Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj lidi, naše fena 4 letá kříženka NO v noci prodělala svůj pravděpodobně první epileptický záchvat, tedy první co jsme viděli. To že budeme muset zajet na veterinu to je mě jasné spíš by mě zajímaly rady a zkušenosti někoho kdo psa s epilepsií má. kdysi jsem ho také měla ale od té doby veterina snad pokročila, takže každou radu a zkušenost uvítám díky moc
Než nasadíte medikaci, zkuste kapičky od Aromaterapie. Hodně lidí si je chválí, při jejich použití jsou prý záchvaty méně silné a s delšími prodlevami. V některých případech záchvat po jejich aplikaci okamžitě odezní. Osobní zkušenost nemám, epi máme u psa v širší rodině a tam na záchvat zabírá tuším diazepanový čípek.
Mám čerstvou zkušenost s mým psem, zatím dva záchvaty v rozmezí jednoho roku - při prvním si vet. myslel, že je to alergická reakce a při druhém zmínil epilepsii. Zatím jsme ve fázi diagnostiky tzn. chystáme se na krevní rozbory a dál dle doporučení veta. Co vím, tak epilepsie se diagnostikuje vylučovací metodou - vyloučí se jiné možné příčiny záchvatů, nebo se dá přesně diagnostikovat jedině magnetickou rezonancí. Zkráceně řečeno, pokud se nezjistí jiná příčina tak se má za to, že pes má epilepsii. Léčba se nasazuje podle četnosti záchvatů - antiepileptika, která by měla snížit četnost záchvatů. Diazepam se dává jako první pomoc při záchvatu.
napsal(a):
Ahoj lidi, naše fena 4 letá kříženka NO v noci prodělala svůj pravděpodobně první epileptický záchvat, tedy první co jsme viděli. To že budeme muset zajet na veterinu to je mě jasné spíš by mě zajímaly rady a zkušenosti někoho kdo psa s epilepsií má. kdysi jsem ho také měla ale od té doby veterina snad pokročila, takže každou radu a zkušenost uvítám díky moc
Opet radim PPČ, tusim ze v poslednim je o epilepsii dost psano, jsou tam i doporuceni ohledne stravy.

Nevím, jak veterinární medicína pokročila co se této choroby týče, měla jsem fenu NO epilepsie byla u ní diagnostikována cca v sedmi letech (rok 1998), brala pravidelně léky a nemoc vypadala pod kontrolou...postupem času se četnost záchvatů začala zvyšovat...v jejích jedenácti letech už měla bohužel záchvaty několikrát denně...i tak jsme se snažili jí zajistit co nejlepší kvalitu života...mezi záchvaty vypadala jako zdravá psí bábina...nechali jsme jí odejít poté co se už nebyla schopná postavit na nohy...budu držet palečky, aby jste nemoc drželi co nejdéle pod kontrolou...nám se to dařilo docela dlouho.
Lexaurin
napsal(a):
Opet radim PPČ, tusim ze v poslednim je o epilepsii dost psano, jsou tam i doporuceni ohledne stravy.
Co je PPČ?
Psí poučný časopis?
A teď vážně, co je PPČ? 4letému barevnému boloňákovi diagnostikovali epilepsii. Měl během týdne 3 záchvaty, jeden "naštěstí" u veterináře, takže to viděl a nemusela mu to kamarádka popisovat. Dostal prášky (název jsem zapomněla). Veterinář jí řekl, že s těma práškama klidně může žít plnohodnotný život dalších 10 let.
Od jiných pejskařů jsem slyšela, že teda 10 let určitě ne.

Naše fena musím zaklepat na dřevo od té doby v pohodě

Fiona.Praha
napsal(a):
Co je PPČ?
Psí poučný časopis?
A teď vážně, co je PPČ? 4letému barevnému boloňákovi diagnostikovali epilepsii. Měl během týdne 3 záchvaty, jeden "naštěstí" u veterináře, takže to viděl a nemusela mu to kamarádka popisovat. Dostal prášky (název jsem zapomněla). Veterinář jí řekl, že s těma práškama klidně může žít plnohodnotný život dalších 10 let.
Pes pritel cloveka.

Fiona.Praha
napsal(a):
Co je PPČ?
Psí poučný časopis?
Drive, kdyz nebyl internet, tak vetsina pejskaru si kupovala tento casopis.
napsal(a):
Drive, kdyz nebyl internet, tak vetsina pejskaru si kupovala tento casopis.
Ježíš no jo A ještě byl (nebo je) Svět psů. Byly to dost podobné časopisy a časem jsem je přestala kupovat. A začala hledat na internetu
. Teď chodí dceři jen Psí sporty.
Díky
Našla jsem - je to v 1/2016.
Fiona.Praha
napsal(a):
Ježíš no jo A ještě byl (nebo je) Svět psů. Byly to dost podobné časopisy a časem jsem je přestala kupovat. A začala hledat na internetu
. Teď chodí dceři jen Psí sporty.
Díky
Našla jsem - je to v 1/2016.
Jo, ale když nebyl internet, tak byl jen PPČ ( Pes přítel člověka), Svět psů v té době neexistoval, ten je posledních pár let a časopis Psí sporty vznikl ještě později.
lev
napsal(a):
Svět psů existoval - jmenoval se Hundewelt, pak byl zakázán, nebo zákaz dovozu...tak něco.
Neexistoval v této podobě jaké je dnes a určitě se nejmenoval česky - Svět psů. A jestli se dovážel ze zahraničí ( už podle názvu HW), tak asi nebyl v češtině, takže v té době než začal internet tu byl běžně k dostání jen PPČ.