Krytie a infekcie u sučky - Streptoccocus Canis - Progesteron

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2015 16:47
AnnaLeon

XXX.XXX.58.131

Dobry den!

Mám 3 rocného chovného sucku. Hárá v kazdom 4 mesiace (4-5). Ked mala 2,5 roka tak zacala hárat, a od hárania na 8 den uz mal progesterónu 10,6 ng/ml. Chovny pes je daleko (7 hodina cesta) tak druhy den ráno okolo 10:00 maly sme krytie. Inseminácia iba ( chovny pes nevie inak nakryt sucky). Sucka nebola gravidná, nemali sme stenatá. Teraz bude hárat niekedy, dovtedy som dozvedela ze mala Streptococcus canis infekcia, dostala na to antibiotiká.
Otázky:
- Teraz ako musím robit?
- Kedy prvy test progesterónu?
- Kedy treba íst ku psa ( a treba rátat stym ze 7 hodina cesta, tak ten den uz neviem íst lebo veterinár uz neurobí insemináciu vecer o 20/21:00. Iba od 9- do 17:00)
- Ked uz dostal antibiotíká tak nebude mat nic problém s streptococcusom?
- Bol streptococcus canis chybní preto lebo sme nemali stenatá?
- Je progesterón 100%-ní?

Prvy vrh to bude v chov.stanici Leonbergerov.

31.12.2015 17:24
blecha

XXX.XXX.213.3

AnnaLeon napsal(a):
Dobry den!

Mám 3 rocného chovného sucku. Hárá v kazdom 4 mesiace (4-5). Ked mala 2,5 roka tak zacala hárat, a od hárania na 8 den uz mal progesterónu 10,6 ng/ml. Chovny pes je daleko (7 hodina cesta) tak druhy den ráno okolo 10:00 maly sme krytie. Inseminácia iba ( chovny pes nevie inak nakryt sucky). Sucka nebola gravidná, nemali sme stenatá. Teraz bude hárat niekedy, dovtedy som dozvedela ze mala Streptococcus canis infekcia, dostala na to antibiotiká.
Otázky:
- Teraz ako musím robit?
- Kedy prvy test progesterónu?
- Kedy treba íst ku psa ( a treba rátat stym ze 7 hodina cesta, tak ten den uz neviem íst lebo veterinár uz neurobí insemináciu vecer o 20/21:00. Iba od 9- do 17:00)
- Ked uz dostal antibiotíká tak nebude mat nic problém s streptococcusom?
- Bol streptococcus canis chybní preto lebo sme nemali stenatá?
- Je progesterón 100%-ní?

Prvy vrh to bude v chov.stanici Leonbergerov.

Leonberg bez schopnosti krýt fenu a fena se špatnou obranyschopností...sakra vy musíte mít zájemců dopředu že musíte takový maxi psy množit i pokud jsou v takový formě...to přinesou radosti novým majitelům. To je množitelství, ne ? za každou cenu...

31.12.2015 19:56
AnnaLeon

XXX.XXX.58.131

Nie som mnozitelom! Som chovatelom! Mám uz rezerváciu na 8 stenat do zahranicia. Iba fenka dostala streptoccocusa a spytam ci má niekto skúnesti s tym!

1.1.2016 05:35
ivulka2

XXX.XXX.155.174

AnnaLeon napsal(a):
Nie som mnozitelom! Som chovatelom! Mám uz rezerváciu na 8 stenat do zahranicia. Iba fenka dostala streptoccocusa a spytam ci má niekto skúnesti s tym!

Streptococus nemuže dostat...má ho každá fena každý pes, je to otázka imunity, Zdravé vitální zvíře se s ním vypořádá bez problému a zabřezne a porodí štěnata.
To že mate zadané štěnata z vás nedělá chovatele...
U fenky posilněte imunitu a asi by bylo dobré i změnit krycího psa.

1.1.2016 07:58
scylla

XXX.XXX.150.32

AnnaLeon napsal(a):

Možná je fena s PP a pes také, ale štěně po psovi, co neumí přirozeně nakrýt a fena s problémem s i munutou není chovatelský záměr. Navíc první krytí by mělo být určitě přirozené, ne inseminace. Je dobře, že z toho nic nebylo.

1.1.2016 14:04
lev

XXX.XXX.253.186

Feně posilte imunitu a začněte už nyní, ještě než začne hárat, za týden zázraky neuděláte. A najděte si jiného krycího psa, takového, co umí krýt. Při takové inseminaci jste stejně porušil chovatelský řád. A co psy, kteří se množí načerno dělanými inseminacemi ? Kromě toho to málokdo umí.

1.1.2016 18:37
ivulka2

XXX.XXX.155.174

lev napsal(a):
Feně posilte imunitu a začněte už nyní, ještě než začne hárat, za týden zázraky neuděláte. A najděte si jiného krycího psa, takového, co umí krýt. Při takové inseminaci jste stejně porušil chovatelský řád. A co psy, kteří se množí načerno dělanými inseminacemi ? Kromě toho to málokdo umí.

Ta infekce tam muže vzniknout i díky špatně provedené inseminaci.osobně bych nekryla psem co neumí přirozeně nakrýt, takový pes nemá v chovu co dělat.

1.1.2016 19:54
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ajá nechápu, jak múže být pes "chovný", kdyz neumí nakrýt fenu.To je trochu ironie, ne?

2.1.2016 10:09
atamanka

XXX.XXX.111.240

Lexaurin napsal(a):
Ajá nechápu, jak múže být pes "chovný", kdyz neumí nakrýt fenu.To je trochu ironie, ne?

Spíš nechápu, jak může být pes " krycí ", když nekryje ( přirozeným způsobem). Ona chovnost nerovná se schopnost nakrýt fenu, že.

2.1.2016 16:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

atamanka napsal(a):
Spíš nechápu, jak může být pes " krycí ", když nekryje ( přirozeným způsobem). Ona chovnost nerovná se schopnost nakrýt fenu, že.

No já myslím ze se nějak chovnost s neschopností krýt jaxi vylučuje.

2.1.2016 16:42
aj

XXX.XXX.50.88

Lexaurin napsal(a):
No já myslím ze se nějak chovnost s neschopností krýt jaxi vylučuje.

Proč ? Chovnost je daná bonitací ( + výstava+zkoušky+ zdravotní testy- to vše dle plemena), to že pes není schopný krýt se zjistí až při krytí.
možná trochu mimo téma: moje zkušenost je, že pokud se pes do jistého věku nenaučí krýt, tak mu pak většinou nejde. Pokud pes kryje po prvý krát ve věku 5-6 let, bývá to často neúspěšné.
(výjimkou jsou sousedovic voříšci ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík