petta

XXX.XXX.144.6
Dobry den, mame stěnatka 3tydny stara a jsou v kotelně kde je 8 stupnu tepla na zemi jen na dece, jedno nam umřelo, je možne že by jim byla zima a prochladlo?Fena od nich občas na pul hodky odejde.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je možné že je jim zima a že prochladlo. Štěňata by mohla být v kotelně, ale musela by tam mít boudu, zakrytou bednu a pod., kde by si malý prostor zadýchala a vyhřála. Z deky vám odleze na beton a už se nevrátí zpátky - pak prochladne. Také ovšem záleží na plemeni.
petta
napsal(a):
Dobry den, mame stěnatka 3tydny stara a jsou v kotelně kde je 8 stupnu tepla na zemi jen na dece, jedno nam umřelo, je možne že by jim byla zima a prochladlo?Fena od nich občas na pul hodky odejde.
Mají ohrádku? z prken třeba.., pod deku dejte aspon noviny letáky, několik vrstev aspon dva cm i víc, na to položte deku a zatížíte ohrádkou, cihlama, kamenama a ke štěnatům ještě hodte deku zmuchlanou na zachumlání, kdyby jste nad štěnata dali stůl, židli, z papírových krabic slepili domek přehodili dekama...a udělali jim takovou boudu, jenom deka na zemi je asi málo.
petta
napsal(a):
Vás štěňátka nezajímají?
Kdyby Vás zajímala, tak snad víte, jestli je jim zima, ne? Vám by bylo teplo v 8 stupních? Já bych zmrzla.
Třítýdenní štěňata se už pohybují, možná už se snaží chodit. Co je to plemeno?
Pokud je chcete vypiplat, přeneste si je domů, ať máte přehled jestli nemají hlad nebo jim není zima.

To se divím, že uhynulo jen jedno. Do dvou týdnů štěňata nemají vyvinutou termoregulaci a nejsou schopna udržet tělesnou teplotu.
napsal(a):
Je možné že je jim zima a že prochladlo. Štěňata by mohla být v kotelně, ale musela by tam mít boudu, zakrytou bednu a pod., kde by si malý prostor zadýchala a vyhřála. Z deky vám odleze na beton a už se nevrátí zpátky - pak prochladne. Také ovšem záleží na plemeni.
Myslíte, že pochopí ?

rapotacka11
napsal(a):
Myslíte, že pochopí ?
Záleží na IQ ?
Ještě také záleží na typu a stáří kotle, jestli uhelný, tak se možná při přikládání nadýchalo kouře.
Jinak taková improvizovaná bouda do vnitřních prostor ( kotelny ) se dá udělat ze všeho možného : Někdo psal stůl obložený dekami, skříňka, bedna od televize, či jiného spotřebiče, zase přiteplená dekami...Možností je dost a tam, kde je dům a kotelna, se určitě vhodný "materiál" na rychlé- okamžité- zhotovení úkrytu pro štěňata najde.
Je to lepší ?

aj
napsal(a):
Do Vánoc holt bylo teplo.
Upřimně, tohle fakt nechápu. Nechat štěňata v nevytopené kotelně na jedné dece !
Taky mi to hlava nebere. Když k nám na chalupě přišla rodit kočka od sousedů, tak boudu z krabice a starých hadrů/dek jsem měla za méně než 5 minut. Za tuhle dobu by člověk uplácal podobné provizorium i pro psy velikosti NO.
lev
napsal(a):
A co si myslíte, že takováto štěňata z životě čeká ?
Zadavatelka je třeba dítě blbých rodičů co maj ty psy na svědomí (aspon v to doufám).
podívejte se na bazoš, co je tam kříženců nabízených mnohapočetné vrhy a ještě se tam ti "lidé" chlubí fotkama jejich rodičů, obou známých, a fotkama z předchozího vrhu po stejných rodičích...štěnata sice darují, ale kdo se o ně postará? přeci jenom jsou náklady na odchov i kdyby jenom žrádlo a teplo...a ty lůzy si nedokážou uvědomit že za tu částku by už byla kastrace jejich feny... nebo pablbci co nabízejí jejich zaručenýho křížence ke krytí, hledají mu fenu aby si vrznul protože je miloučkej a zaslouží si užít...to jsem se jenom rozepsala, ne ůčelově k vám prosím, stejně tak ta chovatelka s pp s leonbergrama annaleon nebo jak to je taky pecka, je vidět že poradci klubu jsou k hovnu, nebo je to poradcův pes? i tak to bohužel bývá, funkce nemá nic společnýho se svědomím.
Napíšu sem ať nezakládám nové téme. Mám 9-ti týdenní štěně, kříženec jezevčíka s těžko říct čím. Bydlí doma, kde máme podlahové vytápění. Ven chodíme na čurácí krátké chvilky a tak 1-2x denně na delší procházky, jak se ochladilo tak vždy po chvilce začně kňourat a zvedat packy ( já mám dojem že od zimy). To ji na chvilku schovám pod bundu a jak se zahřeje jde zase běhat. Pořídím ji nějaký obleček jelikož nemá pořádnou srst, ale mám nějak řešit packy nebo to zvládne.
blecha
napsal(a):
Mají ohrádku? z prken třeba.., pod deku dejte aspon noviny letáky, několik vrstev aspon dva cm i víc, na to položte deku a zatížíte ohrádkou, cihlama, kamenama a ke štěnatům ještě hodte deku zmuchlanou na zachumlání, kdyby jste nad štěnata dali stůl, židli, z papírových krabic slepili domek přehodili dekama...a udělali jim takovou boudu, jenom deka na zemi je asi málo.
"ke štěnatům ještě hodte deku zmuchlanou na zachumlání" - nezlobte se, ale pěkná hloupost! Celý život se děsím toho, aby se štěňata nezachumlala do nějaké deky, protože z ní nebudou umět vylézt a ještě je fena zalehne, proto žádnou deku zásadně nedávám!
Štěňata mohou být v kotelně, ale!
1. musí být v boudě, kterou fena a štěňata zadýchají;
2. podlaha by měla být z polystyrenu, který izoluje, a na něm dřevo + něco teplého - ideálně sláma, nebo alespoň koberec - něco, do čeho nemůže fena štěňata zahrabat;
3. Je potřeba často kontrolovat stav štěňat (jestli pijí, jestli jim není teplo nebo zima) i feny (fena může mít eklampsii, nebo zánět vemene);
4. Ideální je, pokud okolní teplota není alespoň 20 stupňů, mít na části podlahy vyhřívání - štěňata si samy vlezou tam, kde je jim dobře. Topné desky se dají koupit, např. zde: http://www.selko.cz/vyhrevne-desky-pro-psy~c971.html. Také mám některé vrhy v kotelně (je tam okno, takže světlo a teplo cca 15 stupňů). Fena má boudu, kde je podlahové vytápění, na něm pouze plastová deska, nic víc. Fena tak snadno udržuje čistotu, já boudu 1x denně vytřu (ne, že by to bylo až tak nutné, spíše pro můj pocit), štěňata jsou stále v teple a čistotě, nemusím prát žádné deky a hadry, neriskuji, že se některé štěně do něčeho zamotá.
koňadra
napsal(a):
"ke štěnatům ještě hodte deku zmuchlanou na zachumlání" - nezlobte se, ale pěkná hloupost! Celý život se děsím toho, aby se štěňata nezachumlala do nějaké deky, protože z ní nebudou umět vylézt a ještě je fena zalehne, proto žádnou deku zásadně nedávám!
Štěňata mohou být v kotelně, ale!
1. musí být v boudě, kterou fena a štěňata zadýchají;
2. podlaha by měla být z polystyrenu, který izoluje, a na něm dřevo + něco teplého - ideálně sláma, nebo alespoň koberec - něco, do čeho nemůže fena štěňata zahrabat;
3. Je potřeba často kontrolovat stav štěňat (jestli pijí, jestli jim není teplo nebo zima) i feny (fena může mít eklampsii, nebo zánět vemene);
4. Ideální je, pokud okolní teplota není alespoň 20 stupňů, mít na části podlahy vyhřívání - štěňata si samy vlezou tam, kde je jim dobře. Topné desky se dají koupit, např. zde: http://www.selko.cz/vyhrevne-desky-pro-psy~c971.html. Také mám některé vrhy v kotelně (je tam okno, takže světlo a teplo cca 15 stupňů). Fena má boudu, kde je podlahové vytápění, na něm pouze plastová deska, nic víc. Fena tak snadno udržuje čistotu, já boudu 1x denně vytřu (ne, že by to bylo až tak nutné, spíše pro můj pocit), štěňata jsou stále v teple a čistotě, nemusím prát žádné deky a hadry, neriskuji, že se některé štěně do něčeho zamotá.
Třítýdenní štěnata který doted byly na dece jenom v kotelně budou za tu deku rádi.
zadavatelka bude číst vaše rady jako zprávy s jiné planety...protože až ted jí došlo, když jedno umřelo, v kotelně kde je 8 stupnů a jsou pouze na dece, že by jim mohla být zima.
vaše fenka by si zasloužila měkkou podložku která se dá lehce jako návlek na suchý zipy navlíct na tu tvrdou desku na které chudinka musí trpělivě ležet aby se vašim štěnatům oddávala ke kojení. Zaslouží si to. Pro chovatele není problém denně převlíct za suchou, čistou, mít jich několik.
Teplota místnosti kde jsou novorozená štěňata by měla být okolo 30°C, a snižovat jen pomalu. Teplou podložku - jen se plazí, takže jsou s ní pořád v kontaktu a bere jim teplo (zvlášť pokud leží na holé podlaze ve sklepě). Takže paní asi může jen čekat, než uhynou další pokud něco neudělá...že je 8°C vážně málo by mělo dojít i laikovi.
No, asi budu za rasa, ale zase to tady přeháníte.8st není mráz. Pokud se fenka o štěnda normálně stará zahřeje je tělem. Za mého dětsví jsme měli několikatery štěnda u fenky bouďáka. Pravda, měla boudu, ale to byla jen tlustá kartonová krabice vystlaná senem. Žádná izolace, nahoře jen hozená folie přikrytá deskou proti promoknutí, byla ale pod střechou. Pokud měla štěnda v zimě, bylo to stejné, nic se neměnilo. Nikdy žádné nezmrzlo, ani neumřelo. Sama bych se teď samozřejmě postarala líp, ale 30st pro psa, který byl doteď zvyklý venku? To je naprosto zbytečné a hlavně pro fenku je to spíš týrání, než pomoc...
lesnížínka
napsal(a):
No, asi budu za rasa, ale zase to tady přeháníte.8st není mráz. Pokud se fenka o štěnda normálně stará zahřeje je tělem. Za mého dětsví jsme měli několikatery štěnda u fenky bouďáka. Pravda, měla boudu, ale to byla jen tlustá kartonová krabice vystlaná senem. Žádná izolace, nahoře jen hozená folie přikrytá deskou proti promoknutí, byla ale pod střechou. Pokud měla štěnda v zimě, bylo to stejné, nic se neměnilo. Nikdy žádné nezmrzlo, ani neumřelo. Sama bych se teď samozřejmě postarala líp, ale 30st pro psa, který byl doteď zvyklý venku? To je naprosto zbytečné a hlavně pro fenku je to spíš týrání, než pomoc...
Ono je to taky jiné u kavkazáka a u dobrmana.Osobně si myslím, že štěňata KAO nepotřebují 30°C teploty.Ale boudu a teplou podložku bych určitě pořídila.