Význam slova "amrdol"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2015 10:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Někteří jste se tu pídili po významu a hlavně vzniku a původu slova "amrdol". Toto (níže) mi vyhodil Google. Nakolik se dá věřit bakalářkám všeobecně nechávám na vás...

amrdol – expr. nadávka pro potulujícího se psa (vzniklo zkomolením jména Amador nebo
Amidor)

Zdroj:
BĚŽNÁ MLUVA V OBCI BOLEŠINY
Bakalářská práce

Eva Sommerová
Vedoucí práce: doc. PhDr. Marie Janečková, CSc.

http://theses.cz/id/l30gfm/Sommerova-Bakalarska_prace.pdf.

EEvaS.

28.2.2019 17:41
EEvaS.

XXX.XXX.85.137

Dobrý den,
velice si vážím toho, že zde citujete mou bakalářskou práci. Mohu Vás ujistit, že tento zdroj je naprosto důvěryhodný. Paní docentka Janečková, která mou práci vedla, je ve svém oboru (bohemistika, historická mluvnice ad.) uznávanou odbornicí a mou práci vedla naprosto svědomitě. Co se týče výkladu slova "amrdol", nejedná se o žádný můj výmysl.

ŠárkaJ

11.10.2021 14:47
ŠárkaJ

XXX.XXX.102.253

EEvaS. napsal(a):
Dobrý den,
velice si vážím toho, že zde citujete mou bakalářskou práci. Mohu Vás ujistit, že tento zdroj je naprosto důvěryhodný. Paní docentka Janečková, která mou práci vedla, je ve svém oboru (bohemistika, historická mluvnice ad.) uznávanou odbornicí a mou práci vedla naprosto svědomitě. Co se týče výkladu slova "amrdol", nejedná se o žádný můj výmysl.

Dobrý den, toto slovo znám také, používá se na Kladensku, ale s trochu jiným významem a s protaženým ó. Amrdól - označoval se tak malý pes naříklad typu bišonek, yorkšír, papilon

11.10.2021 16:21
eli22

XXX.XXX.58.55

ŠárkaJ napsal(a):
Dobrý den, toto slovo znám také, používá se na Kladensku, ale s trochu jiným významem a s protaženým ó. Amrdól - označoval se tak malý pes naříklad typu bišonek, yorkšír, papilon

Používá se i u nás v Jižních Čechách.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2021 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Na Plzeňsku taky

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík