Standa65

XXX.XXX.32.159
Dobrý den, večer na Silvestra nám skočil pes pod auto na hlavní silnici v obci Tvrdonice okr.Břeclav. Po nehodě jsme zastavili opodál na parkovišti a zkontrolovali auto. Zjistili jsme, že chybí přední SPZka a je prasklý přední nárazník pod SPZkou. Číslo BVI-9... Škoda nevznikla nijak veliká a vrátili jsme se na místo nehody, ale po psovi a SPZ ani památky. Za tmy jsme prohledali okolí a nic. Vrátili jsme se na místo nehody na druhý den za denního světla, bohužel po SPZ ani památky. Nevím, jestli pes má majitele, nebo to byla pouliční rasa, každopádně chci požádat, pokud byl někdo tak rychlý a naši SPZ našel a vzal, aby ji odevzdal na obecním úřadě. Je nám pejska moc líto, nevíme, jestli má velké zranění, taky nechceme po nikom náhradu škody, ale pokud SPZ se nenajde, budeme mít s vyřizováním nové SPZ zbytečné starosti, nakolik je manželka těžce ZŤP a všechny doklady na dopravní prostředek se vztahují na danou SPZ. Děkuji za jakoukoliv pomoc a radu.
Majitel psa

XXX.XXX.59.84
Dekuji vám že ste my srszili mého psa a od nehody ste ujeli a neposkytli první pomoc a za druhé ste nejel 50 ale 90 mám vaší SPZ jestli chcete můžete si pro ní dojet ale prva se vyřeší muj pes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Majitel psa
napsal(a):
Dekuji vám že ste my srszili mého psa a od nehody ste ujeli a neposkytli první pomoc a za druhé ste nejel 50 ale 90 mám vaší SPZ jestli chcete můžete si pro ní dojet ale prva se vyřeší muj pes.
Tak hele, ty máš být rád, že tvůj volně pobíhající pes je živý a nezpůsobil nikomu škodu, kterou by po tobě někdo chtěl vymáhat. Ty nemáš právo vůbec na nic, protože ten tvůj čokl neměl na silnici co dělat. Nastuduj si občanský zákoník a odpovědnost za škodu, sklop uši, vrať tu es pé zetku a pak zalez.
Majitel psa
napsal(a):
Tak to bych si pro ni schválně dojela. S policajtama a trvalou boletí za krkem - migrénami z nehody, co jste vašim psem způsobil
Není to zvláštní? Že majitel psa čte ifaunu a najednou se anonymně přihlásí? Spíš bych očekávala, že se ozve někdo, kdo je pravidelným přispěvatelem a náhodou zná toho, jehož pes způsobil nehodu. Nějak to na mne nepůsobí moc věrohodně.
Ale jinak souhlasím s bodlinkou - pes způsobil nehodu, tak majitel psa by měl platit škodu majiteli auta (pes nemá co volně pobíhat po silnici).
koňadra
napsal(a):
Není to zvláštní? Že majitel psa čte ifaunu a najednou se anonymně přihlásí? Spíš bych očekávala, že se ozve někdo, kdo je pravidelným přispěvatelem a náhodou zná toho, jehož pes způsobil nehodu. Nějak to na mne nepůsobí moc věrohodně.
Ale jinak souhlasím s bodlinkou - pes způsobil nehodu, tak majitel psa by měl platit škodu majiteli auta (pes nemá co volně pobíhat po silnici).
Nemusí to být zvláštní. Dala jsem to v kopii na FB a poslala po pejskařích na Břeclavsko. Je možné, že to zahlédl.
napsal(a):
Tak hele, ty máš být rád, že tvůj volně pobíhající pes je živý a nezpůsobil nikomu škodu, kterou by po tobě někdo chtěl vymáhat. Ty nemáš právo vůbec na nic, protože ten tvůj čokl neměl na silnici co dělat. Nastuduj si občanský zákoník a odpovědnost za škodu, sklop uši, vrať tu es pé zetku a pak zalez.
Velmi "inteligentní a slušný" příspěvek.
Až jsem se musel zasmát, že jste se nechala takhle vytočit v deset večer... Navíc podle mého docela zdařilou provokací.

Standa65
napsal(a):
Dobrý den, večer na Silvestra nám skočil pes pod auto na hlavní silnici v obci Tvrdonice okr.Břeclav. Po nehodě jsme zastavili opodál na parkovišti a zkontrolovali auto. Zjistili jsme, že chybí přední SPZka a je prasklý přední nárazník pod SPZkou. Číslo BVI-9... Škoda nevznikla nijak veliká a vrátili jsme se na místo nehody, ale po psovi a SPZ ani památky. Za tmy jsme prohledali okolí a nic. Vrátili jsme se na místo nehody na druhý den za denního světla, bohužel po SPZ ani památky. Nevím, jestli pes má majitele, nebo to byla pouliční rasa, každopádně chci požádat, pokud byl někdo tak rychlý a naši SPZ našel a vzal, aby ji odevzdal na obecním úřadě. Je nám pejska moc líto, nevíme, jestli má velké zranění, taky nechceme po nikom náhradu škody, ale pokud SPZ se nenajde, budeme mít s vyřizováním nové SPZ zbytečné starosti, nakolik je manželka těžce ZŤP a všechny doklady na dopravní prostředek se vztahují na danou SPZ. Děkuji za jakoukoliv pomoc a radu.
Ten kutiš bol hladny.a tú spz zožral. Robia to aj žraloky na mori že občas niečo plechové zožerú. Budte radi že vám neodkusol chladič.
Majitel psa

XXX.XXX.59.84
Vy od nehody ujedete, hrdinové, dojdité.
Majitel psa

XXX.XXX.59.84
Tvrdonice kosticka 51.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Pokud pane majiteli psa nejste uplne b*bej a slepej tak psal ze se vraceli. Nic ovsem nemeni nic na tom ze pred zakonem jste trzce propadajici vy. Jednak vas cokl ohrozoval zivoty ridivu tim ze lital bez dozoru po silnici a jednak zadrzujete vec jez vam nepatri tudiz vam lze jeste prisit kradez. Vratte to, drzte hub* a budte rad ze vas nikdo nezaluje. Me kdyby prch had a nekdo kvuli tomu leknutim spad ze schodu a pritom ho stih treba prastit ci poranit tak taky budi jecet na cloveka ze je deb*l a proc mi poranil zvire? Ne budu ruda az na prd*li a setsakra se starat jestli je dotycnej v poradku a co se tyce zvirete vezmu ho k vetovi a budu se modlit aby dik mojo b*bosti bylo vse ok.

Majitel psa
napsal(a):
Vy od nehody ujedete, hrdinové, dojdité.
Teda, jestli jste fakt majitel toho psa, tak to teda koukám. Místo toho, abyste byl rád, že po vás nikdo nic nechce, si ještě budete vyskakovat. Já být na místě poškozených, tak by mě vaše chování přimělo změnit přístup a řešit to s policií. Viníkem jste vy a měl byste být šťastný, že vás nikdo nikde nechtěl popotahovat.
Pokud jste si myslel, že je právo na vaši straně a bude se řešit neposkytnutí první pomoci vašemu psovi, tak nemám slov :-D.

napsal(a):
Teda, jestli jste fakt majitel toho psa, tak to teda koukám. Místo toho, abyste byl rád, že po vás nikdo nic nechce, si ještě budete vyskakovat. Já být na místě poškozených, tak by mě vaše chování přimělo změnit přístup a řešit to s policií. Viníkem jste vy a měl byste být šťastný, že vás nikdo nikde nechtěl popotahovat.
Pokud jste si myslel, že je právo na vaši straně a bude se řešit neposkytnutí první pomoci vašemu psovi, tak nemám slov :-D.
Za krádež SPZ může dotyčný dostat pokutu až 15 000 Kč, pokud vím. Když k tomu připočtu nehodu, kterou způsobil volně pobíhající pes a za což kompletně zodpovídá majitel, ať už by pes třeba i utekl z oploceného pozemku, tak "majitel psa" je buď i*iot nebo troll.
Standa65

XXX.XXX.32.155
Dobrý večer, dovolte, abych reagoval a naléhal taky na majitele psa. Jak se tady píše v diskusi, podle občanského zákoníku jste pane majitel Vy zodpovědný za to, co Váš pejsek dělá a jak se chová. Proto jste měl taky zajistit, aby večer v 17.30 za úplné tmy, kde nesvítila ani pouliční lampa, nám váš pejsek nevběhl přímo pod auto na hlavní silnici a my jsme ho nemuseli zachytiti. Pejsek nebyl označen žádným výstražným osvětlením a ani nebyl na vodítku. Jak jsem psal, je nám to s manželkou líto, co se stalo, ale budiž nám to poučením. Dále rád zodpovím to co se jaksi opomíjí tady v diskusi. Budu si stát na svém, že na odbočce na Týnec jsem zastavil, zkontroloval auto a ihned se otočil. Nemohl jsem dupnout na brzdy, nakolik je moje manželka těžce zdravotně postižená (ano i tací lidé cestují automobilem). Prudkým a nerozvážným bržděním, bych způsobil větší škodu nebo zranění. Když jsme dorazili na místo nehody, nebyl na místě již nikdo. Bohužel Vás musím upozornit, že na našem vozidle vznikla škoda a to taká, že máme prasklý přední nárazník na 4 místech a nemám SPZ, kterou mi neprávem zadržujete. Škoda odhadem 15000, - Kč. Pokud bych jel 90 km rychlostí, jak tady udáváte, asi bych přední nárazník dnes už neměl a vy měl pejska na pár kousků. Na těchto stránkách již podobné nehody jsou popsány, prosím přečtěte si je. Patřím mezi řidiče, kteří vědí, jak mají jezdit v obci. Nechci po Vás nic, nárazník si opravím svépomocí, naštěstí znám vhodné lepidlo a mám hodné přátele. Nahlásil jsem nehodu na policii Břeclav. Proto Vás "zatím" touto cestou prosím, aby jste SPZ zítra tj. v pondělí odevzdal na obecním úřadě ve Tvrdonicích. Já se budu informovat, případně i Policie Břeclav, protože samozřejmě oznámím i tuto skutečnost i policii, že SPZ zadržujete. Děkuji za Všechny příspěvky a reakce a budu rád, když se ostatní poučí.
Standa65

XXX.XXX.32.155
Majitel psa
napsal(a):
Dole jsem napsal příspěvek, tak si ho prosím přečtěte a hlavně vraťte SPZ, protože zodpovědnost za pejska bez vodítka a neoznačeného viditelně na hlavní silnici v 17.30 hodin na Silvestra večer za úplné tmy nese jeho majitel. A já mám na vozidle škodu za 15 tisíc. Takže pokud máte zájem, můžeme se finančně vyrovnat, ale myslím, že zákon říká jasně, kdo je v tomto případě zodpovědný za škodu. Fakturu ze servisu Vám klidně přinesu a taky stvrzenku za novou SPZ k tomu. Souhlasíte? Nechci po Vás nic, odevzdejte prosím SPZ na obecním úřadě ve Tvrdonicích. Doufám, že ve Tvrdonicích jsou pořád slušní lidé, máme tam rodinu. Děkuji.
Standa65

XXX.XXX.32.155
Ďakujeme za ozaj vtipný príspevok, po 3 nociach psychického vypetia, čo je so psíkom, ako to všetko dopadne, nás to podporilo a dokonca sme sa aj konečne po prvýkrát po nehode trošička pobavili. Odniesol to nárazník a SPZ, chladič je v poriadku. Dúfam, že aj psík.
Standa65

XXX.XXX.32.155
Pokud jste správně četl, vrátili jsme se na místo nehody, ale hrdina, co hazarduje se životem nevinného pejska tam už nebyl. Ptali jsme se i na druhý den po domech. Nikdo nic nevěděl. Tak buďte hrdina i Vy prosím odevzdejte SPZ na obecní úřad ve Tvrdonicích. Tímto Vám děkujeme.
Standa65

XXX.XXX.32.155
napsal(a):
Děkujeme za všechny příspěvky.
Standa65

Standa65 - troll, nebo nějaká forma schizofrenie?
ex..

XXX.XXX.100.33
Nemám slov na tyhle reakce. Kéž by se to stalo vaším pejskum. potom by jste tu všichni frajeři nebyli. Jak někdo může napsat slovo 'čokl' Frajeři na netu to zvládne každý.

ex..
napsal(a):
Nemám slov na tyhle reakce. Kéž by se to stalo vaším pejskum. potom by jste tu všichni frajeři nebyli. Jak někdo může napsat slovo 'čokl' Frajeři na netu to zvládne každý.
Http://www.novinky.cz/krimi/374834-autu-vbehl-do-cesty-pes-spolujezdec-naslednou-nehodu-neprezil.html.
A tohle jste četl ? Kdyby tu byl skutečně majitel psa, měl by se omluvit a ne řidiče napadat. Určitě do psa nenajel schválně a pes neměl na silnici co dělat. Kdo nechává psa utíkat po vesnici na silnici, ten by zasloužil...A za zranění svého psa si může sám !
alek

XXX.XXX.182.186
No, nám takto nějaký pes poškodit auto, protože ho neměl jeho pán vychovaného nebo na vodítku, chtěla bych škodu zaplatit. Co je mi po někom, komu pes do rukou nepatří? Zajímá mě více můj majetek.
Des

XXX.XXX.143.71
Smutne ze vas zajima zk*rvena spz, ale naa zdravi pejska se nikdo nezeptal.. Nemate ani tuseni, co si prožil a muzem jen dekovat, ze je na živu...:(.

Des
napsal(a):
Smutne ze vas zajima zk*rvena spz, ale naa zdravi pejska se nikdo nezeptal.. Nemate ani tuseni, co si prožil a muzem jen dekovat, ze je na živu...:(.
Jestli jste opravdu majitelem psa, stoupněte si před zrcadlo a tomu naproti nadávejte...čím sprostěji, tím lépe. Protože jen vy jste za zranění psa zodpovědný a děkujte, že v autě nedošlo ke zranění. Jinak byste se také možná nedoplatil.
Psy mám opravdu ráda, proto svého psa po silnici vodím na vodítku, na zahradě ho mám pod kontrolou a rozhodně se nestane, že by se připletl autu do cesty.
Nebo jste to měl při nárazu na vodítku a auto vám ho vyrvalo z ruky ?
ex..

XXX.XXX.100.33
Zastavit na parkovišťi a ne u nehody jen aby jse málem vrah podíval na škodu auta ! Zastavit na místě tak se to dělá ! A nikoho nezajimá něčí žena......
alek

XXX.XXX.182.186
ex..
napsal(a):
Zastavit na parkovišťi a ne u nehody jen aby jse málem vrah podíval na škodu auta ! Zastavit na místě tak se to dělá ! A nikoho nezajimá něčí žena......
Haha to je vtipné... :D Máme dávat podle vás přednost cizímu nevychovanému psovi, než své nemocné ženě, které by mohl malý náraz ublížit? To myslíte vážně? Opravdu?
ex..

XXX.XXX.100.33
Vrátil ?co takhle hned zastavit a neodjed od dopravní nehody. Už nikdy nechci zažít to co jsem viděla !
ex..
napsal(a):
A co tím chcete říct? Nikdo toho psa nesrazil schválně a věřím, že jim to přivodilo nemalý šok. Snažili se i pomoct, no nebylo komu. A mimochodem, zatím jsem se nevyjadřovala, ale mě se to stalo. Naštěstí v boční uličce na vesnici, kde se jezdí krokem a psu ani autu se nic nestalo. Nic to nemění na tom, že to byla jen naše vina, psa jsme neuhlídali. Ač velmi poslušný, celý život chodíci na volno, na paničce ale závislý. Rozdělili jsme se, muž chtěl vzít psy z procházky domů, já musela ještě na návštěvu. Jakmile byl kousek dál, pustil ho z vodítka. Nedomysleli jsme ani jeden, že by mohl takto zareagovat, nikdy jsme v takové situaci nebyli. Pes se na fleku otočil a bez rozmyslu letěl hledat paničku. Mne minulo auto, ohlédnu se a už jsem jen viděla, jak pes z boční uličky vyletěl rovnou před něj. Auto ho odhodilo na kraj. To už přiběhnul i můj muž. Psu nic nebylo, jen ho pak možná bolel bok, autu nic nebylo, pánovi jsme se omlouvali i ušima a hanba mne fackovala. Případnou škodu by jsme samozřejmě bez řečí zaplatili. Kdyby psa zabil, mohli jsme si to vyčítat jen my sami...Bylo by to strašné, bylo to naše, dítě", tedy ne žádný čokl. Ale to nemění nic na situaci, že by mohl způsobit vážnou dopravní nehodu, u které by mohl někdo zemřít a to si prosím laskavě uvědomte. Majitel tady toho psa, měl být sakra rád, že jeho pes žije a že tu vážnou dopravní nehodu nezpůsobil a že řidič je ještě k tomu tak hodný člověk, že nechce ani nahradit škodu na autě. O slušnosti se bohužel nedá mluvit v případě majitele psa a proto si zaslouží trest, který pravděpodobně přijde. Pes za to nemůže, že má páníčka blba.
ex..
napsal(a):
Vrátil ?co takhle hned zastavit a neodjed od dopravní nehody. Už nikdy nechci zažít to co jsem viděla !
Tak si psa uvazujte...
a nazvat řidiče - málem vrah?
máte nějak posunuté uvažování.
sražení psa NENÍ dopravní nehoda.
A jestli by dotyčný motorista zastavil, tak pouze proto, aby přivolal policii za účelem Vaší legitimace, pro vymáhání škody.
ex..

XXX.XXX.100.33
alek
napsal(a):
Haha to je vtipné... :D Máme dávat podle vás přednost cizímu nevychovanému psovi, než své nemocné ženě, které by mohl malý náraz ublížit? To myslíte vážně? Opravdu?
Ano myslím. Byla jsem tam ! Nikdo neví jaký ten pes je proč ho soudíte.
ex..

XXX.XXX.100.33
Konec mám z vás dost !
alek

XXX.XXX.182.186
ex..
napsal(a):
Konec mám z vás dost !
Upřednostňovat svou rodinu před cizím psem nebude asi nikdo... Vy snad ano?
Tak aby jsme to nějak pochopili: píše tu majitel psa, píše tu jeho partnerka? A nechtěla by jste nám tedy milá dámo objasnit, co se stalo, místo tady těch výlevů? Pokud do vás řidič vyloženě nenajel, když jste šli se psem na vodítku...což by jste asi popsala hned na začátku a místo toho tu jen slyšíme nějaké obviňování kdekoho, jen ne sebe... Tak dopr...napíšu: pes nám bohužel utekl a než jsme ho odchytili vběhl na silnici. Omlouváme se a jsme rádi, že to relativně dobře dopadlo...
ex..

XXX.XXX.100.33
Hodonak
napsal(a):
Pokud napíšete
...
A nikoho nezajimá něčí žena...
...
tak si říkám, že to auto mělo s prominutím nárazníkem jebnout do makovice Vás...
Kèž by srazil mě. ano tohle myslím vážně prostě mě. žádné reakce na mou citaci mi nepište.
ex..

XXX.XXX.100.33
lesnížínka
napsal(a):
Tak aby jsme to nějak pochopili: píše tu majitel psa, píše tu jeho partnerka? A nechtěla by jste nám tedy milá dámo objasnit, co se stalo, místo tady těch výlevů? Pokud do vás řidič vyloženě nenajel, když jste šli se psem na vodítku...což by jste asi popsala hned na začátku a místo toho tu jen slyšíme nějaké obviňování kdekoho, jen ne sebe... Tak dopr...napíšu: pes nám bohužel utekl a než jsme ho odchytili vběhl na silnici. Omlouváme se a jsme rádi, že to relativně dobře dopadlo...
Partnerka ? Která je to ?
hornet

XXX.XXX.51.242
ex..
napsal(a):
Prosím vás, když jste tam byla tak napište vaši verzi jak to bylo. To nedává smysl co tu píšete.
ex..
napsal(a):
Psa přece nikdo nesoudí.
Byl konec roku, každý si musí v tomto období psa
dvakrát tak hlídat. Nepouštět volně, nenechat na dvoře s nízkým plotem.
Odnesl to chudák pes. (nejvíc)
Ostatní jste byli otřesení, ale snad jste si aspoň vduchu přiznali,
že je to hlavně vaše vina.
ex..

XXX.XXX.100.33
lesnížínka
napsal(a):
Nejspíš Vy. První tu psal velmi inteligentně, Majitel psa". Pak nějaký, Des" a následně, ex". Takže se nedivte, že ve vašich rodinných vztazích trochu tápu...
Ex...je zkratka něčeho co vás zajímat nemusí.
alek

XXX.XXX.182.186
ex..
napsal(a):
Ex...je zkratka něčeho co vás zajímat nemusí.
Možná je to ex toho pána, který sem psal. :D.

Nejhorší je srážka s blbcem, a nebo s jeho psem
hornet

XXX.XXX.51.242
aj
napsal(a):
Trolla ?
Trotla, na co se ptáme, na to neodpoví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Ať je to jak chce, za psa si zodpovídá majitel.
Pes nemá ve vozovce bez majitele co pohledávat, pokud na autě vznikla škoda, je majitel psa POVINEN uhradit škodu vzniklou jeho psem - tedy škodu na autě.
Psa je mi líto, nicméně je to zodpovědnost majitele!
ex..
napsal(a):
To je úplně jedno, jaký je ten pes. Jestli je bázlivý, z útulku, sporťák, fialový s modrýma ušima a nebo pětinohý. Holý fakt je ten, že běžel po silnici sám a bez dozoru. Majitel psa by měl být potrestán a uhradit veškerou škodu. Protože jediný, kdo za vzniklou situaci může je on sám. Nemůže za to ani ten pes, ani řidič, ani jeho nemocná paní. Čistě jen majitel psa, který dopustil, aby k nehodě došlo. Neztrapňujte se tady tím, že se budete snažit svalit vinu na jiného.
hornet

XXX.XXX.111.238
fikovnice
napsal(a):
Po přečtení tohoto vlákna jsem si tím téměř jistá...
Nevím, ta adresa kterou uvádí majitel psa existuje. Google mapy, tam lze najít.

hornet
napsal(a):
Nevím, ta adresa kterou uvádí majitel psa existuje. Google mapy, tam lze najít.
Spíš katastr.
hornet

XXX.XXX.111.238
napsal(a):
Spíš katastr.
Vlastně jo
hornet

XXX.XXX.111.238
napsal(a):
Spíš katastr.