Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2015 15:55
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

Chtěla bych se zeptat jaké plemeno by jste doporučili mé dceři její 13let zkušeností mí docela dost já jsem veterinář a manžel praceje v útulku, takže něco má okoukané. Chtěla by s ním dělat psí sporty např. frisbee, agility. Vážit by měl kolem 30kg, ale není nutno. Děkuji za vyčerpávající odpovědi.
Inka.

30.12.2015 15:59
lavacca

XXX.XXX.164.49

inka&sarinka napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jaké plemeno by jste doporučili mé dceři její 13let zkušeností mí docela dost já jsem veterinář a manžel praceje v útulku, takže něco má okoukané. Chtěla by s ním dělat psí sporty např. frisbee, agility. Vážit by měl kolem 30kg, ale není nutno. Děkuji za vyčerpávající odpovědi.
Inka.

A to Vám máme vážně zbaštit, že Vy jako veterinářka s manželem pracujícím v útulku byste si nebyli schopni vybrat správné plemeno sami? Ale jděte...

PS: By jsme určitě nedoporučili, když už tak bysme...

30.12.2015 16:02
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

Já se ptám na tipy, né na komentáře s vemi vyskou kvalitou

30.12.2015 16:03
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

By = být jsme= sloveso být.

30.12.2015 16:20
Clayton

XXX.XXX.104.9

inka&sarinka napsal(a):
By = být jsme= sloveso být.

Když, tak bychom...
Máte jistě velké zkušenosti s různými plemeny, mnohem větší než my.Z útulku, kde manžel pracuje, si jistě něco vyberete.

30.12.2015 16:34
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

Myslím, že tato debate není o spisovné češtině. ( Jaké plemeno by bylo vhodné k...) Musíte si to zduvodnit.

hornet

30.12.2015 16:36
hornet

XXX.XXX.111.238

Prosím o radu, jaké těsto na knedlík ? Pozn. jsem kuchař.

30.12.2015 16:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

inka&sarinka napsal(a):
Já se ptám na tipy, né na komentáře s vemi vyskou kvalitou

Myšleno "s VELMI VYSOKOU"?

hornet

30.12.2015 16:49
hornet

XXX.XXX.111.238

Ale jinak taky jsou nějaká videa na Youtube, tam najdete určitě s dcerou inspiraci.Na zkušenosti ji vemte na nějaký závody, tam vám chovatelé něco řeknou, nebo cvičák.

30.12.2015 16:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hornet napsal(a):
Prosím o radu, jaké těsto na knedlík ? Pozn. jsem kuchař.

Kuchtíku, udělej rýži nebo brambory

hornet

30.12.2015 16:54
hornet

XXX.XXX.111.238

Dík za radu, volím erteple at je to správně česky.

30.12.2015 19:15
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

Moc děkuji všem, kteří mě svou inteligentní odpovědí přesvědšili o tom, že psům rozumí pouze zřídka ( podle Vašich komentářů). Když si budu chtít uvařit brambory, rýži, tak vím že existují kuchařky ve kterých je plnou způsobů na úpravu brambor. Poslední dobou se mi zdá, že na tento web chodí lidi, kteří podle jejich vyjadřovíní psům nerozumí, ano možná rozeznají jezevčíka od bernardýma a to je vše.
PS: Dá se říct, že Vaše gramatika je celkem na nižší úrovni, vím všichni včetně mě dělají chyby nejen v pravopise.

Inka.

Eva1569

30.12.2015 19:17
Eva1569

XXX.XXX.254.174

Mohu ddoporučit fenu no, BOC, ale i boxer není špatný, pokud váš muž pracuje v útulku tak s jeho výchouu nebude mít dcera potíže.

30.12.2015 19:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

inka&sarinka napsal(a):
Moc děkuji všem, kteří mě svou inteligentní odpovědí přesvědšili o tom, že psům rozumí pouze zřídka ( podle Vašich komentářů). Když si budu chtít uvařit brambory, rýži, tak vím že existují kuchařky ve kterých je plnou způsobů na úpravu brambor. Poslední dobou se mi zdá, že na tento web chodí lidi, kteří podle jejich vyjadřovíní psům nerozumí, ano možná rozeznají jezevčíka od bernardýma a to je vše.
PS: Dá se říct, že Vaše gramatika je celkem na nižší úrovni, vím všichni včetně mě dělají chyby nejen v pravopise.

Inka.

Milá "paní doktorko" Inko,
píše se přesvědČili, před ŽE se píše čárka, před VE KTERÝCH měla být také čárka.
Moje gramatika je dle Vašich slov na nižší úrovni, ale nepíši hrubky.
Kdybych si byla vědoma toho, že neumím gramatiku, což byste asi o sobě měla vědět, určitě bych neopravovala příspěvky jiných jako učitelka (viz. příspěvek v 16:30).
Takže se nemůžete divit tomu, že když Vy opravujete jiné a sama chyby píšete, že se ostatní taky pobaví na Váš účet.

Eva1569

30.12.2015 19:28
Eva1569

XXX.XXX.254.174

Fiona.Praha napsal(a):
Milá "paní doktorko" Inko,
píše se přesvědČili, před ŽE se píše čárka, před VE KTERÝCH měla být také čárka.
Moje gramatika je dle Vašich slov na nižší úrovni, ale nepíši hrubky.
Kdybych si byla vědoma toho, že neumím gramatiku, což byste asi o sobě měla vědět, určitě bych neopravovala příspěvky jiných jako učitelka (viz. příspěvek v 16:30).
Takže se nemůžete divit tomu, že když Vy opravujete jiné a sama chyby píšete, že se ostatní taky pobaví na Váš účet.

Myslím, že to už stačilo paní se ptala na psi ne na gramatiku.

30.12.2015 19:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

inka&sarinka napsal(a):

Inka.

Očividně jste příspěvek - Prosím o radu, jaké těsto na knedlík ? Pozn. jsem kuchař - nepochopila jako vtip.

Sama jste v podstatě takový dotaz položila - jsem veterinářka, manžel pracuje v útulku,13ti letá dcera má zkušenosti a chceme tak 30kg psa na sporty. Poraďte.
Jací psi jsou Vašimi pacienty na veterině? S jakými psy se potkal manžel v útulku? S jakými psy má dcera zkušenosti?
Nezlobte se na mne, ale pokud je pravda, co jste o Vaší rodině napsala, měli byste v podstatě umět poradit vy všichni nám, nikoli my Vám.

Nebo Vás pohoršilo, či urazilo, že se nikdo z Vašeho dotazu neposadil na zadek a nezačal vypisovat?
Upřímně, já osobně Vašemu dotazu vůbec nevěřím.

30.12.2015 19:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Eva1569 napsal(a):

Copak copak? "Paní doktorka" může kritizovat ostatní, ale ji nikdo kritizovat nemůže?

30.12.2015 19:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Copak copak? "Paní doktorka" může kritizovat ostatní, ale ji nikdo kritizovat nemůže?

Myslím, že se zde do ní pustili všichni mnohem dříve, než začala ona sama někoho kritizovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2015 19:36

inka&sarinka napsal(a):

Inka.

Vy jste fakt veterinářka? Pominu, že si myslím, že je to pouze vtip a dost ubohý.

Tak veterinářka a pracovník útulku pro psy nejsou schopni poradit své dceři vhodné plemeno. Už to samo o sobě je divné. Dále je divné, že třináctiletá dcera nemá nějaké plemeno vybrané, že nemá načtené charakteristiky plemen a nevybírá si sama -nemá svůj názor.
Když si vzpomenu, jak jsem cca od 12 let přesně věděla které plemeno chci a proč, jak jsem si šla za svým, jak jsem měla prostudovanou snad všechnu tehdy dostupnou literaturu (za hlubokého totáče, o internetu nebylo vidu ani slechu). I když jsem neměla v rodině ani veterináře/veterinářku či pracovníka útulku a naši se o kynologii nezajímali.

Takže - chce vůbec vaše dcera psa? A jak moc?

30.12.2015 19:38
davidka

XXX.XXX.14.251

Krmíte trola. smajlík Nebo naše vysoké školy jsou už fakt na tom tak špatně?
Copak by si veterinářka neuměla najít popisy plemen? Navíc by z toho měla mít i zkoušku, aspoň za mne bývala.

Jsou prázdniny, zřejmě si nějaké dítě hraje s počítačem a sní o pejskovi. Úroveň dotazu i čeština tomu odpovídá.

Ludmilk

Ludmilk

XXX.XXX.78.82

lavacca napsal(a):
A to Vám máme vážně zbaštit, že Vy jako veterinářka s manželem pracujícím v útulku byste si nebyli schopni vybrat správné plemeno sami? Ale jděte...

PS: By jsme určitě nedoporučili, když už tak bysme...

Eva1569 napsal(a):
Mohu ddoporučit fenu no, BOC, ale i boxer není špatný, pokud váš muž pracuje v útulku tak s jeho výchouu nebude mít dcera potíže.

Doporučit boc je úplná kravina. Za pár měsíců tady bude dotaz na téma co dělat s nezvladatelným odrostlým štěnětem boc.
Kdy už si lidi uvědomí, že boc není univerzální pes?

amy4

30.12.2015 19:39
amy4

XXX.XXX.44.34

Doporučila bych kolii nebo neměckého ovčáka...a proč tady paní říkáte jak se má psát, když se ptala na psy?

30.12.2015 19:42

amy4 napsal(a):
Doporučila bych kolii nebo neměckého ovčáka...a proč tady paní říkáte jak se má psát, když se ptala na psy?

Protože čeština a pravopis je součástí všeobecného vzdělání?

amy4

30.12.2015 19:43
amy4

XXX.XXX.44.34

Jo to já vím, ale ona se ptala na něco úplně jiného, tak ji tady nemusíte poučovat.

hornet

30.12.2015 19:44
hornet

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):

Pani Mvdr. taky se mi nechce věřit že jste to co říkáte. Jinak co se týče češtiny, tak mi přijde že jste studovala možná v jiné zemi. Omlouvám se za mé chyby, měl jsem za tři.

30.12.2015 19:46

amy4 napsal(a):
Jo to já vím, ale ona se ptala na něco úplně jiného, tak ji tady nemusíte poučovat.

Myslím, že sem můžeme napsat co chceme. A jak je vidět, osvěty a poučení o pravidlech českého pravopisu není nikdy dost.

30.12.2015 19:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nick zaregistrovaný dnes je velmi "věrohodný" a ty dva nezaregistrované jsou ještě "věrohodnější" smajlík Jaký bude další?

30.12.2015 19:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hornet napsal(a):
Pani Mvdr. taky se mi nechce věřit že jste to co říkáte. Jinak co se týče češtiny, tak mi přijde že jste studovala možná v jiné zemi. Omlouvám se za mé chyby, měl jsem za tři.

Co je kuchtíku? Já nejsem MVDr. ani náhodou

amy4

30.12.2015 19:49
amy4

XXX.XXX.44.34

Já vím jak je čeština důležitá...úplně všude, ale jak by Vám bylo kdyby jste se na něco zeptali a lidé by Vám by Vás začali poučovat?

hornet

30.12.2015 19:53
hornet

XXX.XXX.111.238

Vždyť jo, já jen že se nelíbí kritika a ten váš příspěvek byl trefný. Jinak erteple jsou udělány rychleji než knedlík což jsem netušil

amy4 napsal(a):
Já vím jak je čeština důležitá...úplně všude, ale jak by Vám bylo kdyby jste se na něco zeptali a lidé by Vám by Vás začali poučovat?

Chudák paní veterinářka, že... Ona je bezradná, a my na ni takhle. Aby se nezhroutila...

Zkuste popřemýšlet. Pokud zadáte dotaz vy, bude s hrubkami, nebo správně česky?

hornet

hornet

XXX.XXX.111.238

To bylo pro Fionu.

30.12.2015 19:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hornet napsal(a):
To bylo pro Fionu.

30.12.2015 19:57
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chudák paní veterinářka, že... Ona je bezradná, a my na ni takhle. Aby se nezhroutila...

Jsem ráda, že mám toho veterináře, tedy chlapa. Takže moje event. zhroucená veterinářka by to nebyla
Druhou větu jsem nepochopila

30.12.2015 20:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A co popřemýšlet o tom, že ne každý kdo sem píše zvládá češtinu na výbornou, že někteří píší ve spěchu, píší myšlenku za myšlenkou, a vy je tady budete lynčovat za čárku ve větě? Stále je to diskuzní forum, ne vědecký magazín. Přiznávám, že je dotaz zadavatelky zvláštní, ale napadat ji kvůli češtině? Neřeknu když jde o velké hrubky, které bijí do očí, ale čárka ve větě myslím není to nejhorší.

30.12.2015 20:08

Fiona.Praha napsal(a):
Jsem ráda, že mám toho veterináře, tedy chlapa. Takže moje event. zhroucená veterinářka by to nebyla
Druhou větu jsem nepochopila

To je celé odpověď pro amy4. Proto jsem u příspěvku v 19:53 uvedla citaci...

30.12.2015 20:09

Andrýsek3 napsal(a):
A co popřemýšlet o tom, že ne každý kdo sem píše zvládá češtinu na výbornou, že někteří píší ve spěchu, píší myšlenku za myšlenkou, a vy je tady budete lynčovat za čárku ve větě? Stále je to diskuzní forum, ne vědecký magazín. Přiznávám, že je dotaz zadavatelky zvláštní, ale napadat ji kvůli češtině? Neřeknu když jde o velké hrubky, které bijí do očí, ale čárka ve větě myslím není to nejhorší.

amy4

30.12.2015 20:13
amy4

XXX.XXX.44.34

Tak se tady z té její otázky nezbláznětě! každý děla chyby...

amy4

30.12.2015 20:14
amy4

XXX.XXX.44.34

Jinak souhlasím s Andryseeek3

30.12.2015 20:33
davidka

XXX.XXX.14.251

Andrýsek3 napsal(a):

Co tak popřemýšlet nad tím, když někdo udělá ve 4 řádcích nejméně 8 chyb a vydává se za vysokoškolsky vzdělanou osobu, která musela napsat desítky prací, aby vůbec vystudovala, zda si jen nedělá legraci?
Navíc se ptá na otázku, která je příbuzná vystudovanému oboru a jako osoba s vyšším IQ (předpoklad studia na VFU) si odpověď může mnohem snadněji najít v jiných pramenech než na anonymní diskuzi, kam se chodí bavit i kynologičtí začátečníci, děti a lidé, co nemají dost rozumu ani na to, aby se naučili základy rodné řeči.

amy4

30.12.2015 20:35
amy4

XXX.XXX.44.34

Jj.

30.12.2015 20:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

davidka napsal(a):
Co tak popřemýšlet nad tím, když někdo udělá ve 4 řádcích nejméně 8 chyb a vydává se za vysokoškolsky vzdělanou osobu, která musela napsat desítky prací, aby vůbec vystudovala, zda si jen nedělá legraci?
Navíc se ptá na otázku, která je příbuzná vystudovanému oboru a jako osoba s vyšším IQ (předpoklad studia na VFU) si odpověď může mnohem snadněji najít v jiných pramenech než na anonymní diskuzi, kam se chodí bavit i kynologičtí začátečníci, děti a lidé, co nemají dost rozumu ani na to, aby se naučili základy rodné řeči.

Jak jsem psala, její příspěvek se mi taky zdál zvláštní, o tom žádná. Jen jsem se pozastavila nad tím, že po diskuzi "čeština je krásný jazyk" se ze všech stali učitelé. Sama nemám dokonalou češtinu, a přesto studuji vysokou školu. Prostě mi nikdy tolik nešla, a i kdyby byl zadavatel nudící se dítě, nenapsal nějaký urážlivý příspěvek, tak proč by mu zde někteří nemohli prostě jen poradit, když máte teda za to, že je to troll?

30.12.2015 20:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):

Proč neporadíte zadavatelce a dáváte nám výchovnou lekci?

Nikdo nejsme dokonalý, ale... zadavatelka sama dělá pravopisné chyby a vynechává písmenka a čárky ve větách a ostatní opravuje? Kde to jsme?

Osobně nevěřím tomu, že dotaz byl napsaný dospělou příčetnou osobou a byl myšlený vážně, ale Vám nic nebrání poskytnou vyčerpávající odpovědi tak, jak si to zadavatelka přála.

30.12.2015 20:49
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
Proč neporadíte zadavatelce a dáváte nám výchovnou lekci?

Nikdo nejsme dokonalý, ale... zadavatelka sama dělá pravopisné chyby a vynechává písmenka a čárky ve větách a ostatní opravuje? Kde to jsme?

Osobně nevěřím tomu, že dotaz byl napsaný dospělou příčetnou osobou a byl myšlený vážně, ale Vám nic nebrání poskytnou vyčerpávající odpovědi tak, jak si to zadavatelka přála.

Já Vám žádnou výchovnou lekci nedávám. Jen jsem se pozastavila, nad tím co je v příspěvcích o psech nejdůležitější? Čeština?
Myslím, že si zadavatelka chtěla obhájit svoji chybu, což se jí nepodařilo, protože to byla hrubka, ale nevšimla jsem si, že by ona někoho poučovala.
Jo, plemeno radit nebudu, to tu nechám na zkušenějších.

30.12.2015 20:58
davidka

XXX.XXX.14.251

Který dospělý příčetný člověk si pořídí plemeno na doporučení anonymní diskuze?

Který veterinář napíše jako kritérium výběru plemene pouze hmotnost psa a obecně aktivitu? Bez podmínek chovu?

30.12.2015 21:02
aj

XXX.XXX.50.88

Když se vrátím k původní otázce, tak by bylo dobře napsat něco víc o podmínkách, v jakých bude pes žít. Chcete venkovního nebo do bytu, kolik hodin se mu denně můžete věnovat a pod. Já osobně nemám ráda, když mi případný zájemce o štěně řekne, že chce psa pro dítě. Myslím, že psa musí chtít hlavně rodiče protože na nich bude ležet většina péče o psa.
Pokud má i dcerka zájem kynologii, tím lépe. Vybírala bych plemeno snadno ovladatelné a velikosti takové, aby ho dcera zvládla udržet, kdyby ji náhodou neposlechl.
P.S. pro jistou dodávám, že čeština není můj rodný jazyk, doufám, že případné chyby nebrání v pochopení obsahu.

30.12.2015 22:32
Šarina

XXX.XXX.231.146

Andrýsek3 napsal(a):
Jak jsem psala, její příspěvek se mi taky zdál zvláštní, o tom žádná. Jen jsem se pozastavila nad tím, že po diskuzi "čeština je krásný jazyk" se ze všech stali učitelé. Sama nemám dokonalou češtinu, a přesto studuji vysokou školu. Prostě mi nikdy tolik nešla, a i kdyby byl zadavatel nudící se dítě, nenapsal nějaký urážlivý příspěvek, tak proč by mu zde někteří nemohli prostě jen poradit, když máte teda za to, že je to troll?

...i kdyby byl zadavatel nudící se dítě, nenapsal nějaký urážlivý příspěvek, tak proč by mu zde někteří nemohli prostě jen poradit...

A proč by měli lidi vážně radit (a tedy ztrácet svůj čas kvůli) děcku, které se vydává za svou maminku (v lepším případě... v tom horším si prostě někdo dělá z lidí ehm... bžundu)?
Co očekává tazatel od anonymní diskuze? Není náááhodou na netu milion daleko věrohodnějších informacích (např. charakteristiky plemen)?

30.12.2015 22:35
Šarina

XXX.XXX.231.146

Eva1569 napsal(a):

"paní" se ptala na psY...
-
(jen poznámka pod čarou)

30.12.2015 22:38
aj

XXX.XXX.50.88

Šarina napsal(a):
...i kdyby byl zadavatel nudící se dítě, nenapsal nějaký urážlivý příspěvek, tak proč by mu zde někteří nemohli prostě jen poradit...

A proč by měli lidi vážně radit (a tedy ztrácet svůj čas kvůli) děcku, které se vydává za svou maminku (v lepším případě... v tom horším si prostě někdo dělá z lidí ehm... bžundu)?
Co očekává tazatel od anonymní diskuze? Není náááhodou na netu milion daleko věrohodnějších informacích (např. charakteristiky plemen)?

Tak vždy je ještě možnost takovou diskusi ignorovat a nezúčastnit se jí.

30.12.2015 22:45
Šarina

XXX.XXX.231.146

aj napsal(a):
Tak vždy je ještě možnost takovou diskusi ignorovat a nezúčastnit se jí.

Ale jasně...
jenže mě děsí ta turbulence infantility a nesamostatnosti běžné populace v podobných otázkách. To, co lidi kdysi automaticky řešili sami a odpovědně studiem nemnohých dostupných informací, se dnes stává automaticky předmětem rádoby vážných diskuzí na anonymním prostoru, kde zhusta radí stejně nezkušení laici, ale o to plamenněji. Totální neúcta k rodnému jazyku to doprovází a dělá z diskuzí pravé intelektuální peklo.
Člověk se toho účastnit pravda nemusí, ale je toho tolik, že to občas jednomu (případně druhému) nedá.

30.12.2015 23:03

Šarina napsal(a):
Ale jasně...
jenže mě děsí ta turbulence infantility a nesamostatnosti běžné populace v podobných otázkách. To, co lidi kdysi automaticky řešili sami a odpovědně studiem nemnohých dostupných informací, se dnes stává automaticky předmětem rádoby vážných diskuzí na anonymním prostoru, kde zhusta radí stejně nezkušení laici, ale o to plamenněji. Totální neúcta k rodnému jazyku to doprovází a dělá z diskuzí pravé intelektuální peklo.
Člověk se toho účastnit pravda nemusí, ale je toho tolik, že to občas jednomu (případně druhému) nedá.

Tak to by se dalo napsat téměř ke každé otázce na zdejším fóru. Do čeho bychom pak balili reklamu ? A kam bychom se chodili bavit ?

30.12.2015 23:06
aj

XXX.XXX.50.88

Šarina napsal(a):
Ale jasně...

No, ale kdyby si všichni všechno zjistili samostudiem, tak o čem bychom se bavili ?

31.12.2015 12:23
ajca

XXX.XXX.100.120

Nezlobte se na mě. Ale když se tu zeptá dítě, tak hned na něj útočíte, že nemáte čas odpovídat naivním dětem a když se tu dítě vydává za rodiče ( a to nevíte určitě), tak ho také odsoudítě. Hlavně, že máte čas tu řešit zda jde o dítě nebo veterinářku. Myslím, že spíše by člověk měl být rád, že holčina nejde pořídit první plemeno, které se jí líbí v encyklopedii, kde vychválí každé plemeno. Dokážu holčinu pochopit. Také jsem byla dítě. A teď k věci. To, že veterinář nedokáže vybrat správné plemeno chápu. Veterinář má znát hlavně anatomii psa a jejic nemoce a ne povahy. A otec pracující v útulku zná hlavně křížence, kteří si už ledasčim prošli a nelze tedy vycházet z jejich povah. Jinak mě jako první napadl chodský pes.

31.12.2015 12:38
inka&sarinka

XXX.XXX.254.174

ajca napsal(a):
Nezlobte se na mě. Ale když se tu zeptá dítě, tak hned na něj útočíte, že nemáte čas odpovídat naivním dětem a když se tu dítě vydává za rodiče ( a to nevíte určitě), tak ho také odsoudítě. Hlavně, že máte čas tu řešit zda jde o dítě nebo veterinářku. Myslím, že spíše by člověk měl být rád, že holčina nejde pořídit první plemeno, které se jí líbí v encyklopedii, kde vychválí každé plemeno. Dokážu holčinu pochopit. Také jsem byla dítě. A teď k věci. To, že veterinář nedokáže vybrat správné plemeno chápu. Veterinář má znát hlavně anatomii psa a jejic nemoce a ne povahy. A otec pracující v útulku zná hlavně křížence, kteří si už ledasčim prošli a nelze tedy vycházet z jejich povah. Jinak mě jako první napadl chodský pes.

Dobrý den, chodský pes mě také napadl, když jsem pokukovala poinzerátech bylo jich po skromnu a když už se ně¨jaký našel tak stál patnáct tisíc. Moc děkuji za podržení nad vodou. On manžel pracuje v útulku ve kterém je cca 16 psů a většina psů(no) je seniorů, kteří trpí dyspanzií kyčelního kloubu. Manžel není vystudovaní kynolog a se psy pracuje pouhých šest let, takže si nejsem úplně jistá že má tolik zkušeností jako někteří na tomto webu. Veterinární školu nemám ještě vystudovanou (3r) a to že jsem napsala, že jsem veterinář je přeci jedno nezáleží na povolání. Dotaz byl stručný a přesný, takže jestli si někdo potřebuje ulevit na jiné osobě než je on sám musí vyhledat odbornou pomoc.

31.12.2015 12:40
scylla

XXX.XXX.150.32

inka&sarinka napsal(a):
Inka.

Ještě pár let počkejte. Pes pro dítě není dobrá volba a pes to pak dost odnáší, mám teď jednoho takového doma a je z něj nervní troska.

31.12.2015 12:54

inka&sarinka napsal(a):
Dobrý den, chodský pes mě také napadl, když jsem pokukovala poinzerátech bylo jich po skromnu a když už se ně¨jaký našel tak stál patnáct tisíc. Moc děkuji za podržení nad vodou. On manžel pracuje v útulku ve kterém je cca 16 psů a většina psů(no) je seniorů, kteří trpí dyspanzií kyčelního kloubu. Manžel není vystudovaní kynolog a se psy pracuje pouhých šest let, takže si nejsem úplně jistá že má tolik zkušeností jako někteří na tomto webu. Veterinární školu nemám ještě vystudovanou (3r) a to že jsem napsala, že jsem veterinář je přeci jedno nezáleží na povolání. Dotaz byl stručný a přesný, takže jestli si někdo potřebuje ulevit na jiné osobě než je on sám musí vyhledat odbornou pomoc.

No tak to je jeden žduch za druhým.
...manžel není vystudovaní kynolog... ale to my většinou taky ne
...veterinární školu nemám ještě vystudovanou (3r) a to že jsem napsala, že jsem veterinář je přeci jedno nezáleží na povolání... záleží, pokud uvedete, že jste veterinářka, lze předpokládat jistou výši inteligence a rozhledu. Jenže to spíš vypadá, že na té "veterinární škole" uklízíte, a ne že ji studujete.

Patnáct tisíc za chodského psa je, řekla bych, normální cena.

anonym178

31.12.2015 13:07
anonym178

XXX.XXX.254.174

Promiňte že Vás přerušuji, ale tyto komentáře nás vážně neberou a koho naposledy braly odešel před půl hodinou.

31.12.2015 13:17
davidka

XXX.XXX.14.251

inka&sarinka napsal(a):

Dotaz bohužel byl příliš stručný. Někdo chce pouze krátkosrstého psa do bytu, jiný zase chlupáče, který snese pobyt v kotci. Také záleží na času, který psovi budete věnovat.
Co má vaše dítě v plánu za 2 roky, až vychodí základku? Nebude na SŠ dojíždět a vracet se až večer? Co když dítě v pubertě ztratí o kynologii zájem? Je rodina ochotná ho v aktivitách zastoupit?
Pokud studujete ve svém věku veterinu, tedy zřejmě dálkově, budete mít čas dítěti se psem pomoci? Jaké je ve vašem okolí kynologické zázemí (cvičáky, kluby, odbornější výcviková pomoc)?
A další otázka je finanční. Budete mít dost peněz na veterinární péči i na sportovní aktivity? Zvláště pokud by se dítě chtělo věnovat kynologii závodně, něco to stojí, nejsou to malé částky (poplatky za výcvik, pomůcky, jízdné, zápisné na závodech, odborné semináře, tábory atd.).
15 tisíc za pořízení psa je sranda proti tomu, co bude stát jeho další život (kvalitní krmení, poplatky, veterinární péče, sport...).

31.12.2015 13:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ajca napsal(a):

Anonymní diskuse dokáže zabránit tomu, že jakási holčina (jak víte, že je to holčina?) si nejde pořídit první plemeno, které se jí líbí?
Tak to jsem netušila, že takovou moc má anonymní diskuse

31.12.2015 13:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

inka&sarinka napsal(a):

Dobrý den paní (slečno) nedostudovaná veterinářko (i když na povolání nezáleží),
dyspanzií kyčelního kloubu jste mne fakt přesvědčila o tom, že jste hlava studovaná a víte o čem mluvíte. Tu školu bych Vám možná věřila, ale střední a to by zase odporovalo tomu, že máte 13ti letou dceru a manžela.

Závěr - takže jestli si někdo potřebuje ulevit na jiné osobě než je on sám musí vyhledat odbornou pomoc - tak ten byl výborný . Máte nějaké osobní zkušenosti s odbornou pomocí, že nám ji doporučujete?

31.12.2015 13:44

Fiona.Praha napsal(a):
Dobrý den paní (slečno) nedostudovaná veterinářko (i když na povolání nezáleží),
dyspanzií kyčelního kloubu jste mne fakt přesvědčila o tom, že jste hlava studovaná a víte o čem mluvíte. Tu školu bych Vám možná věřila, ale střední a to by zase odporovalo tomu, že máte 13ti letou dceru a manžela.

Závěr - takže jestli si někdo potřebuje ulevit na jiné osobě než je on sám musí vyhledat odbornou pomoc - tak ten byl výborný . Máte nějaké osobní zkušenosti s odbornou pomocí, že nám ji doporučujete?

Jó dyspanzie, to je mrcha

31.12.2015 14:24
anonymx

XXX.XXX.226.5

Jedna perla za druhou. Mne zase (krome dyspanzie) zaujal utulek s 16 psimi seniory, ktery ma placeneho zamestnance. Proste blaboly. Jen by mne zajimalo co z toho ma?

milka000

31.12.2015 15:16
milka000

XXX.XXX.97.97

inka&sarinka napsal(a):
Inka.

Border kolie, asi smajlík

31.12.2015 15:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonymx napsal(a):
Jedna perla za druhou. Mne zase (krome dyspanzie) zaujal utulek s 16 psimi seniory, ktery ma placeneho zamestnance. Proste blaboly. Jen by mne zajimalo co z toho ma?

Myslím, že dotaz dal někdo, kdo si myslel, že se pobaví na úkor druhých a ono to nedopadlo a pořád se o to tak nějak snaží. Řekla bych, že píše jako zadavatelka a pak se podporuje dalšími neregistrovanými nicky.

Nastoupit sem jako VŠ od fochu se stupidním dotazem a příšernou gramatikou, očekávající vyčerpávající odpovědi a pak se vztekat, že se všichni neposadili na zadek a nevypisují tu litanie nebo nekopírují články či odkazy, to je trošku adept na tu odbornou pomoc.

31.12.2015 15:17

Co z toho má? Asi legraci z toho, že se někdo snaží poradit...

31.12.2015 15:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.196

milka000 napsal(a):
Border kolie, asi smajlík

Nesmysl !

31.12.2015 15:22

inka&sarinka napsal(a):

Nudíte se ? - Kupte si medvídka mývala !

31.12.2015 15:28
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Teď asi budou neregistrované nicky házet nápady od boku a čekat na reakci.
Už tu byl choďák a teď borderka. Kdo bude další?

hornet

31.12.2015 15:29
hornet

XXX.XXX.111.238

V Tescu je výprodej. Plyšový RC chodský pes na 4 tužkové baterie. To bude lepší.

31.12.2015 15:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

hornet napsal(a):
V Tescu je výprodej. Plyšový RC chodský pes na 4 tužkové baterie. To bude lepší.

31.12.2015 17:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Jo Jo, mývala jsem měla.fakt doporucuji.

31.12.2015 20:07
koně

XXX.XXX.205.252

inka&sarinka napsal(a):

Krásně se to rozvíjí, tak po Silvestrovsku
Počáteční veterinářka už není tak úplně veterinářka.Zatím se jí trošku plete čeština i odborné termíny.Ale jelikož jí chybí pouze 3roky studia, možná to dožene.
Manžel není "vystudovaní kynolog", ale pečuje o staré psy s dispanzií.Takže, asi nějaká soukromá ortopedická psí klinika?
Dále mě velmi pobavilo to překvapení, že by za psa pro dceru mohla vydat tak nehoráznou sumu!
Těším se na další upřesňující příspěvky

martina1998

31.12.2015 21:55
martina1998

XXX.XXX.209.87

Doporučila bych ASS (anglický špringršpaněl). Jsou to chytří pejsci, ale potřebují dostatečnou péči o srst i uši...
Jednu fenku mám (je s PP pro rejpaly) a neměnila bych je chytrá a občas dokáže vymyslet neskutečné jen abych jí věnovala pozornost. Učí se rychle. Někdo je začátečníkům nedoporučuje, ale někde se začít musí a jsou i náročnější plemena na výchovu.
Prosím ty co mají k mému komentu problém tak ať si ho nechají u sebe děkuju.
(jsem na mobilu a chyby se tam mohou vyskytovat).

31.12.2015 22:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

martina1998 napsal(a):
Doporučila bych ASS (anglický špringršpaněl). Jsou to chytří pejsci, ale potřebují dostatečnou péči o srst i uši...
Jednu fenku mám (je s PP pro rejpaly) a neměnila bych je chytrá a občas dokáže vymyslet neskutečné jen abych jí věnovala pozornost. Učí se rychle. Někdo je začátečníkům nedoporučuje, ale někde se začít musí a jsou i náročnější plemena na výchovu.
Prosím ty co mají k mému komentu problém tak ať si ho nechají u sebe děkuju.
(jsem na mobilu a chyby se tam mohou vyskytovat).

Když odhlédnu od toho, že celá tato diskuze je naprosto nesmyslná, zadavatelce nevěřím ani slovo, tak všeobecně doporučovat ASS (= lovecké plemeno) jako společenského psa začátečníku - dítěti - považuji za naprosto nezodpovědné.

31.12.2015 23:02

koňadra napsal(a):
Když odhlédnu od toho, že celá tato diskuze je naprosto nesmyslná, zadavatelce nevěřím ani slovo, tak všeobecně doporučovat ASS (= lovecké plemeno) jako společenského psa začátečníku - dítěti - považuji za naprosto nezodpovědné.

Přesně tak!

martina1998

31.12.2015 23:11
martina1998

XXX.XXX.209.87

Když si někdo lovecký plemeno vychová a postará se o to aby poslouchal tak to nemusí být až tak nezodpovědné..A myslím, že pořát lepší než mu koupit NO nebo BOC...

Juhasj

31.12.2015 23:16
Juhasj

XXX.XXX.141.129

A já si myslim!, že už je většina pod vlivem Silvestra . Pozoz, já ne, jen píšu na tabletu a nechce se mi přepínat, jsem pod vlivem únavy

Trolllll

1.1.2016 23:05
Trolllll

XXX.XXX.13.48

Dobrý den,
já jsem si ve dvanácti letech pořídila Border kolii, ale vždy jsem měla vybráno a Border kolie byla jediný co jsem kdy chtěla.Vaše dcera by si měla vybrat sama jakého pejska chce a určit si svůj názor.Já Border kolii doporučuji, ale jestli nemáte zahradu tak si ji nepořizujte, protože zahrada vás někdy opravdu zachrání před tou akčí pohromou.:)je mi taky třináct a zvířátka které chc, i si vybírám sama a né na diskuzích.Vždycky pŕed tím než jsem si něco přála tak jsem všechno o tom věděla.

1.1.2016 23:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):

Také mám pocit, že tato diskuse je nesmyslná a je pouhopouhou ztrátou času...
Pokud zadavatelka neuvede správné a pravdivé údaje, tak radit nemá smysl. A ani uvedení správných a pravdivých údajů ještě nikomu nezaručilo, že se na anonymním fóru dobere dobré rady pro pořízení parťáka na třeba 15 let!

Přidejte reakci

Přidat smajlík