Kříženec ale s čim ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2016 18:41
anonym0000

XXX.XXX.183.97

Zdravim s čím myslite že je tohle štěnatko křížene matka je vlčák.

2.1.2016 19:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonym0000 napsal(a):

Je to voříšek, co ji koluje v krvi opravdu, a zvláště pak na štěněti, poznat nelze.

Jinak matka je opravdu českoslovesnký vlčák? Nemá to být spíš německý ovčák ?

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

S čímkoliv...
U takového prcka těžko říct...

2.1.2016 19:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Může být s kavkazem, podle barvy. Sousedi mají skorokavkazáky a vypadali taky tak. Z toho by pro vás plynula, že to bude pes dost velký. Kolik je mu teď? Pokud těch 8týdnů, tak to na kavkaze zase nevypadá, ten už by byl asi větší...

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

lesnížínka napsal(a):
Může být s kavkazem, podle barvy. Sousedi mají skorokavkazáky a vypadali taky tak. Z toho by pro vás plynula, že to bude pes dost velký. Kolik je mu teď? Pokud těch 8týdnů, tak to na kavkaze zase nevypadá, ten už by byl asi větší...

Vše, co je vlkošedé bude automaticky fiklé s kavkazanem?
Zajímavá úvaha...

2.1.2016 20:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):

KAO jen dle barvy? Vždyť nemá ani hlavu ani stavu těla na mix s pastevcem... nota bene se koukněte na mohutnost pacek. To spíš vypadá na NO x něco menšího...

2.1.2016 23:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

anonym0000 napsal(a):

Proč zakládáte další téměř stejnou diskusi s jiným psem?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2952540/krizenci#a3025972.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2016 07:40

Voříšek, a příště až ho budete fotit tak seberte ty bobky

3.1.2016 07:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Vše, co je vlkošedé bude automaticky fiklé s kavkazanem?
Zajímavá úvaha...

Vlkošedé se mi to právě úplně nezdá, hlavně podle toho štěnda vedle...tedy pokud to je vůbec ze stejného vrhu?

3.1.2016 09:05
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Nechápu proč pokud si někdo pořídí křížence v něm pak mermomocí hledá nějakou rasu.Voříšek je prostě voříšek a je ve výsledku jedno co vše je tam namixováno, podobat se to muže čemukoliv.

3.1.2016 10:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ivulka2 napsal(a):
Nechápu proč pokud si někdo pořídí křížence v něm pak mermomocí hledá nějakou rasu.Voříšek je prostě voříšek a je ve výsledku jedno co vše je tam namixováno, podobat se to muže čemukoliv.

Snaží se odhadnout budoucí povahu štěněte.
Pokud budu mít křížence, který bude vypadat jako bišonek s čivavou, nebudu očekávat žádné lovecké pudy a asi ani nebudu plánovat, že se mnou bude běhat každý den 10 km u kola. Netvrdím, že by to nezvládnul, ale není to úplně běžné.
Když ale ve svém kříženci poznám s velkou jistotou lovecké plemeno, budu ve střehu, když zahlédnu někde zajíce. Ale takový by se mnou mohl klidně běhat u toho kola.
Proto si myslím, že se snaží majitelé odhadnout, co ze štěněte vyroste.

3.1.2016 10:06

Fiona.Praha napsal(a):
Pokud budu mít křížence, který bude vypadat jako bišonek s čivavou, nebudu očekávat žádné lovecké pudy a asi ani nebudu plánovat, že se mnou bude běhat každý den 10 km u kola. Netvrdím, že by to nezvládnul, ale není to úplně běžné.
Když ale ve svém kříženci poznám s velkou jistotou lovecké plemeno, budu ve střehu, když zahlédnu někde zajíce. Ale takový by se mnou mohl klidně běhat u toho kola.

I kdybyste si myslela, že v kříženci s jistotou poznáte určité plemeno, nemusí mít kříženec ve skutečnosti s tímto plemenem vůbec nic společného. Genetika je v tomto nevyzpytatelná, a potomci - kříženci kříženců - i z jednoho vrhu mohou být v dospělosti tak rozdílní jak v podobě a vzrůstu, tak v povaze, že nelze nikdy říct, z jakých plemen vznikli, respektive u každého z nich byste mohla tipovat jiná plemena, která byste v tom kterém jedinci viděla.

3.1.2016 10:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
I kdybyste si myslela, že v kříženci s jistotou poznáte určité plemeno, nemusí mít kříženec ve skutečnosti s tímto plemenem vůbec nic společného. Genetika je v tomto nevyzpytatelná, a potomci - kříženci kříženců - i z jednoho vrhu mohou být v dospělosti tak rozdílní jak v podobě a vzrůstu, tak v povaze, že nelze nikdy říct, z jakých plemen vznikli, respektive u každého z nich byste mohla tipovat jiná plemena, která byste v tom kterém jedinci viděla.

Myslela jsem to tak, že když vím nebo tuším, co mám za křížence, můžu odhadovat povahu.
Když mám bišonka s čivavou (vím to nebo se to tak jeví), nebudu čekat žádného aktivního pejska, kterého když nevybiji, budu mít z bytu kůlničku na dříví. Naopak, když tuším, že mám křížence dvou aktivních plemen, bude asi těžké z něj udělat gaučáka.
Mám útulkačku křížence kříženců kříženců od jejích cca 3 měsíců (bylo 6 štěňat, každé prý jiné, ale nepovedlo se nám dohledat ostatní sourozence), dodnes netuším, kolik plemen a jakých se v ní ukrývá. Taky bych to tenkrát chtěla vědět nebo tušit (aspoň nějaké), dnes je mi to jedno, je dospělá a tak se její povaha už projevila.

3.1.2016 10:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Souhlasím s Fionou.

3.1.2016 10:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Fiona.Praha napsal(a):

Bohužel většina lidí v tom hledá určité plemeno, aby to mohla vykládat na potkání, že mají mix to a toho plemene. Nebo chtějí vědět, jak bude pes v dospělosti +- vypadat a jak bude velký. Ale o povahu se zajímá málokdo.

Navíc to, že by byl rodič "bišonek s čivavou", tj. neměl by mít lovecké pudy ještě jaksi neznamená, že babička či prababička nebyla nějaký teriér a ty sklony štěně mít 100% nebude.

Máme doma 2 voříšky z útulku a fakt bych na nich jako na štěňatech povahu ani plemeno s čím jsou křížení nepoznala. Fena vypadá jako malý HW, pejsek je prostě "vořech jak poleno".

3.1.2016 10:26
lavacca

XXX.XXX.164.49

Protože si uvědomte, že kdo jde po povaze psa, tak si buď vezme štěně s PP nebo už dospělého voříška, kde už tu povahu ví.

3.1.2016 10:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Bohužel většina lidí v tom hledá určité plemeno, aby to mohla vykládat na potkání, že mají mix to a toho plemene. Nebo chtějí vědět, jak bude pes v dospělosti +- vypadat a jak bude velký. Ale o povahu se zajímá málokdo.

Navíc to, že by byl rodič "bišonek s čivavou", tj. neměl by mít lovecké pudy ještě jaksi neznamená, že babička či prababička nebyla nějaký teriér a ty sklony štěně mít 100% nebude.

Máme doma 2 voříšky z útulku a fakt bych na nich jako na štěňatech povahu ani plemeno s čím jsou křížení nepoznala. Fena vypadá jako malý HW, pejsek je prostě "vořech jak poleno".

Možná, kdybych odhalila plemena ve své útulkačce, říkala bych pro pobavení známých - já mám doma křížence pudla, jezevčíka, ovčáka, fouska a knírače. Asi bych pak ale musela i vysvětlit, že mám jednu útulkačku a ne 5 .

Byl to jen příklad, netuším, jaká plemena mám ve své útulkačce.

3.1.2016 10:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lavacca napsal(a):
Protože si uvědomte, že kdo jde po povaze psa, tak si buď vezme štěně s PP nebo už dospělého voříška, kde už tu povahu ví.

Když udělám dobrý skutek a vezmu si štěně z útulku, najdu štěně a nikdo ho nechce, sousedi rozdávají svá štěňata punťa-fifinka, mám doma štěně, o kterém nic nevím. No a pak samozřejmě dumám, jak bude štěně vypadat (velikost, barva, typ srsti, délka srsti), jak bude velké (malé nebo velké) a jakou bude mít tak asi povahu.

3.1.2016 10:50
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Souhlas prostě u křížence kde neznate rodiče a jejich rodiče nemužete odhadnout vubec nic, navic konkretní jedinec muže mit 10 sourozencu kdy každej muže byt podobnej jinému plemeni či kříženci jiných plemen.Odhadnout povahu či vzhled nebo plemenou příslušnost rodiču je docela jako věštění z křištálové koule.Povahu neodhadnu u 10 sourozencu jednoho plemene kde v rámci standartu muže byt každej pes jineho ražení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík