Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2016 14:33
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravím. Ve společné zahradě ( vlastně pruh asfaltu plus trávy před oplocenými zahradami) za sérií paneláků je běžné nacházet zbytky jídla, celé kusy masa, vařené kosti, chleba nakrájený na kostičky, housky, jablka a další bordel, který tam nějaký neuvážený blbec vyhazuje. Nachází se to dokonce na třech místech, před třemi vchody z pěti.

Jsem z toho opravdu neštastná, i když psa trénujeme a nesmíš a pusť, tohle funguje pouze v ideálních podmínkách doma, nikdy venku a když už, tak pouze na ten chleba: maso mi sní vždy, i když jí při tom chytnu, i když jí to vyndavám z pusy nebo se snažím, i když na ní opravdu hodně křičím, vyčiním jí, dostane pár na zadek a okamžitě se jde domů. Vždy to příště udělá znovu. Na tuto společnou část zahrady, kam chodíme na ta rychlá venčení ráno a večer, prostě bude vždy dostávat košík, už není jiné cesty.

Zajímá mě, jestli je nějaký právní krok, který můžu udělat, aby se toto neopakovalo. Protože jestli s tím nepřestanou, dám tam ceduli, že až tam příště najdu zbytky jídla tak jim něco provedu. Ano, je to radikalní krok, ale nebudu čekat, až mi tam někdo otráví psa, a proboha proč bych se já měla omezovat ve svém životě zatímco nějaký jiný člověk nebude nijak omezený a může si dělat, co se mu zlíbí.

Děkuji.

8.1.2016 14:42
aj

XXX.XXX.50.88

Asi bych na vašem místě napsala leták a vyvěsila ho do každého vchodu. Slušně bych poprosila, ať lidi nevyhazují zbytky jídla, že hrozí přemnožení hlodavců. Myslím, že barák zamořený hlodavci je spíš dotkne lidí, než vaše problémy se psem.

8.1.2016 15:07
beastije

XXX.XXX.205.71

Ano, ti hlodavci me taky zarazeji, dobrovolne si do baraku lakat krysy. Pokud ani toto nepomuze, asi je zacnou zajimat nejake skody na majetku, ale nerada bych se poustela do trestne cinnosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2016 21:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

beastije napsal(a):
Zdravím. Ve společné zahradě ( vlastně pruh asfaltu plus trávy před oplocenými zahradami) za sérií paneláků je běžné nacházet zbytky jídla, celé kusy masa, vařené kosti, chleba nakrájený na kostičky, housky, jablka a další bordel, který tam nějaký neuvážený blbec vyhazuje. Nachází se to dokonce na třech místech, před třemi vchody z pěti.

Jsem z toho opravdu neštastná, i když psa trénujeme a nesmíš a pusť, tohle funguje pouze v ideálních podmínkách doma, nikdy venku a když už, tak pouze na ten chleba: maso mi sní vždy, i když jí při tom chytnu, i když jí to vyndavám z pusy nebo se snažím, i když na ní opravdu hodně křičím, vyčiním jí, dostane pár na zadek a okamžitě se jde domů. Vždy to příště udělá znovu. Na tuto společnou část zahrady, kam chodíme na ta rychlá venčení ráno a večer, prostě bude vždy dostávat košík, už není jiné cesty.

Zajímá mě, jestli je nějaký právní krok, který můžu udělat, aby se toto neopakovalo. Protože jestli s tím nepřestanou, dám tam ceduli, že až tam příště najdu zbytky jídla tak jim něco provedu. Ano, je to radikalní krok, ale nebudu čekat, až mi tam někdo otráví psa, a proboha proč bych se já měla omezovat ve svém životě zatímco nějaký jiný člověk nebude nijak omezený a může si dělat, co se mu zlíbí.

Děkuji.

Lidi už jsou prostě takoví. Někteří jsou tak "čistotní", že si přece zbytky jídla nezašpiní koš, tak ho mrsknou z okna. Jiní jsou zase tak útlocitní, že přece toho vašeho pejska ( toulavé kočky) nenechají hladovět, tak jim to tam naservírují. No a k tomu ještě musí nakrmit holuby a jiné ptáčky,
Zkusila bych : Zákaz odhazování a odkládání zbytků potravy, hrozí přemnožení potkanů, případně : Kdo bude přistižen, zaplatí deratizaci !
Na oplátku se tam může objevit cedule : Zákaz venčení psů
To už je riziko a vřelé mezilidské vztahy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík