Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2016 20:55
AmynaLivula

XXX.XXX.148.101

Myslela jsem že to bude v diskuzích tisíckrát ale nikde tu není něco od čeho bych se mohla odpíchnout.
Mám křížence středního vzrůstu,18 kilo. Běháme často agility a má DLK, byli jsme na pár RTG když se vyvíjel a na každém RTG to měl horší. Nevím jestli už si na tu bolest zvykl nebo ho to už nebolí ale už nekulhá. RTG už jsme přestali dělat protože se dělali pro operaci ale když jsem viděla že ho to nijak neomezuje tak nač vyhazovat peníze, a ještě by to nemusel mít po operaci lepší...
Takže jsem se rozhodla kvůli agility pořídit nějakou výživu na klouby, vím že se to tím nevyléčí ale aspoň mu to trošku usnadní. Normálně vypadá v pohodě, ani po tréninku nekulhá. A na tréninku to nepoznám, agility miluje takže nějaká bolest ho nezastaví a tudíž to nepoznám. Máme superprémiové granulky, ale nejí pravidelně, nasypu mu misku a třeba dva dny tam leží ( granule nezvětraly, jsou dobré), vystřídali jsme už několik druhů ale se všemi se stalo totéž, prostě když má hlad tak se nažere, dávám mu vždycky večer ( jen když v misce nic nemá). Ale to je asi jedno.
Taky bych se chtěla dozvědět jak ho nějak dobře nasvalit aniž by ty klouby musel zatěžovat ( třeba běh vedle kola nepřipadá v úvahu). A unavit ho tak aby pravidelně žral...

Takže moje otazky? Jaká kloubní výživa by mu mohla pomoct? Vím že existuje řada granulí co jsou např. pro seniory, štěňata, sportovce... takže nějakou značku aby to vyhovovalo jeho zdravotnímu stavu. A další otázka v textu, jak ho nasvalit, je pohublý protože moc nežere, má středně dlouhé chlupy takže naštěstí nic moc nejde poznat, kvůli kloubům je lepší když je trošku lehčí... Někde jsem zaslechla něco o nějakých cvicích se psama na balonech...
Omlouvám se že je toho moc ale nemám koho jiného se na to zeptat Tak budu ráda za každý tip, vyberu co bude mému psovi nejvíc vyhovovat :).

pajajs

1.1.2016 21:37
pajajs

XXX.XXX.143.14

Nám vet. doporučil Canvit Chondro pro vývoj štěněte. Můžete mu to zkusit dávat + jestli krmíte granulemi, tak by měla být nějaká speciální třída pro psy v zátěži (Superpremiové by to mít měli). Jestli nechce granule, můžete zkusit krmit masem. (tomu odolá kdejaký pes).

pajajs

1.1.2016 21:37
pajajs

XXX.XXX.143.14

pajajs napsal(a):
Nám vet. doporučil Canvit Chondro pro vývoj štěněte. Můžete mu to zkusit dávat + jestli krmíte granulemi, tak by měla být nějaká speciální třída pro psy v zátěži (Superpremiové by to mít měli). Jestli nechce granule, můžete zkusit krmit masem. (tomu odolá kdejaký pes).

Neodolá samozřejmě.

1.1.2016 21:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Aptus aptoflex - viz http://www.zbozi.cz/hledani/?q=aptus%20aptoflex%20sirup%20500ml#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=products-exact-ABtest-B&utm_term=aptus%20aptoflex%20sirup%20500ml
Také jsou dobré vepřové nožičky - syrové. Ovšem doporučuji vyříznout kost, aby pes neměl zácpu.
Nasvalení = kvalitní krmení (ideál masem) + pohyb, plavání (samozřejmě v létě, pokud nemáte krytý bazén). S ohledem na problémy s klouby je ovšem potřeba pohyb dávkovat s rozumem.
Cviky na balónech neznám, mí psi je zatím nepotřebovali.

2.1.2016 11:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

AminaLivula - Jaká kloubní výživa by mu mohla pomoct? - maso. Tedy krmení masem. Na klouby, na nasvalení, na chuť k jídlu. Celkem se rozežral i můj totálně nežravý pes. Pokud trváte na granulích, výbornou zkušenost mám(dostala jsem tip od přátel, kterým pomáhal u operovaného berňáka s těžkou dysplazií) s přípravkem: sirup Aptus Aptoflex.

2.1.2016 12:26
Arni

XXX.XXX.111.238

Můj syn při problémech s klouby u Bulíka použil Alavis, říká že po 14 dnech podávání přestala kulhat a bylo viditelné zlepšení.
http://www.alavis.cz/kloubni-vyziva.

2.1.2016 12:29
kobylatko

XXX.XXX.45.44

My teď máme pro 13 letou jezevčandu Alavis Triple Blend, začala být špatna na zadní nohy, nemohla se ani pořádně zvednout a po Alavisu zas lítá jak střela .

