Berete psa domů při takových mrazech?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 18:32
kiekko

XXX.XXX.86.10

Dobrý večer, máme zlatého retrívra, který je celoročně venku, v kotci v zateplené boudě, má v ní dřevitou vlnu, chci se zeptat, zda je vhodně psa v takových mrazech brát alepsoň na noc domů nebo to psovi spíše škodí takové náhlé přechody? Jaké jsou vaše zkušenosti? Děkuji za reakce ;).

3.1.2016 19:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Dobrý večer, máme zlatého retrívra, který je celoročně venku, v kotci v zateplené boudě, má v ní dřevitou vlnu, chci se zeptat, zda je vhodně psa v takových mrazech brát alepsoň na noc domů nebo to psovi spíše škodí takové náhlé přechody? Jaké jsou vaše zkušenosti? Děkuji za reakce ;).

Dobrý večer, pokud byste psa brala přímo do baráku, kde máte třeba 20 stupňů takto psovi určitě škodí. My máme také zlatého retrívra, který byl celoročně venku. V boudě spát nikdy nechtěl, a tak jsme ho v mrazech vždycky brali na chodbu, kde je cca 10 stupňů. Teď už je mu 11 a chodba je jeho, už je tam trvale Ale pokud má zateplenou boudu a spí v ní, tak bych ho nechala tam. Akorát ten kotec mě trošku zarazil, zlaťák mi moc nepřijde jako pes do kotce :-/.

3.1.2016 19:06
pajkyn

XXX.XXX.53.22

Dobrý den, přikláním se k názoru marcelaamax.do tepla rozhodně ne, ale garáž, průjezd, nebo chodba je ideal

3.1.2016 19:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Dobrý večer, pokud byste psa brala přímo do baráku, kde máte třeba 20 stupňů takto psovi určitě škodí. My máme také zlatého retrívra, který byl celoročně venku. V boudě spát nikdy nechtěl, a tak jsme ho v mrazech vždycky brali na chodbu, kde je cca 10 stupňů. Teď už je mu 11 a chodba je jeho, už je tam trvale Ale pokud má zateplenou boudu a spí v ní, tak bych ho nechala tam. Akorát ten kotec mě trošku zarazil, zlaťák mi moc nepřijde jako pes do kotce :-/.

A není jedno, jestli je zlaťák venku v boudě nebo v boudě, která je umístěná v kotci? Pokud tam pes není stále zavřeny, tak mi to přijde lepší než samotná bouda.

3.1.2016 19:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
A není jedno, jestli je zlaťák venku v boudě nebo v boudě, která je umístěná v kotci? Pokud tam pes není stále zavřeny, tak mi to přijde lepší než samotná bouda.

Jasně, možná jsem to jen špatně pochopila, zadavatelka psala, že pes je celoročně venku v kotci v boudě, tak jsem to pochopila, jako že většinu času tráví zavřený v kotci. Pokud tam není stále zavřený tak OK. My jsme tedy kotec nikdy neměli a nepotřebovali.

3.1.2016 19:18
kiekko

XXX.XXX.86.10

Děkuji za reakci, pes má rok a tři měsíce, loni byl logicky ještě jako malinký přes celou zimu doma, v kotci je až ted od jara, ale zvykl si krásně... Jinak je sice v kotci, ale zavřený přes léto minimálně a přes zimu více, ale déle než tři hodiny v kuse to není. Má i dost vyžití s námi nebo na zahradě. Chodbu mámě tak malinkou, že by se tam chudák asi trápil, takže tahle možnost padá. Ještě jsme pro jistotu přidali dřevitou vlnu a do průchodu do zadní místnosti jsme dali kobereček, aby se tam teplo více drželo. Tak to snad zvládne.

3.1.2016 19:18
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No, jestli zavřený tak to dobrý není, ale to pro žádné plemeno. Já taky ne, jen jsem si vvzpomněla na kamarádku, která má psy ve stále otevřeném kotci, jen málokdy je zavíraji. Ale to zase nemusí být případ každého

3.1.2016 19:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
No, jestli zavřený tak to dobrý není, ale to pro žádné plemeno. Já taky ne, jen jsem si vvzpomněla na kamarádku, která má psy ve stále otevřeném kotci, jen málokdy je zavíraji. Ale to zase nemusí být případ každého

Jo pár takových lidí taky znám, ale u nás na vesnici převažují kotce, ze kterých psy téměř vůbec nepouštějí

3.1.2016 19:31
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Jo pár takových lidí taky znám, ale u nás na vesnici převažují kotce, ze kterých psy téměř vůbec nepouštějí

Bohužel také jich znám několik, jednoho chudáka až moc osobně. Když jsem byla ještě na základce, tehdy rodiče mé nejlepší kamáradky si k novostavbě pořídili zlatého retrívra. Já psa nikdy neměla a hrozně jsem chtěla, psy jsem milovala a miluji. Zlaťák byl krásnej, kulička chlupů, nechali ho ale růst jako dříví v lese, celé jeho štěněcí období se s ním jen mazlili, a v pubertě kdy začal zdrhat zavřeli do kotce 1.5 na 2 m, už se od tamtud nikdy nedostal. Kotec plný výkalů, krmen zbytky, které mu dávala jejich babička, ta umřela, nevím co je se psem teď, ale pro jeho dobro doufám, že už v nebi. Po tom co bylo tomuhle psíkovi 2 roky si do baráku pořídili "jorka" toho po roce srazilo auto.

3.1.2016 19:35
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
Bohužel také jich znám několik, jednoho chudáka až moc osobně. Když jsem byla ještě na základce, tehdy rodiče mé nejlepší kamáradky si k novostavbě pořídili zlatého retrívra. Já psa nikdy neměla a hrozně jsem chtěla, psy jsem milovala a miluji. Zlaťák byl krásnej, kulička chlupů, nechali ho ale růst jako dříví v lese, celé jeho štěněcí období se s ním jen mazlili, a v pubertě kdy začal zdrhat zavřeli do kotce 1.5 na 2 m, už se od tamtud nikdy nedostal. Kotec plný výkalů, krmen zbytky, které mu dávala jejich babička, ta umřela, nevím co je se psem teď, ale pro jeho dobro doufám, že už v nebi. Po tom co bylo tomuhle psíkovi 2 roky si do baráku pořídili "jorka" toho po roce srazilo auto.

Hold některým lidem nepatří pes do rukou já zase mám zkušenosti s ohařema zavřenýma v malém kotci, jednou za týden je vytáhnou cvičit a samozřejmě psi plní energie prostě necvičí tak jak by měli, takže je jen seřvou, nebo použijou EO a psi jdou zpátky do kotců Ale to by bylo téma samo o sobě...

3.1.2016 19:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.241

kiekko napsal(a):
Děkuji za reakci, pes má rok a tři měsíce, loni byl logicky ještě jako malinký přes celou zimu doma, v kotci je až ted od jara, ale zvykl si krásně... Jinak je sice v kotci, ale zavřený přes léto minimálně a přes zimu více, ale déle než tři hodiny v kuse to není. Má i dost vyžití s námi nebo na zahradě. Chodbu mámě tak malinkou, že by se tam chudák asi trápil, takže tahle možnost padá. Ještě jsme pro jistotu přidali dřevitou vlnu a do průchodu do zadní místnosti jsme dali kobereček, aby se tam teplo více drželo. Tak to snad zvládne.

A dřevitá vlna je dobrá k čemu ?

3.1.2016 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):

Já myslím, že pokud do boudy chodí a je dobře zateplená, tak je to v pohodě smajlík u nás byl ten problém, že pes do boudy nechtěl. Jinak v zimě jsme ještě často dávali teplý vývar, aby se psi zahřáli

3.1.2016 19:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Hold některým lidem nepatří pes do rukou já zase mám zkušenosti s ohařema zavřenýma v malém kotci, jednou za týden je vytáhnou cvičit a samozřejmě psi plní energie prostě necvičí tak jak by měli, takže je jen seřvou, nebo použijou EO a psi jdou zpátky do kotců Ale to by bylo téma samo o sobě...

To tu vidím také často, jo to máte pravdu.

3.1.2016 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Měla jsem berňáka a samojeda ještě mám. Boudu mají vystlanou slámou, chodí tam minimálně. Teď jsem tam dávala novou slámu až na Silvestra(zatím nemrzlo, nebylo třeba) a samojed mne překvapil, protože se tam ještě tentýž večer odebral chrnět(jindy je nasáčkovaný kolem baráku) Domů ho brávám přes den po chvilkách(on v tom našem vedru nevydrží, muž topí na 24st) Na noc bych psy domů nikdy nebrávala a oni by ani nechtěli, dokonce když berňák onemocněl, nechtěl už do baráku vůbec, asi mu to teplo vadilo víc. Pro psy žijící trvale venku to opravdu dobré není. Akorát jakožto že i jsem zásadně proti kotcům, i z hlediska toho, že kdyby mu byla zima, aby se mohl proběhnout, bych ho v kotci prostě nezavírala(nevím, z jakového důvodu ho tam vlastně zavíráte?

3.1.2016 20:27
kiekko

XXX.XXX.86.10

Pejska zavíráme, protože je hodně aktivní a sám si tam prakticky nevleze, to raději leží a spí na sněhu, což není moc dobré. Když ho zavřeme, je to pro něj signál, že má jít do boudy a spát. Proto ho zavíráme, a při tom co nám přes den (když jsme v práci) vyvádí na zahradě, ničí ploty, keře, stromy... prakticky vše co mu přijde pod nos. Což není bezpečné ani pro něj, když několikrát vytáhl laťku z plotu i s hřebíkama, tak jsme rádi, že se mu nic nestalo. Jinak si myslím, že na tom není nic špatného, když je pes zavřený v kotci, pokud to samozřejmě není celodenní záležitost. Jak jsem psala výše je zavřený maximálně tři hodiny v kuse ve dne a pak hodinu až dvě volně na zahradě. Dvakrát denně procházka minimálně. Myslím si, že kotec je normální záležitostí, tedy pokud se podívám do okolí, neznám lidi, kteří mají venku pejska bez kotce. Vždyť, když mají lidé pejska doma v bytě či domě, také ho tam "zavírají". To máte obdobné jako s kotcem, pokud tak pejsek má hračky, místo na spaní, vodu a kotec je dost prostorný, v našem případě (2x3 metry), myslím, že na tom zavírání není nic špatného. :).

3.1.2016 20:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.241

Nechutné.

3.1.2016 20:31
kiekko

XXX.XXX.86.10

Dřevitá vlna nám byla doporučena přáteli, kteří ji pro psa používají léta. Vypadá to prakticky jako sláma nebo seno... drží teplo, brání udržování vlhkosti a údržba je jednoduchá, vyhodit a dát novou. Nám to vyhovuje ;).

3.1.2016 20:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Pejska zavíráme, protože je hodně aktivní a sám si tam prakticky nevleze, to raději leží a spí na sněhu, což není moc dobré. Když ho zavřeme, je to pro něj signál, že má jít do boudy a spát. Proto ho zavíráme, a při tom co nám přes den (když jsme v práci) vyvádí na zahradě, ničí ploty, keře, stromy... prakticky vše co mu přijde pod nos. Což není bezpečné ani pro něj, když několikrát vytáhl laťku z plotu i s hřebíkama, tak jsme rádi, že se mu nic nestalo. Jinak si myslím, že na tom není nic špatného, když je pes zavřený v kotci, pokud to samozřejmě není celodenní záležitost. Jak jsem psala výše je zavřený maximálně tři hodiny v kuse ve dne a pak hodinu až dvě volně na zahradě. Dvakrát denně procházka minimálně. Myslím si, že kotec je normální záležitostí, tedy pokud se podívám do okolí, neznám lidi, kteří mají venku pejska bez kotce. Vždyť, když mají lidé pejska doma v bytě či domě, také ho tam "zavírají". To máte obdobné jako s kotcem, pokud tak pejsek má hračky, místo na spaní, vodu a kotec je dost prostorný, v našem případě (2x3 metry), myslím, že na tom zavírání není nic špatného. :).

A stačí tomu psovi dvě procházky denně? Nevyvádí ty všechny věci právě proto, že není dostatečně zaměstnaný? Mému retrívrovi tedy v tom věku jako je teď ten váš jen procházky nestačily. Cvičili jsme, trénovali různé blbinky, schovávala jsem mu různé věci aby je našel a často ho brala ven s ostatními psy, se kterými se vyřádil. Ale někteří psy jsou prostě ničitelé i přes to, že mají zaměstnání, také teď jedno takové štěně mám, doufám že přejde věkem Jinak teda já zase neznám nikoho, kdo psy zavírá do kotce jen proto, že jinak nevlezou do boudy. Ono mu asi v tom kotci nic moc jiného nezbývá, tak proto do té boudy vleze. Naopak mám spoustu známých, které mají psy venku a kotce vůbec nemají.

3.1.2016 21:00
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):

Chápu zavírání psa, pokud je člověk v práci, to jo. Ale zavírat retrívra do kotce i když jsem doma, mi přijde divné. A ještě k tomu, že pokud je pes v domě či v bytě tak je tam také zavřený - ano ale jen po tu dobu co jsou majitelé v práci, jinak tam sice "zavřený" je, ale s lidmi, což je něco jiného než když je sám na zahradě v kotci.

3.1.2016 21:18
kiekko

XXX.XXX.86.10

Když jsem psala procházky, měla jsem upřesnit, že součástí nich je aportování, cvičení, nebo někdy i Vámi zmiňované schovávání. A věřím, že to takhle někde funguje i bez kotce, myslím si, že u nás by to nebylo nejvhodnější, právě kvůli tomu, že je prostě takové hyperaktivní ničitelské povahy. Také doufáme, že z toho jednou vyroste a bude moct bývat volně na zahradě, i když budeme pryč. Vím, že retrívr společenský pes, docela rádi bychom ho i měli doma, ale není ta možnost, protože bydlíme zatím u rodičů, máme pro sebe jeden malý pokoj a to pro pejska bylo celkem utrpení, ten necelý rok, který strávil doma s námi. Věřím a vím, že se venku cítí o hodně lépe, než v jednom malém pokoji. Když jsme byly přes den pryč bylo taky všechno zničené, kompletně celý nábytek okousaný, podlaha zničená... ale bylo to celkem pochopitelné. Sice byl s lidmi polovinu dne, ale doma. Jeho povaze vyhovuje částěčná volnost na zahradě. Ale je taky dost tvrdohlavý a třeba v létě, kdy nebyl zavřený téměř vůbec, to byl problém. Protože si začal myslet, že si muže delat co chce a nastal i menšá problém s poslušností, To že je pravidělně na pár hodin kotci, jsou taky určité mantinely, a on moc dobře ví, že kdy do kotce pujde, odpočine si a za chvíli ho zase pustíme a půjdeme si třeba hrát. U nás to prostě takhle funguje. ;).

3.1.2016 21:30
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Když jsem psala procházky, měla jsem upřesnit, že součástí nich je aportování, cvičení, nebo někdy i Vámi zmiňované schovávání. A věřím, že to takhle někde funguje i bez kotce, myslím si, že u nás by to nebylo nejvhodnější, právě kvůli tomu, že je prostě takové hyperaktivní ničitelské povahy. Také doufáme, že z toho jednou vyroste a bude moct bývat volně na zahradě, i když budeme pryč. Vím, že retrívr společenský pes, docela rádi bychom ho i měli doma, ale není ta možnost, protože bydlíme zatím u rodičů, máme pro sebe jeden malý pokoj a to pro pejska bylo celkem utrpení, ten necelý rok, který strávil doma s námi. Věřím a vím, že se venku cítí o hodně lépe, než v jednom malém pokoji. Když jsme byly přes den pryč bylo taky všechno zničené, kompletně celý nábytek okousaný, podlaha zničená... ale bylo to celkem pochopitelné. Sice byl s lidmi polovinu dne, ale doma. Jeho povaze vyhovuje částěčná volnost na zahradě. Ale je taky dost tvrdohlavý a třeba v létě, kdy nebyl zavřený téměř vůbec, to byl problém. Protože si začal myslet, že si muže delat co chce a nastal i menšá problém s poslušností, To že je pravidělně na pár hodin kotci, jsou taky určité mantinely, a on moc dobře ví, že kdy do kotce pujde, odpočine si a za chvíli ho zase pustíme a půjdeme si třeba hrát. U nás to prostě takhle funguje. ;).

Jasně, každej to má jinak. Jinak já také zatím bydlím u rodičů a štěně, které teď mám, mám u sebe v pokoji. Určitě tím nijak nestrádá, zdá se mi, že je mu líp doma, než aby byl sám venku. Ale teda není se mnou polovinu dne doma, právě že většinu dne trávíme venku
A k tomu, že v létě když nebyl vůbec zavřený, tak si začal myslet, že si může dělat co chce- to třeba nesouviselo s tím, že by nebyl zavřený. A v létě Vám nic neničil, že mohl být volně?

3.1.2016 21:43
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak on je ten kotec taky trošku bezpečnej.. pokud na psa nevidím a je zavřenej v kotci, tak vím, že zrovna nepřekonává plot at už horem nebo spodem, nejde si udělat vejlet..ne každej má plot vysokej. navíc pokud jsou v některý obci třeba sousedi magoři, a bohužel člověk nikdy neví, tak pokud je pes v kotci a venku pouze s vámi, víte, že mu nikdo nehodí otrávenej buřt přes plot.. víte, že nikoho nehryzne když ho bude provokovat za plotem, okej je to zlaťák, ti jsou hodní, ale i tak.. mě teda kotec přijde lepší, než volnej pohyb bez dozoru po zahradě.
taky jsem mívala čubu v kotci, ale ona tam byla spokojená. jinak my jsme dřív dělali to, že ještě na vchod se hodil koberec starej, aby netáhlo dovnitř a když byly vánice, tak vzít z lesa větve od jehličnanů a zakrejt s nima velkou část pletiva na kotci, aby měli zábranu proti sněhu.

3.1.2016 21:44
kiekko

XXX.XXX.86.10

Ničit chtěl i v létě, akorát neměl tolik prostoru, protože byl prakticky pořád někdo na zahradě. Takže když se na něco chystal, tak mu v tom bylo zabráněno :D A taky v létě, když bylo horko zdaleka nebyl tak aktivní jako na podzim. Spíše logicky poléhaval ve stínu a spal. Teď když je u nás sníh je všechno "zakryté" takže moc neničí, ale zase ho nechci nechávat venku pořád, aby nenachladnul.. pořád líže a jí sníh, i když má vodu, lěží na něm.

pajajs

3.1.2016 21:48
pajajs

XXX.XXX.143.14

nexxi napsal(a):
Tak on je ten kotec taky trošku bezpečnej.. pokud na psa nevidím a je zavřenej v kotci, tak vím, že zrovna nepřekonává plot at už horem nebo spodem, nejde si udělat vejlet..ne každej má plot vysokej. navíc pokud jsou v některý obci třeba sousedi magoři, a bohužel člověk nikdy neví, tak pokud je pes v kotci a venku pouze s vámi, víte, že mu nikdo nehodí otrávenej buřt přes plot.. víte, že nikoho nehryzne když ho bude provokovat za plotem, okej je to zlaťák, ti jsou hodní, ale i tak.. mě teda kotec přijde lepší, než volnej pohyb bez dozoru po zahradě.
taky jsem mívala čubu v kotci, ale ona tam byla spokojená. jinak my jsme dřív dělali to, že ještě na vchod se hodil koberec starej, aby netáhlo dovnitř a když byly vánice, tak vzít z lesa větve od jehličnanů a zakrejt s nima velkou část pletiva na kotci, aby měli zábranu proti sněhu.

Pokud jsou sousedi magoři, ten plot si přelezou a klidně psa otraví v kotci.

3.1.2016 21:50
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nexxi napsal(a):

Tak my naštěstí sousedy máme v pohodě. Nikdy jsem kotec neměli, vždycky jsme měli psy volně na dvoře a nikdy se žádnému psovi nic nestalo. Jo pokud bych měla psa chronického útěkáře tak bych o tom třeba uvažovala, ale neměli jsme psy, kteří by se snažili utíkat. Ale chápu to, každej na to má jinej názor a nikomu ten názor neberu U nás v rodině měli vždycky všichni psy volně na dvoře, tak to tak nějak beru jako samozřejmost smajlík

3.1.2016 21:53
nexxi

XXX.XXX.228.56

marcelaamax napsal(a):
Tak my naštěstí sousedy máme v pohodě. Nikdy jsem kotec neměli, vždycky jsme měli psy volně na dvoře a nikdy se žádnému psovi nic nestalo. Jo pokud bych měla psa chronického útěkáře tak bych o tom třeba uvažovala, ale neměli jsme psy, kteří by se snažili utíkat. Ale chápu to, každej na to má jinej názor a nikomu ten názor neberu U nás v rodině měli vždycky všichni psy volně na dvoře, tak to tak nějak beru jako samozřejmost smajlík

Tak to máte dobrý. moje čubina nemusí ostatní psy a viděla jsem jak z místa zdolala metr osmdesát bránu.. skočila nahoru, zachytla se předníma tlapkama, zadníma se vyškrábala a než jsem se vzpamatovala šla si vyříkat účtu k sousedům s čubinou.. takže.. za mě byl kotec jasná volba.. ale jako moje čubina tím netrpěla..ona i když se bylo na zahradě, tak si sama šla do kotce, měla boudu s rovnou střechou, lehla na střechu, rozplácla se na bok a koukala co se kde děje.

3.1.2016 21:55
kiekko

XXX.XXX.86.10

My máme kotec na takovém místě, že by se k němu takový soused těžko dostával... A je to taky pravda, jak píše NEXXI.. je lepší mít psa pod dohledem když je venku a tím chránit i jeho před takovými lidmi. Nebo taký to nemusí být travič psů, ale náš pes je natolik oblíbený v okolí, že mu každý druhý přes plot cpe piškoty a kdo ví co ještě, a to prostě člověk se psem, který běhá celý den na volno, neuhlídá...

3.1.2016 22:08
davidka

XXX.XXX.14.251

Jestliže je bouda dobře zateplená, měl by zlaťák mrazy přečkat v pořádku. Nevím, jaký máte kotec, ale dobré je ho na zimu trochu zateplit jako celek, např. ze tří stran dát desky, polystyren nebo deky, aby dovnitř nefoukalo.

3.1.2016 22:16
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nexxi napsal(a):
Tak to máte dobrý. moje čubina nemusí ostatní psy a viděla jsem jak z místa zdolala metr osmdesát bránu.. skočila nahoru, zachytla se předníma tlapkama, zadníma se vyškrábala a než jsem se vzpamatovala šla si vyříkat účtu k sousedům s čubinou.. takže.. za mě byl kotec jasná volba.. ale jako moje čubina tím netrpěla..ona i když se bylo na zahradě, tak si sama šla do kotce, měla boudu s rovnou střechou, lehla na střechu, rozplácla se na bok a koukala co se kde děje.

Jasně, tak pokud pes utíká, tak je to samozřejmě dobré pro jeho bezpečnost Já mám asi jen k těm kotcům takovou "averzi" z toho, co vidím u nás a v okolních vesnicích. Jinak na jaro taky plánuju kotec, ale jen na 8 hodin co budu v práci, aby mohl být venku a nemusel být doma. Jelikož je to kříženec AST a venku mám "dědečka" zlaťáka, oba jsou psi a navíc je mezi nima velký věkový rozdíl, tak je chci mít odděleně. Nejdřív jsem přemýšlela jen o rozdělení dvorku na dvě části, ale když vidím, jakej je ten mladší atlet už v 5ti měsících, tak myslím, že kotec bude bezpečnější. Psa tam dám ráno, až půjdu do práce, a až se vrátím, tak pes zase půjde semnou domů smajlík

3.1.2016 22:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
My máme kotec na takovém místě, že by se k němu takový soused těžko dostával... A je to taky pravda, jak píše NEXXI.. je lepší mít psa pod dohledem když je venku a tím chránit i jeho před takovými lidmi. Nebo taký to nemusí být travič psů, ale náš pes je natolik oblíbený v okolí, že mu každý druhý přes plot cpe piškoty a kdo ví co ještě, a to prostě člověk se psem, který běhá celý den na volno, neuhlídá...

Tak to k našemu plotu se zase naopak lidi bojí chodit. Náš zlaťák je (respektive byl) výbornej hldač, za plotem spouštěl hrůzu, a dokonce jsme se i přesvědčili, že dokáže zasáhnout. Pošťačka k nám i odmítala chodit, museli jsme posunout schránku na část plotu kam se pes nedostane. Teď jak už je starší, tak většinu dne proleží na chodbě, ale i tak když slyší zvonek nebo někoho mluvit za vratama tak pořád hlídá.

4.1.2016 06:31
simacek123

XXX.XXX.142.1

Pes tako jako jiné zvire je prispusobenu i mrazu, mrazi nejsou tak velke, byvali i minus 25stupnu a pes nam v obycejne boude nezmrzl, nezmrzli ani kocky, ani slepky a holuby se občas i vykoupali.mysleni lidi je bohužel jinde a tak cini proti prirode a jak je znamo tak to pak dopada.

4.1.2016 07:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Souhlas.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2016 08:33

..." Psa tam dám ráno, až půjdu do práce, a až se vrátím, tak pes zase půjde semnou domů smajlík"...
Tak nevím, jestli tohle je nejlepší způsob. Na zimu nasrstí - v bytě mu bude teplo, nebo vylíná a venku mu bude zima.

4.1.2016 08:38

Ještě dodám :
Když jsme si před mnoha lety pořídili do paneláku prvního psa, panoval názor, že pes do bytu nepatří. Jé, těch keců, co jsme si vyslechli ( např. v autobuse, když jsme jeli na výlet - kam to zvíře táhnete, určitě ho držíte celé dny zavřeného v bytě, pes patří na dvorek...), teď je to zas nějak naopak. Proboha, psa a na dvůr ? zahradu ? do kotce ?
Pes, když má dost péče a pozornosti majitele, tak bude spokojený v tom režimu, na který si zvykne. Odpovídající plemeno pokládám za samozřejmost.

4.1.2016 08:39
Iliena

XXX.XXX.201.253

marcelaamax napsal(a):
A stačí tomu psovi dvě procházky denně? Nevyvádí ty všechny věci právě proto, že není dostatečně zaměstnaný? Mému retrívrovi tedy v tom věku jako je teď ten váš jen procházky nestačily. Cvičili jsme, trénovali různé blbinky, schovávala jsem mu různé věci aby je našel a často ho brala ven s ostatními psy, se kterými se vyřádil. Ale někteří psy jsou prostě ničitelé i přes to, že mají zaměstnání, také teď jedno takové štěně mám, doufám že přejde věkem Jinak teda já zase neznám nikoho, kdo psy zavírá do kotce jen proto, že jinak nevlezou do boudy. Ono mu asi v tom kotci nic moc jiného nezbývá, tak proto do té boudy vleze. Naopak mám spoustu známých, které mají psy venku a kotce vůbec nemají.

To jste mi připomněla spani moji první čubiny (HW) , ta dobrovolně do boudy nevlezla. Vždycky spala před vchodem, je fakt, že to tam bylo zastřešené a chráněné zídkou, ale když bylo okolo -15ti stupňů radši jsem ji do kotce zavřela. Ovšem to bylo taky jediné kdy jsme kotec využili a možná ještě jednou do roka, když přivezli uhlí .
A jak řešíte zimu s mlaďasem? My jsme teď koupili vestu, ale dávám ji jen když je pod -5, i když včera dopoledne lítala se psema bez ní (a to byla větší kosa) a nezdálo se, že ji to nějak trápí

4.1.2016 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..." Psa tam dám ráno, až půjdu do práce, a až se vrátím, tak pes zase půjde semnou domů smajlík"...
Tak nevím, jestli tohle je nejlepší způsob. Na zimu nasrstí - v bytě mu bude teplo, nebo vylíná a venku mu bude zima.

Jedná se jen o jaro a léto, na podzim zase bude i přes den doma. Myslíte, že je lepší ho nechat jen doma a na nějaký kotec se vykašlat?

4.1.2016 09:10
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Iliena napsal(a):
To jste mi připomněla spani moji první čubiny (HW) , ta dobrovolně do boudy nevlezla. Vždycky spala před vchodem, je fakt, že to tam bylo zastřešené a chráněné zídkou, ale když bylo okolo -15ti stupňů radši jsem ji do kotce zavřela. Ovšem to bylo taky jediné kdy jsme kotec využili a možná ještě jednou do roka, když přivezli uhlí .
A jak řešíte zimu s mlaďasem? My jsme teď koupili vestu, ale dávám ji jen když je pod -5, i když včera dopoledne lítala se psema bez ní (a to byla větší kosa) a nezdálo se, že ji to nějak trápí

Já oblečení nedávám, ale mám v plánu nějakou vestu pořídit, ale jen na prostoje na cvičáku, kdy pes nic nedělá a čeká než půjde na řadu. Jinak pokud se pohybuje, tak si myslím, že není potřeba.

4.1.2016 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

A ještě upřesním, nevím jestli jsme se pochopili. Pes by byl v kotci jen přes jaro a léto a jen 8 hodin přes den. Jinak by byla normálně doma.

4.1.2016 09:52

marcelaamax napsal(a):
Jedná se jen o jaro a léto, na podzim zase bude i přes den doma. Myslíte, že je lepší ho nechat jen doma a na nějaký kotec se vykašlat?

Pak je to v pohodě, když si zvykne, tak by to mělo být lepší než doma. Jsou psi, kteří nechtějí být doma ani v přítomnosti majitele, chvilku a zase zpátky do kotce. Hlavně psi hlídači. Asi se "bojí", aby jim něco neuniklo a musí mít stálý přehled. Třeba mají ten kotec otevřený s téměř trvalým přístupem na zahradu.

4.1.2016 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.39.111

Pak je to v pohodě, když si zvykne, tak by to mělo být lepší než doma. Jsou psi, kteří nechtějí být doma ani v přítomnosti majitele, chvilku a zase zpátky do kotce. Hlavně psi hlídači. Asi se "bojí", aby jim něco neuniklo a musí mít stálý přehled. Třeba mají ten kotec otevřený s téměř trvalým přístupem na zahradu.

Právě si taky myslím, že když bude venku pěkně a mám tu možnost aby tam byl, tak proč toho nevyužít. Navíc tam bude mít druhého psa (sice za kotcem, ale nebude si tam třeba připadat tak sám). A přes jaro a léto je venku skoro pořád babička, takže bude mít společnost. Akorát budeme muset udělat hodně bytelný kotec, protože jakmile ho někde nechám, tak vyvádí a snaží se zamnou dostat, je celkem mršnej. Ale pokusím se tu jeho závislost co nejvíce potlačit.
To, že by nechtěl být doma v mojí přítomnosti si myslím nebude náš případ. Je tam zvyklý od štěňátka, moc rád se válí v posteli a všude zamnou chodí. Jakmile ho nechám chvíli venku, tak se snaží otevřít dveře a jít zamnou. Jakmile zjistí, že to nejde sedne si a čeká než pro něho přijdu.
Ale druhý pes je opak, ten opravdu doma být nechce.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

Psi do baráku netahám...
Také jsou v kotci, na zahradu smí pouze pod mým dohledem. Takže ano, jsou zavření v kotci. (10x2 metry). Jednak o to nestojí a dvak, tohle počasí milují - všichni 3 jsou nasáčkovaní mimo boudy a chrápou na mrazu, jen tím sněhem by chtěli zasypat

Pokud má pes zateplenou boudu, tak bych se ničeho nebála...
Přechody z mrazu do tepla a opačně nejsou pro psa dobré. Jde o rychlé střídání teplot a to neprospívá nikomu...

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

Andrýsek3 napsal(a):

Holka, až ti na zahradě otráví 2 psy, tak za kotec budeš ráda...
Pak budeš myslet jinak je lepší - zavření v kotci, nebo mrtví?

4.1.2016 10:31
Iliena

XXX.XXX.229.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Chápu, tam kde teď bydlím si taky netroufnu nechat psa na zahradě bez dozoru. Poblíž je azylák plný cikánů a co vím, tak s oblibou hází po psech na zahradě jablka nebo rovnou kameny . My máme vnitřního psa takže kotec nemáme, na jaře je to možná škoda ale v létě když na nás čeká v chodbě výhoda - byl tam chládek.

4.1.2016 10:33

Co to máte v okolí za "lidi" ?

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

Co to máte v okolí za "lidi" ?

To bylo u rodičů (městečko u K.Varů) - čsv byl "vlk" - lidi jsou omezení a prostě plemena neznají, vždy jsme byla ta, co vede vlka, tak asi ze strachu...
A ovčáka mi otrávili protože každý, kdo prošel kolem plotu, tak každého prásknul (doběhl k plotu, zaštěkal a šel si po svým). No, jeden večer mi ho otrávili a vykradli barák naproti nám (kdyby na ně můj pes štěkal, tak by ten barák nevybrali).

Teď bydlím u Berouna v malé vsi a ani taky to není úplně bezva.
Hned, co jsme se sem nastěhovali, tak pár měsíců na to tu chodil důchodce a házel do zahrad otrávené návnady (protože mu ovčák sejmul Yorkšíra), tak se mstil na všech velkých psech bez rozdílu, zabil jich 7 než ho chytli... V tu dobu jsme měla 2 berňáky. Pak k nám přišel pastevec (šarplaninec) a toho se tu všichni bojí (dělá totéž to, co můj ovčák - každého člověka co se potuluje kolem plotu nebo v jeho zorném poli "napráská" - prostě na něj štěká - nedávno napráskal zloděje, co se chystali vykrást krámek, na který je dobře z kotce vidět - malý COOP - pes na ně z kotce řval, tímpádem mě vzbudil, já viděla z okna divný lidi, že tam něco dělaj, pak byl slyšet zvuk páčidla a já volala policajty) no a mám strach aby se neopakovalo to, co s mym ČSV (pastevce se bojej) a mym NO (všechny napráská). Takže i tady mám psiska v kotci a hotovo... Na zahradu, jen když jsem doma já, jinak za barákem v kotci (10x2 metry nudle).

4.1.2016 11:22

kiekko napsal(a):

Chudák retrívr není pes do kotce ! A proč ničí, protože se nudí. Retrívr je pracovní lovecký pes, nestačí mu procházka při které mu párkrát hodíte klacek nebo míček a říkáte tomu aportování. nebaví ho to samotného na zahradě a v kotci už vůbec ne. Věřte že by se opravdu cítil lépe v malém pokoji u vašich nohou, když by měl předtím odpovídající zaměstnání. nemusí ho mít denně ale několikrát v týdnu ano, pak bude spokojen a bude klidně spát v křesle v malém pokoji.

4.1.2016 11:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, že by se tohle týkalo tady Marcely, jen jako příklad: švagr si pořídil retrívra jako, psa na zahradu". Se štěňátkem si občas někdo pohrál, pak už léta jen já, když jsem v sobotu přijela na návštěvu, u nich nějak neměl nikdo zájem, děcka už byla v pubertě, ty přestal bavit za dva měsíce, tcháni nemají ke zvířatům žádný vztah, i pohladit ho, když k nim přiběhne, jim dá hodně přemáhání. Vycházka ven, dvakrát do měsíce, když švagrová vyhnala některé z dětí. Pes při jakékoliv příležitosti podhrabal v zahradě plot(následně k nám) a zdrhal k nám za dvěma psy, kteří byli zhruba stejně staří a velcí jako on. První ho, zmydlili"(chodili mu po zahradě za zadkem, vrčeli na něj, musel se podřídit) pak už ho nechali volně šmejdit. Přesto mu to pokaždé stálo za to, aby k nám utekl zase, jen aby měl alespoň nějakou společnost, psí společnost(to pro ty, co si pořád myslí, že pes jiné psy nepotřebuje) To dělal a dělá celých 7let, co ho mají(naštěstí je to k nám cca 200m, po polích, žádná silnice) Teď už je zavřený jen na předním dvorku, odkud dokáže zdrhnout minimálně, jen když někdo odflákne bezpečnostní pokyny při vyjíždění autem, či zavírání branky.

4.1.2016 11:56
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Já mám psa doma. Myslím, že když není nikdo doma, tak je zařou, ale dost často jsou venku. Já barák se zahradou nemám, takže sama nemůžu říct, asi bych se bála nechat psa samotného na zahradě. Jestli jste mě nepochopila, tak jsem se v příspěvku před tím kotce zastávala.
A myslím, že příště by jste na mě mohla mluvit normálně, jsem dospělý člověk.

4.1.2016 12:29
usaci

XXX.XXX.38.186

Ve velkých mrazech je dobré dát psovi do vchodu boudy nějaký závěs (hadr), aby mu tam přímo netáhlo.

4.1.2016 12:29

"A myslím, že příště by jste na mě mohla mluvit normálně, jsem dospělý člověk."
Asi ne moc dlouho, jinak by se vás to oslovení tak nedotklo smajlík
To já už jsem dospělá hóóódně dlouho a tak nějak by mi to nevadilo.
( Jeden čas jsem všechny své kamarády v partě na potkání slovovala " děti moje, takřka vlastní" a vadilo to jen tomu nejmladšímu, který sotva vylezl ze školních lavic smajlík )
( Zase má blbá historka smajlík ).

4.1.2016 12:48

( Jeden čas jsem všechny své kamarády v partě na potkání slovovala " děti moje, takřka vlastní" a vadilo to jen tomu nejmladšímu, který sotva vylezl ze školních lavic smajlík )

Napadlo mě úplně to stejný, zvlášť s přihlédnutím k přezdívce dotčené slečny

4.1.2016 12:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

To bylo u rodičů (městečko u K.Varů) - čsv byl "vlk" - lidi jsou omezení a prostě plemena neznají, vždy jsme byla ta, co vede vlka, tak asi ze strachu...
A ovčáka mi otrávili protože každý, kdo prošel kolem plotu, tak každého prásknul (doběhl k plotu, zaštěkal a šel si po svým). No, jeden večer mi ho otrávili a vykradli barák naproti nám (kdyby na ně můj pes štěkal, tak by ten barák nevybrali).

Teď bydlím u Berouna v malé vsi a ani taky to není úplně bezva.
Hned, co jsme se sem nastěhovali, tak pár měsíců na to tu chodil důchodce a házel do zahrad otrávené návnady (protože mu ovčák sejmul Yorkšíra), tak se mstil na všech velkých psech bez rozdílu, zabil jich 7 než ho chytli... V tu dobu jsme měla 2 berňáky. Pak k nám přišel pastevec (šarplaninec) a toho se tu všichni bojí (dělá totéž to, co můj ovčák - každého člověka co se potuluje kolem plotu nebo v jeho zorném poli "napráská" - prostě na něj štěká - nedávno napráskal zloděje, co se chystali vykrást krámek, na který je dobře z kotce vidět - malý COOP - pes na ně z kotce řval, tímpádem mě vzbudil, já viděla z okna divný lidi, že tam něco dělaj, pak byl slyšet zvuk páčidla a já volala policajty) no a mám strach aby se neopakovalo to, co s mym ČSV (pastevce se bojej) a mym NO (všechny napráská). Takže i tady mám psiska v kotci a hotovo... Na zahradu, jen když jsem doma já, jinak za barákem v kotci (10x2 metry nudle).

No jo tak potom z bezpečnsotích důvodů to chápu. V tom případě bych já osobně asi uvažovala nad psem do baráku, a venku bych neměla žádné. Jsem z vesnice, která má cca 200 obyvatel. Všichni se tu známe, dá se říct, že máme dobré vztahy mezi sebou. Vždycky jsem tu měli psi volně na zahradě, a nikdy nám nikdo psa neotrávil, a nevím ani o tom, že by tady otrávili psa někomu jinému. Takže já psa s klidem na zahradě můžu nechat.

4.1.2016 12:53
aggitta

XXX.XXX.249.59

Ještě dodám :
Když jsme si před mnoha lety pořídili do paneláku prvního psa, panoval názor, že pes do bytu nepatří. Jé, těch keců, co jsme si vyslechli ( např. v autobuse, když jsme jeli na výlet - kam to zvíře táhnete, určitě ho držíte celé dny zavřeného v bytě, pes patří na dvorek...), teď je to zas nějak naopak. Proboha, psa a na dvůr ? zahradu ? do kotce ?
Pes, když má dost péče a pozornosti majitele, tak bude spokojený v tom režimu, na který si zvykne. Odpovídající plemeno pokládám za samozřejmost.

Co vím, pes spoustu času prodřímá, tak proč ne v kotci? Naši psy berou svůj kotec jako svoje klidné bezpečné území, dostanou-li kost, uhánějí s ní právě tam.
Tomu psovi je jedno, jestli čeká na pána v chodbě, na gauči v obýváku nebo ve svém kotci.
Děláme ze psů něco jako děti a přitom málokdo venčí tak pravidelně vlastní děti smajlík

4.1.2016 12:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Ne, že by se tohle týkalo tady Marcely, jen jako příklad: švagr si pořídil retrívra jako, psa na zahradu". Se štěňátkem si občas někdo pohrál, pak už léta jen já, když jsem v sobotu přijela na návštěvu, u nich nějak neměl nikdo zájem, děcka už byla v pubertě, ty přestal bavit za dva měsíce, tcháni nemají ke zvířatům žádný vztah, i pohladit ho, když k nim přiběhne, jim dá hodně přemáhání. Vycházka ven, dvakrát do měsíce, když švagrová vyhnala některé z dětí. Pes při jakékoliv příležitosti podhrabal v zahradě plot(následně k nám) a zdrhal k nám za dvěma psy, kteří byli zhruba stejně staří a velcí jako on. První ho, zmydlili"(chodili mu po zahradě za zadkem, vrčeli na něj, musel se podřídit) pak už ho nechali volně šmejdit. Přesto mu to pokaždé stálo za to, aby k nám utekl zase, jen aby měl alespoň nějakou společnost, psí společnost(to pro ty, co si pořád myslí, že pes jiné psy nepotřebuje) To dělal a dělá celých 7let, co ho mají(naštěstí je to k nám cca 200m, po polích, žádná silnice) Teď už je zavřený jen na předním dvorku, odkud dokáže zdrhnout minimálně, jen když někdo odflákne bezpečnostní pokyny při vyjíždění autem, či zavírání branky.

To se opravdu netýká mě smajlík My jsme si sice pořídili retrívra taky jako psa na zahradu, tedy obrazně řečeno. Spíš jako psa, který bude žít na zahradě, ale ne jako psa "jen" na zahradu. Psovi jsem se věnovala, chodila na cvičák, téměř každý den jsem chodila s nejlepší kamarádkou ven i s jejím psem, takže kontakt se psy mu taky nechyběl. Teď už je starý a nemocný a už nepotřebuje moc pohybu. Většinu dne tráví na chodbě, dál do baráku nechce. Ale pořád se mu věnuju, procvičujeme povely, beru ho na zahradu na krátké procházky, máme dva jiné psy takže si hraje s nima a jsem schopná si k němu večer na dvě hodiny lehnout na chodbu a mazlit se sním

4.1.2016 12:56
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

aggitta napsal(a):
Co vím, pes spoustu času prodřímá, tak proč ne v kotci? Naši psy berou svůj kotec jako svoje klidné bezpečné území, dostanou-li kost, uhánějí s ní právě tam.
Tomu psovi je jedno, jestli čeká na pána v chodbě, na gauči v obýváku nebo ve svém kotci.
Děláme ze psů něco jako děti a přitom málokdo venčí tak pravidelně vlastní děti smajlík

Jo, pokud je tam pes po dobu, co čeká na pána tak OK. Ale já mám asi fakt nějakou "averzi" z toho, že znám spoustu lidí, co má prostě psa v kotci celodenně bez jakéhokoli vyžití.
Mám v příbuzenstvu rodinu, která má berňáka. Mají pěkný domek a moc pěknou zahradu, z toho důvodu, aby pes zahradu neničil, tak je pořád v kotci - to už mi OK nepřijde.

4.1.2016 13:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Chudák retrívr není pes do kotce ! A proč ničí, protože se nudí. Retrívr je pracovní lovecký pes, nestačí mu procházka při které mu párkrát hodíte klacek nebo míček a říkáte tomu aportování. nebaví ho to samotného na zahradě a v kotci už vůbec ne. Věřte že by se opravdu cítil lépe v malém pokoji u vašich nohou, když by měl předtím odpovídající zaměstnání. nemusí ho mít denně ale několikrát v týdnu ano, pak bude spokojen a bude klidně spát v křesle v malém pokoji.

Souhlasím s tím, že retrívr je pracovní pes a nebaví ho to na zahradě samotného. Ale zase pokud už je pes zvyklý být venku, tak pak doma být ani nechce. Náš retrívr vyrůstal venku, ale věnovala jsem se mu, ze školy jsem letěla domů, odhodila batoh, vzala psa a šlo se ven. Vraceli jsme se třeba až navečer. Jednou týdně jsme jezdili na cvičák. Pro mě byl ten pes splněný sen a nikdy mě neomrzel.
Jelikož si zvykl venku, tak doma být nechce, je mu tam teplo, vydrží chvíli a okamžitě letí ke dveřím. A povahou je takový, že nestojí o to být vám pořád nablízku, je samotářský a dřív radši venku hlídal, než aby byl s námi. Ale musím dodat, že je to pes bez PP a nemá povahu retrívra.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

marcelaamax napsal(a):
No jo tak potom z bezpečnsotích důvodů to chápu. V tom případě bych já osobně asi uvažovala nad psem do baráku, a venku bych neměla žádné. Jsem z vesnice, která má cca 200 obyvatel. Všichni se tu známe, dá se říct, že máme dobré vztahy mezi sebou. Vždycky jsem tu měli psi volně na zahradě, a nikdy nám nikdo psa neotrávil, a nevím ani o tom, že by tady otrávili psa někomu jinému. Takže já psa s klidem na zahradě můžu nechat.

Pastevce do baráku? 3 velký psi v baráku?
Ne, to fakt ne... To bych jim neudělala... Byli by v baráku nešťastní...

4.1.2016 13:11
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Pastevce do baráku? 3 velký psi v baráku?
Ne, to fakt ne... To bych jim neudělala... Byli by v baráku nešťastní...

Jo tak jasný že pastevec do baráku ne. Já psala jen co bych v té situaci dělala já - uvažovala bych nad psem (vhodným plemenem) do baráku. Nemyslela jsem to, že to tak máte udělat vy

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

marcelaamax napsal(a):
Jo tak jasný že pastevec do baráku ne. Já psala jen co bych v té situaci dělala já - uvažovala bych nad psem (vhodným plemenem) do baráku. Nemyslela jsem to, že to tak máte udělat vy

K plemenům vhodná do baráku opravdu netíhnu...

4.1.2016 13:45
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Nornálně by mi to asi nevadilo, ale když na mě vylítne, že mi někdo otráví psa, přitom ja mám stejný názor na kotce jako ona. Ještě mě osloví "holka" a tyká mi. Tak to mi vadí, husy jsme spolu nepásly. Máte pravdu jsem mladá, ale ne aby si tady na ně někdo hulákal. Já také nikoho neoslovuju bábo .

4.1.2016 13:47
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

K plemenům vhodná do baráku opravdu netíhnu...

Jo tak to je samozřejmě věc názoru. Já pokud by mi někdo na dvoře otrávil psy, asi bych se pak bála je mít i v kotci, kdybych věděla, že to lidí dělají jen proto, že pes štěká. Naštěstí takové individua ve vesnici nemáme a tak se toho bát nemusím smajlík

4.1.2016 13:54
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Napadlo mě úplně to stejný, zvlášť s přihlédnutím k přezdívce dotčené slečny

Nevidím důvod, aby mi někdo tykal, ikdyby mi bylo 12 nebo 35, ale asi máme ve městě jiný mravy.

4.1.2016 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):
Jo, pokud je tam pes po dobu, co čeká na pána tak OK. Ale já mám asi fakt nějakou "averzi" z toho, že znám spoustu lidí, co má prostě psa v kotci celodenně bez jakéhokoli vyžití.
Mám v příbuzenstvu rodinu, která má berňáka. Mají pěkný domek a moc pěknou zahradu, z toho důvodu, aby pes zahradu neničil, tak je pořád v kotci - to už mi OK nepřijde.

Mám to stejné, averzi mám těžkou, u nás na vesnici, když už pes skončí v kotci, tak je to na doživotí...přece ho nestavěli pro srandu králíkům.. Berňáka v kotci?!? To jste snad ani neměla říkat Teprve se vzpamatováváme z toho, že nám umřel před Vánoci berňák, láska našeho života...nechápu, jak to vůbec někdo může udělat takovému psovi..? Tedy znám jedny, co tu měli berňáka v kotci...taky se z něho stal nesnášenlivý kousavý pes...úplně ho zničili

4.1.2016 13:58

Andrýsek3 napsal(a):
Nornálně by mi to asi nevadilo, ale když na mě vylítne, že mi někdo otráví psa, přitom ja mám stejný názor na kotce jako ona. Ještě mě osloví "holka" a tyká mi. Tak to mi vadí, husy jsme spolu nepásly. Máte pravdu jsem mladá, ale ne aby si tady na ně někdo hulákal. Já také nikoho neoslovuju bábo .

Andryseeek3 - a víš, že na netu se tak nějak obecně tyká? Jsi opravdu hodně mladá... ale tím, že si budeš vynucovat vykání se nestaneš váženější ani dospělejší.

(oslovení holka není nic proti ničemu, toto oslovení nemá pejorativní nádech, na rozdíl od tebou uvedeného bábo).

4.1.2016 14:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Mám to stejné, averzi mám těžkou, u nás na vesnici, když už pes skončí v kotci, tak je to na doživotí...přece ho nestavěli pro srandu králíkům.. Berňáka v kotci?!? To jste snad ani neměla říkat Teprve se vzpamatováváme z toho, že nám umřel před Vánoci berňák, láska našeho života...nechápu, jak to vůbec někdo může udělat takovému psovi..? Tedy znám jedny, co tu měli berňáka v kotci...taky se z něho stal nesnášenlivý kousavý pes...úplně ho zničili

Pejska je mi líto, vím jak se cítíte
Jo ten berňák je chudák, agresivní sice není (zatím), ale pak ho nachvíli pustěj a je jak střela, chce se mazlit skáče atd., tak ho radši zase zavřou...hrůza.
Pak druhej extrém má babička, ta má zase berňačku v baráku, proti tomu nic nemám, je tam spokojená. Je to pes fakt gaučák a postelák Ale té zase chybí pohyb a je tlustá s prominutím jako prase, snažím se jím to už dlouho vysvětlit, a vypadá to, že už pochopili. On totiž i děda potřebuje zhubnout, tak s ní začal chodit na pořádné procházky, tak doufám že se zadaří smajlík

4.1.2016 14:03

Ale, tak slečna je z města. Tam má asi výraz "holka" jiný význam než u nás na vesnici smajlík
My si tady běžně s kámoškami říkáme třeba : Holka, kolik už máš druhů, nebo holka, ta koza se ne a neprská. A vlastně holkýýý, deméééé voláme i na kozy a jak šťastně běží !

4.1.2016 14:07
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Andryseeek3 - a víš, že na netu se tak nějak obecně tyká? Jsi opravdu hodně mladá... ale tím, že si budeš vynucovat vykání se nestaneš váženější ani dospělejší.

(oslovení holka není nic proti ničemu, toto oslovení nemá pejorativní nádech, na rozdíl od tebou uvedeného bábo).

Když si přečtete tuhle diskuzi, a i jiné většinou zde nikdo nikomu netyká, tak nevidím důvod aby zde někdo tykal mně, nemáte ani tušení kolik mi je. Opravdu si nic dokazovat nepotřebuju, jen když tu každý hlásá o spisovnosti, tak by ani slušnost neuškodila.

4.1.2016 14:10

Andrýsek3 napsal(a):
Když si přečtete tuhle diskuzi, a i jiné většinou zde nikdo nikomu netyká, tak nevidím důvod aby zde někdo tykal mně, nemáte ani tušení kolik mi je. Opravdu si nic dokazovat nepotřebuju, jen když tu každý hlásá o spisovnosti, tak by ani slušnost neuškodila.

Na tykání na netu není nic neslušného. Tak se neber tak vážně .

4.1.2016 14:19
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Na tykání na netu není nic neslušného. Tak se neber tak vážně .

Ale jděte, to Vás to tak vzalo, že mi vadí, když mi někdo začne tykat? Vy jste zase celá pryč z gramatiky, tak si všímejte jí, a ne mě. Koukám, že starší generaci jsem pobouřila, Vám ať tyká kdo chce, mně se jen nelibí, když se někdo chová jako hulvát.

4.1.2016 14:27
Andrýsek3

XXX.XXX.42.130

Ale, tak slečna je z města. Tam má asi výraz "holka" jiný význam než u nás na vesnici smajlík
My si tady běžně s kámoškami říkáme třeba : Holka, kolik už máš druhů, nebo holka, ta koza se ne a neprská. A vlastně holkýýý, deméééé voláme i na kozy a jak šťastně běží !

To jsem si hodně dovolila, nesouhlasit s tím, že se ke mně někdo chová, tak jak se mi nelíbí. Tak já se omlouvám celé starší generaci, ze jsem si jako "malá holka" dovolila něco říct.

4.1.2016 14:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Co se týče tykání či netykání: u nás na vesnici se tyká každému, kdo vypadá, že je mladší, protože také se všichni tak nějak známe(více či méně) Na NETu se také běžně tyká, ale koho neznám blíže, či se vyloženě nevyjadřuje jako dítě(či neuvede, že je dítě) tak vykám. Všichni starší mi tykají a to už rozhodně nejsem žádná žába Žila jsem i nějakou dobou po městech, no a v zaměstnání jsem také byla zvyklá každému vykat, tak jsem si to nějak zažila a vykám i děckám, co by věkem mohly být klidně má děcka Když už nevypadá úplně jako dítě, třeba 15let, tak vykám. Ale třeba moje máma takovým zásadně tyká(je tak zvyklá) takže jdeme, potkáme nějakého dorostence, hodíme řeč, mamka tyká, já prostě vykám. Sranda je, že mě tykají lidi od 15 do alelujá běžně a až z řeči vyplyne, kolik mi je, tak se zarazí a pak chudinky neví a už je jim hloupé mi tykat

4.1.2016 14:44
Andrýsek3

XXX.XXX.48.78

lesnížínka napsal(a):
Co se týče tykání či netykání: u nás na vesnici se tyká každému, kdo vypadá, že je mladší, protože také se všichni tak nějak známe(více či méně) Na NETu se také běžně tyká, ale koho neznám blíže, či se vyloženě nevyjadřuje jako dítě(či neuvede, že je dítě) tak vykám. Všichni starší mi tykají a to už rozhodně nejsem žádná žába Žila jsem i nějakou dobou po městech, no a v zaměstnání jsem také byla zvyklá každému vykat, tak jsem si to nějak zažila a vykám i děckám, co by věkem mohly být klidně má děcka Když už nevypadá úplně jako dítě, třeba 15let, tak vykám. Ale třeba moje máma takovým zásadně tyká(je tak zvyklá) takže jdeme, potkáme nějakého dorostence, hodíme řeč, mamka tyká, já prostě vykám. Sranda je, že mě tykají lidi od 15 do alelujá běžně a až z řeči vyplyne, kolik mi je, tak se zarazí a pak chudinky neví a už je jim hloupé mi tykat

Vím, že na vesnicích je to jiné. Já jsem taky zvyklá vykat všem, mám to asi po mamce, nebo z práce, kde si také nesmím dovolit tykat ani 12ti letému dítěti.

4.1.2016 15:07
kiekko

XXX.XXX.86.10

Nechci se hádat ale pokud má pes být zavřený v malém pokoji (3x3 metry) nejméně 8 hodin denně. Raději ho nechám zavřeného v kotci o téměr stejné velikosti, kde má vše co potřebuje a navíc se aspon vidí, co se kolem něj děje. Podle mě lepší než být zavřený mezi čtyřmi zdi každý den, i pokud jde o retrívra. Víme, že je to společenský pes, proto mu také věnujeme všemožnou pozornost... cvičák, aportování, celodenní výlety. Takže náš pes opravdu nestrádá a to že je v kotci mu naopak spíše prospělo, má lepší srst, nelíná, protože mu doma bylo horko. A jak jsem psala výše, neničí jen zahradu, protože je tam sám a nudí se, jak píšete. Ničil vše i doma (podlahu, nabýtek, stěny, dokonce i televizi :D) a tomu prostě nezabráníte, i když jsme s ním většinu dne byly, v noci normální člověk spí a taky musí chodit do práce. Nejde se pejskovi věnovat 24 hodin denně. Proto je pro nás možnost, že je v kotci vyhovuje, budu se opakovat, nikoliv celodenně zavřený, ale maximálně na tři hodiny, potom je díky naší babičce volně na zahradě třeba dvě hodiny i déle.

4.1.2016 15:35

kiekko napsal(a):
Nechci se hádat ale pokud má pes být zavřený v malém pokoji (3x3 metry) nejméně 8 hodin denně. Raději ho nechám zavřeného v kotci o téměr stejné velikosti, kde má vše co potřebuje a navíc se aspon vidí, co se kolem něj děje. Podle mě lepší než být zavřený mezi čtyřmi zdi každý den, i pokud jde o retrívra. Víme, že je to společenský pes, proto mu také věnujeme všemožnou pozornost... cvičák, aportování, celodenní výlety. Takže náš pes opravdu nestrádá a to že je v kotci mu naopak spíše prospělo, má lepší srst, nelíná, protože mu doma bylo horko. A jak jsem psala výše, neničí jen zahradu, protože je tam sám a nudí se, jak píšete. Ničil vše i doma (podlahu, nabýtek, stěny, dokonce i televizi :D) a tomu prostě nezabráníte, i když jsme s ním většinu dne byly, v noci normální člověk spí a taky musí chodit do práce. Nejde se pejskovi věnovat 24 hodin denně. Proto je pro nás možnost, že je v kotci vyhovuje, budu se opakovat, nikoliv celodenně zavřený, ale maximálně na tři hodiny, potom je díky naší babičce volně na zahradě třeba dvě hodiny i déle.

V kotci je zavřený jen 3 hodiny denně, ale doma ho mít nemůžete protože věci ničí i v noci a vy v noci spíte a nemůžete ho hlídat? A kdo ho teda hlídá venku, když je v kotci jen 3 hodiny a mimo kotec ničí zahradu?
Nezlobte se na mě ale tohle je jen Vaše pohodlnost. Chápu, že pejskovi je v době Vaší nepřítomnosti lépe na zahradě (jestli je mu lépe v kotci než doma v pelechu, to těžko říct), ale vyběhanému a fyzicky i psychicky unavenému retrívrovi bude určitě mnohem lépe v domě se svou rodinnou...

Vím o čem mluvím. Mám fenku loveckého plemene. Pořídili jsme si ji, když mi bylo 13 a bydlela jsem ještě s rodiči, kteří psa doma striktně odmítali, takže byla na zahradě. Nebyla sice zavřená v kotci a po zahradě si mohla běhat jak chtěla, ale i tak se mi to nelíbilo. V jejích 10 letech jsem se s přítelem přestěhovala do bytu, fenku jsem si samozřejmně vzala sebou. Takto spokojenou, jako je teď jsem ji ještě nikdy neviděla. Neustále vyhledává lidský kontakt a je vidět, že je vděčná, že může být s námi...

Neregistrovaný uživatel

4.1.2016 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.198

Andrýsek3 napsal(a):
Nevidím důvod, aby mi někdo tykal, ikdyby mi bylo 12 nebo 35, ale asi máme ve městě jiný mravy.

Och omlouvám se mademoiselle...
Že jsem radila vaše ego tím, že jsem Vám tykala...

Nicméně, husy jsme spolu nepásly, ale vykat ti opravdu nehodlám
Na diskuzích se běžně tyká a nevidim jediný důvod ti vykat... Kdybychom se viděli v reálu, ano, vykat ti budu, ale zde opravdu ne...
Pokud se tito nelíbí, tak to nečti

ps. a na oslovení holka rovněž nic strašného nevidim... pokud tedy nejsi opačného pohlavý...

4.1.2016 16:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Och omlouvám se mademoiselle...
Že jsem radila vaše ego tím, že jsem Vám tykala...

Nicméně, husy jsme spolu nepásly, ale vykat ti opravdu nehodlám
Na diskuzích se běžně tyká a nevidim jediný důvod ti vykat... Kdybychom se viděli v reálu, ano, vykat ti budu, ale zde opravdu ne...
Pokud se tito nelíbí, tak to nečti

ps. a na oslovení holka rovněž nic strašného nevidim... pokud tedy nejsi opačného pohlavý...

Příště si alespoň přečtěte co jsem psala, než na mě začnete vyjíždět, s kotcem jsem s Vámi souhlasila.
Jinak, jen jsem dodala, že by jste se mnou mohla mluvit normálně, a ne jako nějaký hej nebo počkej. Koukám, že zde každý stojí o to si se mnou tykat, tak teda prosím, když Vám to udělá dobře.

4.1.2016 17:12
kiekko

XXX.XXX.86.10

V kotci je zavřený jen 3 hodiny denně, ale doma ho mít nemůžete protože věci ničí i v noci a vy v noci spíte a nemůžete ho hlídat? A kdo ho teda hlídá venku, když je v kotci jen 3 hodiny a mimo kotec ničí zahradu?
Nezlobte se na mě ale tohle je jen Vaše pohodlnost. Chápu, že pejskovi je v době Vaší nepřítomnosti lépe na zahradě (jestli je mu lépe v kotci než doma v pelechu, to těžko říct), ale vyběhanému a fyzicky i psychicky unavenému retrívrovi bude určitě mnohem lépe v domě se svou rodinnou...

Vím o čem mluvím. Mám fenku loveckého plemene. Pořídili jsme si ji, když mi bylo 13 a bydlela jsem ještě s rodiči, kteří psa doma striktně odmítali, takže byla na zahradě. Nebyla sice zavřená v kotci a po zahradě si mohla běhat jak chtěla, ale i tak se mi to nelíbilo. V jejích 10 letech jsem se s přítelem přestěhovala do bytu, fenku jsem si samozřejmně vzala sebou. Takto spokojenou, jako je teď jsem ji ještě nikdy neviděla. Neustále vyhledává lidský kontakt a je vidět, že je vděčná, že může být s námi...

Myslím to asi takto. To že pes zničí třeba nábytek mi rozhodně nevadí víc, než to že na zahradě třeba zničí keř. Nehledě na to, že si sám několikrát málem ublížil tím, že na sebe něco třeba shodil a ten pokoj už jsme mu opravdu víc přizpusobit nemohli, to by tam zbyly opravdu jen čtyři prazdne steny. A jelikož je tento jeden pokoj "naším obývacím pokojem" tak to prostě nešlo. Do budoucna se s přítelem plánujeme odstěhovat od rodičů a pejsek půjde určitě s námi a s největší pravděpodobností to bude do bytu, kde to zase bude jiné, pokud bude moct bývat ve větší části bytu. A třeba to bude jiné, třeba se bude i on cítit lépe. V současnosti to však takto řešit nemůžeme. A na Vaší otázku... na zahradě pejska nikdo nehlídá ;). Proto taky ta zahrada vypadá jak vypadá. S tím ničením věcí doma jsem měla na mysli především těch 8 hodin ve dne, kdy jsme v práci.

4.1.2016 17:57

Andrýsek3 napsal(a):
Ale jděte, to Vás to tak vzalo, že mi vadí, když mi někdo začne tykat? Vy jste zase celá pryč z gramatiky, tak si všímejte jí, a ne mě. Koukám, že starší generaci jsem pobouřila, Vám ať tyká kdo chce, mně se jen nelibí, když se někdo chová jako hulvát.

Nějak moc si fandíš. Je mi naprosto jedno, co ti vadí a co se ti nelíbí, a tak ti budu tykat, i když tě to jakožto mladší generaci pobuřuje.

4.1.2016 18:07

Ale děvčata, hlavně klid a nohy v teple

4.1.2016 18:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nějak moc si fandíš. Je mi naprosto jedno, co ti vadí a co se ti nelíbí, a tak ti budu tykat, i když tě to jakožto mladší generaci pobuřuje.

Jasně

4.1.2016 19:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kiekko napsal(a):
Myslím to asi takto. To že pes zničí třeba nábytek mi rozhodně nevadí víc, než to že na zahradě třeba zničí keř. Nehledě na to, že si sám několikrát málem ublížil tím, že na sebe něco třeba shodil a ten pokoj už jsme mu opravdu víc přizpusobit nemohli, to by tam zbyly opravdu jen čtyři prazdne steny. A jelikož je tento jeden pokoj "naším obývacím pokojem" tak to prostě nešlo. Do budoucna se s přítelem plánujeme odstěhovat od rodičů a pejsek půjde určitě s námi a s největší pravděpodobností to bude do bytu, kde to zase bude jiné, pokud bude moct bývat ve větší části bytu. A třeba to bude jiné, třeba se bude i on cítit lépe. V současnosti to však takto řešit nemůžeme. A na Vaší otázku... na zahradě pejska nikdo nehlídá ;). Proto taky ta zahrada vypadá jak vypadá. S tím ničením věcí doma jsem měla na mysli především těch 8 hodin ve dne, kdy jsme v práci.

Teď psa dáte ven, protože likviduje barák rodičů a až se odstěhujete někam do, svého" bytu, tak se stane zázrak a on tam vydrží v klidu, nebudou si stěžovat sousedi atd...? Tak nevím, ale tohle plánujete dost blbě a hlavně ne s ohledem na svého psa. Já vůbec nejsem zastáncem psů v bytě, naopak, ani si to nedovedu představit, protože mí psi doma být prostě moc nechtějí, ale učit psa na zahradu, potažmo na kotec v zahradě a pak zase změna a bude se učit v bytě...myslím, že si to zbytečně komplikujete. Naučila bych psa v prvé řadě chovat se slušně doma, v bytě. Na zahradu bych ho pouštěla stejně, jako by jste z bytu musela stejně ze psem chodit. takže pohrát si tam s ním, třeba si tam postavit sněhuláka, v létě na terase vypít kafčo, být tam i nějakou dobu s ním a když jdu domů, jde taky.

4.1.2016 19:27
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Teď psa dáte ven, protože likviduje barák rodičů a až se odstěhujete někam do, svého" bytu, tak se stane zázrak a on tam vydrží v klidu, nebudou si stěžovat sousedi atd...? Tak nevím, ale tohle plánujete dost blbě a hlavně ne s ohledem na svého psa. Já vůbec nejsem zastáncem psů v bytě, naopak, ani si to nedovedu představit, protože mí psi doma být prostě moc nechtějí, ale učit psa na zahradu, potažmo na kotec v zahradě a pak zase změna a bude se učit v bytě...myslím, že si to zbytečně komplikujete. Naučila bych psa v prvé řadě chovat se slušně doma, v bytě. Na zahradu bych ho pouštěla stejně, jako by jste z bytu musela stejně ze psem chodit. takže pohrát si tam s ním, třeba si tam postavit sněhuláka, v létě na terase vypít kafčo, být tam i nějakou dobu s ním a když jdu domů, jde taky.

Přesně tak...my měli zlaťáka kromě prvních pár dní taky venku, a domů prostě nechce. Nedokážu si představit, že bych ho třeba ve třech letech vzala do bytu, to by se pes zbláznil a sousedi asi taky. Jo třeba by si časem zvyknul, ale byl by to běh na dlouho trať. A proč to dělat složitě, když vím, že pes bude v bytě, tak proč ho rovnou neučit být doma.
Myslím, že by se tím i pes naučil tak nějak "pohybovat" v bytě. Já třeba když retrívra nachvíli pustím dovnitř, tak je jak tank, nemotorný, všechno shazuje ocasem a tělem. Ale co znám retrívry, kteří jsou v bytě zvyklý, tak jsou takový opatrnější a vědí jak se tam pohybovat. Nevím jak přesně to popsat. Ale fakt si nedovedu představit, že bych toho mého retrívra učila být v baráku nebo bytě.

4.1.2016 19:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.82

Tolik lidí si bere psa a nemají podmínky.
Čekat ? Ne, nemohou.
Šup s ním na řetěz nebo do kotce.

4.1.2016 20:29
kiekko

XXX.XXX.86.10

lesnížínka napsal(a):

Tak řeknu Vám to ještě takhle, ráda bych ho měla doma, bohužel nemužu, protože to není muj dům, ale rodičů přítele. Tak co mám asi dělat... na což mi jistě odpovíte, že jsem si neměla pořizovat psa, do takových podmínek... Já nevím, ale nikdy nevíte co Vám život přinese.. takže i Vám se může stát, že nastane situace, kdy třeba budete muset opustit svůj stávající dum či byt a psa tam rozhodně nenecháte, jen proto, že to pro něj bude šok, si zvykat na nové prostředí. Pořád lepší nové prostředí s Vámi než staré, na který je zvyklý bez vás ;).

4.1.2016 20:36
kiekko

XXX.XXX.86.10

A to víte, že bychom se rádi s pejskem přestěhovali od jiného domu se zahradou, aby mu zůstal starý režim. Ale jsem realista, takže myslím, že byt je pro dva mladé lidi reálnější budoucnost než vysněný dům. ;) A ještě... nemyslím, si, že se stane zázrak a pejsem nebude nic ničit... ALE je mu teď něco málo přes rok, tudíž je ve velmi aktivním období. To stěhování vidím tak za dva roky, když se to podaří, což doufám, že pejsek už bude i s věkem aspoň trochu klidnější a na nový režim si zvykne samozřejmě časem. ;).

4.1.2016 21:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Tak řeknu Vám to ještě takhle, ráda bych ho měla doma, bohužel nemužu, protože to není muj dům, ale rodičů přítele. Tak co mám asi dělat... na což mi jistě odpovíte, že jsem si neměla pořizovat psa, do takových podmínek... Já nevím, ale nikdy nevíte co Vám život přinese.. takže i Vám se může stát, že nastane situace, kdy třeba budete muset opustit svůj stávající dum či byt a psa tam rozhodně nenecháte, jen proto, že to pro něj bude šok, si zvykat na nové prostředí. Pořád lepší nové prostředí s Vámi než staré, na který je zvyklý bez vás ;).

Tak předtím jste psala, že tam psa nemůžete mít jen z důvodu, že tam ničí, a že nebude šťastný v jedné místnosti, ne že by vám to zakazovali přítelovi rodiče. To jsme nevěděli, a tak jsme reagovali tak, jak jsme reagovali.

4.1.2016 21:34
kiekko

XXX.XXX.86.10

marcelaamax napsal(a):
Tak předtím jste psala, že tam psa nemůžete mít jen z důvodu, že tam ničí, a že nebude šťastný v jedné místnosti, ne že by vám to zakazovali přítelovi rodiče. To jsme nevěděli, a tak jsme reagovali tak, jak jsme reagovali.

Já Vám nic nevyčítám, diskuze je od toho, aby jste reagovali, at už je ta reakce jakákoliv :). A myslím, že v jiném příspěvku jsem psala, že pejsek jinde než v tom jednom pokoji být nemuže... Myslela jsem to tak, že se prostě nemuže volne pohybovat po patře o 4 místnostech a jako malinký prostě musel být jen zavřený v tom našem jednom pokoji... Což pro něj fakt nebyla žádná výhra, i bez ohledu na to, že by ničil věci, to už je vedlejší, ale mu se to nelíbilo a ja se mu ani nedivím ;) Proto je v součastnosti lepší, že je venku, i když občas zavřený v kotci. Kde bude v budoucnu to se uvidí, co ale určitě vím, že půjde s námi, kamkoliv a na nový způsob života si prostě časem zvykne, stejně jako my ;).

4.1.2016 21:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Já Vám nic nevyčítám, diskuze je od toho, aby jste reagovali, at už je ta reakce jakákoliv :). A myslím, že v jiném příspěvku jsem psala, že pejsek jinde než v tom jednom pokoji být nemuže... Myslela jsem to tak, že se prostě nemuže volne pohybovat po patře o 4 místnostech a jako malinký prostě musel být jen zavřený v tom našem jednom pokoji... Což pro něj fakt nebyla žádná výhra, i bez ohledu na to, že by ničil věci, to už je vedlejší, ale mu se to nelíbilo a ja se mu ani nedivím ;) Proto je v součastnosti lepší, že je venku, i když občas zavřený v kotci. Kde bude v budoucnu to se uvidí, co ale určitě vím, že půjde s námi, kamkoliv a na nový způsob života si prostě časem zvykne, stejně jako my ;).

Jojo, já mám taky psa v jednom pokoji, ale hodně ho zaměstnávám a vůbec mu nevadí to, že je v jednom pokoji. I když nechám otevřené dveře, tak zůstane v pokoji u mě smajlík

4.1.2016 21:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.82

Třeba by se zadavatelka ráda mrkla na Vaše (snad se nepletu) videa.
Jak zaměstnat psa.
Retrívři mají temperamentu na rozdávání.

4.1.2016 22:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

rapotacka11 napsal(a):
Třeba by se zadavatelka ráda mrkla na Vaše (snad se nepletu) videa.
Jak zaměstnat psa.
Retrívři mají temperamentu na rozdávání.

Tak to se nejspíš pletete smajlík já žádná videa nemám, nemyslíte toho labradora? Taky si ho pamatuju, ale bohužel už nevím, jaká slečna to sem dávala Já nemám labradora, ale zlaťáka, a to už je dědeček, ten právě doma být nechce, protože si zvykl venku, tak obydlel alespoň chodbu, tam je spokojenej ale většinu dne už prospí.
Ten druhý, kterého mám v pokoji, je kříženec AST a temperamentu má fakt na rozdávání

4.1.2016 22:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.82

Jo, zmýlila jsem se, ale byli oba šikovní.

4.1.2016 22:21

kiekko napsal(a):

Hlavně ho při každé možné příležitosti, když jste doma, berte dovnitř, i za cenu, že budete v pokoji topit na 16-18°C.

4.1.2016 22:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

rapotacka11 napsal(a):

To jo, bylo vidět, že slečna se psovi věnuje. Tuším, že pes byl Marley, ale pod jakým jménem je slečna tady to nevím.

4.1.2016 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

rapotacka11 napsal(a):

Aa našla jsem to smajlík https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2958913/muj-pes-marley.

4.1.2016 22:41
Šarina

XXX.XXX.231.146

Andrýsek3 napsal(a):

Tykání v internetových diskuzích je zcela normální a zcela podle pravidel společenského chování. Říká se tomu "netiketa". Něco si o tom příležitostně přečtěte.
To, že jsou lidi, co ze zásady vykají, to s tím nesouvisí a určitě to není výrazem úcty. Třeba já tady vykám i lidem, se kterými bych se fakt nechtěla ani potkat na ulici...

Se zděšením nad úrovní češtiny některých zdejších přispěvatelů nemá tykání či vykání nic společného. Čeština je náš mateřský jazyk a měli bychom ho mít v úctě. Nikdo tady nevyžaduje slohová cvičení, ale příspěvky by aspoň měly dávat smysl.

Jo, a jsem ze starší generace... však taky jednou budete, děvenko...

4.1.2016 23:45
Clayton

XXX.XXX.104.9

Já tady taky každému vykám z velice prostého důvodu-jsem tak zvyklá mluvit v běžném životě.Jednoduše si úplně nedokážu představit psát např.Hej, ty, Rapotacko! nebo Hele, Orionko...

5.1.2016 06:23

No a to já jsem byla docela překvapená, jak se zde na ifauně vyká. Jinde, v jiných diskuzích napříč netem, se tyká a je to považováno za normální. Jak píše Šarina, v duchu netikety. Proč se vyká zrovna tady, je mi záhadou,.

5.1.2016 06:30

No a to já jsem byla docela překvapená, jak se zde na ifauně vyká. Jinde, v jiných diskuzích napříč netem, se tyká a je to považováno za normální. Jak píše Šarina, v duchu netikety. Proč se vyká zrovna tady, je mi záhadou,.

Fauna je jedinečná

5.1.2016 06:57

Fauna je jedinečná

To rozhodně je .

5.1.2016 07:14

Clayton napsal(a):
Já tady taky každému vykám z velice prostého důvodu-jsem tak zvyklá mluvit v běžném životě.Jednoduše si úplně nedokážu představit psát např.Hej, ty, Rapotacko! nebo Hele, Orionko...

Tak zrovna já bych to skousla, a asi i Rapotacka. Když se vrátíte k tomu příspěvku, po kterém je tolik křiku, tak to rozhodně nebyl útok na dotčenou slečnu, ale spíš povzdech nad nepříjemnou situací.

5.1.2016 08:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak zrovna já bych to skousla, a asi i Rapotacka. Když se vrátíte k tomu příspěvku, po kterém je tolik křiku, tak to rozhodně nebyl útok na dotčenou slečnu, ale spíš povzdech nad nepříjemnou situací.

Mně se prostě jen nelíbilo, jak na ně wulfina vyštěkla, ještě k tomu neprávem a jakobych byla nějaký hej nebo počkej. Taky jsem zvyklá všem vykat, a kdybych Vás všechny někde potkala, tak vykat budu taky. Ale t je fuk. Nechápu, kde se vzala taková vlna "hejtů", kvůli mé lehké poznámce, žádné vulgarismy apod. Je vidět, že člověk tady může stěží něco říct, natož aby se mu něco nelíbilo. Ale takové jste hold Vy. Mějte se.

5.1.2016 09:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Andrýsek3 napsal(a):
Mně se prostě jen nelíbilo, jak na ně wulfina vyštěkla, ještě k tomu neprávem a jakobych byla nějaký hej nebo počkej. Taky jsem zvyklá všem vykat, a kdybych Vás všechny někde potkala, tak vykat budu taky. Ale t je fuk. Nechápu, kde se vzala taková vlna "hejtů", kvůli mé lehké poznámce, žádné vulgarismy apod. Je vidět, že člověk tady může stěží něco říct, natož aby se mu něco nelíbilo. Ale takové jste hold Vy. Mějte se.

A tak se hned neurážejte. Každý zde má svůj osobitý styl, já bych plno lidí poznala už jen po přečtení příspěvku, ani bych nemusela vidět jeho nick. Tak to prostě na diskuzích chodí...

5.1.2016 09:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.78

fikovnice napsal(a):
A tak se hned neurážejte. Každý zde má svůj osobitý styl, já bych plno lidí poznala už jen po přečtení příspěvku, ani bych nemusela vidět jeho nick. Tak to prostě na diskuzích chodí...

Taky jsem poznávala po přečtení a třeba jen po pár řádcích, kdo to píše.
Ráda jsem četla faunu - celou, když začala vycházet.Mezi mnohými, tam psávali dva
pánové o ptácích. Oba fakt dobře a zajímavě, věděli snad vše. Jeden z nich, psal
dobrácky a věcně. Druhý psal taky výborně, ale nezapomenul nikdy dodat,
že "za to můžou komunisti". Vždy to tam vsunul - snad nejpozději v 2 odstavci.
Nemusel se ani podepisovat .

5.1.2016 09:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.78

Andrýsek3 napsal(a):

Mně, když někdo vadí, nereaguji na něj...

5.1.2016 09:28
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11 napsal(a):
Mně, když někdo vadí, nereaguji na něj...

Dobrý den,
přesně i já to mám takhle a vykáni jaksi považují za slušnost, ale nevadí mi když někdo i tykne, ale já si to nedovolím ani v hádce. Prostě jsem už tak vychovaná.
Dája.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2016 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Andrýsek3 napsal(a):

Já furt nějak nechápu o co ti jde...
Nevyštěkla jsem na tebe, nýbrž jsem to napsala naprosto normálně...
Pokud sis to vyložila, jako útok k tvé osobě, bohužel tvůj problém...

HabiAnn

5.1.2016 09:57
HabiAnn

XXX.XXX.115.30

Andrýsek3 napsal(a):

Moc to hrotíte. Je to snad jedno, zda si lidé na diskuzích vykají nebo tykají. A upřímně vzhledem k tomu, že se tu nevystupuje pod JMÉNEM, nýbrž pouze pod nickem, tak mi vůbec nepřijde nutný vykat.

5.1.2016 10:51
kiekko

XXX.XXX.86.10

marcelaamax napsal(a):
Aa našla jsem to smajlík https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2958913/muj-pes-marley.

Díky moc, nápadů není nikdy dost. Jsou moc šikovní, dokonce i ten náš pejsek nějaké triky z videa zvládá. Chce to ale dost trpělivosti z obou stran a ten náš ji moc teda nemá.. když jsem ho třeba zkoušela naučit "mrtvolu" vůbec to nešlo, teda prozatím. Ale nějaké přeskakování, aportování, plácnutí, plazení nebo štěkání na povel, to mu moc jde. Frisbee jsme také zkoušeli, i když nevím, zda je to pro toto plemeno to pravé.

5.1.2016 10:54
fikovnice

XXX.XXX.131.20

rapotacka11 napsal(a):
Taky jsem poznávala po přečtení a třeba jen po pár řádcích, kdo to píše.
Ráda jsem četla faunu - celou, když začala vycházet.Mezi mnohými, tam psávali dva
pánové o ptácích. Oba fakt dobře a zajímavě, věděli snad vše. Jeden z nich, psal
dobrácky a věcně. Druhý psal taky výborně, ale nezapomenul nikdy dodat,
že "za to můžou komunisti". Vždy to tam vsunul - snad nejpozději v 2 odstavci.
Nemusel se ani podepisovat .

5.1.2016 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Díky moc, nápadů není nikdy dost. Jsou moc šikovní, dokonce i ten náš pejsek nějaké triky z videa zvládá. Chce to ale dost trpělivosti z obou stran a ten náš ji moc teda nemá.. když jsem ho třeba zkoušela naučit "mrtvolu" vůbec to nešlo, teda prozatím. Ale nějaké přeskakování, aportování, plácnutí, plazení nebo štěkání na povel, to mu moc jde. Frisbee jsme také zkoušeli, i když nevím, zda je to pro toto plemeno to pravé.

Mrkněte se na knížku 101 psích triků, myslím, že je na uloz.to zdarma ke stažení. Tam je spoustu návodů na různé triky smajlík

5.1.2016 11:44

kiekko napsal(a):

Ne frisbee opravdu pro retrívra není to pravé. To pravé není ani plazení, štěkání na povel, dávání packy, dělání mrtvoly apod :-D.To co je to pravé pro retrívra je dohledávání aportů v terénu, v rákosí, aporty z hluboké vody, vypracování vlečky, barvy, slídění a k tomu samozřejmě poslušnost. Když tohle psovi dokážete dát tak se potom spokojeně stočí v obýváku a skoro si nevšimnete že máte doma psa. Když ne, bude si vymýšlet svojí zábavu a nahradí si práci demolicí bytu nebo zahrady.

5.1.2016 12:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ale tak, já bych to tak nebrala, on retrívr už dávno není jen lovecký pes a pokud ho to baví, tak proč ne. Já jsem také se samojedem na rady běhala, aby mne do kopců tahal v postroji(a měl radost, že dělá, na co byl šlechtěný) a prd...vůbec ho to nebavilo a tahala jsem ho do kopců spíš já a vychcánek tahal z kopce

5.1.2016 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Tak pořád lepší dělat s retrívrem to, co dělá slečna s labradorem než se psem nedělat vůbec nic. Navíc mi na tom videu připadá, že psa to baví a určitě ho to i unaví.
A ono co si budem povídat, ti psi bez PP, kde ani jejich rodiče, ani další generace nebyli lovecky vedení už to taky tolik potřebovat nebudou.
S mým retrívrem jsme se tomu taky nevěnovali, je bez PP, aporty ho nebaví. Chodili jsme na cvičák, na tůry, cvičili poslušnost, pár triků, hodně jsme chodili plavat, učila jsem ho rozeznávat různé pachy, hledat podle pachů a nemyslím si, že by nějak strádal. Kdybych měla retrívra s PP, tak by mi asi přišlo škoda, nepřipravovat se na nějaké lovecké zkoušky, ale se psem bez PP jsme se zabavili jinak.

5.1.2016 18:07
kiekko

XXX.XXX.86.10

My jsme také bez PP, takže s těmi loveckými rysy to asi nebude tak horké. Baví ho co jsem psala, plavání samozřejmě taky, aporty z vody. Ale zkoušíme toho hodně, abychom ho vůbec dokázali nejak zabavit, protože je fakt hodně aktivní. Ten náš například miluje běhání v terénu, které teda teď v zime vynecháváme. Takže je potřeba to nečím vynahradit. On ten náš pejsek není moc statný, má 25 kg, takže miluje skákání, chytání balonku ze vzduchu... To jsou prostě aktivity, které miluje, i bez pamlsku.. a nejsou pro retrívra úplně typické.

5.1.2016 18:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Proč teď v zimě vynecháváte běhání v terénu? (tedy nevím co přesně si pod tím představit) Jako s váma?

5.1.2016 18:21
kiekko

XXX.XXX.86.10

Přítel chodí běhat, ale spíš jaro, léto, podzim... teď když tady máme plno sněhu a je fakt zima, tak nechodí no ;) takže nevynecháváme kvuli pejska, ale spíš kvuli panička :D a taky v tom sněhu, nevím jestli to dobré pro pejska... aby mu nemrzly packy.. i když při běhu je prohřátý, takže asi ne ;).

5.1.2016 18:24
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kiekko napsal(a):
Přítel chodí běhat, ale spíš jaro, léto, podzim... teď když tady máme plno sněhu a je fakt zima, tak nechodí no ;) takže nevynecháváme kvuli pejska, ale spíš kvuli panička :D a taky v tom sněhu, nevím jestli to dobré pro pejska... aby mu nemrzly packy.. i když při běhu je prohřátý, takže asi ne ;).

Tak psovi sníh určitě vadit nebude, a už vůbec ne, pokud je to venkovní pes. Já s 5ti měsíčním krátkosrstým štěnětem (které mám doma) chodím denně cca kolem 6-8 kilometrů i teď když je sníh, a to po polňačkách, loukách a polích a psovi to na tlapky nevadí, snažím se, aby byl pořád v pohybu aby mu nebyla zima.

5.1.2016 18:51
Clayton

XXX.XXX.104.9

kiekko napsal(a):

Psi mají sníh naopak velmi rádi.Packy mu rozhodně nezmrznou.Retrívra nemusíte ani oblíkat.
Nemusíte s ním běhat, stačí, když jen půjdete a psovi budete třeba házet míček...i tak se zabaví.Za procházku vám bude určitě vděčný.

5.1.2016 21:13
BernardínkaM

XXX.XXX.58.131

Áno, ked uz je vonku -10 alebo viac tak spinkajú v izbe. Sú bernardíni, majú velkú bundu ale nemajú rady zimu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík