly jidlem a sezere temer vsechno a nikdy nema dost.. V noci uslysi jak nekdo otevre lednici a hned se vzbudi a utika jako blazen do kuchyne. Takze se venku nesoustredi na me, ale na jidlo a zbytky ktere hleda vsude na zemi a to ja asi nezmenim, on je jidlem doslova posedly a jednou nam spadla mouka a on to zacal zrat.

Nechci ho nijak muci, ale on se tim tahanim muci uz sam.

Rad bych zkusil elektro obojek a nebo ten ostnac pouze jako treninkovou pomucku.

ano, on o psech něco ví, a umí tyhle věci použít - Vy ne!

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2015 07:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elektriku NE. Kdo chce použít musí s tím umět zacházet, jinak nadělá víc škody než užitku. Vybral jste si kombinaci temperamentních pracovních plemen. A myslím že už se tady před časem váš pes řešil. Pokud chcete aby poslouchal, musíte ho to naučit. Naučíte ho to jen tak že zapracujete taky na sobě, budete se ke psu chovat srozumitelně, a důsledně. Bohužel po netu se to nevysvětlí a bez pomoci někoho zkušeného vám to nepůjde.

Bermane32

29.12.2015 08:02
Bermane32

XXX.XXX.151.223

Psa ucime a povely umi ! Ovsem jen za hracku a nebo pamslek.

Poslouchat bez toho proste nechce..

Kamarad co ma doma 2 pitty se divil co to je za zlobivce...

Řekl, že s tím ještě nesetkal.

Ovšem, že mužu v ruce držet pamlskej a zkoušet ho učit tímhle zpusobem na vodítku.

Jenže on se venku nesousředí ani na ten pamlsek a furt jen tahá

Vubec tahle metoda nefunguje, on si prostě děla co se mu za chce a z nikoho nemá respekt i když jsme se snažili ho vychovat dobře, dokonce byl až moc rozmazlován.

29.12.2015 08:17
kobroor

XXX.XXX.41.2

dokonce byl až moc rozmazlován

PRÁVĚ!

Najděte si dobrý cvičák a začněte s ním důsledně cvičit a buďte trochu "přísnější". Pes si dělá co chce.

hornet

29.12.2015 08:25
hornet

XXX.XXX.111.238

Haye24 napsal(a):

Můj pes byl neodvolatelny kdyz souseduv pes byl na zahrade, proste ne. Behal kolem plotu tam zpet porad dokola rozedrané packy, sousedi naštvaní že pořad běhá a šteká.. Koupili jsme zastínění plotu aby jej nevidel, zbytečně. Máme sousedy ještě ze dvou stran tam si ničeho nevšímal a nedělal to.Koupil sem teda tento obojek jako krajní řešení, také na radu známého. Pes po neuposlechnutí dostal vibrace, a potom výboj celkem použito dvakrát ve dvou dnech po sobě.
Jak říkám krajní řešení. Od té doby se k plotu nepřiblíží jen tam kouká. Je to rok. Asi mně tu usmaží, věřte že jsem se necítil zrovna dobře když sem jej použil ale nebojím se to zveřejnit.
To co chcete řešit tímto obojkem, vy tak na to dle mého názoru rozhodně není.

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 08:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Bermane32 napsal(a):
Psa ucime a povely umi ! Ovsem jen za hracku a nebo pamslek.

Poslouchat bez toho proste nechce..

Kamarad co ma doma 2 pitty se divil co to je za zlobivce...

Řekl, že s tím ještě nesetkal.

Ovšem, že mužu v ruce držet pamlskej a zkoušet ho učit tímhle zpusobem na vodítku.

Jenže on se venku nesousředí ani na ten pamlsek a furt jen tahá

Vubec tahle metoda nefunguje, on si prostě děla co se mu za chce a z nikoho nemá respekt i když jsme se snažili ho vychovat dobře, dokonce byl až moc rozmazlován.

Kdyby ty povely uměl, tak je dělá, a to že jste pro něj venku naprosto nezajímavá onuce, elektrikou fakt nespravíte. Najděte si slušný cvičák (ta škola, co radila Rapoťačka je dobrá - znám hlavní výcvikářku, její práce se mi líbí), a místo vymýšlení kravin začněte se psem opravdu pracovat.

29.12.2015 09:17
Sapp

XXX.XXX.224.129

EO určitě ne, neumíte s ním pracovat. Raději investujte peníze do člověka, který vám poradí jak se psem pracovat, být pro něj srozumitelný a pomůže s výchovou. Žravost u psa se dá velice dobře využít ve výcviku, EO vám bude k ničemu.

29.12.2015 09:18
Sapp

XXX.XXX.224.129

rapotacka11 napsal(a):
Taky hezký.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_14510_0.html.

No to je děs

Neregistrovaný uživatel

29.12.2015 09:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Haye24 napsal(a):

No, po přečtení jen prvního příspěvku ti říkám EO ti do ruky nepatří...
Neznáš metodiku ZÁKLADNÍHO výcviku a cpeš se do práce s EO (o kterym rovněž nic nevíš).
Tvůj pes neumí základy (přivolání, práci na vodítku) a poradit ti EO, to je na totální podělání psa (v tym případě)...

Za mě, buď si najdi cvičák, kam budeš dojíždět (taky sem z vesnice a cvičák mám autobusem 6 stanic - cca 30 minut jízdy) a nebo psa někomu dej, ty ho opravdu nezvládáš...

29.12.2015 10:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Haye24 napsal(a):

No mě už stačí co sis pořídil za mix.Uvažoval jsi o tom že by jsi takového křížence zvládl?
EO ti do ruky opravdu nepatří, když neumíš psa naučit ani to nejzákladnější.
Já měla NO x stafbul, a jako náctiletá jsem toho psa měla zmáknutýho, uměl základy a mohl chodit i navolno.

29.12.2015 19:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

rapotacka11 napsal(a):
Taky hezký.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_14510_0.html.

Co jsem tak prohlédla pár diskuzí na té stránce, tak je to samé agresivní a dominantní dvouměsíční štěně kdo by to byl řekl, že štěně kouše.

Jinak ta diskuze na kterou odkazujete, to je hrůza.

29.12.2015 19:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.86

Zadavatel se už neozývá, snad sem mrkne.
Ještě vypíchnu jednu z možností.
http://www.vaspes.com/clanky/internatni-vycvik.html.

30.12.2015 05:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Internátní výcvik jsou vyhození peníze, protože chyby dělá majitel a bude je dělat pořád, pokud se něco nenaučí a pes bude za chvítli tam, kde je. Navíc, jak tu bylo v jednom vlákně sáhodlouze řešeno, nemáte záruku toho, jak bude se psem při výcviku zacházeno, čím a jak bude krmen a tak dále. Nedávejte psa z ruky, učte se zároveň s ním, jinak je to na nic.

30.12.2015 06:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.115

Nesouhlasím.
Vidíte, že nejsou schopní.
"""""""""""""""""""""""

Kdyby ty povely uměl, tak je dělá, a to že jste pro něj venku naprosto nezajímavá onuce, elektrikou fakt nespravíte. Najděte si slušný cvičák (ta škola, co radila Rapoťačka je dobrá - znám hlavní výcvikářku, její práce se mi líbí), a místo vymýšlení kravin začněte se psem opravdu pracovat.

30.12.2015 06:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Jsou to vyhozené prachy, za měsíc po návratu bude pes tam, kde je.

Military

5.1.2016 11:18
Military

XXX.XXX.149.24

EO máme a používáme vice než 6let u našeho křížence rotwajler x staford x něco...
Ale je potřeba velice pečlivého výběru. My používáme Dog trace starší verzi mini-6 stupňů impulzů a zvukový tón (nejvyužívanější), ač má pes cca 40kg bohatě stačí-nesmí působit bolest ale jen upozornit psa, že se po něm něco chce.(obojek je u této verze krátký ale stačí sundat z dodaného obojku a nasadit na větší). A navíc máme odzkoušeno na sobě.

Impulz jako pomůcka dobré (NE jako trest!) ale nesmí se nadužívat, zneužívat a ani použití, kdy je pes rozrušený se nedoporučuje a ani většinou nefunguje.

Zvukový tón je ale naopak neocenitelný pomocník při výcviku i běžném nošení na procházky.
Ze začátku je dobré používat když je pes na vodítku a jakmile ho něco zaujme, třeba zvěř, pípnout obojkem. Pro psa to bude zprvu divný zvuk a zpozorní, promluvíte na něj a dáte odměnu.Pozděju už bude stačit jen pípnutí a pes bude vědět, že od něho něco chcete a bude mňamka...

My už takto se psem chodíme na volno a když se mi nechce na louce nebo v lese volat nahlas tak jen pípnu a pes přiběhne k noze.
Vše je jen o tom jak se pomůcka využije.Impulz jsme za celou éru nošení užili asi 10x.
A pokud Vám časem začnou elektrody na obojku překážet, dají se odšroubovat a můžete používat jen tón.

Přidejte reakci

Přidat smajlík