Elektrický obojek proti vytí - prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2016 02:15
jolanabrno

XXX.XXX.214.134

Dobrý den,

prosím o názor na elektrické obojky proti vytí. Abych uvedla na pravou míru proč jsem o něm začala s partnerem uvažovat:

Máme skoro dvouletého psa československého vlčáka. Pes je zaměstnaný má spoustu pohybu (denně v lese lítá minimálně 4 hodiny - partner je myslivec) o kynologii se zajímáme oba a nejsme začátečníci. Ale s tímto problém aby mi pes vyl v bytě kdykoliv je sám a nic mi na to nepomohlo jsem se nesetkala.

Bohužel je na nás tak závislý. Od mala a snažíme se ho to odnaučit už minimálně rok a půl. Na každou metodu to chce čas takže si dokážete představit kolik jsme toho zkusily :(... (jídlo, kosti, hračky, kong atd - nemá zájem když tam nejsme.., bylinky na uklidnění, masáže na uvolnění, muziku na uklidnění pro psy, o pohybu a zaměstnání ani nemluvím... prostě všechno)

Když jsme si ho pořídili, měla jsem ještě dvě spolubydlící, které s ním byly také hodně. Ale stejně někdy od 5. či 6. měsíce když jsme já a partner odešli tak vyl i když s ním byly doma a zkoušely ho okřiknout. Ani u jiných lidí, který opravdu dobře zná nevydrží být zticha.

Pořád si myslím, že to musí jít i bez elektriky ale už mě dochází nápady a sousedům (neskutečně trpěliví a vstřícní - moc jim za to děkuji) dochází pomalu nervy, což se není čemu divit.

Takže moje poslední naděje se upírá k obojku (ke kterému mám skutečně odpor a zvedá se mi žaludek jen co na to pomyslim. Má někdo ještě nějaký nápad, který by mohl hodit do placu? Budu vděčná za SKUTEČNÉ rady či připomínky. Prosím zkuste se vžít do této situace už jsem vážně zoufalá a nechci tu řešit něco co nepatří k tématu.

DÍKY.

4.1.2016 07:52
Danczéz

XXX.XXX.210.3

Jsem laik, ale z blízké zkušenosti vím, že u čsv většinou zabere psí parťák (stejného plemene ). Zkuste o tom zauvažovat, z obojku mu hrábne :(.

4.1.2016 08:17
jolanabrno

XXX.XXX.214.134

Danczéz napsal(a):
Jsem laik, ale z blízké zkušenosti vím, že u čsv většinou zabere psí parťák (stejného plemene ). Zkuste o tom zauvažovat, z obojku mu hrábne :(.

Také jsme nad tím přemýšleli...Od toho nás chovatelé odrazují. Dokud mu nebudou aspoň 4 roky, tak je lepší abychom neměli druhého psa... s poslušností to jde prý pak hodně těžce, protože se spolčí a blbnou spolu což chápu :)... Potřebujeme mít 100% přivolání nejde aby nám po lese honil zvěř to by tam pak už nemohl :(. teď je přivolání skvělé a nechci to tím zkazit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2016 08:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Danczéz napsal(a):

Podle zákona schválnosti se pak může stát, že budou výt dva. Že se to ten malý od velkého naučí. ( Tedy pokud bylo myšlené štěně stejného plemene ). Ale možná zkusit staršího kliďasa ( třeba útulkáče ), asi kastrovanou fenu...

4.1.2016 11:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím jak váš pes(zadavatelky) ale pokud vím ČSV psy celkem nesnáší. Alespoň co vím, my máme v širší rodině fenu. Jak vám pomoct netuším. Sama jsem pořídila el. obojek na samojeda, protože jsem pro změnu nezvládla u něj tu zvěř(on teda neublíží, jen prohání) Za jedno mu přes ty chlupy nefungoval spolehlivě a stejně jako vám se mi zvedal kufr a klepala jsem se jak ratlík, když jsem ho měla použít. Poslala jsem dál a radši bude celý život na flexině(jsou místa, kde se může vyběhat i na volno, ještě krom naší velikánské zahrady) Samojed byl můj sen a potěšilo mne, když jsem o něm všude četla, že jako jediný severský pes, má lovecké pudy velmi potlačené...no, ne ten náš. Přesto mi nedá...vytí je jeden z hlavních rysů ČSV a proto by vám ho do bytu rozumný člověk nedoporučil, dokonce lidi co mají zkušenost, ani do běžné vesnické zástavby. My jsme zatím celkem na samotě a samojed vyje jen, když hárá fenka husky v sousedství.

4.1.2016 11:18
Danczéz

XXX.XXX.210.3

lesnížínka napsal(a):
Nevím jak váš pes(zadavatelky) ale pokud vím ČSV psy celkem nesnáší. Alespoň co vím, my máme v širší rodině fenu. Jak vám pomoct netuším. Sama jsem pořídila el. obojek na samojeda, protože jsem pro změnu nezvládla u něj tu zvěř(on teda neublíží, jen prohání) Za jedno mu přes ty chlupy nefungoval spolehlivě a stejně jako vám se mi zvedal kufr a klepala jsem se jak ratlík, když jsem ho měla použít. Poslala jsem dál a radši bude celý život na flexině(jsou místa, kde se může vyběhat i na volno, ještě krom naší velikánské zahrady) Samojed byl můj sen a potěšilo mne, když jsem o něm všude četla, že jako jediný severský pes, má lovecké pudy velmi potlačené...no, ne ten náš. Přesto mi nedá...vytí je jeden z hlavních rysů ČSV a proto by vám ho do bytu rozumný člověk nedoporučil, dokonce lidi co mají zkušenost, ani do běžné vesnické zástavby. My jsme zatím celkem na samotě a samojed vyje jen, když hárá fenka husky v sousedství.

Psi (samci) čsv (ale i jiných plemen) opravdu obvykle k psům nebývají snášenliví, měla jsem na mysli parťáka opačného pohlaví, jen jsem se asi ne příliš dobře vyjádřila ;-) Navíc jsou výrazně smečkoví, víc než "obyčejný" pes a většina z nich trpí separační úzkostí.(tzn, odejde zadavatelka i přítel a pes je úplně sám, bez smečky), pokud by doma byl ještě jiný člen smečky (fenka čsv), neměl by důvod být úzkostlivý, protože by nebyl úplně sám.

4.1.2016 11:23
Danczéz

XXX.XXX.210.3

jolanabrno napsal(a):
Také jsme nad tím přemýšleli...Od toho nás chovatelé odrazují. Dokud mu nebudou aspoň 4 roky, tak je lepší abychom neměli druhého psa... s poslušností to jde prý pak hodně těžce, protože se spolčí a blbnou spolu což chápu :)... Potřebujeme mít 100% přivolání nejde aby nám po lese honil zvěř to by tam pak už nemohl :(. teď je přivolání skvělé a nechci to tím zkazit.

Aha, váš příspěvek jsem objevila až teď. Takže jste to už řešili smajlík Omlouvám se. Ještě jsem asi přehlédla, jestli jste z bytu nebo baráčku?

5.1.2016 17:55
jolanabrno

XXX.XXX.214.134

Jsme z bytu, ještě v úterý jedeme k jednomu pánovi, který nám snad poradí, jinak musim koupit ten obojek :(.

5.1.2016 18:54
conty

XXX.XXX.103.249

No, moji psi jsou venku na zahradě v ohradě cca 30m2. Mají tam přístřešek s boudou a válendu. Bohužel jsem musela po obojku sáhnout, jelikož pes vyje téměř neustále. Je mu jedno, jestli je den nebo noc. Jestli před chvílí přišel z cvičáku nebo z túry. Když jej má, tak je zticha. Bylo mi též řečeno dlouholetou cvičitelkou, že je to zlozvyk. Říkala, že toto odnaučuje štěňata ihned, jak zjistí, že mají tendenci výt a nemá problém. Jo a fena to nedělá, ta je v klidu.

5.1.2016 19:04
jolanabrno

XXX.XXX.214.134

A nebude mít pak strach z nasazování toho obojku? Nebo nezmění ho to nějak k horšímu? Je to tak, že pes, když bude sám (dejme tomu vyje z úzkosti) tak potom bude mít k tomu ještě strach z vytí. Chápu to tak, že je to jen potlačení problému ne vyřešení?

Jestli to je zlozvyk, tak pak by to problém vyřešit mohlo, ale u úzkosti? Nejsem si jistá jestli se nezhorší chování v jiném ohledu např. bude se už děsit toho když budeme balit kufry nebo jakmile se budu balit do práce? Nebo to je jen moje paranoja? :D.

5.1.2016 19:36
conty

XXX.XXX.103.249

Nevím, jak váš, ale můj si ho nechá normálka nasadit. S tím potlačením problému: vysvětlete to sousedům. Ještě mě napadlo, jestli by jej vytí nešlo odnaučit tak, jako se odnaučuje štěkání. Nechat jej chvíli samotného a pak to prodlužovat a buď mu vynadat, že vyje nebo chválit, že byl hodný... Teda víte, co myslím. Je to na delší dobu...

5.1.2016 21:39
PumaCZ

XXX.XXX.253.191

A co si půjčit (nebo koupit, ale je hodně drahý) obojek sprayový? Mají jak výcvikový s dálkovým ovládáním, takže byste mohli zkusit psa tímto způsobem vytí odnaučit a následně se obejít zcela bez obojku, tak protištěkací, který bude, alespoň předpokládám, fungovat i na vytí.
Funguje na principu stlačené kapaliny, takže po zmáčknutí se uvolní tekutina ve formě studené spršky, která navíc udělá celkem nepříjemný syčivý zvuk, takže se pes lekne.
Měla jsem v dočasce chronického útěkáře a značkovače a už si nevěděla rady. Dopátrala jsem se tohoto výrobku (půjčovala jsem si jej v Praze), dvakrát "stříkla", následně párkrát pípla a bylo po problému i bez obojku. Měla jsem ho pouze na víkend a stačilo.
Snad Vám bude má rada k užitku.

http://www.sprejoveobojky.cz/.

5.1.2016 22:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Kamaradka kvuli sousedum fene labradora take dala protistekaci obojek, fena sice stekat prestala, ale zacala vyt.Tak nevim jestli je to jistota...

Přidejte reakci

Přidat smajlík