Dobry den, nejak se mi nezda jak Charliemu vyrostli zuby, zda se mi ze jeden je furt mlecny a ten druhy novy.hl.se mi nezda 'serazeni' (nebo jak to napsat).mame jit k vet. Nebo pockat ?bude mu 5mes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten poslední malý šavlovitě zahnutý je mléčný špičák. Ten má na vypadnutí ještě čas. Ten zub, co ho vytlačuje, je tím pádem logicky dospělý špičák, ale ten zub ještě před ním vypadá skoro taky jako špičák, na řezák je hrozně velký. Ale třeba má všechny řezáky takové hlodavé, podle té fotky to nepoznám.
Tahle fotka je k ničemu, chtělo by to vidět i z dolejška pořádně a celý skus a obě strany. V každém případě, něco tvrdého na kousání, aby ten mléčný špičák ( tonatoře poslední šavl. zahnuté) vypadl co nejdříve, dejte mu tak týden.Nové špičáky rostou velmi rychle a pokud nemají kam, zastaví se a už s tím nic neuděláte. HOdně záleží na plemeni.
napsal(a):
Ten poslední malý šavlovitě zahnutý je mléčný špičák. Ten má na vypadnutí ještě čas. Ten zub, co ho vytlačuje, je tím pádem logicky dospělý špičák, ale ten zub ještě před ním vypadá skoro taky jako špičák, na řezák je hrozně velký. Ale třeba má všechny řezáky takové hlodavé, podle té fotky to nepoznám.
Ale jo. Ten velký zub je řezák kraják. Ty jsou větší. A ty špičáky ještě nejsou dorostlé, takže proto vypadá tak giganticky. U našich štěňat to tak taky vždycky vypadá. Špičáky rostou jako poslední.
wejka
napsal(a):
Je to křiženec NO..ja jsem se prave bala, aby to nejak netlacilo na ten novy a nezkrivil se.tak mu koupim kousaci kost a uvidime :) dekuji vam.
U velkého plemene mlíčňák vypadne sám. Dejte na kousání veliké kosti, prasečí nohu - syrovou) aby se musel zakousnout i do kůže), klacek, poleno....za pár dnů bude pryč.

samain
napsal(a):
Ale jo. Ten velký zub je řezák kraják. Ty jsou větší. A ty špičáky ještě nejsou dorostlé, takže proto vypadá tak giganticky. U našich štěňat to tak taky vždycky vypadá. Špičáky rostou jako poslední.
Jo, asi to tak bude, v malé držtičce vypadají ty trvalé zuby vždycky tak divně... je to jak u dětí, taky vypadají nejdřív jak bobr a pak do toho dorostou.
To šavlovité poslední je mléčný špičák. To před ním je stálý špičák! (To byste Bodlinko, jako vveterinářka, měla poznat. :- ) )
Ten mléčný by měl určitě jít ven. buď samovolně kousáním pevných věcí nebo vytržením na veterině. pokud není veterinář necitlivé kopyto, tak stálý zub při extrakci mléčného nepoškodí. Obzvlášť v případě, že je stálý už takhle hodně vyrostlý.
Dasvo
napsal(a):
To šavlovité poslední je mléčný špičák. To před ním je stálý špičák! (To byste Bodlinko, jako vveterinářka, měla poznat. :- ) )
Ten mléčný by měl určitě jít ven. buď samovolně kousáním pevných věcí nebo vytržením na veterině. pokud není veterinář necitlivé kopyto, tak stálý zub při extrakci mléčného nepoškodí. Obzvlášť v případě, že je stálý už takhle hodně vyrostlý.
Ja jsem si to myslela, zkousela jsem s nim kyvat a ani se nehne.bude muset do narkozy?je mu 5mes...
wejka
napsal(a):
Ja jsem si to myslela, zkousela jsem s nim kyvat a ani se nehne.bude muset do narkozy?je mu 5mes...
Že e vůbec nehýbe to se Vám spíš jen zdá. Ten zub už má poměrně zkrácený kořen, ale je zapřený tím rostoucím stálým takže vypadá velmi pevně. Zkuste dát psovi syrovou velkou kost, ideálně velkou hovězí nebo vepřovou kloubovou, kzerou nerozkousne a nerozžvýká. Eventuelně ty hnusné jakože buvolí kosti, ty jsou hodně tuhé. A vydržte pár dní. Případně zkoušejte rozhýbávat několikrát denně ručně, jestli si to štěně nechá.
Pokud to nebude mít efekt, bude potřeba veterinář. Podle mého názoru by se toto mělo dát zvládnout v sedaci a klasická plná "narkóza" nebude nutná.

lev
napsal(a):
Hlavně když píše, že je to xNO, to je opravdu malé plemeno !
Pojem malá držtička je relativní, víme? \
Ani xNO nemá v pěti měsících tak velkou palici, jako dospělák.

wejka
napsal(a):
Kliid, má to čas.
Do sedmi měsíců minimálně.