2.1.2016 12:43
Rotvik

XXX.XXX.190.86

CHONDRO 4v1 ALFA DOG tablety

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2016 13:54

AmynaLivula napsal(a):
Myslela jsem že to bude v diskuzích tisíckrát ale nikde tu není něco od čeho bych se mohla odpíchnout.
Mám křížence středního vzrůstu,18 kilo. Běháme často agility a má DLK, byli jsme na pár RTG když se vyvíjel a na každém RTG to měl horší. Nevím jestli už si na tu bolest zvykl nebo ho to už nebolí ale už nekulhá. RTG už jsme přestali dělat protože se dělali pro operaci ale když jsem viděla že ho to nijak neomezuje tak nač vyhazovat peníze, a ještě by to nemusel mít po operaci lepší...
Takže jsem se rozhodla kvůli agility pořídit nějakou výživu na klouby, vím že se to tím nevyléčí ale aspoň mu to trošku usnadní. Normálně vypadá v pohodě, ani po tréninku nekulhá. A na tréninku to nepoznám, agility miluje takže nějaká bolest ho nezastaví a tudíž to nepoznám. Máme superprémiové granulky, ale nejí pravidelně, nasypu mu misku a třeba dva dny tam leží ( granule nezvětraly, jsou dobré), vystřídali jsme už několik druhů ale se všemi se stalo totéž, prostě když má hlad tak se nažere, dávám mu vždycky večer ( jen když v misce nic nemá). Ale to je asi jedno.
Taky bych se chtěla dozvědět jak ho nějak dobře nasvalit aniž by ty klouby musel zatěžovat ( třeba běh vedle kola nepřipadá v úvahu). A unavit ho tak aby pravidelně žral...

Takže moje otazky? Jaká kloubní výživa by mu mohla pomoct? Vím že existuje řada granulí co jsou např. pro seniory, štěňata, sportovce... takže nějakou značku aby to vyhovovalo jeho zdravotnímu stavu. A další otázka v textu, jak ho nasvalit, je pohublý protože moc nežere, má středně dlouhé chlupy takže naštěstí nic moc nejde poznat, kvůli kloubům je lepší když je trošku lehčí... Někde jsem zaslechla něco o nějakých cvicích se psama na balonech...
Omlouvám se že je toho moc ale nemám koho jiného se na to zeptat Tak budu ráda za každý tip, vyberu co bude mému psovi nejvíc vyhovovat :).

Nekrmím granule, jen občas dostane, problémy s klouby zatím nemáme, ale přidávám hydrolyzovaný kolagen, pak např.2 měsíce pauza a teď máme Pet vet flex http://shop.manwe.eu/doplnky-stravy-petvet/116-petvet-flex-500ml-500ml-zdarma.html. Nedávám každý den, jak si vzpomenu třeba jen 3x týdně apod...

2.1.2016 14:10

AmynaLivula napsal(a):

Máme superprémiové granulky, ale nejí pravidelně, nasypu mu misku a třeba dva dny tam leží ( granule nezvětraly, jsou dobré), vystřídali jsme už několik druhů ale se všemi se stalo totéž, prostě když má hlad tak se nažere, dávám mu vždycky večer ( jen když v misce nic nemá)... Tímto stylem krmený pes, se nenaučí žrát nikdy pravidelně. granule můžete střídat, jak chcete, vždycky se mu ožerou, výsledek je ten, jakým způsobem žere teď. Pokud má takové problémy s klouby jak píšete, agility bych s ním neběhala, spíš bych ho šetřila. On rozum nemá, agility ho baví a bude běhat do úmoru, ale jemu to uškodí. Přizpůsobte mu zátěž, jeho zdravotnímu stavu.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Za mě kloubka Alvait Triple Blend (pro koně) a nebo Gelapony chondro...
Taky mám psa s DKK a bere kloubku (teď gelapony).

Krmím normálně granule (Magnusson) s masem. Zátěž normální - dlouhá procházka tempem, které potřebuje on (jde si podle sebe)...

2.1.2016 20:28
anonymx

XXX.XXX.229.255

Nejak tomu.nerozumim. DLK (mimochodem dost podstatne se lisi od.DKK) jste zjistili kdyz se vyvijel a zhorsovala se? To je nesmysl.
Se psem s DLK delate agility?
Misku s granulemi ma stale k dispozici?
Beh u kola nee, ale agility ano?
Ten vas dotaz je minen vazne?

Military

5.1.2016 09:52
Military

XXX.XXX.222.254

Řešila jsem podobný problém, akorát s tím, že náš pejsek (kříženec cca 40kg) už kulhal.
A náš vet nám doporučil tuto kombinaci: Krmivo Petkult MAXI - na to že náš oříšek granule nikdy moc nemusel, tak tyhle mu chutnaly napoprvé (dokonce, při smíchání se starým krmivem tyto vyzobával).
A na podporu:1-2x týdně 10ml Hyalgel Collagen - k dostání v lékarně(je to pro lidi a s pomerančovou příchutí)
A 1-2x týdně buď, již zde zmíněné, prasečí nožky (my dánáme celé), kuřecí skelety a pokud je Váš pejsek menší určitě nepohrdne kuřecím krčkem...
Po cca měsíci a půl kulhání ustalo. Vše nadále dodržujeme a pes je bez obtíží.

5.1.2016 11:14
anonymx

XXX.XXX.27.66

Pokud je příčinou kulhání DLK tak můžete krmit čím chcete a potíže nezmizí. Jedná se totiž o fyziologickou vadu odstranitelnou pouze operativně.Maximálně můžete trošku oddálit artrozu.

5.1.2016 12:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kobylatko napsal(a):
My teď máme pro 13 letou jezevčandu Alavis Triple Blend, začala být špatna na zadní nohy, nemohla se ani pořádně zvednout a po Alavisu zas lítá jak střela .

Máme pro 11ti letého zlatého retrívra taky Alavis Triplne Blend, už cca 4 měsíce a super. Taky byl špatný na zadní nohy, špatně se zvedal a kulhal, po Alavisu se to zlepšilo, zvedá se v pohodě a nekulhá.

Love vera

17.2.2016 19:53
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík