Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eva1569

30.12.2015 12:13
Eva1569

XXX.XXX.254.174

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si koupit malinoise s pp nebo bez. Jaké s malinoisi máte zkušenosti. Moce děkuji za odpovědi.

30.12.2015 12:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Eva1569 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si koupit malinoise s pp nebo bez. Jaké s malinoisi máte zkušenosti. Moce děkuji za odpovědi.

Dobrý den, tak nevím, ale člověku, který se ptá na tohle bych doporučila si vybrat úplně jiné plemeno. Malinoise bez PP určitě ne. Je to pes, který potřebuje makat, nestačí mu obyčejné procházky. Snad se ozve paní, která sem chodí a má 4 malinoise, teď nevím jaký má nick.

30.12.2015 12:31
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Eva1569 napsal(a):

Malina je hodně specifické plemeno a pro běžného člověka to není.Jsou hodně hyperaktivní, dost často dominantní a není u nich vyjímkou že umí pořešit i vlastního pánečka.Má velmi silný lovecky pud takže dost často loví a taky uloví kde co včetně sousedovic kočky či malého psa.
Pokud malině nedáte zaměstnání a nebudete s ní pracovat tak si zabavu najde same a to pak likviduje vše a krom toho taky docela hodně štěká.
Malina je prostě hyperaktivní sportovec a pracant a není vhodná jako modní doplněk nebo rodinej pes kterej bude jen tak běhat po dvorku či v bytě.

30.12.2015 12:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

ivulka2 napsal(a):
Malina je hodně specifické plemeno a pro běžného člověka to není.Jsou hodně hyperaktivní, dost často dominantní a není u nich vyjímkou že umí pořešit i vlastního pánečka.Má velmi silný lovecky pud takže dost často loví a taky uloví kde co včetně sousedovic kočky či malého psa.
Pokud malině nedáte zaměstnání a nebudete s ní pracovat tak si zabavu najde same a to pak likviduje vše a krom toho taky docela hodně štěká.
Malina je prostě hyperaktivní sportovec a pracant a není vhodná jako modní doplněk nebo rodinej pes kterej bude jen tak běhat po dvorku či v bytě.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2015 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Eva1569 napsal(a):

Maliňák není pes pro běžného uživatele - je velice náročný na pohyb, zaměstnání, i osobnost svého pána, a laikovi takový pes vůbec nepatří do rukou. Je to taková bedna dynamitu - zkušenýmu a citlivýmu majiteli může perfektně sloužit, ale v opačným případě to může taky pěkně bouchnout!
Je spousta jednosušších a míň náročných plemen, mezi kterými si určitě vyberete, a budete spokojení vy i pes

30.12.2015 13:22
Clayton

XXX.XXX.104.9

Pokud chcete takovýto typ psa, tak radši Německého ovčáka.Je NESROVNATELNĚ jednodušší na výchovu!Malinois je jako Ferrari, taky s ním nebudete jezdit po vesnici na nákup.

Eva1569

30.12.2015 13:57
Eva1569

XXX.XXX.254.174

Německé ovčáky chováme asi 35 let, ale chtěli bychom zkusit malinoise, prože má trochu rozdílné vlastnosi a celkově je jiný. Děkuji za opdovědi.

30.12.2015 14:07
anonymx

XXX.XXX.234.202

Vy chovate NO a nemate poneti o malinach a jeste uvažujete jestli s PP? Nejake divne. Docela rada bych poznala takhle neznaleho chovatele.

30.12.2015 14:14
conty

XXX.XXX.103.249

Eva1569 napsal(a):

Tak určitě s PP. A hodně vybírat chovku. Jsou výstavní a pracovní linie/to jsou pošuci/. Ale obecně platí, jak si jej vychováte...

30.12.2015 14:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.137

Eva1569 napsal(a):
Německé ovčáky chováme asi 35 let, ale chtěli bychom zkusit malinoise, prože má trochu rozdílné vlastnosi a celkově je jiný. Děkuji za opdovědi.

Jak chováte ?

Vlastníte ?
Cvičíte ?

30.12.2015 14:28
ropopi-an

XXX.XXX.228.140

anonymx napsal(a):
Vy chovate NO a nemate poneti o malinach a jeste uvažujete jestli s PP? Nejake divne. Docela rada bych poznala takhle neznaleho chovatele.

Souhlas... Řekla bych že jde o provokaci.

Eva1569

30.12.2015 15:19
Eva1569

XXX.XXX.254.174

Ano je mi jasné, že jde hlavně o to jak si je vychováte. Na pp se ptám, protože jedna známá si jela z Prahy až do Olomouce pro bernského salašnického psa, který měl být s pp, ale když si to dala ověřit testama, testy potvrdily, že její mínění o falešných papírech bylo přesné. Pro se ptám a jaké máte zkušenosti, ale zatim do mě skoro všichni šijete, že jej to divný dotaz apd. Já mám největší zájem o německé ovčáky a s malinoisi jsem se na živo setkala poprvé když k nám na stanici přivezli dva podviživené. Takže o nich ještě moc nevím. Omlouvám se, jestli jsem někoho urazila, ale to je pouze realita 21.století.

Neregistrovaný uživatel

30.12.2015 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Eva1569 napsal(a):
Ano je mi jasné, že jde hlavně o to jak si je vychováte. Na pp se ptám, protože jedna známá si jela z Prahy až do Olomouce pro bernského salašnického psa, který měl být s pp, ale když si to dala ověřit testama, testy potvrdily, že její mínění o falešných papírech bylo přesné. Pro se ptám a jaké máte zkušenosti, ale zatim do mě skoro všichni šijete, že jej to divný dotaz apd. Já mám největší zájem o německé ovčáky a s malinoisi jsem se na živo setkala poprvé když k nám na stanici přivezli dva podviživené. Takže o nich ještě moc nevím. Omlouvám se, jestli jsem někoho urazila, ale to je pouze realita 21.století.

Belgičtí ovčáci mají do chovu povinné DNA testy na paternitu, takže pravděpodobnost, že nebude souhlasit původ s PP je blízko k nule. Pořád si ale myslím, že byste si BOM pořizovat neměla - je to pes jen pro toho, kdo jasně ví, do čeho jde, a ne někdo kdo chce praktikovat metodu pokus/omyl.

30.12.2015 16:08
Clayton

XXX.XXX.104.9

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Belgičtí ovčáci mají do chovu povinné DNA testy na paternitu, takže pravděpodobnost, že nebude souhlasit původ s PP je blízko k nule. Pořád si ale myslím, že byste si BOM pořizovat neměla - je to pes jen pro toho, kdo jasně ví, do čeho jde, a ne někdo kdo chce praktikovat metodu pokus/omyl.

A taky je rozdíl nevychovaný jezevčík a nevychovaná malina.Tam se to často projevuje agresí na pána.Malinám musí člověk rozumět, aby je dokázal vychovat.

30.12.2015 16:16
Clayton

XXX.XXX.104.9

Eva1569 napsal(a):

Pokud se ptáte, jestli BOM s PP nebo bez PP, je nad slunce jasné, že nevíte, do čeho jdete.Malina a sportovka patří k sobě, na nic moc jiného se nehodí, se psem bez PP složíte max základní zkoušky typu ZVV, ZOP..., to malince ale zdaleka nestačí!Nehledě na to, že jsem BOM bez PP snad nikdy neviděla.Chovatelé je jako rodinné psy na dvorek moc neprodávají.

30.12.2015 17:28
anonymx

XXX.XXX.234.202

Eva1569 napsal(a):

Tohle je provokace jak... tohle prece.nemuze myslet vazne zadny chovatel.
Anebo zadavatelka 35 let mela ovcaky bez PP a uz si mysli, ze je chovatel. Moc by me zajimalo jake testy potvrdi falesne PP.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2015 18:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymx napsal(a):
Tohle je provokace jak... tohle prece.nemuze myslet vazne zadny chovatel.
Anebo zadavatelka 35 let mela ovcaky bez PP a uz si mysli, ze je chovatel. Moc by me zajimalo jake testy potvrdi falesne PP.

Přidejte reakci

Přidat smajlík